• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün evlilik için ortalama ne kadar bütçe gerekiyor yardım edin lütfen:(

valla cnm bu bütçeden bütçeye değişiyo bzde herşeyi çok araştrdık çok pahalı olmasın dedik evet eşyaları çok pahalı olmadan halledttik ama sadece düğün 20.000 civarında tuttu düşün sadece düğün mekanı

Mekan için verilen bukadar paraya keşke evinize ucuzuna kaçmadan eşyalar alsaydınız sonuçta mıllete mekan gösterene kadar yıllarca evinizde kullanılabılecek eşyalar alsaydınız düğünü birkez görurler eşyanızı her geldiklerinde..

Bizimde o kadar tuttu beyaz eşyamız. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, Ankastre fırın seti ve buzdolabı toplam 5.100tl tuttu. Daha bunun eşyası var, tadilatı var. var da var.. Allah yardımcımız olsun ne diyim :18:

nereden aldınız canım beyaz esyalarını?

bizde arastırmalardayız ama 8000 gibi rakamlar cıkıyo karsımıza 5000 tutsa öpüp basıma koyucam sanırım

fırın-ocak-bulasık makinesi ankastre olucak ondan mı fırlıyo böle anlamadım sen de ankastre almıssın merak ettim

topikte okuduklarım korkuttu beni valla.. seneye düğünüm olucak Allah nasip ederse bizim bir de ev tadilatımız var Allah yardımcımız olsun :25:

Ay inanmıyorum hiç o kadar tahmin etmezdimmm :53:

durumdan duruma kısıden kısıye degısen bır durum sızın elınızde aynı hafta arkadasım evlendı tum ev esyası ve dugun 60 tuttu dedı bız henuz esya almadık dogu gorevımız bıtmek uzere donuste alacagız o yuzden senın ne aldıgına baglı kısaca.Benım esımın yaptıgı masraf sadece bu kınayı babam karsıladı tabı.

walla benım1.5 ayım kaldı evlenmeme.. ama bız evı 150 bıne aldık... erkek tarafı salon ve mutfak yaptı 18 bın onlarınkı tuttu.. bızde yatak odası oturma odası ve mısafır odasını yaptık bızımde 15 bın tuttu.. tabı bununla bıtmıyor avızeler perdeler 12 bıne yakın tuttu.. yanı düğünler 8 tuttu. gelınlık dalan fılan derken yanı bız 200 mılyarı falan gectık tatlım.. aranın sınırı yok yanı.. ama normal şartlarda ev falan alınmazsa asyalar ve düğün için en az 30 bin gider...:53::53::53: off oturdugumuz yerden gıden para cok şaşırtıcı yaa

Aynen bunun sınırı yok yaptıklarınıza baglı tabıkı mesela kuzenım sadece dugunu yaptıgı otel 50000 dı dıger kuzenımın sadece gelınlıgı 7000 dı sızın elınızde canım bu konu ...

slm benim ev dizilmedi hic esim yurt disindaydi ev tutmustu ama bostu biz turkiyede yaptik nisan 10 000 tuttu dugunde yemekli tum masraf 13 000 falan tuttu ayrica altinlar50 000 tuttu dugunden sonra geldik burda evimizi beraber kurduk oda 7000 tuttu ki evin bir cok esyasi vardi yari esyaliydi ev.bu tamamen ailelerle alakali yani cevren genisse masraf artiyo ufak bisey dusunursen daha az oluyo.

nereden aldınız canım beyaz esyalarını?

bizde arastırmalardayız ama 8000 gibi rakamlar cıkıyo karsımıza 5000 tutsa öpüp basıma koyucam sanırım

fırın-ocak-bulasık makinesi ankastre olucak ondan mı fırlıyo böle anlamadım sen de ankastre almıssın merak ettim

topikte okuduklarım korkuttu beni valla.. seneye düğünüm olucak Allah nasip ederse bizim bir de ev tadilatımız var Allah yardımcımız olsun :25:

Canım biz boschtan aldık bi tek çamaşır makinesi arçelikten oda bordo rengi hoşumuza gitti bi de indirimdeydi. Şuan 2000tl biz aldığımızda 1.200 civarıydı.. Aldıklarımızın resimlerini yükliyim bak istersen canım. Tadilat falan olucağı için birde eşya falanda alıncak o yüzden çok lükse kaçamadık ama yinede içimize sinerek aldık. Ayrıca benim bulaşık makinem ankastre değil canım sadece fırın setim ankastre. Biraz dikkat etmekte gerekiyo sanırım alırken iyi araştırmak lazım beyaz eşyaya 10.000 veren arkadaşlar eşyalarını 20.000e alıyolar heralde. Ben anlamadım bu işi. Kirada oturuluyo sonrada. 50.000 tl kadar bi masraf etmek çok aşırı bence. O para çok daha güzel değerlendirilebilir biraz daha tutumlu davranak. Mesela ev yoksa ev için birikim olabilir yada ev varsada başka bi daire için birikim yapılıp geleceğe yatırım ve ek gelir olabilir. çok fuzuli buluyorum aşırıya kaçılmasını. Resimleri bunlar canım.

$8123.jpg $MCSA047215_KDN40A04NE_def.jpg $MCSA050654_KDN46AW30N_def.jpg $BOSCH-SMS43E02TR-BULAsIK-MAKiNES_1884_1.jpg
$MCSA033272_DKE615A_def.jpg $MCSA053280_HBN301E2T_def.jpg $MCSA036331_NGU4051LT_def.jpg

Canım biz boschtan aldık bi tek çamaşır makinesi arçelikten oda bordo rengi hoşumuza gitti bi de indirimdeydi. Şuan 2000tl biz aldığımızda 1.200 civarıydı.. Aldıklarımızın resimlerini yükliyim bak istersen canım. Tadilat falan olucağı için birde eşya falanda alıncak o yüzden çok lükse kaçamadık ama yinede içimize sinerek aldık. Ayrıca benim bulaşık makinem ankastre değil canım sadece fırın setim ankastre. Biraz dikkat etmekte gerekiyo sanırım alırken iyi araştırmak lazım beyaz eşyaya 10.000 veren arkadaşlar eşyalarını 20.000e alıyolar heralde. Ben anlamadım bu işi. Kirada oturuluyo sonrada. 50.000 tl kadar bi masraf etmek çok aşırı bence. O para çok daha güzel değerlendirilebilir biraz daha tutumlu davranak. Mesela ev yoksa ev için birikim olabilir yada ev varsada başka bi daire için birikim yapılıp geleceğe yatırım ve ek gelir olabilir. çok fuzuli buluyorum aşırıya kaçılmasını. Resimleri bunlar canım.

Eki Görüntüle 414799 Eki Görüntüle 414800 Eki Görüntüle 414801 Eki Görüntüle 414802
Eki Görüntüle 414803 Eki Görüntüle 414804 Eki Görüntüle 414805

hem de bosch almıssınız canım yaa cok iyi teşekkür ederim bunları da inceliyim ben

indirimli de yakalamıssınız ne güzelll... benim bulasık da ankastre olcak bir de hepsini metalik istiyorum o da fark ediyor yoksa istedigim dolabın beyaz olanı daha uygun aslında

kirada olmıcam kendi evimde olucam o yuzden hersey kafamdaki gibi olsun diyorum ama burayı okuyunca korktum

ayrıca haklısın bazı masraflar cok abartı dün burda okuduktan sonra 29 mayısta evlencek kuzenime sordum avize ve perdeler 2000 i bile bulmadı dedi

demek ki makul olanları da var :1:

hem de bosch almıssınız canım yaa cok iyi teşekkür ederim bunları da inceliyim ben

indirimli de yakalamıssınız ne güzelll... benim bulasık da ankastre olcak bir de hepsini metalik istiyorum o da fark ediyor yoksa istedigim dolabın beyaz olanı daha uygun aslında

kirada olmıcam kendi evimde olucam o yuzden hersey kafamdaki gibi olsun diyorum ama burayı okuyunca korktum

ayrıca haklısın bazı masraflar cok abartı dün burda okuduktan sonra 29 mayısta evlencek kuzenime sordum avize ve perdeler 2000 i bile bulmadı dedi

demek ki makul olanları da var :1:

Metalik ankstrede iyi duruyoda ben bulaşık ve buzdolabında sevmiyorum gümüş rengini. Hatta fiyat farkı bile çok yok metalikle. Bu modellerinde metalikleri vardı. Bir de mutfak dolaplarımızı mürdüm-krem düşünüyoruz. Yada vişne çürüğü-krem. Metalik hiç iyi durmazdı gibime geliyo nedense :44: Hatta ben ankastreyi de beyaz istedim ama ankastrenin özelliği buymuş zaten. Anlıycağın benim hepsi farklı bi renk oldu. Ama içime çok sindi modeller. Fiyatıda istediklerimizi beğenmemize rağmen iyiydi. Çok aşırıya kaçamadık tabi bütçemize uygun baktık ama yinede severek kullanıcağımı bi arıza çıkmazsa modelden dolayı pişman olmuycağımı düşünüyorum :21:

bu yaz sonua söz nişan düşünüyoruzz ama valla nasıl olcak bilemedim yaa evlennce herşey yüklenmesn die kendm almaya basladm beyaz esya isinide halletcem al al bitmiyorki zaten ne zor işmiş bu ya:14:

Bak metalik renkli ankastre 1.180tl canım (3programlı)
$MCSA049619_SMI30E05TR_def.jpg $MCSA036749_SMI50M05EU_def.jpg
İkincisi de 5 programlı 1.500 tl canım

$MCSA037341_KDN40A73NE_def.jpg $MCSA050664_KDN46AI30N_def.jpg Eki Görüntüle 415541
Bunlarda bizim aldıklarımızın gümüş rengi canım. Ama ben cif falan sürüldüğünde bu renk beyaz eşyaların zamanla çizilceğini ve temizlikte beyazın daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. :44:

Son düzenleme:
Metalik ankstrede iyi duruyoda ben bulaşık ve buzdolabında sevmiyorum gümüş rengini. Hatta fiyat farkı bile çok yok metalikle. Bu modellerinde metalikleri vardı. Bir de mutfak dolaplarımızı mürdüm-krem düşünüyoruz. Yada vişne çürüğü-krem. Metalik hiç iyi durmazdı gibime geliyo nedense :44: Hatta ben ankastreyi de beyaz istedim ama ankastrenin özelliği buymuş zaten. Anlıycağın benim hepsi farklı bi renk oldu. Ama içime çok sindi modeller. Fiyatıda istediklerimizi beğenmemize rağmen iyiydi. Çok aşırıya kaçamadık tabi bütçemize uygun baktık ama yinede severek kullanıcağımı bi arıza çıkmazsa modelden dolayı pişman olmuycağımı düşünüyorum :21:

olcagını sanmam canım bosch cok iyi bir marka...

benim evimin mutfagına uygun olan ankastre o yuzden ankastre olması gerekicek :31: onun gumusu varsa bi bakıyım yine de... bana yine siemens bosch yolları gorundu :31:

sende güle güle kullannnn

bizde arçelikten aldık, ocak fırın davlunbaz ankastre 1000 tl (kampanyadaydı), buzdolabı 2750 tl, bulaşık mak. 4 programlı 1200, çamaşır mak. 8kg 1250 tl (indirimli) .. çamaşır makinem hariç diğerleri gümüş rengi.. :nazar:

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 415537 Eki Görüntüle 415538

Eki Görüntüle 415539 Eki Görüntüle 415540 Eki Görüntüle 415541
Bunlarda bizim aldıklarımızın gümüş rengi canım. Ama ben cif falan sürüldüğünde bu renk beyaz eşyaların zamanla çizilceğini ve temizlikte beyazın daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. :44:

aaaaaaaaaaa o 1180 olan cok iyiymiiiiiiişş :52:

Eki Görüntüle 415537 Eki Görüntüle 415538

Eki Görüntüle 415539 Eki Görüntüle 415540 Eki Görüntüle 415541

Evet iyi canım sadece ekranı yok 3 programlı olduğu için. Ama fiyatı gayet uygun ankastre ve gümüş rengi olmasına rağmen. Başka ne bakıcaksın canım? İstediğin bişey varsa yardımcı olabilirim.

Back