• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim sona mı eriyor?

Bence evliliğiniz bitme noktasında değil. Birazcık deliye vurmadan olmuyor bunu anladım bende 4 yıllık evliyim. Bizde ciddi sorunlar yaşadık tabi aldatma veya şiddet gibi değil de, bir anda aileye çok çok fazla önem vermesi bu yüzden hamileyken çıkan tartışmalarımız ama sonra geçti gitti bunlar. Tabi tekrarlar mı, ne kadar sürer bilmiyorum ama uzun süredir aramız iyi. Tavsiyem çok ciddi boyutlarda değilse kafanıza takmayın. Biraz yüzsüz olun. Çok ciddiyim. Biz kafamıza çok taktığımız İçin bu kadar aşırı değerli ve mükemmel hissediyorlar kendilerini.
onu da yaptım kalk yemeğe gel uzatma dedim falan filan kararlı göründü gözüme uğraşmadım

onu da yaptım kalk yemeğe gel uzatma dedim falan filan kararlı göründü gözüme uğraşmadım
Açıkça herşeyi konuştunuz mu? Güven meselesini neden güvenmiyorum dediğinde hissettikleriniz söylediniz mi? Elinizden geleni yapmanıza rağmen böyle yapıyorsa ve tekrar boşanma konusunu açarsa gitsin dava açsın yani. Blöf yapıyor olabilir mi?

Açıkça herşeyi konuştunuz mu? Güven meselesini neden güvenmiyorum dediğinde hissettikleriniz söylediniz mi? Elinizden geleni yapmanıza rağmen böyle yapıyorsa ve tekrar boşanma konusunu açarsa gitsin dava açsın yani. Blöf yapıyor olabilir mi?
herşeyi konuşamadık sabah tartıştık sonra işe ayrıldık mesajla konuştuk. anlatmaya çalıştım o bana derdini anlattı falan akşam konuşmak istemiyorum dedi orada kaldı. sonrasında da sadece boşanmak istiyorum dedi

Başka birisi olabilir mi?
yok canım o mümkün değil evden çıkmaz yanımdan ayrılmaz. Sürekli beraberiz telefonda da oyun oynar ya da video izler. ne yaptığını görüyorum biliyorum. Beraber yatarız benden önce uyur. sadece biraz takıntılı huyu farklı biri. birbirimize göre değilmişiz bütün bunlar basit sebep geliyor ama içten içe insan tükeniyor. Ben de seviyorum çok severek evlendim ama ben de tükendim kaç kez bitirmeyi ciddi düşündüm

Merhaba arkadaşlar, buraya size bir konu danışmak için yazıyorum. Biz 2,5 yıllık evliyiz. Eşimle geçen sene zor bir olay atlattık (EKLEME-1) ve o zamandan beridir aramız sürekli bozulup düzeliyor. Aile terapisine başladık ama eşim birinilerinin onu orada görmesinden endişelendiği için devam etmedi. Son olarak iki gün önce beni her zamanki gibi eleştirmeye başlayınca ben de dayanamadım ona ağır laflar ettim(EKLEME-3). Şimdi geçmişte benim hata yaptığımı düşündüğü konularla birleştirip(EKLEME-2) benimle konuşmuyor. Üstüne gitmedim çok da hevesim yok açıkçası benim de. Benim için de zor bir evlilik olmaya başladı ama sevdiğim için bir anda vazgeçilmiyor. Biraz önce geldi boşanmak istediğini söyledi cevap vermedim ama kötü hissettim elbette. Konuyu cevapsız bırakıp yaptığım işe devam ettim şimdi de bunu yazıyorum. Çok kez ayrılık konusu geçti kapandı ama bilmiyorum bu kez ne yapmalıyım(Hep ben söylerdim ilk kez o boşanma konusunu açtı)? Bu noktaya gelmişken bu evliliği bitirmek mi mantıklı yoksa pişman mı olurum bunu düşünüyorum. Beni sevip sevmediğini bilmiyorum 🤷 çocuğumuz yok, anlattıklarımda eksik varsa sorabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Ekleme-1: 1 sene önceki olay bebeğimizi kaybetmemiz. ve o günden beri içinde tuttuğu konu da şu şekilde.
Doğumdan çıktıktan sonra bebeğimizin ölümünü bana söylenene kadar anlamadım ama sonrasında "sanırım duymuştum" dedim bundan emin değilim narkoz etkisiyle sonradan öğrendiğim bilgiyi birleştirmiş ve öyle duyduğumu sanmış olabilirim. Ve eşim daha dün bana, bebeğimizin ölümünü bildiğin halde sustun ruhsuzca yattın dedi ve ben şoke oldum. O günden beri benden soğumuş ve güveni kalmamış. Olay yeni olduğunda bir kez sormuştu madem duydun neden söylemedin beni o acıyla yalnız bıraktın diye ben de açıkladım "belki de duymadım ben öyle sandım ya da duydum ama inanamadım kabullenmedim. Başka şeyler de anlattım ama onlar olmamış belki bu da olmamıştır bilmiyorum" dedim ve konu kapanmıştı. Ama o içinde kapatmamış.

Ekleme-2: Abim gibi gördüğüm birinin mesajla doğum gününü kutladığım kutlarken bol para dileriğim ve etrafında 3 kalp olan emoji koyduğum için de olay çıkarmış küsmüş soğumuştu (Aralıkta) Hala onu affetmemiş dediğine göre.

Ekleme-3: Son konu da kompleksli bir durumdan açıldı maalesef. Beni sürekli eleştirip duruyor ve en son hep yaptığım bir espriyi eleştirdi. Neymiş papağan gibi aynı şeyi söylüyormuşum başka kelime bilmez miymişim. Ben de dayanamadım "senin yüzünden oluyor dedim. Ne kitap okuyorsun ne film izliyorsun anca telefona bakıyorsun senin gibi sığ bir insan oldum ben de " dedim

14 saat sonra
Eşim az önce kar manzarası paylaşıp, "HAVA SOĞUYUNCA DEĞİL YÜREĞİ SOĞUYUNCA BAŞLARMIŞ İNSANIN KIŞI" yazmış altına. Ne anlama geliyor bu sizce?
Acaba terapilere devam mı etseniz,ben ortada çok problem göremedim,her evlilikte olan şeyler kimsenin hayatı dört dörtlük değil,hepimiz sorunlar yaşıyoruz,eşin zor bir dönemden mi geçiyor acaba

Acaba terapilere devam mı etseniz,ben ortada çok problem göremedim,her evlilikte olan şeyler kimsenin hayatı dört dörtlük değil,hepimiz sorunlar yaşıyoruz,eşin zor bir dönemden mi geçiyor acaba
bilemiyorum ki devam etmez zaten artık kabul de etmez. Boşanmak istiyorum dedi ne diyebilirim ki? Boşanmayalım terapiye gidelim mi? Ben boşanmak istediğimde beni ikna etmek için kabul etmişti. şimdi zaten kendi boşanmak istiyor kabul etmez

Greengirl sizin evliliğiniz ile konu sahibi nin evliliği uzaktan yakından benzemiyor anne düşkünü bencil bir adamdı sizinki ve sürekli konu açmanız ve bu evliliğin sonu yok dememize rağmen 7 yılda zor bitirdiniz buradan demekle olmuyorun en canlı örneğisiniz ve hemen ayrıl demenizi gerçekten anlamıyorum. Çok farklı sorunlar yaşıyorlar ve bana göre aşılmayacak sorunlar değil sizin eşinize binlerce kere verdiğiniz şansı evladını kaybetmiş bir adama neden vermesin kadın?
Kusura bakmayın sizi tanıyorum ve sizi hakemden boşandıktan sonraki yorumlarınız hayret ettiriyor çünkü her ilişkinin dinamiği farklı herkes farklı herkesi eşinize benzetmeyin çünkü değiller, yanlış yönlendirir ve mesul olursunuz,. İnşallah sizi hakeden birini bulursunuz. Sırf size yazmak için girdim
Konu sahibi toparlarsınız inşallah

merhaba yorumu simdi gördüm ben kimse benim yaptigim kadar uzatmasin bencil sevgisiz bir ortamda benligi kaybolmasin diye kendi yasadiklarimi yazdim. bosan kelimesini kullanmadim hangi yorumumda bosan var.

sevgisiz buz gibi soguk bir ortamda yasamak ne demek cok iyi biliyorum umarim kimse yasamaz

benim konularıma da herkes yazdi dediginiz gibi son karari ben verdim burda kimsenin yazdigiyla kimse bir anda karar almaz

her konuya bosan yazan uyeler var beni niye hedef aliyorsunuz milyon tane konu açtınız vs okumasaydınız konularimi konu acma sınırı yok sonucta

neyse konu sahibi kusura bakma

Eşim annemle babamın olduğu aile grubumuza yazın toplu çekindiğimiz bir fotoğraf göndermiş. Ne demek oluyor sizce?

İletişim problemini çözebilseniz evlilik de kurtulur gibi geldi bana ama iki tarafın da isteği gerekiyor. Tek taraflı olmaz ne yazık ki

İletişim problemini çözebilseniz evlilik de kurtulur gibi geldi bana ama iki tarafın da isteği gerekiyor. Tek taraflı olmaz ne yazık ki
Evet maalesef ben hep konuşmaya açığım ama eşim bu konuda çok zorlu

Anlattıgınız hıcbır sebep bosanmaya gıdecek kadar onemlı degıl basınız saolsun bebegınızın vefatı ıcın uzuldum ama esınız bunu sıze nasıl sıze boyle patlattı cok sacma duydunuz veya duymadınız dogumdan cıkan bı anne kadar hıc kımse uzulemez o olaya sacmalamıs resmen. Ve bence artık sızı sevmıyor bunlar hep bahane kesın net ayrılmak ıstıyorsa ben olsam ayrılırdım sımdı bosanmasanız ıllakı baska bır sebep bulur bu adam

Anlattıgınız hıcbır sebep bosanmaya gıdecek kadar onemlı degıl basınız saolsun bebegınızın vefatı ıcın uzuldum ama esınız bunu sıze nasıl sıze boyle patlattı cok sacma duydunuz veya duymadınız dogumdan cıkan bı anne kadar hıc kımse uzulemez o olaya sacmalamıs resmen. Ve bence artık sızı sevmıyor bunlar hep bahane kesın net ayrılmak ıstıyorsa ben olsam ayrılırdım sımdı bosanmasanız ıllakı baska bır sebep bulur bu adam
Boşanmk istiyorsa tabi ki boşanacağım aksi gibi bir düşüncem yok zaten. İşlemleri başlatsın kendi istedi kendi halletsin her şeyi

Oncelikle basiniz sagolsun .. Sanirim esinizle bu evlilik yurumez ... Bebeginizi kaybetmissiniz muhtemelen duymadiniz bide duymus olsaniz bile eminim narkozun etkisi ile icsellestiremediniz olayi ve adam bunu size karsi nasil 1 yil sonra donup kullanabilir aklim almadi ..
Alttan alabileceginiz bi durum yok bu olayda ..

Bana blof yapiyor gibi geldi.gercekten kafasin da bitirse göndermeler yapmaz veya aile grubuna resim atmaz.ayrica öne sürdüğü bahaneler cok sacma, sanki o dogum yapmışta sen takmamışsın gibi.ölen senin karnında taşıdığın çocuğun.seni bilmem de ben olsam oturur ciddi şekilde bir konuşma yapardım.sen takintilisin bu sebeplerden kimse boşanmaz ama cok istiyorsan boşan derdim

bilemiyorum ki devam etmez zaten artık kabul de etmez. Boşanmak istiyorum dedi ne diyebilirim ki? Boşanmayalım terapiye gidelim mi? Ben boşanmak istediğimde beni ikna etmek için kabul etmişti. şimdi zaten kendi boşanmak istiyor kabul etmez
Merhabalar. Tüm sayfaları okumadım. İlk sayfa ve bu yorumunuz sadece. Belki o da sizin onu ikna etmenizi bekliyordur boşanma konusunda. Daha önce onun sizi ikna ettiği gibi. Doğru bir yöntem değil belki ama indan bazen bu şekilde ilişkisini ve karşısındaki kişiyi test edebiliyor.
Bence sizin tek sorununuz evlat kaybınız. Adam orda bi kopukluk yaşamış. Ve hala çocugunuzu kaybetmenize sizin hiç üzülmediğinizi ya da onun kadar üzülmediğinizi düşünüyor. Bu kayıp haberini aldığınızda siz belki çok tepki veremediniz, bu durum da onun gözüne battı. Peki sonrasındaki süreçte nasıldınız? Bebeğinizin kaybından sonraki süreçte? Şimdi böyle durumlarda kadınlar genelde perişan olur. Önce atlatan kadın olmaz pek. Ama belki siz daha güçlü bir karaktersiniz ve eşinizden daha çabuk atlattınız belki bu süreci bilemiyorum. Adam da bunu siizn bu duruma üzülmediğinize bağlamış kendi kafasında. Başkaca bir sorununuz yoksa boşanmayı gerektirecek, bence siz de bir kez de olsa evliliğinizi kurtarmak istediğinizi söyleyin mutlaka. Ve terapiye devam edip belki yeniden cocuk sahibi olmayı düşünebilirsiniz. Umarım heeşey sizin için çok güzel olur.🙏

Böyle küsen , içinde tutan bide Üstüne trip atan adamlarla ömür geçmez geçmiyor yol yakınken ayırın yollarınızı. Benim kocam da aynı böyle hep o haklı bide üstüne bay mükemmel zannediyor kendini bizde ayrılma noktasındayıx. Eşyalarını aldı annesinin evine gitti bir hafta sonra aile büyükleri ile toplanıcaz 2. Kez .netice belli olacak hayırlısı Allah tan benimde İnan’ın 1 yaşında bebeğim olmasa kaçar giderim arkama bakmam. Onun için 2. Bir görüşme daha olsun iyice derdimi anlatayım dedim. Kendini Düzeltme yoluna giderse devam ederiz ama yine ben bay mükemmelim i oynarsa ayrılmaktan başka çarem kalmıyor

Bak canim kaç gundur konularina bakiyorum. Sen sozde gurur yapiyorsun ama bosanmakta istemiyor sun. Yani rest cekemiyorsun o halde ya gidip geri adim atacaksin istedigi gibi biri olacaksin ( belliki esinin geri adim atacagi yok) yada rest çekip ben seni hiç istemiyorum diyeceksin buraya yazmayla cozum olmaz. Birini yapman lazim konusup cozelim devri kapanmis sizde

Arkadaşlar merhaba, eşim ailesinin yanına gitmişti iki gün şehir dışına. Dün dönerken mesaj attı ne lazım falan diye, sonra bir keç mesaj daha attı evle ilgili. Geldiğinde biraz mesafeliydi. bir iki laf attım konuştu normaldi. Biraz soğukluk var ama uzatmıyor gibi konuyu.

Uzatmıyor ama kapatmıyor da.
Bebeğinizdeki durumu, gayet mantıklı açıkladığınız halde, eşiniz temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp üstünüze gelmiş. Diğer saçma bahaneleri ciddiye bile almamak gerekirken, onlara da yol yapmış.
Hep mi böyleydi yoksa bebek travmasından sonra mı böyle oldu?
Eğer hep böyleyse onun sorununu terapi zor çözer, çünkü belli ki kendi doğruları var ve kim ne derse desin umrunda değil. Sabit fikirli. Bu tip insanlar sadece sizi tüketir, kendisine bir şey olmaz.
Yok eğer travmadan sonra böyle olduysa, terapi şart. Evliliğinizin kurtulma şansı var.

Kendinize sorun, "ben bu adamın bu hallerine neden katlanıyorum?"
Sonra harekete geçin.

Back