• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğimiz kurtulmadı ve boşanıyoruzz..

merhaba,

Gece görüşmeleri, lüzumsuz sinemalar vesaire sinirlerimi zıplattı.

yazdıklarınızda baştan sona kadar noktasına virgülüne kadar haklısınız...

Fakat kadın türü tuhaf bir şey.kadındaki yürek herkesi affedebiliyor. Ana babasını evladını, eşini...Maalesef herkesi affediyor da,

kadının o yufka yüreği kendini affetmiyor.

kadın hatasını kabullenebiliyor. acısı neyse yaşıyor. çıkarılacak dersleri not ediyor. Hataları kabulleniyor.

Ama keşkeleri kabullenemiyor...Keşke kadının hayattaki en büyük düşmanı...

bazen bile bile lades der insan. Niye?

çünkü bile bile keşkeden iyidir.

keşke lafı varya...En değersizi bile yüceltir..

Kadın %99'a sahip olsa bile %1'i arar. Ve bu onun keşke ile yaşaması için yeterlidir bile...

sinirlerim zıpladı dedim yaşadıklarınızla.

ama benim hissiyatım bu evliliğin bitmesi için erken...

daha somut şeyler olmadan, içinizde eşinizi bitirmeden erken...

bence bile bile evliliğe devam.

keşke dememek için...

Son düzenleme:
zaten size zarar vermek için değil, hissettiğimi söylüyorum

siz buraya durum bu bu deseydiniz, boşan demezdik zaten
bence ortada boşanılacak bir mevzu yok

siz boşanacak olsanız,
perşembe değil,
hemen arkadaşınıza dilekçeyi verir
davacı olarak davanızı açar
akabinde ya evi terk ederdiniz, ya eşinizden gitmesini isterdiniz

bana samimi gelmedi

bence yapmaya çalıştığınız şey,
eşiniz bir noktada size rest çekince
onun ilgisini çekecek,
onu üzmeye çalışacak bişeyler yapmaktı

ama erkekler genelde reste rest çeker ben size şimdiden söyleyeyim
o dava açılırsa, eşiniz sizden boşanır
zaten şu an kızla da flört halindeler
duygusal bir boşluk da yok adamda
zarar gören siz olusunuz

tüm bunları sizi üzmek için falan yazmıyorum
sadece dışardan nasıl göründüğünü objektif olarak izah etmeye çalışıyorum
katılırsınız düşüncelerime, katılmazsınız
o kısım size kalmış

hakkında hayrılısı olsun.
inşallah mutlu huzurlu olursun.
sakın beni yanlış anlama ama aynı odundan bende de var.
bi cıngar bizde de kopsa da bende senin kadarına cesaret edebilsem.

sizin adınıza da üzüldüm size mutluluk diliyorum umarım eşinize sihirli değnek değer..

merhaba,

Gece görüşmeleri, lüzumsuz sinemalar vesaire sinirlerimi zıplattı.

yazdıklarınızda baştan sona kadar noktasına virgülüne kadar haklısınız...

Fakat kadın türü tuhaf bir şey.kadındaki yürek herkesi affedebiliyor. Ana babasını evladını, eşini...Maalesef herkesi affediyor da,

kadının o yufka yüreği kendini affetmiyor.

kadın hatasını kabullenebiliyor. acısı neyse yaşıyor. çıkarılacak dersleri not ediyor. Hataları kabulleniyor.

Ama keşkeleri kabullenemiyor...Keşke kadının hayattaki en büyük düşmanı...

bazen bile bile lades der insan. Niye?

çünkü bile bile keşkeden iyidir.

keşke lafı varya...En değersizi bile yüceltir..

Kadın %99'a sahip olsa bile %1'i arar. Ve bu onun keşke ile yaşaması için yeterlidir bile...

sinirlerim zıpladı dedim yaşadıklarınızla.

ama benim hissiyatım bu evliliğin bitmesi için erken...

daha somut şeyler olmadan, içinizde eşinizi bitirmeden erken...

bence bile bile evliliğe devam.

keşke dememek için...

somut şey aramıyorum ki artk ..güven sevgi bitimi benim için yeterli şeyler artık..yazdıklarınızda sizde haklısınız ama keşke dememek için yeni bir yara,yeni bi hata bejkleyemmeki ilk konumda olsa anladım hakverirdim tek şansı hakediyor diye ..ama tekrarlayan hata sonucu biten sevgi söz konusu..keşke için maske takıp onla evli olmaya devam edemem

zaten size zarar vermek için değil, hissettiğimi söylüyorum

siz buraya durum bu bu deseydiniz, boşan demezdik zaten
bence ortada boşanılacak bir mevzu yok

siz boşanacak olsanız,
perşembe değil,
hemen arkadaşınıza dilekçeyi verir
davacı olarak davanızı açar
akabinde ya evi terk ederdiniz, ya eşinizden gitmesini isterdiniz

bana samimi gelmedi

bence yapmaya çalıştığınız şey,
eşiniz bir noktada size rest çekince
onun ilgisini çekecek,
onu üzmeye çalışacak bişeyler yapmaktı

ama erkekler genelde reste rest çeker ben size şimdiden söyleyeyim
o dava açılırsa, eşiniz sizden boşanır
zaten şu an kızla da flört halindeler
duygusal bir boşluk da yok adamda
zarar gören siz olusunuz

tüm bunları sizi üzmek için falan yazmıyorum
sadece dışardan nasıl göründüğünü objektif olarak izah etmeye çalışıyorum
katılırsınız düşüncelerime, katılmazsınız
o kısım size kalmış

düşüncelerinize saygı duyuyorum..ilgi çekmek için yapmadığımı tekrar sölüorum.buna ihtiyacım yok boşanma lafını dahi ona etmedimki ilgisini çekeyim korutayım şuan davadan haberi bile yok..avukat olan arkadaşımdan davayı yarın açmasını istedim ama çok yoğun olduğunu söylediği için kendisi en geç perşembeye tarih verdi..evden gitme konusunda ise haksızısnız neden ben gidiyorum evden? gidecek olan tek kişi o..bu durumda bu boşanma ona mükafat olacaktır ve gidecek k,işi o olmalıdır.asla rahatımı istifi bozmam şu durumda..zarar görmeye hazırım yeterki kurtulayım bu evlililkten..

canım dava açmadım sadece avukat arkadaşımla görüştüm davam perşembe açılcak en geç..dava açılmadan zaten haberi olcak eşimin yani bu akşam konuşucam onla..geri adım atması da yalvarmasıda söz vermeside benim için gereksiz ben sadece haber vericem hpsi bu..aynı evde yaşamaaz heralde budurmda.gider ..

hee pardon rosechıne ya ben yanlış okumuşum şımdı anladım :17:

Tabı doğru kararı verecek olan sensın, bız sana sadece destek olabılırsın bu süreçte :31:
umarım herşey dıledığın gıbı olur

kızlar ben çıkıyorum herkeze çok tşk ederim..aksiyon dolu bi gece beni bekliyor..dularınız yanımda olsun olurmu?

sevgiyle ...

Evlenmekte kolay olmamali, bosanmakta. Gorumcem bana yan bakti bosaniyoruz, kaynanam bana sunu dedi bosaniyoruz, esim bana ilgi gostermiyor bosaniyoruz. Bu kadar cabuk pes edecekseniz neden evlenirsiniz ki.

kadınların şu boşanma kriterlerine hasta oluyorum..kime göre neye göre kriter arkadaşlar?? yalnızca konu sahibi arkadaş için söylemiyorum bu kararı vermiş olan her kim ise tahammülü kalmamış tükenmiş demektir..ne olduğunun ne önemi var ki nasıl hissettirdiğinin yanında !! herkes aynı durumu aynı şekilde karşılayamaz birimize normal gelen diğeri için çekilmez olabilir..bu yüzden evlilikte boşanmak için yeterli sebebin yok bence şu şu olmalı gibi yorumları yanlış buluyorum..

arkadaşım hakkında hayırlısını diliyorum.insanlar eşsiz değildir,yalnızca zaman eşsizdir..ve sende bunun farkında olanlardansın..özgüvenini ve cesaretin alkışlıyorum.
(bu arada bende evliyim ve 26 yaşındayım.bekara boşamak kolay diye düşünenler olabilir diye not düşmek istedim)

bu erkekler neden böyle anlamıyorum. Bilerek mi yapıyorlar acaba kadınları delirtmek için..Yaptığı şeyin hoş olmadığını kendiside biliyor. Kendisine yapılsa hayatta kabul etmez. Cinayet çıkar. Yok bu olay güven sarsılmıcak gibi değil. Ve hala o kadınla konuşması çok aptalca bir hareket. Hayatının kadınıyla evlendi. Elin ne olduğu belli olmayan biri için senin gibi düzgün bir insanı kaybedicek. Başta senin için kötü ve talihsiz gibi duran bu durum, belki de senin için bir şans. Derler ya her şer de bir hayır vardır diye.

bir evlilikte en önemli olan sey sevgi, sevgi bitmis rosechinde , bundan daha ötesi var mi

bosanmak icin en önemli neden

eve gelmesini dahi istemiyorum demissin, eski esimi evden kovmadan önce ayni bende öyle his ediyordum.

sevgim tamamen bitmisti , eve gelmesini istemiyordum o gelince seytan gelmis gibi oluyordu, resmen nefret ediyordum ondan.

ev anladigim kadariyla rosechinenin evi , bu durumda gitmek kocasina düser :117:

konusma onunla istemiyorum diyorsa konusmicak, bukadar zor mu:19: ama beyfendi napiyor gece 3 lerde bile fisir fisir yine o kadinla konusuyor (eminim sadece is konusuluyor :37:)
rosechine nezaman arkasini dönse kocasinin elinde telefon, onun yaninda bile bukadar rahatsa, isyerinde kimbilir nekadar daha rahattirlar :25:

Evlenmekte kolay olmamali, bosanmakta. Gorumcem bana yan bakti bosaniyoruz, kaynanam bana sunu dedi bosaniyoruz, esim bana ilgi gostermiyor bosaniyoruz. Bu kadar cabuk pes edecekseniz neden evlenirsiniz ki.

uğraşıp boşanmayanları da görüyoruz. Senelerce çekiyorlar. EE noldu adam iki büklüm olup, ağzında diş kalmayınca mı karısının kıymetini anlıcak?

Önceki konunuzu da okumuştum barışacağınızı düşünmüştüm. Üzüldüm bu şekilde olduğuna ama anlattıklarınıza göre eşinizin o kadına ilgisi var gibi. Aranızda bu kadar sorun olduğunu bilmesine rağmen günlük hayatınızla o kadınla konuşmasına tahammül edemeyeceğinizi eşiniz bilmiyor mu? Hangi kadın sessiz kalır böyle bir duruma. Hakkınızda hayırlısı olsun

yoo gayet anlaşılır oldu..buna da emin değilim bilmiyorum ama beni pasif hale getirmek için elinden geleni yaptı..onun evleneceği kadın okumamış ev hanımı biri olmalıydı sanırım..

evet anlıyoeum seni. her erkek bunu kaldıramaz. mesajımda bahettiğim,senle benzer durumu yaşayan arkadaşım da şu şekildeydii: kızın ailei arabasını aldı, sıfır evlerine kızlaa çocuğu oturttular, eşyalarına yardımcı oldular. çocuğun ailesinin maddi surumu pek olmadığından kendi bişeyler yaptı. kızın ailesi ve kendisi bunları asla problem etmediler ama sanırım bazı erkekler(bir çoğu) kendinden maddi,manevi,eğitim,kültür veya güzellik yönünden üstün olan veya üstün olmasa dahi toplumda takdir gören kadını kaldıramaz.

bir insan yedisinde neyse yetmişindede odur, düzelicek diye bekliyip zaman harcamanın hiç gereği yok,koşullarında müsaitse bu mutsuzluğa hiç katlanma, bana evinde başka bir kadınla(hemde aralarında bişeyler geçmiş) akşam akşam karısınında olduğu zamanda konuşucak kadar gözü dönmüş , yakalanıncada çemkiricek kadar yüzsüzleşmiş bir adamla sil baştan aynı şeyleri yaşamanın anlamı yok gibi geliyor.

uğraşıp boşanmayanları da görüyoruz. Senelerce çekiyorlar. EE noldu adam iki büklüm olup, ağzında diş kalmayınca mı karısının kıymetini anlıcak?

1. dereceden akrabaları ölücek, ölmeyenlerinde faydası kalmayacak, çoluk çocuk evlenip gidicek, artık bakıma muhtaç olucak, başka kadınlada ilgili umudu kalmıyacak işte ozaman kıymetli karısı olucaksın.

Nasıl bı akıl bu erkeklerin ki nasıl eşinin düşüncesini önemsemez sanki evlenince garanti mı oluyor hersey
Nasıl bu kadar rahatlar eminler ciddiye almazlar
Aldatması bilmem nesi bı yana karşındaki insan seni adam yerine koymuyorsa eşi olarak düşünce önem vermiyor da 3 şahısları on plana alıyorsa ki bu is arkadaşı anası danasi kim olursa olsun o adamdan hayır gelmez

Nasıl bı akıl bu erkeklerin ki nasıl eşinin düşüncesini önemsemez sanki evlenince garanti mı oluyor hersey
Nasıl bu kadar rahatlar eminler ciddiye almazlar
Aldatması bilmem nesi bı yana karşındaki insan seni adam yerine koymuyorsa eşi olarak düşünce önem vermiyor da 3 şahısları on plana alıyorsa ki bu is arkadaşı anası danasi kim olursa olsun o adamdan hayır gelmez

bazı adamcıkların hayrından geçiyor zararı dokunmasın bari diyor insan,

benden sonra yapılan tüm yorumları okudum hepinize ayrı ayrı tşk ederim..hemen hemen hepiniz beni çok ii anlamışısnız ..

dün akşam ipler koptu kızlar..ama hiçbişi yokmuş gibi eve geldi pişkin pişkin espiriler yaptı benim suratımın asıklığını görünce yemekten sonra azcık dışarı çıkıyorum leventle deyip çıktı..bende oturdum onu bekledim kendimi o konuşmaya hazırladım..saat 23.00 de eve geldi bölemi olucaksın uzatma artık dedi bende konuşmamız gerektiğini söyledim.tv yi kapadım karşısına geçtim ve boşanmak istediğimi söyledim,önce şaka sandı afalladı ne diyorsun hangi sebebple ben sana ne yaptım gibi sözler söyledi.ben anlatmaya başlayınca sorumsuzluğunu,kriterlerimi çiğnediğini,güvenim ve sevgimin bittiğini sinirlenmeye başladı sağa sola saldırmaya başladı..sbenim istediğim zaten buymuş evlilik bana göre değilmiş ben çocuk yapmamayla zaten evliliğin bana göre olmadığını boşanacağımı ona kanıtlamışım,vicdanım hafiflesin diye onu suçlayıp öyle boşanacakmışım,yazıklar olsun bana ve benim için yaptıklarınaymış filan..hala işle ilgili konuştuğunu çok önemli olmasa aramayacağını ve bişi olsa aramızda sen varken aramam wc de dışarda orda burda arardım dedi..bu açıklamalar için çok geç kaldığını artık gereksiz olduğunu söyledim..nedeni önemli değildi benim için görüşmelerinizin,önemli olan benim kararlarıma saygı duymamandı evliliğini çiğnemendi..bunlar birikti ve sevgimden güvenimden eksildi ve bugün bitti bu şekilde devam edemem dedim.bağırdı çağırdı inkar etti küfür etti derken çekti gitti.saat 2,30 da tek başıma kaldım evde.sabaha kadar bundan sonra ne olcak nasıl bi süreç bekliyor beni diye döndüm durdum..güçlü diyorsanız ya bana asıl şimdi lazım bana bu..ailesi çıkar gelir buna eminim ..okadar çok seviorum ailesini ki saygım sonsuz onlara nasıl davranıcam ,kırılcaklarmı bana şimdiden üzülüyorum bunun için..benim tarafımdan kimseyi istemedim bu süreçte ..ben tek başma hallederim diye düşünüyorum en azından duruşma günüm belli olana kadar..tek duam güçlü olmam..aşacam bugünleri..bi arkadaş yazmış ya belki kendim için yaptığım büyük bi iyiliktir her serde bi hayır vardır diye..inşallah böyle olur..

benden sonra yapılan tüm yorumları okudum hepinize ayrı ayrı tşk ederim..hemen hemen hepiniz beni çok ii anlamışısnız ..

dün akşam ipler koptu kızlar..ama hiçbişi yokmuş gibi eve geldi pişkin pişkin espiriler yaptı benim suratımın asıklığını görünce yemekten sonra azcık dışarı çıkıyorum leventle deyip çıktı..bende oturdum onu bekledim kendimi o konuşmaya hazırladım..saat 23.00 de eve geldi bölemi olucaksın uzatma artık dedi bende konuşmamız gerektiğini söyledim.tv yi kapadım karşısına geçtim ve boşanmak istediğimi söyledim,önce şaka sandı afalladı ne diyorsun hangi sebebple ben sana ne yaptım gibi sözler söyledi.ben anlatmaya başlayınca sorumsuzluğunu,kriterlerimi çiğnediğini,güvenim ve sevgimin bittiğini sinirlenmeye başladı sağa sola saldırmaya başladı..sbenim istediğim zaten buymuş evlilik bana göre değilmiş ben çocuk yapmamayla zaten evliliğin bana göre olmadığını boşanacağımı ona kanıtlamışım,vicdanım hafiflesin diye onu suçlayıp öyle boşanacakmışım,yazıklar olsun bana ve benim için yaptıklarınaymış filan..hala işle ilgili konuştuğunu çok önemli olmasa aramayacağını ve bişi olsa aramızda sen varken aramam wc de dışarda orda burda arardım dedi..bu açıklamalar için çok geç kaldığını artık gereksiz olduğunu söyledim..nedeni önemli değildi benim için görüşmelerinizin,önemli olan benim kararlarıma saygı duymamandı evliliğini çiğnemendi..bunlar birikti ve sevgimden güvenimden eksildi ve bugün bitti bu şekilde devam edemem dedim.bağırdı çağırdı inkar etti küfür etti derken çekti gitti.saat 2,30 da tek başıma kaldım evde.sabaha kadar bundan sonra ne olcak nasıl bi süreç bekliyor beni diye döndüm durdum..güçlü diyorsanız ya bana asıl şimdi lazım bana bu..ailesi çıkar gelir buna eminim ..okadar çok seviorum ailesini ki saygım sonsuz onlara nasıl davranıcam ,kırılcaklarmı bana şimdiden üzülüyorum bunun için..benim tarafımdan kimseyi istemedim bu süreçte ..ben tek başma hallederim diye düşünüyorum en azından duruşma günüm belli olana kadar..tek duam güçlü olmam..aşacam bugünleri..bi arkadaş yazmış ya belki kendim için yaptığım büyük bi iyiliktir her serde bi hayır vardır diye..inşallah böyle olur..

esyalarini aliptami gitti yoksa ? yani evi terk etmeyi kabul ettimi:26: iyiki sen git demedi sana.
bak ailesi nekadar iyi olursa olsun, evladina toz kondurmicaklar, is bosanmaya gelince herkes kendi evladini tutar.
bu yüzden onlara eger gelirlerse kisa ve net bir sekilde anlat, kararli oldugunu söyle ve lafi fazla uzatma.
hatta hic gelmeseler daha iyi ve seni anlicaklarini ümit etmeki hayal kirikligi yasama.
öyledir canim hep bosanmak isteyen haksizdir yuva yikandir, misal erkek esini aldatir kadin bosanmak ister , erkek kadina "yuvamizi yikma " der ne cüretse
simdi nasil hisediyorsun kendini:29:

Back