Evlilik- Aileler- Hepinizin desteğine yorumlarına ihtiyacım var 🤍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki hafta olmasına rağmen eşimde bana destek olurken konuyu bir şekilde ailesine bağlıyıp kavga çıkariyorum.

kendimi de yıpratiyorum ağlayarak.
Kendi kendinizi yok yere bitiriyorsunuz. Pişman olacaksınız üçün beşin peşine düşüp eşinizle aranıza soğukluk soktuğunuza. İyi masraf etmişler yine, benim kaynanamın oğluna ömründe yaptığı tek hayır, 10 saat yol tepip beni istemiş olması, abartmıyorum. Çoğu masrafı eşim kaldırdı. Zaten harcadığı kadarını da yok halimizde aldı kayniş. Ben lafını bile etmedim, kızacağım zaman eşimi darlamadım, anasına kızdım. Kızmak dediğim de, soğuk durmak işte. En son bayramda aramıştım kaynişi.

Senin derdini de dert ederim mesela...
Keske ne hissettigimi daha iyi ifade edebilseymisim/
Sizin degerinizi 1 bilezik 100 bilezik belirlemiyor. Ama bence insanin degerini onu bir sekilde dusunen insanlar belirliyor bende bunu dert ediyorum
Bunları yaparak değer kazanamazsınız ki cool olmayı deneyin biraz (burada çok konusu geçiyor yurtdışında öyle Türkiye’de böyle diye çok tepki alıyor buna ironi yaparak ) Avrupai olun demek istiyorum

Boyleleri daha cok deger goruyor ya ben ona yaniyorum.
Kesinlikle..yapılanların onda birini görmedim,ne yemekli düğün,ne o kadar takı,ne nakit yardımı yine de sinir krizi geçirip olay çıkarmak aklıma bile gelmedi Yine de kıymetli değilim böylesinden korkuyorlar da yapıyorlar sanırım.biz eyvallahımız yok kendimiz başımızın çaresine bakıyoruz diye değerlimiyiz hayır

Arkadaslar konu saka degil ama belki de ben hastayimdir. Yani hic biriniz benimle ayni dusunmuyorsaniz sorun net bende ve benim burada bunu tedavi ettirmem gerek demekki
Bunu görebilmen çok güzel birşey. Evlilik iki kişinin sorumluluğu üzerinde yükselir. Aileler karınca kararınca destek olabilirler ama böyle bir zorunlulukları yoktur. İki ailenizde yeterince destek olmuşlar zaten. Az para değil söylediğiniz rakamlar. İnan o kadar parayı biriktirmeye kalksanız yıllarınız gider. Durumları iyi bize destek olmalılar diye düşünüyorsunuz belkide. Ama hayatta sizin beklentileriniz ile karşı tarafın düşünceleri her zaman uyuşmayabilir. Onlarda biz büyük olarak yapmamız gereken desteği yaptık. Artık kendi başlarına ayakta durma zamanı diye düşünmüş olabilirler.
Bütün paramız giderlerimize gidiyor, bize para kalmıyor demişsiniz. Böyle ise evinizi daha minimal tarzda döşemeliydiniz. Kayinvalideniz doğru demiş. Herşey bir anda mükemmel olmak zorunda değil. Bunun dışında kayinvalidenizden tarhana gibi köy ürünlerini hoş bir dille isteyebilirsiniz. Bunda kötü birşey yok. Onun bunu akıl etmesini bekleyip, yollamadığı için alınganlık ediyorsunuz. Onları bakalım böyle şeyleri akıl edebiliyorlar mı? Hatta geçinemiyorsanız yine onlardan destek talep edebilirsiniz. Tabii bu yardımı onların yapmak zorunda olduğu bir durum gibi görmemelisiniz.

Rezillik! Siz bu yazdıklarınızda ciddi misiniz? Evlenecek olgunluğa eriştiğinize, kendinize yetebileceğinize, eğitiminizin hakkını verdiğinize emin misiniz?
Herşeyi geçtim yurtdışındaki evi dayayıp döşemek istemeden önce döviz kuruna baktığınıza emin misiniz?

Bedavaya gitmişiz kardeş, şu an ağlayarak diyetimi bozuyorum.

Ve kaç yıllık eşiniz sizi mutlu etmek için çabalıyor olacak ama 1 yıllık oğlunuzun eşi kendi eşine değil sizin eşinize bana neden yapmıyorsunuz diye sorun çıkaracak. Sevinmesi gerekiyor öyle bir babanın öyle bir oğlu olduğu için çünkü çocuklar ebeveynlerini örnek alırlar.

Bu kadar geleneklere bağlıysanız tüm mutfak eşyası,ıvır zıvır,çamaşır ve bulaşık makinası ,ufak mutfak aletleri ve yatak odası ya da koltuk takımı gibi bir mobilyanın kız tarafına ait olduğunu da biliyor olmalısınız..aile zaten üzerine düşeni yapmış daha ne yapacaklar merak ettim..nasıl isteyebiliyosunuz bi de onu sorayım ben ailemden bile bişey beklemeden evlendim

Siz alın biz size parasını öderiz kısmı cok komik geldi yani sizin kullanacağınız sizin aldıgınız eşyalar ıcın ailesi size para mı verecek, yani illa onlar alsın diye baya zorlamışsınız da alabilmissiniz yani dönüp bana eşya paramı ver demek biraz utanç verici olmalı bence kac yasında ve calısan insanlarsınız. Bir de eşinize annesi ile konuşmasını yasaklamanız falan

Senin derdini de dert ederim mesela...
Keske ne hissettigimi daha iyi ifade edebilseymisim/
Sizin degerinizi 1 bilezik 100 bilezik belirlemiyor. Ama bence insanin degerini onu bir sekilde dusunen insanlar belirliyor bende bunu dert ediyorum
Sizin değerinizi başkası belirlemez. Sizin değerinizi ancak siz kendiniz belirlersiniz.

Kayınpederin yerinde olsam ya bi sktrngidin der daha da görüşmem bile sizinle bu ne lan adam okutmuş yerleştirmiş para kazansın demiş hala yük olma derdindesin hem birşeyleri seçip hem zırzır ağlıyorsun Ay Allah muhafaza yeminle saygısızsınız.

Kocası parası yemiş tarzındaki tavriniz ve evi başına yıkarım tarzındaki tavriniz çok zavallı
Eşiniz ve ailesi için çok üzüldüm sizinle yaşamak zorunda oldukları icin neleri hesap ediyormussunuz kimlere tepeden bakiyormussunuz size almadıkları yada alamadıkları seyleri ki almak zorunda degillerken nasıl da not ediyormussunuz içinizde .

Çok tiksindim
Bende koca paraso yiyorum bu arada eğitim fakültesi mezunu ve ayrıca hukuk fakültesi mezunu olarak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…