Evlilik- Aileler- Hepinizin desteğine yorumlarına ihtiyacım var 🤍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok yahu. Odağı para olanın mutlu olduğunu hiç görmedim.

Bu konudan bağımsız yazıyorum mutluluk sıcak Bir günde buzlu bir bardak , su soğuk bir günde sıcak bir kahvedir...

Gerisi teferruat. O altın bilezikler insanın bedenini de ruhunu da ısıtmaz

Ay çok iyi konuymuş ya kaçırdım tüh.. o kadar sayfayı okuyamamda şimdi
Neyse ben kızlara güveniyorum bence hakını avucuna vermişlerdir
Neyse biz Batı'nın hakkaten sadece edepsizliğini alıcaz öyle Avrupa görmüş medeni tavırlar falan, yaşasakta içimizdeki çirkef ruh bi yerden patlak verecek bence DNA mıza işlemiş

Yaş :30 eşimde bende 1 kuruş istemedik ailelerimizden herşeyi kendimiz yaptık Yeri geldi yardım ettik ama yine de kimseden para istemedik kredi borcu dahi yok hayatımızı maddi gücümüze göre şekillendirdik. Bu kadar hazır buldumculuk gerçekten çok bencilsiniz
Biz de üniversite okuduk ama gerçekten şükrettik ailelerimize bir çok insan bu imkanları sunamazken evlatlarına diye şükür ki mesleğimiz var iyi kötü okuyup arkamızda durmuşlar kimseye el açtırmıyorlar bizi
Onların bizim için yaptığı en büyük servet mesleklerimiz oldu mal mülk para hepsi boş ...
huzur sağlık biraz kendinizi sorgulayın lütfen

oy oyy piyenşeş el üstünde tutulmuyormuş..

kimse size hiçbir şey yapmak zorunda değil
kocaman insanlarsınız, eşyanızı da alıverin bir zahmet.
Anası babası okutmuş elinden geleni yapmış, daha ne yapacak size?
ömrünüz boyunca asalak gibi başkasının sırtından mı geçinmeyi planlıyordunuz?
daha çocuksunuz, Allah eşinize de sabır versin. Benim eşim bana annemi arattırmasa asıl o zaman o ev yıkılır.
evliliğin başında gösterilen bu müsamaha her zaman gösterilmez bunu da bil, gelecekteki hayatını inşa ediyorsun şu an

5 bilezik, bilmem ne takilmis, gayet de iyi bence.
Kinayi nisani zaten kiz tarafi yapar, onu da anladik. Onda da sorun yok.
Eee adamlar dugunu de yapmis. Uzerletine ne duserse yapmislar. Bu neyin kaprisi simdi?
Es ailesi neden para gonderiyor onu anlamadim. Calisip yapin. Mecbur degiller. Evlilik budur zaten. Omur boyu birilerinin sirtindan gecinmek asalakliktir. Koskoca insanlarsiniz. Evlilik sorumlulugunu alamayacaksaniz evlenmeseydiniz.

Bana nişan ve düğün toplam 5bilezik taktılar bu kadar. Ne düğün mekanı, ne alışveriş, gelinlik,ev tadilatı,ev esyaları artık her ne varsa hepsini eşim yaptı. Eşimin ailesi biz çocuğumu okuttuk gerisi onda mantigindaydi (parayla filan değil eşim çalışarak en iyi ünilerden birini kazanmış İstanbul'da). Zaten emekli ve yaşlı insanlar, ayrıca o 5 bilezikte borç öderken sıkıştığımız için oraya gittiler ve şuan düğünden kalma tek kurusum yok ama eşyalarım güzel borcum bitti şükür.
Hani sen de diyorsun ya bilezikler çekmecede duruyor umrumda değil diye eğer bahsettiğin kadar kotu durumdaysan bozarsan 1-2 tanesini yoluna bakarsın. Amaa sen onlar benim , onlarda benim, para mı evet evet onu da verin modundasin. Daha ne yapacak insanlar size, eğer aileleriniz olmadan geçinemiyorsaniz niye evlendiniz ki zaten.

Adamlar daha ne yaptın?Altınlarını satıp eşya alsaydın.Şaka gıbısın gercekten.Allah kocana ve aılesıne sabır versin.Tek bir haklılıgınız yok.

Ben de şöyle bir cevap almıştım bi arkadaştan.

'' Savcılar ve hakimler TC nin kanunlarını uygular, yurt dışında belki de konsoloslukları hukuk birimlerinde görevli olabilirler. ''
Türk biri üniversiteyi yurtdışında okursa o ülkenin kanununu okur. Türkiye de okudu demedim ki :)

Nerede bunu söyledim? Yani nerede türkiye de okudu dedim? :) ben mikaçırdım?

ben de yurtdisina gelin geldim. altinlari doviz yaptik aldik geldik. dugunumuzu de esim yapti. esyamizi da kendimiz aldik. ailem yatak odasi icin yardim etti sadece. bos ev tuttuk. girdik icine.. bir halifleks doseli.. baska hic bir sey yok.. sifirdan dediginiz gibi tornavida alarak basladik evi duzmeye.. hala oldugu kadar esyam var. hala duzenim yok. gardrobum yok vitrinim yok.. yemek takimim yok. kepce takimim bile yok. ama esimin kariyeri var ben dil ogrendim. okuyorum calisiyorum..

yasiniz kucuk oldugu icin sanirim tr deki gelinler gibi bir eviniz olacagini mi hayal ettiniz bilemiyorum. esiniz olgunmus. size anlatmadi mi flort doneminde ne sartlarda yasayacaginizi. yurtdisinda yasayanlarin cook buyuk kismi boyle. bir magdur siz degilsiniz. yazik etmeyin evinize de evliliginize de.. tl nin degeri yok euro ya dondugunde. ailelerden cok sey bekliyorsunuz.

sizi varakli koltuklarda oturtacak zengin bir mutahhitle evlenmeliymissiniz.. bileziklerinizle kahve videosu cekerdiniz. yazik esiniz parlak bir insan belli ki ama siz altin, esya derdinde.. kendinizi gelistirmeye dil ogrenmeye bakin. mutlaka ehliyet alin. calisma izniniz varsa calisin. universite okuyun.. ufkunuz gelissin esinize ayak uydurun biraz. muhtemelen yasiniz kucuk diye sabrediyor ama kredinizi tuketmeyin adamdaki. sacma sapan seylere sinir krizi gecirilmez. annesini aratmamak ne demek.. saygisizlik diz boyu.. adamda bardak tasarsa tr de bulursunuz kendinizi. o begenmediginiz yuvayi mumla ararsiniz.

bugune kadar hep yapilmasi gerekenleri sizin icin etrafinizdakiler yapmis belli ki. ama artik evlisiniz. kendi hayatinizi kendiniz kuracaksiniz emek verip. ki esinizde guzel bir alt yapi var. mizmizligin alemi yok.

Son düzenleme:
Sizden daha iyi şartlarda evlenen gelin çok azdir.doyumsuzluk görüyorum.bbu şekilde mutllu olamazsiniz.sonunda hem maddi hem manevi siz surunursunuz..kocanizi surundurmek ne demek...

Tebrik ediyorum sizi.daha guzuel anlatilamazdi

Tebrik ediyorum sizi.daha guzuel anlatilamazdi
duzenledim biraz mesajimi. art niyetli degilim. ablalik yapmak istedim kiz kardesim olsa boyle konusurum onunla da. daha bir sayfa dolusu yazarim da yasi kucuk, cahil belli ki olgunlasacak daha.. ama olgunlasana kadar adami da yipratacak kendini de. yasi kucuk kiz aldim diye sevinip aliyor adamlar ama boyle cocuk buyutur gibi ugrasip duruyorlar iste. akli varsa cocuk yapmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…