- 29 Ekim 2023
- 1.546
- 772
- 32
-
- Konu Sahibi rrevolutiionaryy
Bunu nasıl anladınız o kadar yazılandan tebrik ederim.Üstüne düşen ne mesela kime göre neye göre? Kız iki çanta çaputla gelip eş ailesinden ev araba altınlar isteyebilir mi mesela?
Aynen öyle yapmak zorundaa!! Bende size üzüldüm. Anne babanız yüzünüzden. Siz oyle gordunuz tabi bunu devam ettiriyorsunuz.
Ne mutlu size çiçek gibi yetişmişsiniz işte.
Ailem beni öyle güzel yetiştirdi ki, sayelerinde evlenirken kimseden destek beklemeden eşimle herseyi kendimiz yaptık.
Ben tam olarak kime ne düştüğü kısmı merak ettim.Bunu nasıl anladınız o kadar yazılandan tebrik ederim.
Yavaş! Haddinizi bilin… çok şükür kimse sizin geri kalmış, sığı fikirlerinize eşlik etmek zorunda değil…Bir de ben! Siz de ne yazik ki bilirin b sine sahip degilsiniz.
Atlamayınız o zaman! Size fikrinizi sorduğumu hatırlamıyorum.Yavaş! Haddinizi bilin… çok şükür kimse sizin geri kalmış, sığı fikirlerinize eşlik etmek zorunda değil…
Atlayan sizsiniz ya da alıntıladığım kişi… iki ayrı üyeliğiniz var demek ki. Zira sizi alıntılamamışım. Siz atlamayınız! Fikrinizi soran olmadı…Atlamayınız o zaman! Size fikrinizi sorduğumu hatırlamıyorum.
Evet iki ayrı üyeliğim var ne kadar akıllısınız maşallahhh.Atlayan sizsiniz ya da alıntıladığım kişi… iki ayrı üyeliğiniz var demek ki. Zira sizi alıntılamamışım. Siz atlamayınız! Fikrinizi soran olmadı…
Siz evli değilmisiniz? Evlenirken söylediğiniz gibi mi yaptınız? Kız yapmasi gerekenleri erkekte yapmasi gerekenleri yapacak. Burda böyle birşey söz konusu değil zaten. Siz yanlış anlamışsınız sanırım.Ben tam olarak kime ne düştüğü kısmı merak ettim.
O sizin akıllılığınızEvet iki ayrı üyeliğim var ne kadar akıllısınız maşallahhh.
Neyse canım işlerim var. Yazamıcam hakkını helal et.O sizin akıllılığınızneye, kime cevap verdiğime bakmadan atladığınıza göre…
Zaten ne alıyosan kendine alıyorsun. İki tabak alıp evlenirim diye düşünen kim varsa evlendikten sonra o ilk aylar borç öderken eksikleirnide almakla ugraşır. 2 senedir begendiğim sunumluk bi kaç eşya dışında bir tek çırpma teli aldım. Düğündne sonr ahiç bir masraf yapmadımTeyzemin gelini. Pek de öyle kıymetini bilirler şeysi olmadı, şımarıklığının bedelini gayet ödedi gıkı çıkmıyor şimdi. Elalem tepesine çıkarıp bi de şikayet ediyor anlamıyorum.
Sizin gibi boş konuşan insan sayısı allahtan az size açıklamışım memur değilim özel sektördeyim ayrıca ögretmenlik mezunuyum atanmış olsam aynı yerde görev yaparız şimdi adam 3 yıllık sevgilim torpilde yok merkeze atanamıyor ne yapalım evlenmeyelimmi sizin gibi insanların çözümğ ne olurdu? ayrıca herkes okumak zorunda degil okumayan insanları küçümsedigibe göre yüksek lisanslar yapmış iyi yerlerde birisin? ha iyi yerlerde olsan burda şu yorumu yapmazsın.kusura bakma ama artık 2025 yılına gireceğiz, çalışan para kazanan bir kadın mis gibi işini gücünü bırakıp bi herifin peşinden allahın köyüne gelip işsiz olmayı göze alacak kadar akıllıysa (!) yaşadığı her şey müstehaktır.
size hiç büyükleriniz akıl vermedi mi küçükken, kızım oku mesleğini eline al, kocana muhtaç olma diye?
siz inadına inadına elin heriflerinin eline bakmaya koşa koşa gidiyorsunuz zevk alıyorsunuz belli ki bundan
hayatta kocadan çok daha önemli şeyler var, bunu günün birinde anlarsın umarım.
Ne alıyorsan kendine alıyorsun deyip dünya borçla uğraşmak çok garip geliyor bana.Zaten ne alıyosan kendine alıyorsun. İki tabak alıp evlenirim diye düşünen kim varsa evlendikten sonra o ilk aylar borç öderken eksikleirnide almakla ugraşır. 2 senedir begendiğim sunumluk bi kaç eşya dışında bir tek çırpma teli aldım. Düğündne sonr ahiç bir masraf yapmadım
Çok üzücü bir durum maalesef ilk aylardan para gibi tatsız konularda tartışmak. Eşiniz için işinizi bırakıp daha da önemlisi köye taşınarak çok büyük bir fedakarlık yapmışsınız sizi başının üstünde tutması gerekir. Belki kredi kartı kullanımı aile bütçenize zarar verecek diye istememiştir ama bunun için bağırıp kalp kırmamalıydı tabii. Kendinizi muhtaç hissediyor olmanız ortada çözülmesi gereken bir şeylerin olduğunu gösterir.yani kendimden örnek vereyim; eşim özel sektörde çalışmama sıcak bakmadı hiçbir zaman e atanmak da zor diye erteledim hep iş fikrini çoluk çocuk da eklenince... neyse eve büyük bir şey alınacağı zaman direkt söylerim asla kendimi kötü hissetmem çünkü onun kazancı evimiz için zaten. eşim de hiç böyle hissettirmedi bana çünkü nasıl bir tavır koyacağımı bilir. Ben direkt boşanın demeyi sevmiyorum konu içinde fiziksel şiddet, aldatma olayları vs yoksa.Yeni evlisiniz tavsiyem çocuk fikriniz varsa erteleyin ve biraz daha tanımaya çalışın ilerde mutsuz hissettiriyorsa bu evlilik o zaman bir şeyler düşünürsünüz.Merhaba 1.5 aydır evliyiz ilk başlarda ailesi yüzünden tartışmalarımız oldu annesinin faydası olmadığı gibi dügün zamanı 30 bin kadar borca soktu bizi, kız kardeşi herşeyime karıştı balayına giderken iki çocuklu kadın agladı bunlar yüzünden kavga ediyorduk, sonra oyun mevzumuz var adam evde oldugu her an oyunda kendisi askeri personel köydeyiz öglen geliyor oyun akşam oyun en son dün patladım akşam geldi özür diledi az oturcam falan 40 kere demiştir bunu, ben işimden ayrıldım köyde yaşayacaz diye evlilik tazminatım evin eksigine gitti dedim ya kayınvalidemin yapması gerekenide yaptım 1 kuruşum kalmadı sabah dedimki kredi kartı gelmiş sana açtırda eksikleri alayım dolap alınacak sadece ayın 15 alırsın dedi kredi kartını kullanmayalım diye bağırdı bende sinirlendim ilk defa birine muhtaç hissettim zaten çekinerek diyorum insan eşinden çekinirmi ondada olumsuz cevap alınca çıldırdım bagırdım çagırdım odaya geldim 2 saattir aglıyorum çok severek evlendim ama yaptıkları canımı sıkıyor beb işimi bırakmışım seninle köyde yaşiyorum sen bana layık görmüyorsun sizce evliligib ilk zamanımı böyke ne yapmalıyım?
valla kimin boş konuştuğu kimin boş yaşadığı çok belliSizin gibi boş konuşan insan sayısı allahtan az size açıklamışım memur değilim özel sektördeyim ayrıca ögretmenlik mezunuyum atanmış olsam aynı yerde görev yaparız şimdi adam 3 yıllık sevgilim torpilde yok merkeze atanamıyor ne yapalım evlenmeyelimmi sizin gibi insanların çözümğ ne olurdu? ayrıca herkes okumak zorunda degil okumayan insanları küçümsedigibe göre yüksek lisanslar yapmış iyi yerlerde birisin? ha iyi yerlerde olsan burda şu yorumu yapmazsın.
Para için size bağırırken o demiyordu ama 3 yıllık sevgilim diye. Onun işi daha kolay vazgeçilebilir olsa siz memur olsanız işini gücünü bırakır gelir miydi peşinizden? Sizin için işsiz güçsüz beş parasız gelir oturur muydu köy yerinde, o sizin elinize bakar konuma sokar mıydı kendini?Sizin gibi boş konuşan insan sayısı allahtan az size açıklamışım memur değilim özel sektördeyim ayrıca ögretmenlik mezunuyum atanmış olsam aynı yerde görev yaparız şimdi adam 3 yıllık sevgilim torpilde yok merkeze atanamıyor ne yapalım evlenmeyelimmi sizin gibi insanların çözümğ ne olurdu? ayrıca herkes okumak zorunda degil okumayan insanları küçümsedigibe göre yüksek lisanslar yapmış iyi yerlerde birisin? ha iyi yerlerde olsan burda şu yorumu yapmazsın.
Gider komşudan toplarsın elektroniğini o zaman. Böyle yapan çok var. Misal yengeme her misaifr gelişind eannemden blender ister kahve makinesi ister. Kalabalık gelen misafir için yemek takımı yetersiz kalır. Ayrıca evine eşya alıp düğünden sonra öderim diye borç içinde alacaksan almamayı geçtim evlilik ertelenmeli. Mesela ben iki sene nişanlı kaldım iki seneye evi de yaptırdık çeyizide hallettik. okulumuzuda bitirdik. Bence evin borcu dışında hiç bir borç düğün sonrasına bırakılmamalı.Ne alıyorsan kendine alıyorsun deyip dünya borçla uğraşmak çok garip geliyor bana.
Niye komşudan toplayayım ki? Çırpma teliyle çok kek yaptım, kahve makinasından evvel cezve diye bişey vardı. Tabak çanak kaç kuruşluk şey, her şey marka olacak diye kalksaydık ohoo. Annem büyük bir set aldı tencere, yemek takımı, seramik tava hep içindeydi. Yemek takımını açmadım bile daha 10 yıl oldu. Marketlerden topladık hep, gelen misafir de beğenmezse yapacak bişey yok. Öyle açık arayan, evi süzen tipler gelmiyor bana.Gider komşudan toplarsın elektroniğini o zaman. Böyle yapan çok var. Misal yengeme her misaifr gelişind eannemden blender ister kahve makinesi ister. Kalabalık gelen misafir için yemek takımı yetersiz kalır. Ayrıca evine eşya alıp düğünden sonra öderim diye borç içinde alacaksan almamayı geçtim evlilik ertelenmeli. Mesela ben iki sene nişanlı kaldım iki seneye evi de yaptırdık çeyizide hallettik. okulumuzuda bitirdik. Bence evin borcu dışında hiç bir borç düğün sonrasına bırakılmamalı.
Senin deidğin buna çıkıyo kendime alıcam diye niye borca gireyim dedin. Ozaman evde alma evine halıda alma perdeni de alma. Sonuçta kendine alıyorsun.Niye komşudan toplayayım ki? Çırpma teliyle çok kek yaptım, kahve makinasından evvel cezve diye bişey vardı. Tabak çanak kaç kuruşluk şey, her şey marka olacak diye kalksaydık ohoo. Annem büyük bir set aldı tencere, yemek takımı, seramik tava hep içindeydi. Yemek takımını açmadım bile daha 10 yıl oldu. Marketlerden topladık hep, gelen misafir de beğenmezse yapacak bişey yok. Öyle açık arayan, evi süzen tipler gelmiyor bana.