Adamın gezmekten anladığının kadın peşinde ordan oraya koşmak, üç beş sap biraraya gelip flört turizmi yapmak olduğunu düşünüyorum artık. Evlenmiş, oturmuş yerine, akşam balkonda karısının demlediği çayı içecekken karısı '' Necati, biz neden kukumav kuşu gibi evde oturup duruyoruz, az gezelim sosyalleşelim. " demesi ile bi irkilmiş gibi. Sen gez arkadaşlarınla, ben çok gezdim diye savmış başından kadını.
Zaten görücü usulüymüş, aile, tanıdık ya da arkadaş çevresince yakıştırılmış, üç beş görüşme sonrası evlenmişler, pandemi girmiş araya sık görüşülmemiş. Aynı şartlarda tanışan, birleşen iki insan var, neden sabreden düzelten kadın oluyor sadece? Kadınların hiç cozutmaya, saçmalamaya hakkı yok, dünyaya düzeltmeye gelmişler.o yüzden diyorum adamın bu tavrı saygısızlık diye.
dese ki ben evde oturmayı seven biriyim, arkadaşlarımla da çok gezmezdim ama bak evde sinema geceleri yapalım, yada arada tabi dışarıda yemek yiyebiliriz vs anlarım.
direkt başından atmış, ötesi yok.
üstelik 1 yıllık evli kaç erkek karısına git arkadaşlarınla gez der ?
yok neymiş sabırla çözülürmüş. neden kendisi olması gerektiği gibi davranmayan adamları kadınlar sabırlar düzeltsin, dershane öğretmeni mi bu insanlar ?
Zaten görücü usulüymüş, aile, tanıdık ya da arkadaş çevresince yakıştırılmış, üç beş görüşme sonrası evlenmişler, pandemi girmiş araya sık görüşülmemiş. Aynı şartlarda tanışan, birleşen iki insan var, neden sabreden düzelten kadın oluyor sadece? Kadınların hiç cozutmaya, saçmalamaya hakkı yok, dünyaya düzeltmeye gelmişler.
Benim babam'da böyleymiş. Hatta annem ondan sağa sola götürmesini istemesin diye anneme ehliyet aldirmis altinada araba çekmiş. Ne zaman bi yere gitmek istese, "sana gitme diyen mi var " diyormus. Öyle ev iside beklemezdi varsa yerdi yoksa yapardi. Uzanir koltukta kitap okur haber dinlerdi. Babamla gittigim bi yeri hatirlamam. Yok. Sonuç yeni karisi macar, benden 2 yas büyük ve tüm avrupayi gezdiler.Bugün eşimle aramda bir konuşma gerçekleşecek ve sonucunda boşanıp boşanmicamızı anlayacağız, en azın kendi tarafımdan bu böyle. Özetle, eşimin benimle, evle veya çocuk olsaydı çocukla ilgisiz olması gibi bir sorunum yok. Aramızda normal şartlarda iyi. Ama bunlar ben uysal olduğum sürece var, çünkü bir birimizden tarif edemeyeceğim şekilde farklıyız. 1 yıllık evliyim, sevgililik dönemim olmadı, görücü usulu gibi oldu ama sevdik birbirimizi. Ama artık çok zorlanıyorum, çünkü onun hayatını yaşıyorum, ayak uydurmaya çalışıyorum, onun istediği şeyleri yapıp sevmediklerini yapmıyoruz. Mesela bütün gün evdeyiz, hiç daha beraber kahvaltıya çıkmadık. Bir kaç kere konusu geçti hep vaz geçti, sen heveslendin diye gaza geldim diyor en küçük örnek. Ben bunları yaptığımdan artık ilgi duymuyorum, sen arkadaşlarınla plan yap böyle şeyleri onlarla yap, onlarla gezmeye git diyor. Ona anlatmak istediğim şey, gezmeye, yemeğe vs gibi aktiviteleri beraber kaliteli zaman geçirelim diye yapmak istiyorum. Sirf gezmeye gitmek için değil, evlenmeden önce zaten her hafta sonu birşey yapıyordum arkadaşlarımla veya başka bir ülkeye tatil için gitmişliğim var. Bunları hala arkadaşımla yapacaksam, bağımsız biri olup çıkacağım bunu kesin hissediyorum, soğuyacağım eşimden. Evlilik sorumluluk almak evet, şuan büyük sorumluluk altında değiliz fakat olsak ne fark eder, evlilik beraber ikimizinde mutlu olacağı şeyleri bulmak yapmak değil mi? Ama hep kendimi taviz veren tarafta hissediyorum, onun sevipte benim sevmediğim ama mutlu olsun diye yaptığım dahada yapacağım şeyler var ben açık görüşlü biriyim. Ama aynı hassasiyetin onun için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Eşime bunları anlatıp konuşacağım ama onu tanıdığım için büyük ihtimalle çok birşey değişmeyecek hatta bana benimle empati kuramadığını gösteren cümleler söyleyecek ve ben bundan sonra beni anlaması, kendimi anlatmak için çok yorgun olacağım.
Siz ne düşünüyorsunuz, böyle sorunlarınız var mı? Abartıyor muyum? Eşimle konuşurken haklıysam eğer hiç olmazsa kendi cinsimden kişilerden destek almış olurum.
Benim babam'da böyleymiş. Hatta annem ondan sağa sola götürmesini istemesin diye anneme ehliyet aldirmis altinada araba çekmiş. Ne zaman bi yere gitmek istese, "sana gitme diyen mi var " diyormus. Öyle ev iside beklemezdi varsa yerdi yoksa yapardi. Uzanir koltukta kitap okur haber dinlerdi. Babamla gittigim bi yeri hatirlamam. Yok. Sonuç yeni karisi macar, benden 2 yas büyük ve tüm avrupayi gezdiler.
Konu sahibinin haklı olduğu görüşündeyim. Yaşlandığımda gençliğimi düşünüp şöyle böyle olmuştu ne güzeldi diye düşüneceğim anılarım olmayacaksa ben neden yaşıyorum bugünü. Arkadaşlarla gezmek ayrıdır ama sevdiğimiz adamla gezmek apayrı bir şeydir. İkisi de birbirinin yerini tutmaz. Ben de görücü usulü evlendim. Benim eşim de gezmeyi sevmez. Birbirimize acısı tatlısı her şeyi kıvranmadan açık bir şekilde konuşuruz. Bir keresinde kendisine "biz neden evliyiz. sadece aynı evde yaşamak için mi?" Sorusunu sordum. Haftaya şehirlerarası gezmeye götürdü beniyaşanmayan anlar pişmanlıktır. Bunu farketmesi gerek eşinizin. Ama öncelikle şeffaflık kazanmanız gerek. Kurtarılamayacak bir durum değil. Sevdiğine eminseniz bir yol bulunur her zaman.
Aldatma hakaret kadin kumar alkol yoksa bunlarin ustesinden gelinirki bunlar dert bile degil alisma sureci diye birsey var yasiniz gencse bi sure 2 yil gibi mesela cocuk yapmayın takipte kalin cocuk olunca bosanma daha zor biraz uzak kalin yada terapi aldirin sizde aktif olun siz aktif olunca ister istemezckiskanacak ve size ayak uyduracak çalışıyorsanız kursa gidin calismiyorsaniz is bulun kendinizi surekli egitin
Her mutsuz olan bosansin ozaman bu zihniyetle tüm Türkiye bosanir devam edin siz böyle düşünmeye .karsilikli çözüm üretecekler evlilik fedakarliklir bunlarin ki bosanma sebebi degil. Ve suan turkiye şartlarında cok mutlu insan yok .siz mutluluktan ucuyorsunuz sanirim Allah bozmasinNe alaka ya? Ben bir evlilikte mutsuz isem ayrılmak benim en doğal hakkım. İlla aldatma, şiddet, vs mi olması gerekiyor? Ben o evde mutlu olmayacaksam ne anlamı var evliliğin
Her mutsuz olan bosansin ozaman bu zihniyetle tüm Türkiye bosanir devam edin siz böyle düşünmeye .karsilikli çözüm üretecekler evlilik fedakarliklir bunlarin ki bosanma sebebi degil. Ve suan turkiye şartlarında cok mutlu insan yok .siz mutluluktan ucuyorsunuz sanirim Allah bozmasin
Ben olaya başından atmak olarak bakmıyorum sadece ilgisiz yani gezmeyi sevmiyor tabi eşiyle bir şeyler paylaşmakta istemiyor ama buna direk başından atma kötü baba olarak bakılması da doğru değil.konular karışmış sanırım konu sahibi 1 yıllık evli :)
ne çocuk var ne bişey.
ayrıca karısına git arkadaşlarınla gez istiyorsan diye başından atan adam iyi baba olsa kaç yazar ki ?
karısına saygısı olmayan adamın babalığı bi halta yaramaz.
BravoSiz mutsuz evlilik yürütmeye devam edin. Mutsuz evliliklerde büyüyen çocuklarda nasıl travmalar yaşandığını bizzat görüyoruz. Şurada yaşayacağım bir ömrüm var, onu da mutsuz bir evlilikle harcayamam.
Ben olaya başından atmak olarak bakmıyorum sadece ilgisiz yani gezmeyi sevmiyor tabi eşiyle bir şeyler paylaşmakta istemiyor ama buna direk başından atma kötü baba olarak bakılması da doğru değil.
Ne alaka ya? Ben bir evlilikte mutsuz isem ayrılmak benim en doğal hakkım. İlla aldatma, şiddet, vs mi olması gerekiyor? Ben o evde mutlu olmayacaksam ne anlamı var evliliğin?
Bi dk ya ben mi karıştırdım bunlar evli mi değil miadam baba değil bu arada :)
ayrıca eşiyle bir şey paylaşmayı denemeden git arkadaşlarınla çöz demek başından atmak değilse ne başından atmak olabilir allah aşkına ?
ve bana göre karısına böyle davranan adamın babalığından da bir cacık olmaz.
babalık da annelik de bir çocukla ilgilenmek değildir. diğer ebeveyn ile de düzgün iletişim kurabilmektir.
hiç kimse de ama iyi anne /iyi baba diyip kendisini mutlu etmeyen bir insana katlanmamalıdır.
Bi dk ya ben mi karıştırdım bunlar evli mi değil miboşanmaktan falan bahsetmişim olaylar karışmış Tabi ki mutlu değilsen zorlamayacaksın ben evli diye yazmışım sanırım
Arkadaş neyin tribine giriyorsun onu mu kastettim? Dolup dolup buraya yazıyorsun hıncını bizden çıkarıyorsun herhalde? Hayır evli ya da bekar mutsuzsan ayrıl ama konu sahibinin kafası karışık ayrılmakla ayrılmamak arasında kalmış zaten. Ben de mutsuz olsam bırak evlenmeyi sevgililiğe bile devam etmem fakat evliyse sadece kendisiyle gezmediği ya da eğlenmediği için boşanmasını bi daha düşünsün dedim çocuğum olsa ilgisiz olmaz diyor aramız normal şartlarda iyi diyor. İyi bir baba bulmak derken zor derken bunu kastetmiştim konuya dün yorum yaptığım için karıştırdım. Eşinin dışarı çıkmasından tut eve gelenlere karışana kadar çok kötü eşler var aramız iyi normalde deyince ben de bir daha düşün o zaman dedim. Tabi ki bunları çocuk yapmadan ölçüp biçmesi lazım. Tuhaf olan benim bakış açım değil sizin ön yargınız ve siniriniz.ahahahah konuyu okumadınız sanırım, evliler ama çocukları yok. 1 yıllık evliler, görücü usulü.
bu arada evli olunca ayrılınmıyor mu mutsuzluk sebebiyle ? sadece sevgili olanlar mı ayrılabilir ?
ne tuhaf bir bakış açısı.
sevgilisinden ayrılabilir ama kocası mutsuz etse de otursun mu ?
Arkadaş neyin tribine giriyorsun onu mu kastettim? Dolup dolup buraya yazıyorsun hıncını bizden çıkarıyorsun herhalde? Hayır evli ya da bekar mutsuzsan ayrıl ama konu sahibinin kafası karışık ayrılmakla ayrılmamak arasında kalmış zaten. Ben de mutsuz olsam bırak evlenmeyi sevgililiğe bile devam etmem fakat evliyse sadece kendisiyle gezmediği ya da eğlenmediği için boşanmasını bi daha düşünsün dedim çocuğum olsa ilgisiz olmaz diyor aramız normal şartlarda iyi diyor. İyi bir baba bulmak derken zor derken bunu kastetmiştim konuya dün yorum yaptığım için karıştırdım. Eşinin dışarı çıkmasından tut eve gelenlere karışana kadar çok kötü eşler var aramız iyi normalde deyince ben de bir daha düşün o zaman dedim. Tabi ki bunları çocuk yapmadan ölçüp biçmesi lazım. Tuhaf olan benim bakış açım değil sizin ön yargınız ve siniriniz.