evlilik hazırlıklarından korkuyorumm

pudrapembeilemor

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2015
11
1
6
33
arkadaşlar herkese merhaba, bir yıllık bi ilişkim var . tabi ki evlenmeyi de düşünüyoruz ama ben korkuyorum şöyle ki evlilik öncesi yapılan hazırlıklar beni çok korkutuyo bunları nasıl yapcam başarabilcem mi bilmiyorum her şey çok zor görünüyor. çevremde arkadaşım da yok kimseden destek alamıyorum. akrabalarım da öyle pek kimsem yokk. nasıl gelcekler isteyecekler o telaşı nasıl kaldırcaz inanın hiç bilmiyorum. bu hazırlıkları yapmış insanların yorumlarını bekliyorum yardımcı olun lütfen

korkmanızı gerektiren bir durum yok bu olaylar insanın başına bir kere geliyor. korkmak yerine keyfini çıkarmaya bakın. Herşey kendiliğinden olup bitiyor. önce tanışmaya geldiler. yemek yedik çay kahve içtik aileceydik zaten. 2. gelişlerinde nışan oldu. nışanda zaten çok kalabalıktık yanınızda bir sürü kişi oluyor heyecanınız kalmıyor. belki endişenizi daha açık anlatabilirseniz daha güzel bir yorum yapabilirim. mesela ne için endişe duyuyorsunuz. ikramları hazırlamakta mı yoksa sunmakta mı yada sizden hoşlanmayacaklarını mı düşünüyorsunuz.

yanımda yaşıtlarımdan kimse bulunmayacak birinden güç almaya ihtiyacım var galiba arkadaşlarımla kötü şeyler yaşadığımız için konuşmuyorum.genel olarak o yüzden tedirginim.biraz yalnız hissediyorum.

ikramlar hazırlanır bir şekilde sunulur da işte ne kadar güzel geçer bilmiyorum.

aklıma geldikçe de çok heycanlanıyorum salon tutcaz ev bakcaz tarih ayarlicaz eşya alcaz beceremicekmişiz gibi hissediyorum .

sanki hiç büyümedim hala çoçuğum bu arada 24 yaşına girdim

yani anlayacağınız baştan aşagı herşey çok zormuş gibi geliyor.

bakın şöyle düşünün iki tarafta güzel geçmesini istiyor. yani erkek arkadaşınızın ailesi de amanın bi gidelimde gelin hanımın ailesiyle kavga edellim demezler. sizin ailenizde kızlarının en güzel zamanında sıkıntı çıkarmak istemezler. yani güzel geçme ihtimali en güzeli. ayrıca tanışmada yanınızda arkadaşınızın olması zaten hoş olmazdı benim kuzenim gelmişti. çünkü aile arasında olan aile arasında kalmalı benim görüşüm böyle tabiki başkaları farklı düşünebilir. bana göre sevdiğiniz bir kuzeninizden yardım alabiirsiniz.

kafanızda bu kadar büyütmeyin benim tanışmamla nışanım arasında 1 ay bile yoktu. birikmiş paramızda yoktu. nışanımızda herşeyimi yapıldı salonumuzda tutuldu. elbisemizde yapıldı. bohçamızda oldu. çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çeyizinizide düğüne kadar yaparsınız. zaten almaya başlayınca ucu geliyo durduramıyorsunuz kendinizi buda olsun oda olsun derken bir bakıyorsunuz bir ev dolusu eşyanız var. bende senin yaşında başladım şuan 25 yaşındayım. haziranda düğünüm var bu kadar eşyayı ne ara aldım diyorum.

çok teşekkür ederim bu yorumunuzu bi kaç kez okuyup kendimi sakinleştircem :)

okudum şimdi çalışıyorum her konuda kendime güvendim ama evlilik olunca bir güvensizlik hissediyorum muhtemelen küçük yaşımdan beri evlenmek istemiyorum evlenmicem dediğim için...

inşallah güzel bir düğününüz ve mutlu bir evliliğiniz olur

bakın çalışıyormuşsunuz da benimde okulum bitti 2 yıldır çalışıyorum. geçen aralık ayında nışanlandım. bir yıl oldu ve inanın bundan önce bir çöpüm bile yoktu. bazı anneler vardır 7. yaşında çeyiz yapar ya benim 24 yaşında bir tane havlum bile yoktu. şimdi hemen hemen herşeyi bitirdim ve eşya bakıyorum. bu işler hayırlı işler ucu bir yerden açılınca devamı da geliyor. endişelenip bu güzel zamanlarınızı heba etmeyin

evet bende senin yaşında nişanlandım bende hiçbirşey bilmiyordum bir yıl oldu nişanlanalı ve hiç bir eşyam yoktu yavaş yavaş alıyoruz işte allah herkese nasip etsin çok güzel şeyler bunlar

allah utandrmasn kızlar hiçbrimizi benm başımdan bi nişan geçti benm kaygılarım ondadnda oluyor sanrm smdı hersey yolunda ama gene aynı seyler olacak dıe korkuyrom

Ailenin haberi var mi konuştun mu ailenle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…