• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimi kurtarmak için bir konuşma yapacağım eşimle, siz ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zubeyde54

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2022
42
15
18
Bugün eşimle aramda bir konuşma gerçekleşecek ve sonucunda boşanıp boşanmicamızı anlayacağız, en azın kendi tarafımdan bu böyle. Özetle, eşimin benimle, evle veya çocuk olsaydı çocukla ilgisiz olması gibi bir sorunum yok. Aramızda normal şartlarda iyi. Ama bunlar ben uysal olduğum sürece var, çünkü bir birimizden tarif edemeyeceğim şekilde farklıyız. 1 yıllık evliyim, sevgililik dönemim olmadı, görücü usulu gibi oldu ama sevdik birbirimizi. Ama artık çok zorlanıyorum, çünkü onun hayatını yaşıyorum, ayak uydurmaya çalışıyorum, onun istediği şeyleri yapıp sevmediklerini yapmıyoruz. Mesela bütün gün evdeyiz, hiç daha beraber kahvaltıya çıkmadık. Bir kaç kere konusu geçti hep vaz geçti, sen heveslendin diye gaza geldim diyor en küçük örnek. Ben bunları yaptığımdan artık ilgi duymuyorum, sen arkadaşlarınla plan yap böyle şeyleri onlarla yap, onlarla gezmeye git diyor. Ona anlatmak istediğim şey, gezmeye, yemeğe vs gibi aktiviteleri beraber kaliteli zaman geçirelim diye yapmak istiyorum. Sirf gezmeye gitmek için değil, evlenmeden önce zaten her hafta sonu birşey yapıyordum arkadaşlarımla veya başka bir ülkeye tatil için gitmişliğim var. Bunları hala arkadaşımla yapacaksam, bağımsız biri olup çıkacağım bunu kesin hissediyorum, soğuyacağım eşimden. Evlilik sorumluluk almak evet, şuan büyük sorumluluk altında değiliz fakat olsak ne fark eder, evlilik beraber ikimizinde mutlu olacağı şeyleri bulmak yapmak değil mi? Ama hep kendimi taviz veren tarafta hissediyorum, onun sevipte benim sevmediğim ama mutlu olsun diye yaptığım dahada yapacağım şeyler var ben açık görüşlü biriyim. Ama aynı hassasiyetin onun için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Eşime bunları anlatıp konuşacağım ama onu tanıdığım için büyük ihtimalle çok birşey değişmeyecek hatta bana benimle empati kuramadığını gösteren cümleler söyleyecek ve ben bundan sonra beni anlaması, kendimi anlatmak için çok yorgun olacağım.

Siz ne düşünüyorsunuz, böyle sorunlarınız var mı? Abartıyor muyum? Eşimle konuşurken haklıysam eğer hiç olmazsa kendi cinsimden kişilerden destek almış olurum.

işte iki kişide sosyalleşmeyi seviyorsa oluyor o. sen istesen eşin istemese ve sürekli olsa patlardın, ben de patlarım :)
her gün gezmek değil bu tabi ama bir taraf eşimle kahvaltıya bile gidemiyorum deme noktasındaysa bu evliliğin nesi ayrılmayı haketmiyor anlamıyorum.
illa küfür, hakaret, şiddet mi olmalı ?
kadın mutsuz, eve kapanmış. eşinin çözümü arkadaşlarıyla gezmesi. sağlıklı bir cevap değil ki bu.
hani para olmaz, sağlık sorunu olur zaten aklı başında kimse bunun lafını etmez.
ama arkadaşlarınla gez adamdan da bence bir sonuç çıkmaz.
Teşekkür ederim, haklısınız!

:D benim eşim alkol kullanmıyor içki ortamına kızlarla gideriz genelde yılbaşında bara gideceğiz diye sözleştik kızlarla bebeği de kayınvalideme bıraktım eşimde iş arkadaşları ile buluşup okey filan oynayacaktı :D sözde ben iş çıkışı eve geldim duş aldım giyinip makyajımı yaptım o sırada geldi oda duşunu aldı ben hala hazırlanıyorum :D açık açık söyleyemedi kıskandım diye ama size şimdi orda çok salça olan olur bende geleyim bari diye geldi :D erkeklerin azıcık damarına basmak çok işe yarıyor emin ol dene bak

Aslına bakarsan bence biz (özellikle çevremize göre) evcimen, evde vakit geçirmeyi seven insanlarız. Daha doğrusu artık öyleyiz diyeyim, gençken haftanın üç gecesi eğlenmeye çıkardık, şimdi bir gece çıksak 1 hafta kendimize gelemiyoruz, yaşlandık 😂 Evet tabi ki değişiyoruz, yirmili yaşlardaki kadar enerjimiz yok ama bu kocamızla bir kahvaltıya bile gitmeyeceğiz noktasına varmamalı. Benim 70’lerindeki annemle babam her sene tatile giderdi başbaşa. Devremülkleri vardı ufak bişey, orda arkadaşlarıyla buluşurlardı. Kendini eve kapatmanın yaşla başla evlilikle bir alakası yok.

Burada sorun aslında birbirini tanımadan evlenmiş iki insan ve karısının isteklerini karşılama konusunda umursamaz davranan koca. Ben tamamen düzeleceğine inanmadığım ve bu yaşam biçimi bana uygun olmadığı için boşanma sebebi olarak görüyorum. Önümdeki minimum 30-40 seneyi neden bir adamın isteklerine ve isteksizliğine katlanarak mutsuz geçireyim ki?

valla bende evde yemek pişerken altını kapatıp yemeğe çıktığımızı bilirim annemlerle. dediğim gibi hayat tarzı, hayata bakışla ilgili.
konu sahibi de zaten her gece hoppa cuppa beklemiyor, ama bunca zamanda bir kahvaltıya çıkmamış olmak....
adam belki ciddi bir konuşma ile toparlar, umalım öyle olsun.
ama hayattan beklentiler bu derece zıtsa da bu bence de net boşanma nedeni.
neden insan yapmak istediklerini arkadaşlarıyla yapsın evliyken ?

Bugün eşimle aramda bir konuşma gerçekleşecek ve sonucunda boşanıp boşanmicamızı anlayacağız, en azın kendi tarafımdan bu böyle. Özetle, eşimin benimle, evle veya çocuk olsaydı çocukla ilgisiz olması gibi bir sorunum yok. Aramızda normal şartlarda iyi. Ama bunlar ben uysal olduğum sürece var, çünkü bir birimizden tarif edemeyeceğim şekilde farklıyız. 1 yıllık evliyim, sevgililik dönemim olmadı, görücü usulu gibi oldu ama sevdik birbirimizi. Ama artık çok zorlanıyorum, çünkü onun hayatını yaşıyorum, ayak uydurmaya çalışıyorum, onun istediği şeyleri yapıp sevmediklerini yapmıyoruz. Mesela bütün gün evdeyiz, hiç daha beraber kahvaltıya çıkmadık. Bir kaç kere konusu geçti hep vaz geçti, sen heveslendin diye gaza geldim diyor en küçük örnek. Ben bunları yaptığımdan artık ilgi duymuyorum, sen arkadaşlarınla plan yap böyle şeyleri onlarla yap, onlarla gezmeye git diyor. Ona anlatmak istediğim şey, gezmeye, yemeğe vs gibi aktiviteleri beraber kaliteli zaman geçirelim diye yapmak istiyorum. Sirf gezmeye gitmek için değil, evlenmeden önce zaten her hafta sonu birşey yapıyordum arkadaşlarımla veya başka bir ülkeye tatil için gitmişliğim var. Bunları hala arkadaşımla yapacaksam, bağımsız biri olup çıkacağım bunu kesin hissediyorum, soğuyacağım eşimden. Evlilik sorumluluk almak evet, şuan büyük sorumluluk altında değiliz fakat olsak ne fark eder, evlilik beraber ikimizinde mutlu olacağı şeyleri bulmak yapmak değil mi? Ama hep kendimi taviz veren tarafta hissediyorum, onun sevipte benim sevmediğim ama mutlu olsun diye yaptığım dahada yapacağım şeyler var ben açık görüşlü biriyim. Ama aynı hassasiyetin onun için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Eşime bunları anlatıp konuşacağım ama onu tanıdığım için büyük ihtimalle çok birşey değişmeyecek hatta bana benimle empati kuramadığını gösteren cümleler söyleyecek ve ben bundan sonra beni anlaması, kendimi anlatmak için çok yorgun olacağım.

Siz ne düşünüyorsunuz, böyle sorunlarınız var mı? Abartıyor muyum? Eşimle konuşurken haklıysam eğer hiç olmazsa kendi cinsimden kişilerden destek almış olurum.
Bunlar kimi için sorun olmayabilir ama sizin gözünüze bir kere görünmusler.
Bunları yapmaması boşanma nedeni değil gibi asıl sorun bence sizi anlamıyor olması.

valla bende evde yemek pişerken altını kapatıp yemeğe çıktığımızı bilirim annemlerle. dediğim gibi hayat tarzı, hayata bakışla ilgili.
konu sahibi de zaten her gece hoppa cuppa beklemiyor, ama bunca zamanda bir kahvaltıya çıkmamış olmak....
adam belki ciddi bir konuşma ile toparlar, umalım öyle olsun.
ama hayattan beklentiler bu derece zıtsa da bu bence de net boşanma nedeni.
neden insan yapmak istediklerini arkadaşlarıyla yapsın evliyken ?
Arkadaşlarla aktivite başka, kocayla aktivite başka, koca ve arkadaşlarla aktivite bambaşka. Ben her şeyi arkadaşlarımla yapacaksam ne anlamı var evli olmanın? Neden evlendim? Adamın birinin donunu çorabını yıkamak, önüne yemek koymak için mi?

Arkadaşlarla aktivite başka, kocayla aktivite başka, koca ve arkadaşlarla aktivite bambaşka. Ben her şeyi arkadaşlarımla yapacaksam ne anlamı var evli olmanın? Neden evlendim? Adamın birinin donunu çorabını yıkamak, önüne yemek koymak için mi?

acaba adam sosyal ortamlarda sıkıntı yaşıyor da onu mu yansıtmak istemiyor.

Aslına bakarsan bence biz (özellikle çevremize göre) evcimen, evde vakit geçirmeyi seven insanlarız. Daha doğrusu artık öyleyiz diyeyim, gençken haftanın üç gecesi eğlenmeye çıkardık, şimdi bir gece çıksak 1 hafta kendimize gelemiyoruz, yaşlandık 😂 Evet tabi ki değişiyoruz, yirmili yaşlardaki kadar enerjimiz yok ama bu kocamızla bir kahvaltıya bile gitmeyeceğiz noktasına varmamalı. Benim 70’lerindeki annemle babam her sene tatile giderdi başbaşa. Devremülkleri vardı ufak bişey, orda arkadaşlarıyla buluşurlardı. Kendini eve kapatmanın yaşla başla evlilikle bir alakası yok.

Burada sorun aslında birbirini tanımadan evlenmiş iki insan ve karısının isteklerini karşılama konusunda umursamaz davranan koca. Ben tamamen düzeleceğine inanmadığım ve bu yaşam biçimi bana uygun olmadığı için boşanma sebebi olarak görüyorum. Önümdeki minimum 30-40 seneyi neden bir adamın isteklerine ve isteksizliğine katlanarak mutsuz geçireyim ki?

işte iki kişide sosyalleşmeyi seviyorsa oluyor o. sen istesen eşin istemese ve sürekli olsa patlardın, ben de patlarım :)
her gün gezmek değil bu tabi ama bir taraf eşimle kahvaltıya bile gidemiyorum deme noktasındaysa bu evliliğin nesi ayrılmayı haketmiyor anlamıyorum.
illa küfür, hakaret, şiddet mi olmalı ?
kadın mutsuz, eve kapanmış. eşinin çözümü arkadaşlarıyla gezmesi. sağlıklı bir cevap değil ki bu.
hani para olmaz, sağlık sorunu olur zaten aklı başında kimse bunun lafını etmez.
ama arkadaşlarınla gez adamdan da bence bir sonuç çıkmaz.

Haklısın insan eşiyle birlikte az yada çok bir şekilde sosyalleşmeli. Adamın neden sosyal ortamda takılmak istemediğini de bilmek gerekiyor.

Yıllar önce bir arkadaşımın eşi asla kızla gezmek istemiyordu. Bir tek şehir dışına çıkıyordu aynı şehirde asla gezmiyordu. Sebebi çok saçma idi öğrendiğinde pes demiştik hepimiz. Sonra konuştular bireyler düzeldi rayına oturdu. O dönem toylukla hemen boşan ne duruyorsun demiştim de şimdi ciddi anlamda mutlular.

evlenmeden önce çok güzel bir hayatım vardı. o kadar sosyaldim ki. evlendim 10 sene önce aradan 10 sene geçmesine rağmen halen o bekarlık zamanlarımı özlüyorum. ama eminim evlenmesemde evli olanlara özenirdim, çocugum var ayrı bir keyif, ayrı bir sorumluluk. evlilik şudur budur gibi tanımlamalar sizi sadece üzer . her insanın tek örnek olmaması gibi evlilikte tek bir tanıma sığmaz. size düşünde evliliğiniz kendi iç huzurunuza göre tanımlayıp ona göre şekil vermeniz. eşinizle açık açık konuşun . gitmek istiyorum seninle diyin ve gidin zor yada imkansız gibi gözükmüyor. bayanlara hep uyum ögretiliyor çok uyumlu olmaktada ayrı bir sıkıntıdır.

acaba adam sosyal ortamlarda sıkıntı yaşıyor da onu mu yansıtmak istemiyor.
Yani şu durumda her şey mümkün. Evlilik öncesi bir sosyal hayatı olan insan evlendiği insanı da o sosyal hayatın içine sokar normal şartlarda. Kendini ve eşini tamamen soyutlamaz. Arkadaşlarla, arkadaş eşleri/sevgilileriyle tanışılır. Uyum sağlananlarla daha sıkı dostluk kurulur falan. Bu kadar soyutlanmak çok normal gelmiyor bana.

Benim eşim de evde zaman gecirmeyi çok sever. Onun için dışarı çıkmak sadece yorucudur. Çok keyif almaz. Şimdi çocuklar büyüdüğü için mecburen gidiyor. Ama bir gün de olsa hadi şuraya gidelim ,şunu yapalim kafası yoktur. 8 yıldır evliyiz. Ondan öncesi 5 yılda birlikteydik. Yani adamın huyu bu. Değişmedi ,değişeceğini de sanmıyorum.
Eğer bir anda böyle birine dönüşmedi en başından beri böyleyse çok bir umudunuz olmasın

Burada sorun aslında birbirini tanımadan evlenmiş iki insan ve karısının isteklerini karşılama konusunda umursamaz davranan koca.

Aynen öyle. İkisi de birbirini tanımadan evlenmiş ler. Şimdi de oluşan sorunları nasıl çözeceğiz diye debelenip duruyorlar.
Evlenmeden önce gözünü dört açacaksın evlendikten sonra nasılsa boşanırım demekten daha iyidir baştan tanımaya çalışmak.

:KK70: benim eşim alkol kullanmıyor içki ortamına kızlarla gideriz genelde yılbaşında bara gideceğiz diye sözleştik kızlarla bebeği de kayınvalideme bıraktım eşimde iş arkadaşları ile buluşup okey filan oynayacaktı :KK70: sözde ben iş çıkışı eve geldim duş aldım giyinip makyajımı yaptım o sırada geldi oda duşunu aldı ben hala hazırlanıyorum :KK70: açık açık söyleyemedi kıskandım diye ama size şimdi orda çok salça olan olur bende geleyim bari diye geldi :KK70: erkeklerin azıcık damarına basmak çok işe yarıyor emin ol dene bak

Ben oyle ortamlara hic gitmiyorum ki esimde sevmez basta buna anlastik gitsem simdi ihanet olarak gorulur. Acikta giyinemem. Baska nasil onun aklini bende birakabilirim??

Haklısın insan eşiyle birlikte az yada çok bir şekilde sosyalleşmeli. Adamın neden sosyal ortamda takılmak istemediğini de bilmek gerekiyor.

Yıllar önce bir arkadaşımın eşi asla kızla gezmek istemiyordu. Bir tek şehir dışına çıkıyordu aynı şehirde asla gezmiyordu. Sebebi çok saçma idi öğrendiğinde pes demiştik hepimiz. Sonra konuştular bireyler düzeldi rayına oturdu. O dönem toylukla hemen boşan ne duruyorsun demiştim de şimdi ciddi anlamda mutlular.

sebebi merak ettim cidden ?

Bence abartıyorsunuz. Aslında abartmıyorsunuz da, doğru kelimeyi bulmaya çalışıyorum, sabır göstermelisiniz, bir gün geldiğinde acele ettiğinizi anlayacaksınız.
Neden derseniz, daha 1 yıllık evlisiniz. İnanın evlilik en az 3 senelik bir uyum gerektiriyor. Bu yollardan ben de geçtim. Ben de sizin gibi görücü usulu ama severek evlendim. Evlilik öncesi sevgililik durumumuz olmadı yani. Ve Eşimle boşanma aşamasına kadar geldik tıpkı sizin gibi. Şuan evliliğimin 3.5 senesindeyim. Ancak son 1 yıldır düzene girdi diyebilirim. Artık birbirimizi daha çok benimsiyor daha çok empati kurıyoruz. Bence sizin de evliliğiniz biraz daha zamanı hakediyor. Zaman tanıyın. Konuşun. Duygularınızı her zaman güzel bir dille ifade edin."sen" dili ile değil "ben" dili konuşun. Böylelikle karşıdakini daha az suçlu hissetirirsiniz. Bu her iki taraf için geçerli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X