- 14 Haziran 2019
- 14.687
- 71.570
-
- Konu Sahibi rrevolutiionaryy
Sosyal hayatın zayıf olduğu bir yerde yaşamaları da bahane bana göre.Evliliğin başında bir alışma süreci vardır kabul ama ilk zamanlar en tatlı, en canım cicim zamanlar bu kadar kavga, sorun normal değil. Daha yeni evli insanlar birlikte gezmek tozmak, vakit geçirmek isterler oyun oynamak nedir yani. Evlilik için iş bırakmayı, toptan temelden hayat değiştirmeyi de normal bulmuyorum ama yapmışsınız bir kere, anladığım kadarıyla imkanları kısıtlı bir yerdesiniz ama olabildiğince sosyal kalmaya çalışın. Askeri personel madem orada diğer asker yakınları da vardır, görüşmeye çalışın, havanız değişsin biraz. Eşinizi de sakince karşınıza alın konuşun, küsmekle susmakla sorunlar çözülmez
Yardım etmek isterlerse ederler kısmından ne anlıyosunuz? Herkes düğünü kendi yapmıyor, yardım etmek isteyen aile ediyor. Adı "yardım" bunun ama, zaruret yok ortada, çocuk yapıyoruz diye evlilik çağına gelmiş koskoca insanların düğünlerini yapmak, bi ton borca girmek zorunda değil kimse.evlenen herkes dügünü kendimi yapiyor? Anne baba neden var?
Evet tam bi altına geldim "şunlar" olarakŞimdi şunlar gelir konuya ;
Evlenirken anne baba yardım etmek yapmak zorunda değil kayınvalide haklı sen haksızsın
maalesef dügüne harcamış ama dügün salonunuda takılanlarla ödedik hatta benim tarafın taktıgıo cektigi altinlari insallah size takmıştır. eger öyleyse cok zararda değilsiniz. ama öyle degilse kaynana giderayak ogluna son bir kazık atmış evlenmeden
Zorunda anne baba olmak nedir? Dogurup köşeye atmak mı? Yapacaklar. Yapamayan dogurmayacak!!Yardım etmek isterlerse ederler kısmından ne anlıyosunuz? Herkes düğünü kendi yapmıyor, yardım etmek isteyen aile ediyor. Adı "yardım" bunun ama, zaruret yok ortada, çocuk yapıyoruz diye evlilik çağına gelmiş koskoca insanların düğünlerini yapmak, bi ton borca girmek zorunda değil kimse.
Kesinliklee.. dogurmak icin doguranlar iste...Şimdi şunlar gelir konuya ;
Evlenirken anne baba yardım etmek yapmak zorunda değil kayınvalide haklı sen haksızsın
Kavga normaldeMerhaba 1.5 aydır evliyiz ilk başlarda ailesi yüzünden tartışmalarımız oldu annesinin faydası olmadığı gibi dügün zamanı 30 bin kadar borca soktu bizi, kız kardeşi herşeyime karıştı balayına giderken iki çocuklu kadın agladı bunlar yüzünden kavga ediyorduk, sonra oyun mevzumuz var adam evde oldugu her an oyunda kendisi askeri personel köydeyiz öglen geliyor oyun akşam oyun en son dün patladım akşam geldi özür diledi az oturcam falan 40 kere demiştir bunu, ben işimden ayrıldım köyde yaşayacaz diye evlilik tazminatım evin eksigine gitti dedim ya kayınvalidemin yapması gerekenide yaptım 1 kuruşum kalmadı sabah dedimki kredi kartı gelmiş sana açtırda eksikleri alayım dolap alınacak sadece ayın 15 alırsın dedi kredi kartını kullanmayalım diye bağırdı bende sinirlendim ilk defa birine muhtaç hissettim zaten çekinerek diyorum insan eşinden çekinirmi ondada olumsuz cevap alınca çıldırdım bagırdım çagırdım odaya geldim 2 saattir aglıyorum çok severek evlendim ama yaptıkları canımı sıkıyor beb işimi bırakmışım seninle köyde yaşiyorum sen bana layık görmüyorsun sizce evliligib ilk zamanımı böyke ne yapmalıyım?
Köşeye atmak, yapamayanın doğurmaması? Sizin dedikleriniz 18'den sonra bitiyor hanımefendi, "yetişkin" demek sorumluluklarının farkında olan insan demek, düğün yapacak bütçesi yoksa yapmasın meselaZorunda anne baba olmak nedir? Dogurup köşeye atmak mı? Yapacaklar. Yapamayan dogurmayacak!!
SIz oyle görmüş olabilirsiniz. Yada o tarz ebeveyn olabilirsnz yazik cocuklaraKöşeye atmak, yapamayanın doğurmaması? Sizin dedikleriniz 18'den sonra bitiyor hanımefendi, "yetişkin" demek sorumluluklarının farkında olan insan demek, düğün yapacak bütçesi yoksa yapmasın mesela
Yetişkin evladın düğününden, gelinin/damadın kaprisinden aile sorumlu değil üzgünüm. Büyütüp, okutup yetiştirmek yetmiyor mu?Zorunda anne baba olmak nedir? Dogurup köşeye atmak mı? Yapacaklar. Yapamayan dogurmayacak!!
Yoo öyle görmedim, annem de kayınvalidem de oldukça verici insanlar, bu bana mantıklı geldiği anlamına gelmiyor onlardan gördüğüm her şeyinSIz oyle görmüş olabilirsiniz. Yada o tarz ebeveyn olabilirsnz yazik cocuklara
Cıks altını açmaya devam edicezYetişkin evladın düğününden, gelinin/damadın kaprisinden aile sorumlu değil üzgünüm. Büyütüp, okutup yetiştirmek yetmiyor mu?
Kız ailesi üç beş tabak çanak yaparken altınından düğününe tüm eve her şeyi almak zorunda olan da erkek ailesi ne hikmetse.Zorunda anne baba olmak nedir? Dogurup köşeye atmak mı? Yapacaklar. Yapamayan dogurmayacak!!
Cocugunuz evdem cikana kadar herseyinden sorumlusunuz. Dünyaya getirme amaciniz nedir?Yetişkin evladın düğününden, gelinin/damadın kaprisinden aile sorumlu değil üzgünüm. Büyütüp, okutup yetiştirmek yetmiyor mu?
Ben yeni bitirdim tuvalet eğitimini ama yaCıks altını açmaya devam edicez.
Deli misiniz, kafanız mı güzel anlamadım ki?Cocugunuz evdem cikana kadar herseyinden sorumlusunuz. Dünyaya getirme amaciniz nedir?
Hayir herkes ustune duseni yapacak. Kiz erkek değilKız ailesi üç beş tabak çanak yaparken altınından düğününe tüm eve her şeyi almak zorunda olan da erkek ailesi ne hikmetse.
iki kişi evleniyorsa kendi yapar evet.
En iyi eğitimi verebilmek için tek bir çocuk yapabildim ben. O da erkek. İyi okullarda okutup meslek sahibi yapmayı hedefliyorum. Hiç planlarım arasında bir kız çocuğunun altını, hevesi, düğünü yok ve hatta umrumda değil.SIz oyle görmüş olabilirsiniz. Yada o tarz ebeveyn olabilirsnz yazik cocuklara