• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik bu mu?

tijan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2011
15
0
36
Hollanda
Arkadaslar buraya yeni uye oldum ve bircok hikaye okudum. Bircogunun icinde kendimi buldum ama yinede bir baslik acmak istedim. Artik okadar bunaldimki dogru dusunemez oldum. Aranizda benden elbette yasca buyukler/tecrubeli olanlariniz vardir bana yardimci olabilecek diye dusundum.
Ben Hollandada yasayan (o yuzden turkce yazi kullanamiyorum) ve 22 yasinda bir bayanim. 3 aydir evliyim ama evliligimizin 3. Gununden basladi huzursuzluklar. Nisanliyken evlenince duzelir, su an kafasi cok dolu dedigim seyler aksine daha kotu oldu. Simdi sorun ne peki diyeceksiniz... sorunlarimiz sunlar. Basta bana yasakladigi seylerin kendisi normalmis gibi yapmasi ve ustune ustluk bana anlatmamasi. En basitinden benim erkek arkadaslarimla artik irtibatimi kesmemi istedi ve kestimde onu hakli bularak. Ama kendisi kesmemis. Evlenipte 3uncu gunu bi kizdan gelen mesaji okumak cok agir degilmi? Belki mesajin icinde kotu birsey yazmiyordu ama yinede cok agrima gitti… tabi bunun uzerine kavga edildi konusuldu ‘’cozuldu’’.

Bunun yani sira ben esimden once gozu acilmamis birisiyim. Yani su anlamda, ben herseyimi esime biraktim. Aski, sevmeyi, sevilmeyi, gezmeyi… vs. Ama ben bunlarin hicbirini gormuyorum onda. Evlendik evleneli insan bikere guzel laf etmezmi? Bikere gezmeye goturmezmi? Yemege cikmazmi? Bunlar bana gore evliligi ayakta tutan seyler, evlilige heycan katan seyler. Simdi hicmi olmadi diyeceksiniz ve tabikide oldu ama hep nedenli.. yani dogumgunumde mesela ciktik yemege ama o belli birsey yani icinden gelip neden bikere kendi dusunup birsey yapmiyoruz?? Surekli ben ben ben. Ben dusunmem lazim. Ben istemem lazim. Guzel laflari ben etmem lazim ama insan yoruluyor belli bi zaman sonra. Ben ona 10 adim gidiyor ve bi adimda olsa gelmesini istiyorum ama yok, o halen oldugu yerde. Dusunmuyor degilim acaba benmi cok istiyyorum, ondan cok seyler bekliyorum diye? Bunu tabi kendisiylede konustuk. Ozamanda karsiliklidir hersey diyor. Karsilikli? Ben onu bir bebek gibi seviyorum. Yuzune baktigimda kiyamiyorum. O beni hic arayip sormasada, ben onu ariyorum. O msj atmasada, ben icimden gelenleri siir halinde yaziyorum. O bana guzel laf etmesede, ben ediyorum. O sarilmasada ben sariliyorum.

Tek sorun bunlar olsa neyse… ben haftada 40 saat calisiyorum ve gunde 120km yol yapiyorum. Eve geldigimde haliyle yemek, bulasik, utu, camasir vs isleri yapiyorum. Esim ise hafta 3 gun 18 saat calisiyor. Insan biraz insafli olurda yardim etmezmi? Bu arada yardim dedim aldigi seyleri yerine koysa en buyuk yardim o benim icin. Ben yardimini bile istemiyorum. Bana sevgi gosterse o isler bana viz gelir. Evelsi gun mesela biliyor misafir gelecek. Aksama kadar evde. Evi en azindan insane herseyi yerine koyar dimi. Eve geldimki.. ben simdi yemegimi yapim? Misafire birseylermi hazirlayim? Yoksa beyefendinin dagittigi ortaligimi toplayim?
Bazen aksam o isten gelmeden pastalar yapiyorum cay demliyorum ama Inanin geldiginde ne cayindan bi yudum alir nede pastanin tadina bakar. Neymis, tokmus. Insanda hatir olur dimi?
Bunu dile getirdigimde ise, zor geliyorsa kaldiramiyorsan calisma diyor. Ya arkadaslar kendimi sey yapmak icin demiyorum ama benim maasim onun 2 misli. Benim calistigimla o ev donuyor. Ben calismazsam yiyecek ekmek bulamayiz.

Evliligin basinda guzel iliskimiz vardi. Hemen hemen hergun beraberdik. Zaten evleneli uzun bir sure olmadi ama bi kac hafta boyle devam etti. Sonra yavas yavas azaldi. Simdi ise 2 haftada 1 belki. Oda hemen yap kalk tamam. On sevisme olmadan. Canim acidigini gordugu halde buna birsey yapmiyor. Evet diceksin belki sen kadinligini gostermiyorsun… gosteriyorum. Guzel guzel seyler giydigimdede inanin duydugum sey neydi biliyormusunuz? ‘’Bunu nezaman aldin? Benden once mi almistin? Yoksa evlenecem diye benim icin ozelmi’’? Bu lafindan sonra giymedim birdaha.

Biz neden boyleyiz diye cok merak ediyorum. Bizimkisi ilk goruste askti. Bir ay ciktik sadece ve sonra soz oldu, nisan oldu derken hersey 6 ay icinde oldu bitti. Cok hizli oldugu icinmi? Birbirimizi tanimadigimizdanmi?(bi insan bi inani bir evde kalmadigi muddetce taniyamaz diye dusunuyorum). Yas farkliligindanmi (11yas)? Onun beklentileri baska, benimkisi baska oldugundanmi? Anlayissizliktanmi? Aramizdaki askmi bitti?

Ben galiba her yonu denedigimi dusunuyorum. Anlayisla karsiladim herseyini bir muddet ama baktimki degismiyor ve ben anlayisi zorla gosterdigim icin kendim zarar goruyorum. Baktimki cok zarar goruyorum baska yontem denemek istedim. Uzgun oldugumu belirtim ama yok. Sen orani burani yirtsanda onun umrunda degilim. Yine ben kendi kendime yarama tuz bastim eskisi gibi olmaya calistim. Iste boyle zorla hicbirsey olmamis gibi davranincada sogmaya basladigimi hisediyorum. Onu cok sevsemde su aralar kirginligim, sinirim, ofkem, alinganligim daha agir basiyor. Hicbirseyine tahammulum yok artik :’(

Belki yazimda tuhafliklar olabilir kusura bakmayin. Ama gercekten sirf buraya yazmakla bile yukum hafifledi sanki. Cok uzun yazi oldu ama inanin cok ciddi yardima ihtiyacim var.

Tijan.

maalesefki sende bir odunla evlisin canım... (kızma lütfen)
ve o odunla yaşamaya alışman gerekiyor, değiştiremezsin değişmezler... hı belki 3 gün 5 gün değişir konuşsan.

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı.
Lütfen konuları ilgili başlıklara açalım.

Canım anlattıklarına çok üzüldüm sanki 3 aydır değilde 30 yıldır evliymişsin gibi..(ki bu anlattıkların bu süredeki evliliklerde bile olmamalı) Bence üzerine çok düşüp egosunu tavan yaptırtma erkekler şımarmaya çok meyilliler..sen işine gücüne git o istemeden birliktelik için sinyaller verme gidiyorsa nereye deme yemek yemezse neden yemedin deme keyfi bilir senin de sabrının bir sınırı olduğunu yorulduğunu anlaması lazım...Bir müddet sonra davranışlarının neden değiştiğini merak edecektir.İşte o zaman bütün eteğindeki taşları dökersin önüne.. bir bir sayarsın o zaman seni seviyorsa kaybetme korkusu yaşacaktır...Bu arada erkek egosu bu senin fazla kazanmanı hazmedemiyor da olabilir...

evlenmek eşin için hevesmiş hevesi çabuk geçmiş anlaşılan
şuan aranızdaki yaş farkından sorun çıkacağını sanmam, ikinizde çok gençsiniz
bence beklentilerini duygularını açık açık konuş
öyle yat kalk falan nedir o öyle, kendini kullandırma bence, bilmiyosa yolunu yordamını öğrensin, gerçi bilmediğini sanmıyorum

üzgünüm ama yapacak pek bişey yokmuş gibi görünüyor canım..
adamın yapısı böyle demekki..
kızsan bağırsan 3 gün iyi olacak..
ya beklentilerini en aza indirgeyip takmayacaksın(bu şekilde ne kadar yürü bilemem)
yada yol yakınken bırakacaksın.

Ne denilebilir ki anlattığına göre 34-35 yaşında adam,bu saatten sonra onun huyunu değiştiremezsin.
Madem kıymetini bilmiyor ,şımartma o zaman sen de,o kadar mükemmel olma bırak ev işleri vs. eksik
kalsın.Kendini düşün sen de biraz bencil ol.Dışarda gezme olaylarını sen önceden program yap fırsat verme,kız
arkadaşlarınla gez toz.

Canım çok gençsin.aranızdaki yaş farkı az değil.ama benim bildiğim erkeğin yaşça büyük olması bir avantaj.tabi bu erkeklerin odun olmasını değiştirmez.canım sende bırak ona artık güz<el sözler söylemeyi.sarılmayı falan.sen üstüne gitme umursama bile onu.evde olmamış gibi kendi hayatını yaşamaya bak.:24:sen üstüne gittikçe o nasılsa eşim hazır asker ben gel dedim gelir git dedim gider hesabı yapıyor.inan evliliklerin bir çoğunda bu problem var.buda erkeklerin odunluğundan kaynaklanıyor.evlenince eşlerini malları gibi görüyorlar.onlara mecbur olduğunu düşünüyorlar.ama bunu kadınlar alıştırıyor malesef.evlendikten sonra onlardan vazgeçebileceklerini gösterse kadınlar belkide bu kadar vahim bir durum ortaya çıkmaz.evlilik ortak bir yaşamdır.kimse kimseye yardım etmiyor.herkes kendi işini yapıyor.evi süpürecekse sana yardım ediyor değil kendi evini süpürüyor.yemek yapıyosa sana yardım değil bu kendi yemeğini yapıyor.ama malesef biz türk kadınları "çocukta yaparım kariyerde" dedik ve herşeyi görevimizmiş gibi üstümüze aldık.sonrada böyle yakınmalara başladık.

Zaten artik gucum kalmadi ve herseyi akisina biraktim. O 18 yasindan bu zamana kadar yalniz yasamis biri. Ev yardimi konusunda biktim diyor. Ama anlatamiyorum. Biksada bu hayatin icinde olan birsey....

Sabir et et nereye kadar. Artik inceldigi yerden koparmi duzerlmiyiz bilmiyorum ama tek bildigim gucum kalmadi artik. Evet, belkide cok simarttim.

Bu arada okuyupta cevap verdiginiz icin tsk ederim. Insan etrafindakilerle ne yazikki bazi konulari konusamiyor. Bir kisiyle konussada 10 kisiden degismis seklini geri duyuyorsun.

Son düzenleme:
Allah yardimcin olsun cnm... boyle seylerde duyunca evlilikten dahada cok korkuyorum:( insallah en yakin zamanda duzelirsiniz... rabbim sabir versin..:16:

ben de çok üzüldüm, sen günde 120 km yol yap, çalış, et, o haftada üç gün 18 saat çalışsın, geri kalan günlerde popiş büyütsün, hadi onu da yaptı diyelim, bari seninle biraz ilgilensin de, dediğin gibi sana da o işi yapacak şevk olsun; ama bazılarımız çok başarıyla bulup seçyioruz bu odunları hayatımıza işte. umarım en kısa zamanda bir çözümünü bulursun canım, kendini kullandırma, üzdürme... ne için duracaksın ki yanında seni mutluetmiyorsa?

Canım anlaşılan onun karakteri bu nasılsa öyle gidiyor
Bizden yoğun ilgi bekliyorlar ama kendileri vermiyorlar
Biz çok istekçi oluyoruz sonra gösterilmesi gereken ilgiyi göstermedikleri zaman

Evlenmeden önce cevremdeki bir cok kisiden duymustum, evliligin en zor dönemleri ilk 2 yil derlerdi, sebebi ise iki farkli karakterde olan insanin, farkli kültürlerde de yetismis olabilirler (kültürel catisma iliskileri cok zedeliyor maalesef) bir anda ayni cati altinda yasamasi, birbirlerine ve evlendikten sonra mecburi olarak üstlendikleri sorumluluklarina adapte olma süreci.. 3 yillik evli bir bayan olarak bende yasadim ayni sorunlari cok sükür ki simdi esimle cok daha iyi anliyoruz birbirimizi..

Esinizde bir belki bir bocalama döneminde olabilir henüz evliligin getirdigi sorumluluklarin farkina varmamis olabilir.

Belki zamanla asicaksiniz bütün bu sorunlari, daha cok yenisiniz biraz zaman taniyin kendinize, sorunlarinizi esinizle karsilikli konusarak cözümlemeye calisin.

içindekileri ondan beklediklerini ona kızgınlıklarını açık açık söyle canım.belki faydası olur
3 ayda bu hale gelmenizde ilginç bu dönemler genelde erkeklerin eşlerini en çok nazladığı dönemlerdir ama senin eşin şimdi böyleyse ilerde de pek değişeceğini sanmıyorum maalesef:50:
bir tavsiyemde fazla şımartma eşini o sana ne kadar ilgi gösteriyorsa sende o kadar göster.:31:

evliliğiniz daha çok yeni, çatışmalar normaldir. zamanla ya uyum gösterip bir dengeye oturtursunuz ilişkinizi ya da bir çözülme sürecine girersiniz...

size tavsiye edebileceği tek şey, bir evlilik psikoterapistinin kitaplarını okumak. bu şekilde sorunlarınıza kalıcı çözümler bulursunuz inşallah.. yazarın adı, dr. herb goldberg.

eyvah ya nasıl bu kadar düşüncesiz davranabiliyor
evliliğin başlarında birbirine alışmak zor olabiliyor sonuçta yıllarca yalnız yaşamış biri şimdi herşeyini başka biriyle paylaşıyor
ama insan halden anlamaz mı eşine yardımcı olmaz mı hayatlarımızı kolaylaştırmak herşeyi paylaşmak için evlenmedik mi
onu karşına alıp kırıldığın üzüldüğün şeyleri tatlı dille anlatmayı denedin mi?
suçlamak yerine zorlandığın konular olduğunu desteğini esirgemeyeceğinden emin olduğunu fln söyleyip motive edebilirsin
yatak odasına gelince daha çok yeni evlisiniz nedne bu kadar soğuk anlamadım belki aranızdaki gerginlik nedeniyle istemiyordur afrodizyak şeyler yedirip içirsene biraz :26:

Daha hem evliliğiniz çok yeni, hem de tanışalı çok olmamış.

Kız arkadaş konusu halloldu gibi anlıyorum. Gezme tozma olayında bazı erkekler bırakın özel günleri, hiç dışarıda yemeği akıl edemezler. Bu konuda ayarlamaları yapmak hep size düşecek belki de. Bir de şu var, 18 yaşından beri yalnız yaşadığı için belki ev ortamı daha hoşuna gidiyordur. Arama, sorma, sarılma konuları da aynı, kimi insan bu konuda biraz zayıf olabilir. Siz onu arayıp sordukça, her fırsatta sarıldıkça, belki zaman içinde o da yapabilir, ama kesin olacak diye de bir şey söyleyemem.

Çalışma hayatınız gerçekten zorluymuş, İşinize daha yakın bir yere yerleşme şansınız yok mu caba? Eşinizin iş ve geliri onun terihi mi yoksa özellikleri itibariyle daha farklı bir iş bulamıyor mu bilemiyorum ama keşke işlerinizi değişme şansınnız olsaymış.Siz ondan fazla kazandığınız için ev işlerinde yardım bekleme talebiniz hassas bir konu bence. Fazla da israrcı olursanız konu bir şekilde para kazanma noktasına gelebilir. Bu da eşiniz eğer kendi kapasitesinin yetersizliği nedeniyle şu andaki gibi bir işe mahkumsa evlilik ilişkinizi fazlasıyla zedeleyebilr. Belki zamanla ev işlerinde size biraz daha yardımcı olmasını güzelikle rica ede ede sağlayabilirsiniz. Gerektiğinde arkasını toplamamayı da deneyebilirsiniz belki, eğer içiniz biraz dağınık bir ev ortamını kaldırabiliyorsa. Bu malesef erkeklerin genel bir özelliği, çoğu erkek eşiniz gibi benim görebildiğim kadarıyla. Misafir de gelse evin dağınıklığı pek çok erkeğin umrunda bile değil. Belki biz kadınların da, pislik konusunda değil tabi ama, dağınıklığa aldırmamak konusunda erkeklerden öğrenebileceği bir şeyler vardır.

İlişkiniz konusunda, canınızın acıdığını ona söylediğiniz halde aldırmıyor mu, yoksa hslinizden tavrınızdan mı anladığı halde aldırmadığını düşünüyorsunuz? Her durumda onunla konuşmayı, bu durumun sizi rahatsız ettiğni söylemeniz iyi olur. Hala aldırmazsa da o zaman ilişkinizin artı ve eksilerini düşünüp ona göre karar vereceksiniz.

Yine de daha çok yeni evli olduğunuz için hemen kestirip atmamakta yarar var. Bazı konular, ancak bıkmadan usanmadan konuşula konuşula rayına oturabiliyor. Şu ana kadar sormadıysanız ona da bazı şeylerin neden böyle olduğunu sormanız da yarar olabilr. Belki o da sizden bazı açılardan hoşnut değil, ya da bazı şeylerden sizin hoşlanmadığınızın farkında değil.

ben evli değilim ama eşin 18 yaşından beri yalnız yaşadığı için birisiyle beraber yaşamaya bu kişi eşi bile olsa alışamamış olabilir. bende yalnız yaşıyorum 1 senedir ama bu sürede bile o kadar çok alıştımki yalnız yaşamaya bazen annemle babamın yanına gelince bile kendi evimi özlüyorum. çünkü kendi kafana göre hareket etmeye o kadar alışyorsunki bencilleşmeye başlıyorsun.bence eşindeki sorun bundan kaynaklanıyor.tabiki ev işlerinde sana yardım etmesi gerekiyor o daha az çalışıyormuş ama dediği gibi bıkmış olabilir çünkü bu zamana kadar hep kendisi yapmış.sende en azından aldığını yerine koymasını ortalığı dağıtmamasını söyle ona.birde çok kısa sürede evlenmişsiniz gibi geldi bana 1 ay nedir ki bir insanı tanımak için.siz birbirinizi evliliğiniz süresince tanıyacaksınız bu da bir dezavantaj olmuş hayal kırıklığına uğramışsın.belki evlenmeden eşini biraz daha tanımaya vaktin olsaydı şimdi bu kadar üzülmezdin ama bence bunlar aşılmayacak sorunlar değil umarım aranızdaki sorunlar hallolur canım...

canım işin çok zor .ya sabırla onu düzeltmye calışcaksın ki ne kadar değişir o tartısılır ya onu olduğu gibi kabul etcen ya da yol yakınken ayrılcan bu işin baska çözümü yok allah koylık versin

bazı içecekleri ilk içtiğinde bir şeye benzetemez beğenmezsin. yudumladıkça damağında bıraktığı tadı sevmeye başlar bir süre sonra da alışırsın. evlilikte böyle canım. problemleriniz ufak görünüyor. konuşarak gerekirse tartışarak aşılmayacak problemler değil bunlar.

Back