Düğün evlilik için ortalama ne kadar bütçe gerekiyor yardım edin lütfen:(

bence bu rakam kişiye göre değişir çünkü her bütçeye uygun şeyler var biz hep araştırarak uygun yollu gitmemize rağmen baya paralar ödedik sıfırdan bi ev kuruosun sonuçta
biz söz yapar yapmaz başladık beyaz eşya ile takside 6 ay onu ve nişanda yapılanları ödedik nişanlımlaii ortalama 5500 gibi bi tutar onlar bitti yaz sonu gibi mobilya koltuk tv halı avize evin tadilatı derken baya bi takside girdik ort ayda 1500 taksit ödüyoruz 7-8 aydır
hala ödüyoruz ve muhtelemen düğünden sonraya da kalıcaktır.. evin tadilatının bi kısmını, salonun bi kısmını bide takıları k.pederim diğer herşeyi nişanlımla biz yapıyoruz ama ort bi hesapla 30 bin çok rahat tutacak bizim allah yardımcımız olsun çok büyük bi borç altına girdik hiç bi desteğimizde yok

bence oyle ne kadar diye sormayın cunku cevapları gorunce insan korkuyor.. ama zamanı gelince yani o parayı vermek zorunda oldugunuz zaman gelince bir şekilde veriliyo bulunuyo para.. size tavsiyem ev eşyalarını nakit almay calısın ya da en azından 2-3 taksit ole 24 -36 aya arası taksit yaptıranlar var hayret ediyorum onlara. 3 yılda fırın bozulur ama daha taksidi bitmez. biz nakit aldık şimdi cok rahatız ama tabi bunun balayı var... onlara da taksit yaptırcaz artık buyuk masraflar kalmadı ama

canim benim hic yardimsiz olmuyor bizde öyle istedik yok aileler karismasin yok herseyi biz yapalim yok bilmem ne ama olmuyor öyle cok zor... altinlar 15.000 desen beyaz esya 6.000 mobilya 12.000 den tut gelinlik damatlik ayakkabi su bu ivir zivir 6.000 birde dügün mekan istanbulda en dandik salonlar 3.000 den basliyor 40.000 - 50.000 asagi yukari ahh birde senin ceyizin ne kadar ala bilirsen önceden al hersey o kadar pahali ki elektrikli süpürgeler bile 1 milyardan basliyor yemek takimi 1.500 milyar catal bicakta o kadar anlicagin senin isin cok zor... biz kendimiz yapalim diye dügünü bi sene daha erteledik gece gündüz calisiyoruz bi senede ceyizimi komple kendim düzdüm kaynanam veya annem bi igne dahi almadi altinlari nisanlim tamamlamak üzere bir iki ay icinde beyaz esyaya baslicam ondan sonra mobilyaya giriscez düsüncemiz bu ama canimiz cikti resmen cöktük ikimizde ben cok pismanim ailelerden yardim istemedigim icin simdide gururuma yediremiyorum yardim istemeye :)) bence sakin böyle bir ise kalkisma birak büyükler yapsin siz yinede gereken yardimlari yaparsiniz...

Valla çok para gerkiyor biz de aileleri masraflara karıştırmayanlardanız ve hiç birikimimiz yoktu şu an 15000 nakit borcumuz var onun dışında altınlarımız büyük oranda ödendi beyaz eşya ve mobilyalar içinde aylık 900 tl ödemeye bu ay başladık, gelinlik kuaför düğün salonları vs. de hala duruyor, biz şöyle düşündük düğündeki takılarla düğün salonları ve gelinlik kuaförü kapatırız, sonra birimizin maaşıyla taksitler kira giderler ödenir, ekderslerimizle aylık harcamalar yapılır diğer maaşlada nakit borçlar kapanır ayrıca altınlarımızı düğünden sonra satmayı düşünmüyoruz yinede evdeki hesap çarşıya uymazsa ne yaparız bilemiyorum ama içim rahat Allah gerçekten ev kurana yardım ediyor buna inanıyorum şimdilik borçlardan gözüm korkuyo biraz ama ilk 1 yılda bütün borçlardan kurtuluruz diye düşünüyorum -tatlicadiarzu-

Sırf benim evime aldıklarım (yatak odası mobilyası baza yatak dahil geri kalanlar tekstil ve mutfak eşyaları)10 000 tutuyor. Nişanlımın verdiği paralar (peşin aldığımız için uyguna geldi) salon oturma odası yemek odası 6 500 tuttu. Bileziklerimi önceden almışlardı şuankine göre hesap edersek 10 000 takılar.halı ve perdeler 2700 Beyaz eşyalar 5000
Nişanda yapılan alışveriş + düğün salon masrafı yani sadede gelirsek toplanda 40 000 e yakın..Allah yuva kuranlara yardım etsin...Çok paralar gidiyor çookk

Bizim hiçç borcumuz yok şu an çok şükür,düğüne 2 ay kaldı,ben küçk mutfak aletleri,ev tekstili ürünleri,onları çalışırken almıştım bir kısmını ,hem de en iyilerini,çünkü aceleye gelmedi,nişandan sonra da aldımmm,ama beyaz eşyalar 4500,mobilyalar 11000, ıvır zıvır için 5000 gitti resmen,sadece yemek takıımı 1500 tl,yatak örtüsü 600 düşünün işte....Şu ana kadar harcanan 30 000 TL OLDU.
daha gelinlik,damatlık,fotoğrafçı,kuaför,salonlar,onlar hariç..HALI PERDE onlar ve takılar da yok daha ortada..ve biz bu işlemleri iki kez yapacağız,düğün iki kez olacak,ama nereden bakarsan bak EN AZ 40 000 TL LAZIM!bilmiyorumkismile
benim babam yatak odasını,onun babası yemek odasını aldı,geri kalanları ikimiz! ben biraz biriktirmiştim,nişanlım da alamadığı maaşlarını toptan aldı,işimize yaradı...gurur yaptık aileleri karıştırmadık çok fazla da.ALLAH HEPİMİZE YARDIM ETSİN:Saruboceq:

şuan bende nişanlıyım. nişanlığım haftaya asker olacak. Düğün alışverişinden masrafından dolayı gözümde öyle kocaman büyüyor ki bu işler anlatamam size. Nişanlımın ailesinin kredi borcu var henüz bitmedi nişanlım sağsağlim inşallah askerden gelene kadar borcun biteceğini söylüyor. Durumlar bizdede öyle içaçıcı değil. Allah bu yola baş koyanların yardımcısı olsun inşallah. Çoooooook zor işler!

heralde ıvırıydı zıvırıydı derken (takılar + mobılyalar + düğün salonu+ gelınlık + kınalık + kuaför + fotografcı + halı ve perdeler + evler) aşağı yuları 50.000 tl yi muhakkak buluyor kızlar bulmuyor demeyin ciddi anlamda buluyor

kızlar bu işler aslında adetlere takılan takılara falanda bağlı ama bi 50 milyar kesin kesin gidio hiç kimse kendini kandırmasın nişanımda 8 milyar gitti bu bir kayın peder kalan takıları almış 5 milyar set hariç hala alınmadı bekliorum alınmasını beyaz eşyalar beş parça buzdolabı,ç.mak,bulaşık mak.,108 ekran tv,fırınlı ocak 6 milyar geçn yaz kampanyadan aldık koltuk takımı 3 milyar yemek odası ve ünite 4.5 milyar iki kanepe 1.6 milyar halıları esapladım 2 milyar perdeler de bi 2 tutar kesin düğün otelde olcak 4.5 mlyar avizeler gelinlik damatlık düğünde harcananlarda bi 5-6 tutar ne etti 40 milyar e bunun hiçmi tadilatı boyası olmıcak yani ve bi 50 milyar olmadan işe başlamayın..... ve hiç desteksiz yaptık yapılan tek şey 4 bilezik ve set annecim saolsun herşeyi aldı tencere tava ütü msası küçük ev aletleri düşünün bide onlar olsa offff offfffffffff....

"en az" 10.000 TL tabi bu isteklere göre değişir, kesenin ağzı ne kadar açılırsa o kadar harcanır düğünlerde bende nişanlıyım

Kuzenim evlendi eşyaları Bellona nın yeni sezon ürünleriydi beyaz eşyaları bosch
küçük ev aletleri philips perdesi brillant
anlıyacağınız herşey marka ve şahane bi ev düzdüler düğün altınlarda içinde, 40 bin dedi bana..

merhabalar bende nişanlıyım herşeyi düşünmek zorundayız düşünüyoruz da herşey çok pahalı yeni bir ev kurmakk hiç kolay degıll allah yardımcımız olsun canım..

Allah yardımcımız olsun düğün yapmak çok zor bende nişanlıyım elimizde 20bin var sadece yetecekmi bilmiyorum mobilya altınlar salon gelinlik davetiye ıvır zıvır sizce yeter mi

bu sıteye yabancıyım daha yeni üye oldum sizin yorumunuzun altına cevab yazacaktım ama beceremedim sanırım

Valla kizlar benim sadece dügün salonu taki 35.000tl tuttu. Evlendik. 1.5 yildir evliyiz ama türkiyede hala evi düzmedik. Yurt disindayiz. Burdaki evimize 2odayi düzmek icin 10.000euro harcadik.

Son düzenleme:
Canım Bende haziranda evleniyorum yorumları hiç okumadım kim ne kadar harcadı bilmiyorum ama benim çeyiz için aldıklarım daha yeni hesapladım, tam 15.000 tutmuş, hatta çok samimi söylüyorum ıvız zıvır saymadım, ayrıca biz evin tüm eşyalarını ortak aldık ailelerimiz ödeyecek ama yatak odası 10.000 salon 15.000 oturma odamızda 5.000 tuttu, bunlara ne halı ne perde nede tv dahil değil sadece mobilya, Beyaz eşyada 5.600 tuttu Dahada cebimizden çıkacak paranın haddi hesabı yok..Benim Nişanım yaklaşık 10.000e geldi düğün ne kadar tutar bilmiyorum ama Sana şunu söyliyim ortalama 80.100 bin arası evlilik. Ama birazda aldıklarına bağlı...

80.00 mi
yok artık o paraya ev alınır ya fazla lükse kaçtınız herhalde

6 aylık evliyim, bizim harcamalarımız,

tüm mobilyalar 10 000 (peşin)

beyaz eşya hepsi bosch, b.dolabı samsung 4 500 (peşin)

halılar 1 450 (taksitli)

tüller (perde yaptırmadım) 650 (peşin)

televizyon, b.sayar, dvd, playstation 4 500

gelinlik 1 650

ıvır zıvırları yazamicam kızlar ama kaba eşyaları bu fiyatlara aldık
benim eşim teknoloji manyagı oldugu için elektronik aletlere çok fazla para verdik, onun dışında paramız bittiği anda harcamayı da durdurduk
borca girmedik
mesela bu yüzden perde yaptıramadım hiç, ama bu ay salon perdemi aldım
yani paramız oldukça tamamlıyoruz, borca hiç gerek yok bence böylesi daha iyi
aksesuaarı faan para elime geçt,kçe alıyorum
zar zor evlenip senelerce sıkıntıyla borç ödemekten dağılan yuvalara üzülüyorum
()

merhaba, bizimde haziranda düğünümüz var herşeyi kendimiz yapalım dedik ama mümkün değil gibi görünüyor

herşeyin en hesaplısını almışken ve halen bir sürü eksik varken şimdiye kadar harcadığımız para 28.000 tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…