Yukarıda saydigim sebeplerden.
Misal, annen baban bazi sebeple kendi mirasindan vazgeçmiş, sen kin tutup "benim de hakkım şöyle böyle" diye alınmasında en ufak alinterinin olmadığı dede topragindan sinirlenip, kendini de uzup aylarca (hatta belki yıllarca) kafa yorabiliyorsun.
Dunyanin en sevecen erkeği de bazı haksızlıklara tadım kaçmasın diye göz yumabilir ama sen senin alnterinin olmadığı onun ailesinin parasıyla ilgili şeylere / kendince haksızlık gördüğün her şeye yıllarca dırdır yapip aile huzurunu kaçırabilirsin.
Bu sadece bir örnek, vaktim olsa açtığın her konuyu tek tek 'dunyanin en sevecen erkeğinin huzurunu kacirirsin' diye ekleyebilirim
ayrıca anne baba rolmodelin rezil insanlar. Evinde beddua eksik olmuyor. Kardeşler dese. Şiddet,hakaret... Böyle bir evde büyüyüp sevgisini düzgün verebilen, duygularını duzgun ifade edebilen bir insan olmak için gerçek anlamda çabalaman,basaramiyorsan da destek alman gerekir. Senin her konunun okuyan biri olarak ailenin devamı, sağlıksız davranışlara sahip bir insan olduğunu söyleyebilirim.
ama daha genceciksin. Yani yolun basindasin. kendini o aileden sıyırıp dede,kuzen,hala,amca,idinin didisi falan filan, seni ilgilendirmeyen insanlara duyduğun kinden kurtulup hayata daha olumlu tarafından bakan , olayları tarafsız ve gaza gelmeden değerlendiren, çok okuyan, kendini /davranışlarını analiz eden bir kadın olursan tabii ki sen de mutlu olabilirsin