Evliliğinizin İlk Zamanlarına Dair "İyiki"leriniz ve "Keşke"leriniz

Anie

Alassea Ancalimë
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.376
27
Yeni evlendiğinizde, hayatınıza bir sürü yeni insan doluştuğu o ilk zamanlarda, artık bir "eş"le yaşamaya alışırken ve bir evin sorumluluğunu üstlendiğiniz o zamanlarda "iyi ki şöyle yapmışım şöyle davranmışım" dediğiniz yada "şimdiki aklım olsa öyle değil şöyle yapardım" dediğiniz neler var?

çok keşkem var aslında ama en iyi yapmışım dediğim şey onun tüm ailesiyle ve akrabalarının bir çoğuyla önceden tanışmıştım. herkesin huyunu suyunu,ciddiye alınmaması gereken kişileri anlamıştım. düğün zamanı o stresli anlarda oldukça yardımcı oldu bu durum.

Son düzenleme:
çok keşkem var aslında ama en iyi yapmışım dediğim şey onun tüm ailesiyle ve akrabalarının bir çoğuyla önceden tanışmıştım. herkesin huyunu suyunu,ciddiye alınmaması gereken kişileri anlamıştım. düğün zamanı o stresli anlarda oldukça yardımcı oldu bu durum.

Ne kadar zaman önce tanışmıştın cnm? İnsanları hemen tanımak pek kolay değil de.

ilk aklıma gelen iiki kayınvalidemle görümcelerime ilk baştan mesafe koymuşum ..
gıklarını çıkartamıyorlar şimdi bana :))

iyiki mesafemi koymuşum...

şimdi herkes üstüme düşüyor...

daha çok önemsiyor...

böyle olunca kıymetli olunuyormuş demek kii..
:KK53:

Mesafe koymaktan bahsedilmiş genelde. Çok resmiyet-mesafe de, özel alan bırakmamacasına yakın olmak da hoş gelmiyor bana, ikisinin arasında bir denge tutturabilmek isterim kendi adıma :KK55: en azından şimdiki aklımla düşüncem bu yönde :KK53:

Şimdiki aklım olsaydı daha evliliğimizin ilk gününde eşimi de yanına alıp akrabasına giden beni evde bırakan kayınvalideme asla ödün vermezdim.
Her istediğinde tek tatil günümüz olan pazarları eşimi yanına çağırmasına asla izin vermezdim.
Aile bağlarımız sağlam olsun diye işten yorgun argın gelip yemek çorba pilav tatlı yapacam onları en iyi şekilde ağırlayacam diye uğraşmazdım.
Oğlundan uzak kalmasın diye kayınvalideme yakın ev asla tutmazdım.

Ben daha nişanlıyken kayınvalidemin farkına varsaydım 6 aylık evlilik hayatımda bu kadar keşkelerim olmazdı.

Tabiki güzel değil bunları yaşamak neticede ama bazı şeyler yaşanmadan öğrenilmiyor galiba dayioglu112, bunları yaşamasaydın "şimdiki aklın" olmazdı bu da tesellisi galiba. Paylaştığın için teşekkürler :KK16:

Şimdiki aklım olsaydı daha evliliğimizin ilk gününde eşimi de yanına alıp akrabasına giden beni evde bırakan kayınvalideme asla ödün vermezdim.
Her istediğinde tek tatil günümüz olan pazarları eşimi yanına çağırmasına asla izin vermezdim.
Aile bağlarımız sağlam olsun diye işten yorgun argın gelip yemek çorba pilav tatlı yapacam onları en iyi şekilde ağırlayacam diye uğraşmazdım.
Oğlundan uzak kalmasın diye kayınvalideme yakın ev asla tutmazdım.

Ben daha nişanlıyken kayınvalidemin farkına varsaydım 6 aylık evlilik hayatımda bu kadar keşkelerim olmazdı.

canim cok üzüldüm adina.. ancak mesala nisanlilik döneminde nasil davraniyorduki sana? yine emri vakiler falanmi yapiyordu?? yani nasil davraniyorduki de farkina varamadin..
bende 6 ay nisanlimin sehrine gittim is yüzünden.. kayinvalidemle gayet samimiydik aslinda.. tabi sevmedigim seyler veya istemedigim seyler oldugunda
acik acik 'sevmiyorum, istemiyorum, gitmicem' diyordum ve cok olumlu karsiliyordu öyle uzatip kafasinda tutan veya surat yapan biri degil cok sükür
tam tersi cok güler yüzlü, birazcik saf :) ama böyle okuyunca birazcik icim ürperdi acaba diye.. mesafemi yeri geldiginde koydum canim yani ben öyle yaptigimi düsünüyorum
ama merak etim nisanliyken kayinvaliden nasildi??

Her sabrımın sonunda bir "iyi ki" diyorum, "iyi ki sabırlı davranmışım". :KK34:

X