evlilik için şehir dışına taşınmak

ikizler36

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2022
20
4
16
27
merhaba 25 yaşındayım, 2018 de üniversite de biriyle tanıştım . bu zamana kadar çok kez ayrıldık(ben ayrıldım hep) ama sonunda dayanamadım annem biliyor ailemden herkes biliyor (babam hariç) herkes onaylıyor. Onunda babası hariç ailesi biliyor. o kadar güzel seviyor ki onunla evlenirsem mutlu olacağımı biliyorum. Biz ilk konuşmaya başladığı zaman denizlide yaşıyordu şuan malatyada yaşıyor ben ise İstanbul'da yaşıyorum. ona ilk zaman da söylemiştim mesafeler benim için çok önemli o da bunu aşarız demişti hep bu uzak olduğumuz için ayrılmıştım. Benim annem ve babam ayrı ve aileme ben bakıyorum erkek kardeşim var ama aşırı sorumsuz birde 11 yaşında bi kız kardeşim var. Ben ona da bak asla ailemi bırakıp gelemem diyordum o da tamam ben gelirim diyordu şuan inşaat mühendisi ve işe daha yeni başladı şimdilik nereden baksanız iki fabrikanın bitmesi 3-5 yılı alır, şimdi gelemeyeceğini burada işinin olduğunu söylüyor benim gelmemi orada yaşamamızı ya da evlenelim işlerim bitsin istanbula gideriz diyor. Farkındayım ailesine de diyemiyor ailesi de benim için burada yaşamasına onay vermez biliyorum. Kaç sene bekleyeceğim bunu da bilmiyorum. Ve annem asla malatyada yaşamamı istemiyor. Ve bende asla istemiyorum. Ailesi çok kalabalık benim orada asla kimsem yok. Kafayı yiyeceğim lütfen bana bi akıl verin ayrılmakta istemiyorum, ailemi bırakıp oraya taşınmakta.

Oraya taşınırsanız daha kendi şehrinize dönemezsiniz. Aileden uzakta oturmak ciddi karar. Hele bir de onun kalabalık bir ailesi varsa ve siz kendi ailenize çok düşkünseniz. Ben çok zorlanacağınızı düşünüyorum.

Giderseniz geri dönme ihtimaliniz çook düşük. Aksini hiç görmedim.
Sizin mesleğiniz ne? Gitseniz orada iş imkanınız var mı? O İstanbulda rahatça iş bulabilir. Ya gelirsin ya bu iş bitsin diyeceğine o ihtimali değerlendirsin.

ben muhasebeciyim gitsem iş bulurum ama ailesi biraz dar görüşlü ve bi ara bana etek giymeni istiyorum bizimkilerin yanında biraz daha dikkat edersin vs gibi bir şey demişti. ben şahsen ailesine da yakın olmak istemiyorum kimsem yok orada kafayı yerim , bende diyorum burada o kadar iş imkanın olur ki ama bu iş deneyimini 20 yılda kazanamam diyor. oraya gelip askeri ücretle çalışacağıma burada işimi yaparım diyor.

valla ilk mesajını okuduğumda nasip bu işler deyip ana ekrana geri döndüm ama şimdi bu mesajını görünce fikrimi paylaşmak istedim, bi kere evlilik ya da aşk ya da sevgi , karşılıklı fedakarlık ister, senin eş adayın pek fedakar durmuyor bir de evlendiğin kişinin ailesiyle de evlenirsin malesef bu böyle, sana karışacaklarsa işin zor . İyi düşün. Ama ben olsam bu işe evet demezdim. Önündeki karar çok önemli, 1000 düşün 1 yap

Kusura bakma ama çocuk haklı işini bırakıp niye gelsin? Niye o fedakarlık yapsın sen ailenle olmak istiyorsun diye çocuk tüm düzenini işini bırakıp gelemez. İstanbul da iş bulur mu bilemem ama çoğu arkadaşım asgari ücretli çalışıyor. Orada iyi para kazanıyorsa haklı yani. Tam tersi olsa aileci diye adamı gömerlerdi ama durum hemcinsimiz olunca hemen haklı bulunuyor. Sürekli ayrılan aileci biriyle evlenmek isteyen adamında aklından zoru var herhalde

Sevgiliyken sürekli ayrıldığım adamla evlenmeyi düşünmem.

Boyle bir durumda duzenimi birakip 1000km uzağa taşınmam.

Ailemin baba ihtiyacı varken, büyükşehirde yaşamaya alışmışken, bu kadar uzağa, İstanbul'a gore az gelismis bir şehre, farkli bir kültüre gitmem.

ben ona da hak veriyorum vermiyorum değil ki. Ama ben ilk tanıştığımız zamandan beri başka bir şehirde yaşayamayacağımı o buraya gelecek ise oluruz diye söylemiştim. o da tamam diyordu. Yani onu da anlıyorum ama benimde elimden gelen hiç bir şey yok annemi bırakıp gidemem bu durumda ki zaten ben başka şehirde yapamam

o kadar haklısınız ki bende hep böyle derdim ama inanın işin içine girmeden tam rengi anlaşılmıyormuş o yüzden bi çıkmazdayım

ailesi biraz dar görüşlü ve bi ara bana etek giymeni istiyorum bizimkilerin yanında biraz daha dikkat edersin vs gibi bir şey demişti.
Evlenmemek icin cok yeterli bir sebep.

Aileni birak, büyükşehri birak, kilometrelerce uzağa bilmedigin bir kültüre git, temelli yerleş, bir de gelip etek giy, calisma baskisi yapsinlar.

Oldu.

Ev kölesi ve legal seks kölesi olarak gelin olursunuz evlenirseniz.

o kadar haklısınız ki bende hep böyle derdim ama inanın işin içine girmeden tam rengi anlaşılmıyormuş o yüzden bi çıkmazdayım
Sizin hikayenizdeki tek ortak noktamız benim de doguda yasiyor olmam. Yalnizca bu bile "acaba evlenmeseydim daha mi mutlu olurdum" diye düşündürüyor.

Sizin durumda düşünecek hicbir sey yok. Yazik edersiniz kendinize.

sanırım öyle olacak, ailesi çok kalabalık ve iç içe zaten babasına ya da ailesine ben istanbula yerleşip orada çalışmak istiyorum gibi bir şey diyemeyeceğine de adım kadar eminim. Sadece bana ya yarına garantimiz yok ne olur bilemeyiz hele bi bekleyelim diyor bende ben belirsizlik istemiyorum artık bana kesin net bir şey de diyorum ama asla böyle bir cevap vermiyor önceden ya gelicem işleri bi oturtayım derdi şimdi beni ikna edebileceğini ve orada yaşayabileceğimizi sanıyor.

Sizin hikayenizdeki tek ortak noktamız benim de doguda yasiyor olmam. Yalnizca bu bile "acaba evlenmeseydim daha mi mutlu olurdum" diye düşündürüyor.

Sizin durumda düşünecek hicbir sey yok. Yazik edersiniz kendinize.
pişman mısınız yani? benim yerimde olsaydınız yapmaz mıydınız?

Ben henüz evlenmedim ama atanma hedefim var. Nereye atanırsam orada yaşayacağız gibi bir durum var. Eğer hayatımdaki kişiyle evlenirsem onun olduğu şehri yazmamayı dahi düşünüyorum. Çünkü kalabalık aile. Ben hiç bilmediğim bir yere gideceğim ve ailesinin ortasına düşeceğim. Eşim arkadaşlarıyle gezerken beni annesine bırakacak falan. Vallahi kaldırabilir miyim sanmam. Sizin de durumunuz böyle olur muhtemelen. İyi düşünün.

pişman mısınız yani? benim yerimde olsaydınız yapmaz mıydınız?
Hayatta yapmazdim asla yapmazdim. Ne demek "annemlerin yaninda etek giy" Alnini karislarim bunu diyen adamin. Beni oldugum gibi ailesine kabul ettiremeyecekse ölene kadar onlerinde ezdirir.

Son düzenleme:
Tatillerde aynen bana da boyle oluyor. O arkadaslariyla geziyor ben evde sacma sapan muhabbetler, türlü çeşitli cahillikler dinliyorum, yalanlarina kafa sallıyorum ve pisliklerine göz yummak zorunda kaliyor, müdahale edebildiklerime mudahale ediyorum. Eşime deşarj, bana stres oluyor bütün tatil.

Kesinlikle ayrı dünyaların insanlarısınız,malesef benim fikrim negatif

İlla onunla evlenmek zorunda degilsiniz. Genceciksiniz. Malatyaya tasinsaniz kültür şoku yasayacaksiniz. Bir de baskılar, evde hapis hayatı, giyim kuşama karışacaklar, kış gelince evden disari cikamayacaksiniz, oralarin adetleri türlü türlü. Sizi hizmetci gibi gorebilirler. Evlerini temizletebilir, teklifsiz gelip gidebilirler, ozeliniz olmaz, eş adayi da ezdirmeye musait biri. Valla evlenirseniz pisman olursunuz.

Ben olsam eşimin ailesinin olduğu şehire taşınmam. Hele ki bu kadar kalabalık bir aileyle çok zor. Sevgiliniz kendi kararlarını verebilecek biri değil ailesine bağımlı yaşıyor. 3 - 5 yıl sonra iş bitince gitme deseler gitmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…