• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim için 35 kilo

Dün annemlere gittim apartman görevlisinin kızı gördü beni, abla bi şey sorucam sen evlenmeden önce böyle değildin neden bu kadar kilo aldın dedi, aldım şimdi vermeye çalışıyorum dedim.
Anneme girince dedim kız böyle böyle dedi:110:, annem de onlara gidince ye ye diye çok baskı yapan bi insan bak anne dedim eşimle sorun olmaya başladı kilolar ne olur Israr etme özellikle eşimin yanında dedim. Bana döndü haftada bir buraya gelip yediğinde mi aldın kilo sanki sizin için o kadar yemek yapıyorum dedi. Bende, hayır tabii ki sırf burada yediğimden almadım ama Israr etme ne olur dikkat etmeye çalışıyorum dedim. Bozuldu astı suratını, onlara gideceğimiz zaman ne yapayım diye sorar hep sebze isterim sakın başka bi şey yapma yemiyoruz diyorum baktım dün yine kızartmalar tatlılar yapmış yemeyince de duygu sömürüsü yapıyo iki kişiyiz babanla nasıl yiycez bunları, Şundan vereyim al eve götür bilmemen Israr ediyo. Anlayacağınız yediğimi yiyordum yemediğimi paket yapıyordum. Hala dönmüş diyo ki iki çeşit çorba yapacaktım ama kızarsınız diye yapmadım.
Hiç destek olmuyo bana annem, bu süreçte olabildiğince akşam yemeklerine az gidicem onlara.
canım günlüğün hayırlı olsun :)
Sen şimdi böyle yazınca ben bi şok oldum resmen :KK57: benim de annem babam ben kendimi bildim bileli önümden yemek kacirirlar 21 yaşındayım şimdi diyete tekrar başladım her diyete girdiğimde de annem yedirmeye çalışıyor valla anlamış değilim bu anneleri :KK14:

Canım günlüğün hayırlı olsun: ) insallah istedigin kiloya ve vücuda kavusursun sakın pes etme hep hedefini hatırla,kendin icin yap
Anneninde öyle yapması sasırttı beni, benm annemde tam tersi: ) ben bildim bileli hep az yiyin diyip bizi yemek konusunda kısıtladı
Benmde pcos um var ve bi 10-15 kilo ladar vermem lazm ramazandan sonra diyete baslicam hayrlısıyla, umarım hepimiz hayalimizdeki vücuda kavusup kilolarımızdan kurtuluruz :KK28:

Baslangicin guzel ama gunlugunu ihmal etme, vazgecme, yediklerini ve sporunu yazmaya devam et.
Tavsiyem ayca kayanin kitabidir. Saglikla zayiflamak isteyen biri icin hem motivasyon hem yol haritasi yonuyle adeta bir basucu kitabi 'sayarak zayifla'.
Bir de aile hekimine gidip kandan baktiklari tum tahlilleri iste ki, tiroidin kansizligin vs ne durumda gorebilesin. Ben evde kendim diyet yapmaya calisiyorum ama surekli tahlil yaptiririm, diyetisyene gidiyor gibi.
İsrar edenler cok olacak bu yolda. Sen kararliligini bozma.
Bir yerde mide ameliyati konusu gecmis, senin icin gerek yok emin ol. Ben de 88,5 kiloydum ocak ayinda, yani 90 de yuvarlak hesap, ayca kayanin kitabiyla ve biraz gayretle ilk 10 kilomu verdim bile.
Oyle aşiri kilon yok, once 90a sonra 80e dusersin, o bile rahatlatir seni. Devami da gelir zaten.
Vucut olculerini de al ki, ne kadar inceldigini takip edebilesin.
Biz arkadaslarla ramazan gunlugu kurmustuk, simdi ramazandan sonra da devam edecegiz, buralardayiz insallah. Ne zaman ihtiyacin olursa demlicaykeyfi demlicaykeyfi diye seslenmen yeterli ;)
Yeter ki burada bizimle ol ;)

Eşim tanıştığımızda 60 kiloydum 10 yıl sonra evlendiğimizde 73 aradan 5 yıl geçti ve artık 100 kiloyum. Çalışıyordum çok çalışıyordum gece 1 de 2 de işten geliyordum çünkü çok yoğun bir işim vardı, sosyal Hayatım sıfırlanma noktasına gelmişti, bütün gün bilgisayar başında rakamlarla uğraşıyodum. Tek eğlencem yemek yemekti, bari karnım tok olsun bari tatlı yiyim mutlu olayım diye düşünüyordum, çünkü devamlı ofiste olmak oradan çıkamamak psikolojimi bozmaya başlamıştı.Bu düşünce yapısı beni 100 kiloya ulaştırdı. Çok ama çok yoruldum eşimin de ısrarıyla hiç Aklımda olmayan bişey Yaptım ve işten istifa ettim 4 ay geçti üstünden benim de amacım işten ayrılıp kendime bakmak eski halime dönmekti. Ama bi türlü başlayamadım, evimi düzenleyeyim, kitap okuyayım tv izleyeyim biraz stressiz yaşayayım dedim,ama hep Aklımda rahatsız oluyordum kilolardan.
Iki gün önce en samimi arkadaşlarımızı Yemeğe davet ettik, eşimin kankası ve onun eşi, eşimin kankası başladı, eee napıyosun evde, nasıl geçiriyorsun zamanını kalk spor yap ben olsam spor salonuna yazılırım, günde 3 saat spor yap. Haklısın dedim ama spor salonuna yazılmayı düşünmüyorum evde Koşu bandı var, evde yapacam sporumu. Konu kapandı.
Cumartesi günü evde oturuyorken eşim birden başladı, pardon bi şey sorucam sen ne zaman harekete geçmeyi düşünüyosun susuyorum susuyorum ama 150 kilo mu Olmayı bekliyosun, kaç Yaşında giyinip süsleneceksin, senin yüzünden çocuğumuz olmazsa ne olacak, yok evde Koşu bandı varmış bilmem ne koşsana o zaman, hiç mi rahatsız olmuyosun, ben oluyorum artık... Abartmıyorum 3 saat bağırdı konuştu konuştu ağladım haklısın dedim ama susmadı. Çizdiğim çizelgeyi gösterdim program yapmıştım günlere bölüp spor diyet bu ne ya dedi, yazmakla olmaz bu işler. Benden utanıyomuş onu anladım.
Iyi bir Eş olmak için hem ev hem işte başarılı olmak yetmiyormuş, güler yüzlü olmak saçını süpürge etmek yetmiyormuş, dırdır etmeyen pozitif bir eş olmak yetmiyormuş onu anladım. Yüzüm çok güzel herkes öyle der, ama o da yetmiyormuş.
Başlıyorum diyete spora boyum 1.70 kilom 100 hedefim 65, yıl sonuna kadar yeni baştan yaratıcam kendimi. Kalbim çok kırık ama çok.
Vazgeçmeyeyim kendimi takip edeyim diye hergün yaptıklarımı yediklerimi buraya yazacağım. Başarıcam sadece kendim için, onun için değil kendi istediğim için bel ağrılarımdan kurtulmak rahat hareket etmek için.
ben de takipteyim kilo vermem lazım kilom oldu 90 eşim senin eşinin dediklerini güzel dille bana haftada 3-4 kez söylüyor bakalım bu sefer olacak mı falan diyor dışarı çıkarken kıyafet giymem sorun oluyor bir de kapalıyım daha çok dikkat çekiyor diyor eşarp yapınca yanaklar çok çıkıyormuş şal daha uygun diyor vb hadi bakalım beraber verelim ben de 1.67 boyum

Selamun aleyküm kızlar
Kandilimiz mübarek olsun öncelikle.
Ben de aynı yollardan geçtim hatta geçmekteyim de. Bilirim o psikolojiyi çok kötüdür ama kabullenip laf duymaktansa azmedip başarın kızlar.
Benim boyum 172 kilom 57.
100 kilodan düştüm obezdim yani bildiğiniz, ki bir hastalık obezite de.
Olmayacak şey yok kızlar başarabilirsiniz sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Selamun aleyküm kızlar
Ben de aynı yollardan geçtim hatta geçmekteyim de. Bilirim o psikolojiyi çok kötüdür ama kabullenip laf duymaktansa azmedip başarın kızlar.
Olmayacak şey yok kızlar başarabilirsiniz sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
yardımcı olursan bana tavsiyelerin ne olur canım ben ramazandan sonra başlıyorum artık dünyanın en çirkini sanıyorlar çok zorluk çektim eşimin çevresinden artık yeter irademe dur demeliyim

yardımcı olursan bana tavsiyelerin ne olur canım ben ramazandan sonra başlıyorum artık dünyanın en çirkini sanıyorlar çok zorluk çektim eşimin çevresinden artık yeter irademe dur demeliyim
Ben çok hareketsizdim tatlım resmen yerimden sadece wc için kalkardım.
Ekmek en sevdiğim şeydir önüme yemek koyacaklarına ekmek domates koysunlar sadece bayılırdım.
Öncelikle kafanda bitireceksin.
Hamurişi yok tatlı yok ve ben iki öğün beslendim.
İlk 3 ay kilo çokluğundan hareket edemedim 3 aydan sonra leslie sguat plates yaptım ilkbaharla birlikte her gün yürüyüşe başladım.
Duraklama hiç yaşamadım çünkü haftada bir gün serbest gün yaptım vücudumu şaşırttım.
O gün canım ne ne kadar istiyorsa yedim.
Örneğin iskender üstüne künefe çekirdek krakerler hepsini

Eşim tanıştığımızda 60 kiloydum 10 yıl sonra evlendiğimizde 73 aradan 5 yıl geçti ve artık 100 kiloyum. Çalışıyordum çok çalışıyordum . ce 1 de 2 de işten geliyordum çünkü çok yoğun bir işim vardı, sosyal Hayatım sıfırlanma noktasına gelmişti, bütün gün bilgisayar başında rakamlarla uğraşıyodum. Tek eğlencem yemek yemekti, bari karnım tok olsun bari tatlı yiyim mutlu olayım diye düşünüyordum, çünkü devamlı ofiste olmak oradan çıkamamak psikolojimi bozmaya başlamıştı.Bu düşünce yapısı beni 100 kiloya ulaştırdı. Çok ama çok yoruldum eşimin de ısrarıyla hiç Aklımda olmayan bişey Yaptım ve işten istifa ettim 4 ay geçti üstünden benim de amacım işten ayrılıp kendime bakmak eski halime dönmekti. Ama bi türlü başlayamadım, evimi düzenleyeyim, kitap okuyayım tv izleyeyim biraz stressiz yaşayayım dedim,ama hep Aklımda rahatsız oluyordum kilolardan.
Iki gün önce en samimi arkadaşlarımızı Yemeğe davet ettik, eşimin kankası ve onun eşi, eşimin kankası başladı, eee napıyosun evde, nasıl geçiriyorsun zamanını kalk spor yap ben olsam spor salonuna yazılırım, günde 3 saat spor yap. Haklısın dedim ama spor salonuna yazılmayı düşünmüyorum evde Koşu bandı var, evde yapacam sporumu. Konu kapandı.
Cumartesi günü evde oturuyorken eşim birden başladı, pardon bi şey sorucam sen ne zaman harekete geçmeyi düşünüyosun susuyorum susuyorum ama 150 kilo mu Olmayı bekliyosun, kaç Yaşında giyinip süsleneceksin, senin yüzünden çocuğumuz olmazsa ne olacak, yok evde Koşu bandı varmış bilmem ne koşsana o zaman, hiç mi rahatsız olmuyosun, ben oluyorum artık... Abartmıyorum 3 saat bağırdı konuştu konuştu ağladım haklısın dedim ama susmadı. Çizdiğim çizelgeyi gösterdim program yapmıştım günlere bölüp spor diyet bu ne ya dedi, yazmakla olmaz bu işler. Benden utanıyomuş onu anladım.
Iyi bir Eş olmak için hem ev hem işte başarılı olmak yetmiyormuş, güler yüzlü olmak saçını süpürge etmek yetmiyormuş, dırdır etmeyen pozitif bir eş olmak yetmiyormuş onu anladım. Yüzüm çok güzel herkes öyle der, ama o da yetmiyormuş.
Başlıyorum diyete spora boyum 1.70 kilom 100 hedefim 65, yıl sonuna kadar yeni baştan yaratıcam kendimi. Kalbim çok kırık ama çok.
Vazgeçmeyeyim kendimi takip edeyim diye hergün yaptıklarımı yediklerimi buraya yazacağım. Başarıcam sadece kendim için, onun için değil kendi istediğim için bel ağrılarımdan kurtulmak rahat hareket etmek için.
Ben 69 kilo olmama ragmen eşim yine laf ediyor boyum 160 amaaa saglıgımın ıyı olması ıcın 56 olmalıyım doktorm dedı nefes darlıgı yapıyor banaaa ve belden dolayı belkıde ondan kızıyodur

Selamun aleyküm kızlar

Canımm benim bi sorum olacak... Ben ergenlikten sonra yani işte 16 yaşımdan sonra filan hiç 68 kilonun altında olmadım; genelde 68-70 arasında oldum. Şimdi 26 yaşındayım; kısa süre önce birden bire inanılmaz kilo alarak 107'ye çıkmıştım; burada yazarak düzenli rejime başlayalı da 2 haftada 102'den 99'a düştüm, çok şükür... Merak ettiğim, 70'lerin altına indiğinde çok zorlandın mı? Uzun süredir vücut o kadar az kiloda olmadığı için, çok mu aşırı zahmet gerekir daha da aşağıya 50'lere düşmek için??? Şu an çünkü sağlıklı beslenerek rahatlıkla haftada 1 kilo gidiyor, spor hemen hiç yokken bile; ama 70'lerin altında nasıl olur? Bu konuda tavsiyen ne olabilir canım?

Eşim tanıştığımızda 60 kiloydum 10 yıl sonra evlendiğimizde 73 aradan 5 yıl geçti ve artık 100 kiloyum. Çalışıyordum çok çalışıyordum gece 1 de 2 de işten geliyordum çünkü çok yoğun bir işim vardı, sosyal Hayatım sıfırlanma noktasına gelmişti, bütün gün bilgisayar başında rakamlarla uğraşıyodum. Tek eğlencem yemek yemekti, bari karnım tok olsun bari tatlı yiyim mutlu olayım diye düşünüyordum, çünkü devamlı ofiste olmak oradan çıkamamak psikolojimi bozmaya başlamıştı.Bu düşünce yapısı beni 100 kiloya ulaştırdı. Çok ama çok yoruldum eşimin de ısrarıyla hiç Aklımda olmayan bişey Yaptım ve işten istifa ettim 4 ay geçti üstünden benim de amacım işten ayrılıp kendime bakmak eski halime dönmekti. Ama bi türlü başlayamadım, evimi düzenleyeyim, kitap okuyayım tv izleyeyim biraz stressiz yaşayayım dedim,ama hep Aklımda rahatsız oluyordum kilolardan.

Kediiiii hikayen bana çok benziyor; evlilik kısmı dışında (ben bekarım:)) Benim de çok yoğun ve stresli bir işim vardı sürekli bilgisayar başında çalışmayı gerektiren ve 68'den 107'lere çıktım. Aynen senin gibi ben de hayatımda duyduğum genel tatmin eksikliğinin hıncını yemeklerden alıyordum; güzel ve değişik yemek ve tatlılar yedikçe sanki hayatım renkleniyormuş gibi oluyordu... Ama tabi bu kendini kandırmaca çok tehlikeli bir geçici mutluluk; çünkü sonu pişmanlık, kıyafetlerin içine girememe, büsbütün depresyon....

Hadi yürüyüş bandına çık bi de dizi ya da film aç, sporunu öyle yap, eğlence ile beraber.. Ben birazdan öyle kondüsyon bisikletime çıkacağım...

Öpücükler! :KK15:

Ben çok hareketsizdim tatlım resmen yerimden sadece wc için kalkardım.
Ekmek en sevdiğim şeydir önüme yemek koyacaklarına ekmek domates koysunlar sadece bayılırdım.
Öncelikle kafanda bitireceksin.
Hamurişi yok tatlı yok ve ben iki öğün beslendim.
İlk 3 ay kilo çokluğundan hareket edemedim 3 aydan sonra leslie sguat plates yaptım ilkbaharla birlikte her gün yürüyüşe başladım.
Duraklama hiç yaşamadım çünkü haftada bir gün serbest gün yaptım vücudumu şaşırttım.
O gün canım ne ne kadar istiyorsa yedim.
Örneğin iskender üstüne künefe çekirdek krakerler hepsini
uygulayacağım dediklerini canım benim de başlayasım yok hareketliyim hızlı iş yaparım benimde takıntım tatlılar dayanamıyorum eşim diyor şu tatlı olmasa bence sen normal kilona inersin şaşırıyor benim kilo almama ama ne kadar evde oturursan da hareketsiz oluyorsun ..
sıkıldım hem milletin çenesinden kendime kızmalarım bitsin kıyafetlerin içine girememek eşin bir şey almak istese boşver borç var sonra alırsın diyorum halbuki içim gidiyor tek sebep kilolar aslında

benimde 1 yıllık ilişkim var evli değilimde o da sinir etmeye bayılıyor zaten kıskançlıktan ölcem bi günde hadi hayırlısı bir yandan da güzel görünmekte istiyorum ona :) bende bir ara vermiştim geri aldım sonra başlicam tekrar diye diye de üşendim hep bu gün dedim artık bırakayım üşengeçliği bırakayım artık başladım bakalım :) ben senden de kiloluyum bu arada vericem bakalım hepsini :) eşin de yanlış yapmış ama üzülme canım :) istediğin kiloya ulaşırsın umarım :)

20 günde ancak 3 kilo verdim çok fazla kasmayarak. Artık diyeti daha düzenli yapmaya başlayacağım. Ramazan nedeniyle uyku düzenim şaşmıştı artık daha erken Kalkıp düzenli besleneceğim. Bu iki hafta en az 4 kilo vermek istiyorum. Bugün yürüyüş +Jillian yaptım. Suna Dumankaya'nın aspirinli selülit karışımını yaptım Yürürken ama o kadar terlerim ki streçler terden kaydı hep. Bugün ölçülerimi de aldım haftaya pazartesi karşılaştıracağım.
Kilo:97
Ölçülerim: 118-102-122

Uygulayacağım diyet
Kalkınca 2 kuru kayısı+su
Sabah 2 dilim esmer ekmek beyaz peynir domates yeşillik
Ara 2 kayısı
Öğlen et tavuk balık salata
Ara süt ya da aktivia
Akşam 6 Kaşık sebze ya da bakliyat 3 Kaşık yoğurt 1 dilim ekmek
Gece tarçını süt

Kedii yazdıklarını büyük bir üzüntü ve umutla okudum. İnanıyorum zayıflayacaksın, yeter ki aklına koy. Eşinin tavırları üzdü, senin inancın ise umutlandırdı. Cuma yarısmalarına katılsana. hem daha düzenli olursun hem de sürekli destek olan arkadasların olur. Ben 1. takımdayım. bir arkadasımız ApriL_2007 ApriL_2007 ben takıma geldiğimde 90 küsür kilolardaydı ve su an 70lerde. 7-8 ay içinde cok güzel zayıfladı. hem sporun daha düzenli olur hem de beslenme düzenine güzel yönlendirmeler gelebilir. ayrıca diyetisyene gitmeyi düşündün mü hiç

Kedii yazdıklarını büyük bir üzüntü ve umutla okudum. İnanıyorum zayıflayacaksın, yeter ki aklına koy. Eşinin tavırları üzdü, senin inancın ise umutlandırdı. Cuma yarısmalarına katılsana. hem daha düzenli olursun hem de sürekli destek olan arkadasların olur. Ben 1. takımdayım. bir arkadasımız ApriL_2007 ApriL_2007 ben takıma geldiğimde 90 küsür kilolardaydı ve su an 70lerde. 7-8 ay içinde cok güzel zayıfladı. hem sporun daha düzenli olur hem de beslenme düzenine güzel yönlendirmeler gelebilir. ayrıca diyetisyene gitmeyi düşündün mü hiç
Diyetisyene gittim elimdeki liste de eski diyet listem gittim kilo verdim 2. Ay bıraktım Fazlasıyla geri aldım verdiklerimi. Bende hipoglisemi var onun için gilfor kullanmam gerek ona da bugün başladım. Tavsiyene kulak verip Yarışmalara bakacağım. Desteğin için teşekkür ederim.

Diyetisyene gittim elimdeki liste de eski diyet listem gittim kilo verdim 2. Ay bıraktım Fazlasıyla geri aldım verdiklerimi. Bende hipoglisemi var onun için gilfor kullanmam gerek ona da bugün başladım. Tavsiyene kulak verip Yarışmalara bakacağım. Desteğin için teşekkür ederim.

ne demek ;) cok gecmiş olsun , bir an önce verip bir daha almazsın umarım. kilo vermede mutlu olmak cok önemli, seni mutlu edecek ugraslar bul böylece yemek yeme istegini de daha az hissedersin. ayrıca gecmiş olsn

uygulayacağım dediklerini canım benim de başlayasım yok hareketliyim hızlı iş yaparım benimde takıntım tatlılar dayanamıyorum eşim diyor şu tatlı olmasa bence sen normal kilona inersin şaşırıyor benim kilo almama ama ne kadar evde oturursan da hareketsiz oluyorsun ..
sıkıldım hem milletin çenesinden kendime kızmalarım bitsin kıyafetlerin içine girememek eşin bir şey almak istese boşver borç var sonra alırsın diyorum halbuki içim gidiyor tek sebep kilolar aslında
Ah canım benim de tatlı krizlerim fena yemek yemeyeyim yarım kilo profiterol yerim. Kıyafet konusu zaten en büyük sorun. Hiç bişey almak gelmiyor insanın içinden yakışmıyor beğendiklerim. Milletin dırdırı zaten bitmez kilo vermeye başlayınca bile ne yapıyorsun diye soruyorlar onu öyle yapma böyle yap. Evde yürüyüş bandı var yürüyorum diyorum evde olmaz açık havada yapman lazım, yine de spor salonuna gitsen düzenli olur aslında falan filan millette laf çok...

Back
X