• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik dusunen genc kizlara tavsiyeniz nelerdir

Denk gelmedim belki de pek kaynana görümce tarzı konuları ilgi çekmedi okumadım desem daha doğru olur. Eşini paspas ediyorsa bence kadının sınırlarını koyamaması ile alakalı bence anneye değer veren kadına da değer verir diye düşünüyorum anneyi aşırı göklere çıkaracak bir değerden bahsetmiyorum. Yani anneci olanlardan değil

Bazi erkekler bir tek kendi anne veya kzi kardeslerini kutsal degerli goruyor disardakinin degeri yok. Bu garip zihniyette tipler de var sinir cizse de cizmese de.

Neyse ben de eskiden evinde hayvan bakan veya hayvan seven insanlar kotu olamaz sanirdim. 😁 Çok degişkeli seyler.

_ Öncelikle her bir yaşaminin bir güzelligi var bekarlıgın da evliliğinde ayrı ayrı bir güzelligi var bu nedenle herşeyin bir vakti zamanı var.
_ Önemli olan evleneceğin kişiyle uyumlu olman ve kafanın yattığı kişi olması önemli
_ Bir ilişkide saygı, sevgi ve sadakat oldukça o ilişki bozulmaz
_ Zaten evleneceğin kişiyle bir kere konuştuktan sonra ve görüştüğünde anlarsın nasıl karakterde olduğunu ve ne yapmak istediğini anlarsın
_ Bir insanı dış görünüşüyle yargılama veya diş görünüşüyle karar vermeyin bence önemli olan karekteri , iç güzelliginin olması ve düzenli bir işi olması
_ Evlendigin kişiye aşık oldum ben illa onunla evleneceğim demeyin ondan başka kimseyle olmaz gibi laf demeyin çünkü aşk gelip geçici saygı ve sevgi kalıcı
_ Şu da bir gerçek ki her evlilikte illa sorunlar çıkacaktır bizde derler ki bunlarda tuzu biberi .
Sizi görünce ananem aklıma geliyor onun ismi ve kızlık soyadı 😊

Yazdıklarınıza katılıyorum ama düzenli bir işi bir kıstas değil kardeşimin eşi nişanlı iken hiç çalışmıyordu çok korkmuştuk ama maşallah evlendiğinden beri durmuyor Allahım nazarlardan saklasın 🤲🏻

Bazi erkekler bir tek kendi anne veya kzi kardeslerini kutsal degerli goruyor disardakinin degeri yok. Bu garip zihniyette tipler de var sinir cizse de cizmese de.

Neyse ben de eskiden evinde hayvan bakan veya hayvan seven insanlar kotu olamaz sanirdim. 😁 Çok degişkeli seyler.
Evet değişkenler gerçekten değil mi ki erkek 😂

Merhaba herkese
Çok sancılı bir nişanlılık dönemim oldu sonunda bitti bu ilişkiden çok.tecrube kazandım fakat yine de sizin gibi tecrübeli insanlardan fikir almak istiyorum
Genç kızlara tavsiyeniz nedir
Evliliğe nasıl bakmalıyız
Evlenilecek erkek nasıl olmalı
Siz nasıl seçim yaptınız ve şuan nasılsıniz
Benim gibi duygu ile hareket eden insanlara tavsiye olur yararlı olur diye sordum teşekkür ediyorum simdiden
Yaşa ve gör...
Hayat hesapla değil nasiple yaşanır😏

- kendini tanıdığın , ne istediğini bildiğin bir yaşta evlen

- ekonomik özgürlüğünü mutlaka eline al , evlenince çalışmam deme

- evleneceğin kişinin aile bağlarına dikkat et , seni hayatında merkeze mi koyuyor kıyıya mı koyuyor bunu önemse

- gez , toz , değişik kişilerle flört et , hayatını doyasıya yaşamadan evlenme

- son olarak ; seni gerçekten seven ve senin de sevdiğin biriyle evlen.

Merhaba herkese
Çok sancılı bir nişanlılık dönemim oldu sonunda bitti bu ilişkiden çok.tecrube kazandım fakat yine de sizin gibi tecrübeli insanlardan fikir almak istiyorum
Benim gibi duygu ile hareket eden insanlara tavsiye olur yararlı olur diye sordum teşekkür ediyorum simdiden
Merhaba;
Annesine aşırı düşkün ve ona karşı sizi savunamayan insanla asla ama asla evlenmeyin ömrünüz çürüyor. Öyle bir adamla evlendim boşandım. İkinci evliliğimde kriterim o oldu. Ve şu an çok mutluyum.

Merhaba herkese

Evlilik bir yaşam biçimidir bir statü değil önce bunu kavramak lazım
Evlenecek erkekten önce evlenmeye hazır kadın nasıl olmalı buna bakmak lazım
Eğitim, ekonomik özgürlük, evlilikten önce edinilecek güvenceler tamam mı bunlar önemli
Sevgi lazım, saygı lazım, cinsiyetçi düşünceden uzak düzgün adam lazım evlenmek için. Ve genç kadınlara tek tavsiyem evlilik başka bir yaşam biçimine geçiş olduğundan önce kendi yaşamınızı kurmanız lazım

İstanbuldan ve Ankaradan coğrafik olarak en uzak il yanlış hatırlamıyorsam Ağrıydı . Dikkat ederseniz içi de demedim köyü dedim yani sınıra iyice yakın olsun...yanlışım varsa düzeltin lütfen Ardahan ve Hakkari seçeneklerine de açığım. Yurtdışı olabilir derseniz yakınca uzak olarak Batum var :halay:

Son düzenleme:
Merhaba herkese
Sizi kısıtlayan, sevincinize ortak olmayan, size saygı duymayan biri ile evlilik düşünmeyin. Bir de ikinizin toplam geliri bir ev geçindirmeye yetmiyorsa yetene kadar bekleyin. Başka türlü sürünürsünüz.

görmüş geçirmiş insanla evlenin. yaş olarak değil kafa olarak...
öz güveni tam olan biriyle yola çıkın. öz güveni eksik olan kişi sıkıntılarını karşısındakine de yaşatıyor çünkü.
tamam bu olmuş dediğiniz kişiyle hayatınızı birleştirin. hem kafanın hem kalbinin uyduğu biriyle. sadece kalp yetmiyor çünkü..

Sizi görünce ananem aklıma geliyor onun ismi ve kızlık soyadı 😊

Yazdıklarınıza katılıyorum ama düzenli bir işi bir kıstas değil kardeşimin eşi nişanlı iken hiç çalışmıyordu çok korkmuştuk ama maşallah evlendiğinden beri durmuyor Allahım nazarlardan saklasın 🤲🏻
Anneannen nereli ki

MaşAllah Allah nazardan saklasın
Şunu demek istedim düzenli bir işi olursa sorunda olmaz .
Şuda bir gerçek ki çalışmayı seven biri ekmeğini taştan da çıkarır

İstanbuldan ve Ankaradan coğrafik olarak en uzak il yanlış hatırlamıyorsam Ağrıydı . Dikkat ederseniz içi de demedim köyü dedim yani sınıra iyice yakın olsun...yanlışım varsa düzeltin lütfen Ardahan ve Hakkari seçeneklerine de açığım. Yurtdışı olabilir derseniz yakınca uzak olarak Batum var :halay:
Ben aslen oralıyım. Oranın köyünde yaşayanlar genelde batıda yaşayan çocuklarının yanına gidiyorlar. 6 ay falan kalıyorlar çünkü Ağrı da kış 6 ay ve çok soğuk 😂

Back