Evliliğin ilk ayları kavga normal mi?

Atlamayınız o zaman! Size fikrinizi sorduğumu hatırlamıyorum.
Atlayan sizsiniz ya da alıntıladığım kişi… iki ayrı üyeliğiniz var demek ki. Zira sizi alıntılamamışım. Siz atlamayınız! Fikrinizi soran olmadı…

Ben tam olarak kime ne düştüğü kısmı merak ettim.
Siz evli değilmisiniz? Evlenirken söylediğiniz gibi mi yaptınız? Kız yapmasi gerekenleri erkekte yapmasi gerekenleri yapacak. Burda böyle birşey söz konusu değil zaten. Siz yanlış anlamışsınız sanırım.

Teyzemin gelini. Pek de öyle kıymetini bilirler şeysi olmadı, şımarıklığının bedelini gayet ödedi gıkı çıkmıyor şimdi. Elalem tepesine çıkarıp bi de şikayet ediyor anlamıyorum.
Zaten ne alıyosan kendine alıyorsun. İki tabak alıp evlenirim diye düşünen kim varsa evlendikten sonra o ilk aylar borç öderken eksikleirnide almakla ugraşır. 2 senedir begendiğim sunumluk bi kaç eşya dışında bir tek çırpma teli aldım. Düğündne sonr ahiç bir masraf yapmadım

Sizin gibi boş konuşan insan sayısı allahtan az size açıklamışım memur değilim özel sektördeyim ayrıca ögretmenlik mezunuyum atanmış olsam aynı yerde görev yaparız şimdi adam 3 yıllık sevgilim torpilde yok merkeze atanamıyor ne yapalım evlenmeyelimmi sizin gibi insanların çözümğ ne olurdu? ayrıca herkes okumak zorunda degil okumayan insanları küçümsedigibe göre yüksek lisanslar yapmış iyi yerlerde birisin? ha iyi yerlerde olsan burda şu yorumu yapmazsın.

Ne alıyorsan kendine alıyorsun deyip dünya borçla uğraşmak çok garip geliyor bana.

Çok üzücü bir durum maalesef ilk aylardan para gibi tatsız konularda tartışmak. Eşiniz için işinizi bırakıp daha da önemlisi köye taşınarak çok büyük bir fedakarlık yapmışsınız sizi başının üstünde tutması gerekir. Belki kredi kartı kullanımı aile bütçenize zarar verecek diye istememiştir ama bunun için bağırıp kalp kırmamalıydı tabii. Kendinizi muhtaç hissediyor olmanız ortada çözülmesi gereken bir şeylerin olduğunu gösterir.yani kendimden örnek vereyim; eşim özel sektörde çalışmama sıcak bakmadı hiçbir zaman e atanmak da zor diye erteledim hep iş fikrini çoluk çocuk da eklenince... neyse eve büyük bir şey alınacağı zaman direkt söylerim asla kendimi kötü hissetmem çünkü onun kazancı evimiz için zaten. eşim de hiç böyle hissettirmedi bana çünkü nasıl bir tavır koyacağımı bilir. Ben direkt boşanın demeyi sevmiyorum konu içinde fiziksel şiddet, aldatma olayları vs yoksa.Yeni evlisiniz tavsiyem çocuk fikriniz varsa erteleyin ve biraz daha tanımaya çalışın ilerde mutsuz hissettiriyorsa bu evlilik o zaman bir şeyler düşünürsünüz.

valla kimin boş konuştuğu kimin boş yaşadığı çok belli
işini gücünü düşünüp çözüm üretecek olan sensin saçma sapan kararlar alıp hayatını mahvedip 2024 yılında millet uzaya çıkarken köy ortamına gelip ne yapmalıyım demenin bir anlamı yok
biz ne yapalım iş mi bulalım sana gitmişsin allahın köyüne
seçimlerinin sonuçlarına katlanacaksın
sırtını eşin de olsa başka birine yaslarsan o da seni böyle ezer bir lira bile harcarken ona muhtaç olursun hesap vermek zorunda kalırsın
parayı kim veriyorsa onun sözü geçer bu adam senin geçimini sağlıyorsa söz hakkına sahip üzerinde ve bunun böyle olmasına karar veren sensin, nokta
ben çalışan kendi parasını kazanan çok şükür kimseye muhtaç olmayan bir insanım
köyde de değil büyük şehrin göbeğinde yaşıyorum
hayatımda hiçbir zaman başka bir insana göre karar almadım
merkeze atanan herkesin torpille atandığını sanan sensin
sen evlilik ile iş hayatın arasında bir tercih yaparak evliliği seçmişsin
şimdi sonuçlarına katlan hayatın nasıl toparlanır bilmiyorum ama bana hakaret ederek toparlanmayacağı kesin :)
3 sene sevgili oldun adamın senden bir kredi kartını bile esirgeyeceğini anlamamış olman senin sorunun.

Para için size bağırırken o demiyordu ama 3 yıllık sevgilim diye. Onun işi daha kolay vazgeçilebilir olsa siz memur olsanız işini gücünü bırakır gelir miydi peşinizden? Sizin için işsiz güçsüz beş parasız gelir oturur muydu köy yerinde, o sizin elinize bakar konuma sokar mıydı kendini?

Ne alıyorsan kendine alıyorsun deyip dünya borçla uğraşmak çok garip geliyor bana.
Gider komşudan toplarsın elektroniğini o zaman. Böyle yapan çok var. Misal yengeme her misaifr gelişind eannemden blender ister kahve makinesi ister. Kalabalık gelen misafir için yemek takımı yetersiz kalır. Ayrıca evine eşya alıp düğünden sonra öderim diye borç içinde alacaksan almamayı geçtim evlilik ertelenmeli. Mesela ben iki sene nişanlı kaldım iki seneye evi de yaptırdık çeyizide hallettik. okulumuzuda bitirdik. Bence evin borcu dışında hiç bir borç düğün sonrasına bırakılmamalı.

Niye komşudan toplayayım ki? Çırpma teliyle çok kek yaptım, kahve makinasından evvel cezve diye bişey vardı. Tabak çanak kaç kuruşluk şey, her şey marka olacak diye kalksaydık ohoo. Annem büyük bir set aldı tencere, yemek takımı, seramik tava hep içindeydi. Yemek takımını açmadım bile daha 10 yıl oldu. Marketlerden topladık hep, gelen misafir de beğenmezse yapacak bişey yok. Öyle açık arayan, evi süzen tipler gelmiyor bana.

Senin deidğin buna çıkıyo kendime alıcam diye niye borca gireyim dedin. Ozaman evde alma evine halıda alma perdeni de alma. Sonuçta kendine alıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…