• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliligimi nasil kurtaririm.. yardim edin lutfen

peaceful16

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
3.221
3.963
333
merhaba,

1 senelik evliyim esimle cok severek evlendik yurtdisina gelin geldim burada akraba vs kimsemiz yok. ikimizde calisiyoruz.
benim sorunum esimle surekli didisiyor olmamiz, 3 gunde bir tartismamiz, neredeyse 2 haftada bir buyuk kavga edip kusuyoruz. evlenmeden once birbirini cok seven, ustune titreyen birlikte olmak icin can atan iki insanin bu hale gelmesi cok sasirtici ve uzucu. belki ben sebepleri goremiyorum bana yardim edermisiniz lutfen?
kisaca bahsedeyim, esim onu kontrol ettigimi herseyden sikayet ettigimi ve onu bunalttigimi soyluyor, uzaktan kumandayla yasiyo gibiymis. en basit ornek dun isten gec gelmisti yemek yedik sonra telefonuyla oynuyordu bende dedimki askim biraksana biraz birlikte bisiler yapalim bakma okuma artik. buna sinirlendi iste muduru, evde ben kendisine vakti kalmamis kendine uzuldugunu soyledi, bende cok bozuldum acikcasi cunku kotu bi niyetimde yoktu sadece birlikte vakit gecirelim konusalim edelim biraksin telefonu istedim, eve geldiginde ilgisi bende olsun istiyorum dogru, ve bunu soyluyorum belkide bu yanlis bilmiyorum soylemeden davranarak anlatmak daha dogru belki. talimat verdigimi soyledi ve kizdi uyuduk. sonuc olarak bu tip basit seylerden (benim icin) tartisiyoruz, birbirimizi kiriyoruz. bu tartismalar kavgalar beni de coook yoruyor onu da.

genel olarak sakin konustugumuzda onun sikayetleri: ustune cok gidiyor olmam (bu ne demek tam bilemiyorum ben ayni davraniyorum ama ayni evde kaldigimiz icin mi sorun oldu bu , veya bir sure sonra fazla gelmeye mi basladi) , surekli onu kontrol etmem cok soru sormam, evet soruyorum kimle yemege gitti oglen ne yedi ne yapti kacta gelecek, seyahatleri oluyor cok sik olarak soruyorum kim kim gidiyor ucak kacta vs vs evet cok ilgiliyim. ona yasam alani birakmamam, surekli otur kalk buraya gidelim sunu yapalim telefonu birak vs gibi komutlar veriyor olmam, ev isleriyle ilgili soylenmem (kirlilerini kirliye atmasini istiyorum ve yapmazsa her seferinde soyluyorum ve soyleniyorum tartismaya donuyor) bazen istedigim olmayinca veya benimle ilgilenemiyorsa cok fazla surat asmam. sikintilari bunlar. Ben bunlari nasil cozebilirim bilmiyorum, erkekler cok fazla konusmaktan, paylasmaktan mi hoslanmiyor? ben hissettigim herseyi soyluyorum ona , ilgileniyorum, merak ediyorum hep, gun icinde hep mesaj atarim en az 3-4 kere yazarim. cikiyorken bunlar normaldi pek sikayet etmiyordu ama evlendikten sonra bunlari kontrol olarak goruyor ve kendine hic zaman kalmadigini soyluyor. bencil davraniyormusum surekli benimle ilgilensin bana tapsin istiyormusum.
nasil cozecegim bunu, sizce ben hatalimiyim? Lutfen fikirlerinizi paylasin
cok tesekkur ederim..

Kadın olarak bile kocam bana bu kadar söylense ve karışsa, gün içinde habire arasa, mesaj atsa, inciğimi cinciğimi sorsa ben de bunalır ve ötede bayılmasını söylerim.

Benimle ilgilen demen harici diğer didiklemelerin gereksiz ve bunaltıcı.

Biraz eşlerinizi rahat bırakın, kendi alanları olmasına izin verin.

Biraz kocana odaklı olmaktan vazgeç.ve evliliğin erkekler için sevgililikten çok daha farklı bir oluşum olduğunu kabul et.az umursamaz olursan ancak ozaman erkek alalala noluyo bu kadına der ve kendine gelir...

Erkekler biz kadinlar haricinde kendilerinle vakit gecirmeyi severler. Birazcik birakin adami nefes alsin. Evlendin diye afedersin adama tasma takicak halin yok! Sen kendini biraz duzeltirsen evliligin yola girecek. Annesi gibi muamele yapma karisma her dakika arayip sorma birak adami rahat!

Haklı olduğunuz taraflar da haksız olduğunuz taraflar da var bence.
Bütün gün işte yorulmuş bir insan, eve gelip biraz kafa dinlemek ister. Eşinizle bir şeyler paylaşmayı istemek en doğal hakkınız ama bu siz istediğiniz anda ve sürekli olmak zorunda değil. Ona biraz zaman tanıyın, bir süre telefonuyla mı, bilgisayarıyla mı ilgilenmek istiyor ilgilensin. Sonra bir çay, kahve yapın, gel baş başa içelim diyin. Ya da ondan rica edin, o yapsın. Ama bunu o kendine biraz vakit ayırdıktan, dinlendikten sonra yapın. Bakalım aynı tepkiyi veriyor mu? Veriyorsa öküzlüğündendir, o zaman kızmakta haklısınız.
İşteki tüm ayrıntıları size anlatmasını beklemeyin. Siz anlatmak istiyor olabilirsiniz ama anlatmamayı istemek de onun hakkı. Ben de sevmem anlatmayı mesela. İşi işte bırakmak, eve geldiğimde eşimle başka dünyalardan, olaylardan, bizden filan bahsetmek isterim. İşte kimle, nerede, ne yediğimi konuşmanın bir anlamı da faydası da yok. (artık evden çalışıyorum gerçi, anlatacak yemek de kalmadı :KK45:)
Evde iş bölümü yapmasını istemeniz yine hakkınız. Ama bunu sürekli tepesine binerek yapmak hata. Bir kere söyleyin, yapmıyorsa siz de yapmayın. Bakalım kirlilerinin attığı yerden sepete kendiliğinden gitmediğini görünce ne yapacak... En sonunda alıp atar muhtemelen.

Ben de şunu anlamıyorum o zaman normal bir evlilik nasıl oluyor. Erkek işten gelecek yemeğini yiyecek karısıyla ilgilenmek isterse ilgilenecek istemezse telefonuyla oynayacak. Hiç bir şey sormayacak gezdirmek isterse götürecek. Böyle anlatsan da erkek bencil dersiniz. Merak ediyorum gerçekten. Ben de ciddi ciddi su hamile halimle bosanmayi düşünür oldum. O beni seviyor ben onu ama aynı şikayetler onda da var, Beni hiç bir şey mutlu etmiyormuş. Dizimin dibinde oturursa ancak mutlu olacakmışım halbuki ben o kadar sıktığımı düşünmüyorum.

merhaba,

1 senelik evliyim esimle cok severek evlendik yurtdisina gelin geldim burada akraba vs kimsemiz yok. ikimizde calisiyoruz.
benim sorunum esimle surekli didisiyor olmamiz, 3 gunde bir tartismamiz, neredeyse 2 haftada bir buyuk kavga edip kusuyoruz. evlenmeden once birbirini cok seven, ustune titreyen birlikte olmak icin can atan iki insanin bu hale gelmesi cok sasirtici ve uzucu. belki ben sebepleri goremiyorum bana yardim edermisiniz lutfen?
kisaca bahsedeyim, esim onu kontrol ettigimi herseyden sikayet ettigimi ve onu bunalttigimi soyluyor, uzaktan kumandayla yasiyo gibiymis. en basit ornek dun isten gec gelmisti yemek yedik sonra telefonuyla oynuyordu bende dedimki askim biraksana biraz birlikte bisiler yapalim bakma okuma artik. buna sinirlendi iste muduru, evde ben kendisine vakti kalmamis kendine uzuldugunu soyledi, bende cok bozuldum acikcasi cunku kotu bi niyetimde yoktu sadece birlikte vakit gecirelim konusalim edelim biraksin telefonu istedim, eve geldiginde ilgisi bende olsun istiyorum dogru, ve bunu soyluyorum belkide bu yanlis bilmiyorum soylemeden davranarak anlatmak daha dogru belki. talimat verdigimi soyledi ve kizdi uyuduk. sonuc olarak bu tip basit seylerden (benim icin) tartisiyoruz, birbirimizi kiriyoruz. bu tartismalar kavgalar beni de coook yoruyor onu da.

genel olarak sakin konustugumuzda onun sikayetleri: ustune cok gidiyor olmam (bu ne demek tam bilemiyorum ben ayni davraniyorum ama ayni evde kaldigimiz icin mi sorun oldu bu , veya bir sure sonra fazla gelmeye mi basladi) , surekli onu kontrol etmem cok soru sormam, evet soruyorum kimle yemege gitti oglen ne yedi ne yapti kacta gelecek, seyahatleri oluyor cok sik olarak soruyorum kim kim gidiyor ucak kacta vs vs evet cok ilgiliyim. ona yasam alani birakmamam, surekli otur kalk buraya gidelim sunu yapalim telefonu birak vs gibi komutlar veriyor olmam, ev isleriyle ilgili soylenmem (kirlilerini kirliye atmasini istiyorum ve yapmazsa her seferinde soyluyorum ve soyleniyorum tartismaya donuyor) bazen istedigim olmayinca veya benimle ilgilenemiyorsa cok fazla surat asmam. sikintilari bunlar. Ben bunlari nasil cozebilirim bilmiyorum, erkekler cok fazla konusmaktan, paylasmaktan mi hoslanmiyor? ben hissettigim herseyi soyluyorum ona , ilgileniyorum, merak ediyorum hep, gun icinde hep mesaj atarim en az 3-4 kere yazarim. cikiyorken bunlar normaldi pek sikayet etmiyordu ama evlendikten sonra bunlari kontrol olarak goruyor ve kendine hic zaman kalmadigini soyluyor. bencil davraniyormusum surekli benimle ilgilensin bana tapsin istiyormusum.
cok tesekkur ederim..
Bence sen normalsin, eşin özgürlüğüne fazla düşkün.. Bu yüzden evlilik hayatını pek kaldırabiliyor gibi görünmüyor. Sıkılıyor, evliliği ve seni özgürlüğüne vurulan bir darbe gibi görüyor. İşin zor.. Bir süre hiç ilgilenme, hiç soru sorma, neyden şikayetçiyse hiçbirini yapma ama çok sıcakta davranma belki artık umursanmadığını düşünüp bu hallerini özler. Allah yardımcın olsun..

O sizin eşiniz, çocuğunuz değil.
Komutlarınızı, ne yapması gerektiğini (ev düzeni hariç) söylemeyi bırakın, canı nasıl istiyorsa öyle zaman geçirsin.
Seyehatlerinde ilgilenmeniz, aramanız normal ama gün içerisinde sürekli arayıp mesaj atmak ya da akşam eve geldiğinde adamın ne yaptığını tek tek sormak gerçekten can sıkıcı.
Bu davranışları düzeltirseniz, sorun kalmayacak.

Esiniz, bana talimat veriyorsun kontrol ediyorsun rahatsizim diyorsa buna inanin. Sizin yaptiginiz size normal gelse onun hosuna gitmiyor demek ki..onun gözünden kontrolcu gözüküyorsunuz demek ki. Onun dediklerine kulak verin ..birbirinizin sevmedigi huylarini davranislarini karsilikli konusun ve daha mutlu bir iliski adina dikkate almaya calisin.
Birbirinizi asagi cekmeyin yukari cekin hos tutun mutlu edin. Esinizi, cevap vermek icin dinlemeyin anlamak icin dinleyin ozaman tartismalar azalir.

Burdan ben bile bayıldım :)

ev ve düzen uyarılarınız harici haklı yanınız yok. Eşimin bunları bana yaptığını düşünemiyorum bile. Hep söylüyoruz burda ; bir düzeniniz, özeliniz olsun eşinizden ayrı..
Evlilik bu yüzden aşkı yok ediyor. Haklı dahi olsanız ilgi isteme şekliniz çok yanlış. İmza atınca görev ve sorumluluklar zaruriyet gibi beyne kazınmıyor eşler arasında..

Erkekler kadınlardan daha başarılı bu konularda.. Sıkmıyor, bunaltmıyorlar; eşlerini dünyanın merkezine koymuyorlar ..

Size tavsiyem; eşiniz size Nasıl davranıyorsa öyle davranın; eşiniz Nasıl yaşıyorsa öyle yaşayın. Kazançlı çıkarsınız.

merhaba,

cok tesekkur ederim..
Benim eşimde aynı konudan şikayetçi. Demekki evlenince erkekler farklı bir rahatlik bekliyor bende anlamıyorum.

Bence esas sorun. Ailenden arkadaslarindan herhangi bir tanidigindan uzakta olman. Kimse yok ki sohbet edicek, ilgilenecek mesgul edecek. Dogal olarak esine yonlendiriyorsun butun ilgini. Bekarken cok sevdikleri ilgi alaka merak edilme evlenince kontrol olarak gelir nedense hepsine. Uzulecek bi sorununuz yok canim. Ilgilenme kendine vakit ayir bakalim napicak

adam bekarlığa alışmış, artık evli bi adam ilgi sevgi bekleyen bi kadın var evde sabahtan akşama kadar işiyle ilgilencek eve gelince kendine vakit ayırcak e evdeki kadını eve hizmetçi diye mi aldı. Gün içinde kocasının ne yaptığını öğrenmek nereye kimlerle gittiğini öğrenmek hakkın tabiki. Bu tarz adamları salıvermemek lazım kendi başlarına kalmak işlerine gelir ipin ucunu hiç yakalayamazsın ama bu şekilde de olmaz tabiki biraz arayı bulmak lazım mesela gün içinde devamlı mesaj atma iki kere arama saatin olsun nasılsın de seni seviyorum de kapat evde ona 1 saat ver bi saat kendinle ilgilen sonra bielikte vakit geçirelim seni özlüyorum de. Yani neden herşey adamların işine geldiği gibi olmak zorunda ki

Ev düzeni hariç tutumunuz sıkıcı.

Telefonu bırakta sohbet edelim diyeceğinize, bir sohbet açın, ilgisini size verince zaten telefonu kendisi bırakır.

Ama sohbet konusu ne yedin, ne içtin, kiminleydin vs. Olursa yine kaybedersiniz.

Evlilik görev, ödev demek değildir, evet sorumluluğunuz olur birbirinize ama bunlar görev değildir. Beklentilerinizi abartmanızın karşılıklı olarak evliliğinize ve size hiç faydası olmaz. Artık biz evliyiz, şöyle sohbet etmeli, şöyle ilgilenmeli, her an sevmeli, çalışma saati dışında ve içinde herşeyi bilmeli, hayatının tek anlamı o ve ben olmalı vs. Uzar gider ama evlilik dediğiniz bence bu değil.

Şahsen gün sonunda eve geldiğimizde eşim ve ben mutlaka susma hakkımızı bir süreliğine kullanır ve deşarj oluruz kendi içimizde. Ekstra Zor ve uzun iş günlerinde ise ben bugün sadece kendimle kalmak istiyorum diyerek bazen elimde bir kadeh içkiyle evde, bazen bir yere gidip kafama esen neyse onu yaparım. Eşiminde bunu yapmaya hakkı var bana göre. Olsun zaten yoksa bende mutsuz olurum.

Eşimin ünlü sözüdür, yanında hiç konuşmadan, susarak bile rahat ettiğim ve anlaştığım, sıkılmadığım tek kadınsın der bana.

Nerede, kimle, ne zaman sorularınız ise tamamen sizin özgüven eksikliğiniz ile ilgili bu konuda kendinizi geliştirin. Aldatacaksa aldatır zaten siz bunu soru sorarak anlayamazsınız ki.

Beni bile daralttiniz. İşten eve geldiği andan itibaren sürekli ilgisi senin ustunde olsun olmaz ki. Nefes aldır adama, seninle ilgilenecek boşluk bile bırakmıyorsun sürekli tepesinde. Bu kadar yapış yapış insandan herkes hazetmez kolay kolay. Babanne gibi süreklide circir söylenmek filan nebilim Allah adama sabır versin.

Back