• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bir hayalkırıklığı oldu...

Bazi insanlar böyle malesef
Benim eşimde evlenene kadar eve girmiyordu yanımdan ayrılmadı evlendi annesine ablalarina karşı bi aşka geldi adam kim ne derse onu yapiyo ben hariç ama .
Sanki heyecan bitmiş 30 senelik evliymisiz gibi tv karşısında uyumalar biryere gidelim deyince bahaneler uydurmalar vs vs .
Maalesef erkeklerin çoğu diyim ( hepsi dersem şimdi gelirler yooo benim kocam hiç öyle değil demeye) evlendikten sonra ailesine düşüyor. Bunun psikolojik bir açıklamsı varmıdır bilmiyorum. Evliliğin ilk yılları zor oluyor. Tavsiyem şu kavga edin ama saygıyı kaybetmeden, sınırlarınız olsun geçmesine izin vermeyin siz de kimsenin sınırını geçmeyin, ailesini kötülemeyin bu onu onlara daha çok yaklaştırır.

ilk zamanlar belki bocalamalar olur evet ama kimse kimsenin başına silah dayamıyor evlenirken. yani eşinizin yaşı 30, 20 değil. gayet yetişkin ve evliliğin ne olduğunu bileceği bir yaş. evlendikten sonra ailesinin siz olduğunu bileceği, annesinin kucak açmasına çokta ihtiyaç duymayacağı bir yaş kendi fikrimce. asla düzelmez diyemem fakat bence yardım alınması gereken bir konu, sonuçta kimse mutsuz olmak için evlenmiyor
Evet ne kadar nokta atışı bir yorum yapmışsınız. Aynen 20 li yaslarda değiliz farkindaligimiz çok yüksek. Arkadaş ortamını kafasina göre takıldığı günleri istediği zaman memlekete gidebildigi günleri özlüyor. Yanlış anlasilmasin onu sıkmıyorum darlamiyorum. Çocuk gibi ya yani Allah'ım böyle mi olacaktı ☹️

Benim eşim de sevgiliyken teli sürekli sessizde ailesi ile sürekli konuşmaktan haz etmeyen, bir düşkünlüğü olmayan biri iken evlendikten sonra bir düşkünlük geldi hepsine , evlenince ne oluyor anlamıyorum , aile de zaten ayrı bir ruh haline bürünüyor, Allah aşkına birisi bu durumun nedenini ana hatları ile açıklasın zira ben nedenini bulamadım, evlenince ne oluyor bunlara ? ....
ben bunun tamamen aile tutumundan kaynaklandığını düşünüyorum ya. yani ben kendi evliliğime bakıyorum eşimin ailesi çok sakin, stressiz, çocuklarını düşünürler ama üstüne aşırı düşmezler. eşim babasıyla ortak, çoğu zaman annesini telefonla aramaz, gitmesek gidelim demez. onlar da gitmesek niye gelmediniz demez. böyle olunca bence çocukları da daha sakin, aileden kopmuş hissetmiyor. ben tek çocuğum, annem stresli yapıya sahip, tek çocuk ve tedaviyle olmamdan ötürü çok üstüme düşmüş, biraz bana bağımlı gibi.. ben evlendikten sonra ilk aylar birden sanki kendi ailemin sorumluluğu da bende gibi hissettim. sık sık gideyim ki gelmiyor demesinler, onları memnun edeyim ki benim gitmediğimi bilsinler gibi. ki bende eşleriniz gibi evlenmeden önce eve girmeyen biriydim. tabi bunları kadın olduğum için eşime yansıtmadan yaptım, yani kavga gürültü olmadı. sonradan sağlıksız düşündüğümü farkettim ve annemle konuştum. şimdi tabi ki normale döndü. bilemiyorum herkeste böyle midir ama acaba böyle şeyler mi yaşıyor diye düşündüm.. ister istemez insanın kafasında böyle yetiştirildiyse bir takım rahatsızlıklar kalıyor.

Maalesef erkeklerin çoğu diyim ( hepsi dersem şimdi gelirler yooo benim kocam hiç öyle değil demeye) evlendikten sonra ailesine düşüyor. Bunun psikolojik bir açıklamsı varmıdır bilmiyorum. Evliliğin ilk yılları zor oluyor. Tavsiyem şu kavga edin ama saygıyı kaybetmeden, sınırlarınız olsun geçmesine izin vermeyin siz de kimsenin sınırını geçmeyin, ailesini kötülemeyin bu onu onlara daha çok yaklaştırır.
Ailesiyle aramda bir cizgi var basta cektim ne uzağım ne yakın mesafeli. Kafa yapilarimiz uyuşmuyor ailesiyle. Ama tek söz etmedim bugüne kadar onlarla ilgili. Bunu da biri tavsiye etmişti. Evet herkesin evliliği aynı olamaz ama tecrübeler yaşanmışlıklar fayda ediyor bazen. Çünkü yaşananlar gördüğüm kadarıyla benzer şeyler.

Bazi insanlar böyle malesef
Benim eşimde evlenene kadar eve girmiyordu yanımdan ayrılmadı evlendi annesine ablalarina karşı bi aşka geldi adam kim ne derse onu yapiyo ben hariç ama .
Sanki heyecan bitmiş 30 senelik evliymisiz gibi tv karşısında uyumalar biryere gidelim deyince bahaneler uydurmalar vs vs .
bu ana abla aşkının sebebi nedir ya
bende de aynı model
iğrenç bşy

Eskiden ben derdim anneni ara diye aramazdi çünkü. Simdi ooo. İşin garip tarafı ailesi de buna bi düştü her gün konuşuyorlar abisi annesi yeğenleri. Anneci değil ama aileci komple. Siz ne kadarlık evlisin bu hep böyle sürecek galiba 🙄
Çünkü evlendi ailesinin gözünde değere bindi , 2.5 senelik evliyim
Biraz daha torpuleniyor tabi ama gidende benden gitti daha tahammülsüz oldum eskisi gibi değilim bende değiştim ruhsuzlasmaya başladım körle yatan şaşı kalkıyor gercekten

Eşimle çok uzun bir birlikteliğimiz vardı ama sık gorusmezdik öyle birşeyleri tüketmedik yani.
Aaaah ah! Çok görüşünce ne tükeniyor acaba? Görüşmeyince de pek birşey değişmiyormuş demek ki!

Atın artık kafanızdan “çok görüştük, seviştik, birşeyleri (???) erken tükettik fikrini. Seven, aile olmak isteyen ve bunu başarabilecek adam istese bunu yapar, tüketip tüketmemekle alakası yok bunun. İçinde olmayan adamdan da 10 yıl da geçse bi halt olmaz, geçmiş olsun.

Sınırları aşalı , yuzgoz olalı çok oldu
Bizden geçti artık yeniler akıllı olup kendini kurtarsın yol yakınken
Aile apartmanında oturuyoruz sinir saygı vs onlar da hiç olmadı

Aaaah ah! Çok görüşünce ne tükeniyor acaba? Görüşmeyince de pek birşey değişmiyormuş demek ki!

Atın artık kafanızdan “çok görüştük, seviştik, birşeyleri (???) erken tükettik fikrini. Seven, aile olmak isteyen ve bunu başarabilecek adam istese bunu yapar, tüketip tüketmemekle alakası yok bunun. İçinde olmayan adamdan da 10 yıl da geçse bi halt olmaz, geçmiş olsun.
O cümleyi yazmamın sebebi birşeyleri tüketmişsiniz tepkisiyle karşılaşmamaktı. Keşke tüketmiş olsaydım sebebim olurdu. Ya da beklentim düşerdi. Ama dediğiniz gibi 10 yılda olsa 1 yılda olsa model bu demekki ve ben görememişim ona yanıyorum.

"sık gorusmezdik öyle birşeyleri tüketmedik yani."

Bir seyleri tüketmeyin tavsiyesi bu yuzden bana anlamsiz geliyor işte.
Devamli uzakta olmak, ulaşamamak, ulaşilamamak merak duygusunu devamli kamçilar ama evlenince de "bu mumuymuş hepsi?" Durumu yaşaniyor işte.
O kişi sizin icin dogru kisiyle yasadiginiz duygular, birlikte yaptiklariniz hic biseyi tuketmezdi, aksine arttirir. Normali de budur.

Eşinizin bu hayal kirikligi gecicidir umarim alisir evliliginize.
Ama sizin acinizdan çok kirici.

Evlenince insan kıymet görmek, arzulanmak, el üstünde tutulmak isteniyor. Beni özel bulmayacak, benle zaman geçirmeyi külfet görecek adamı niye sırtımda tasiyayim ki? Hayat arkadaşlığı da bence böyle bir şey. Yani ne bileyim kanepede ömür çürüten koca yerine kırlent almak daha mantıklı. Neyse işte esaslı bir cinnet geçirin belki çözer

"sık gorusmezdik öyle birşeyleri tüketmedik yani."

Bir seyleri tüketmeyin tavsiyesi bu yuzden bana anlamsiz geliyor işte.
Devamli uzakta olmak, ulaşamamak, ulaşilamamak merak duygusunu devamli kamçilar ama evlenince de "bu mumuymuş hepsi?" Durumu yaşaniyor işte.
O kişi sizin icin dogru kisiyle yasadiginiz duygular, birlikte yaptiklariniz hic biseyi tuketmezdi, aksine arttirir. Normali de budur.

Eşinizin bu hayal kirikligi gecicidir umarim alisir evliliginize.
Ama sizin acinizdan çok kirici.
Değil mi daha çok zaman gecirseydik belki bazı şeyleri daha net görürdüm. Bilirdim ve sonradan hayalkırıklığı olmazdı.

Erkekler bence evlendiklerinde bir süre bu sorunu yaşıyorlar. Bazen aileleri bazen kendileri kaynaklı bir şekilde evlendik şeri için suçlu hissediyorlar.

Eşim kıyafetlerini dolaptan bulamadığı için kendini eve ait hissetmediğini söylemişti bir sabah iş giderken ne kadar kırılmıştım.
Git annenlerin dolabından bul o zaman demiştim.
Ki siz daha aynı evin için yenice girmişsiniz.
Zamanla aşılıyor.
Evin içinde kaç yıllık sevgilisi olursa olsun bir kadını sürekli görmek garip geliyor.
Biz 10-11 yılın ardından evlendik. Akşam yemeği yiyor sonra ne yapacağız diye bakıyorduk senelerce adamla telefonu açıp hem konuşup hem oyun oynadık :KK70:
o heyecan heves sanki bir anlık ölmüştü. Zaman içinde oturdu ama senelerin alışkanlıkları içinde düzene girdi.

Bunun için kendimiz yıpratmayın ama bir şekilde düzene girecekse eşinin çabasıyla girsin.
İletişimi koparmayın ama durumu böyle hissettiğinizi anlatın bir kez sonra kenara çekilin.

Değil mi daha çok zaman gecirseydik belki bazı şeyleri daha net görürdüm. Bilirdim ve sonradan hayalkırıklığı olmazdı.

İnsan sevgiliyken dogru dusurt gorusmedigi, uzaktan ilişkiyle evlilige bu derece acele ediyorsa akliyla degil de hormonlariyla bir yola çikmiş gibi gelir bana.
Evlilik ömürlük birsey sirf sevişme hevesiyle evlenilmez 🙄🙄

Bu tip erkekler bu topraklarda bolca mevcut ve işleri gucleri köprüyü geçinceye kadar.
Bir de artık size kavustu sizin için onun gözünde mücadele etmeye gerek yok.
Şimdi kök ailesine yaranma derdinde.
Düz mantik bunlardaki hatta sokma akil.
Yüzde 2lik kaliteli erkek var bu ulkede o da kimin bahtina denk gelirse.

Erkekler bence evlendiklerinde bir süre bu sorunu yaşıyorlar. Bazen aileleri bazen kendileri kaynaklı bir şekilde evlendik şeri için suçlu hissediyorlar.

Eşim kıyafetlerini dolaptan bulamadığı için kendini eve ait hissetmediğini söylemişti bir sabah iş giderken ne kadar kırılmıştım.
Git annenlerin dolabından bul o zaman demiştim.
Ki siz daha aynı evin için yenice girmişsiniz.
Zamanla aşılıyor.
Evin içinde kaç yıllık sevgilisi olursa olsun bir kadını sürekli görmek garip geliyor.
Biz 10-11 yılın ardından evlendik. Akşam yemeği yiyor sonra ne yapacağız diye bakıyorduk senelerce adamla telefonu açıp hem konuşup hem oyun oynadık :KK70:
o heyecan heves sanki bir anlık ölmüştü. Zaman içinde oturdu ama senelerin alışkanlıkları içinde düzene girdi.

Bunun için kendimiz yıpratmayın ama bir şekilde düzene girecekse eşinin çabasıyla girsin.
İletişimi koparmayın ama durumu böyle hissettiğinizi anlatın bir kez sonra kenara çekilin.
Düzelecekse beklerim sabrederim hemen koparıp atamam çünkü. Ama yine de ya yaptığım yanlışsa diye de içimden geçiyor bırak bitsin. Birkaç kez konuştum ama onu yanlış anladigimi söyledisonra durup bir düşündüğümde olayların bir akışı var yani yanlış anladığım filan yok. Çok emek verdim ve çok sevdim sanki herseyim ziyan oldu öyle bir his.

Bu tip erkekler bu topraklarda bolca mevcut ve işleri gucleri köprüyü geçinceye kadar.
Bir de artık size kavustu sizin için onun gözünde mücadele etmeye gerek yok.
Şimdi kök ailesine yaranma derdinde.
Düz mantik bunlardaki hatta sokma akil.
Yüzde 2lik kaliteli erkek var bu ulkede o da kimin bahtina denk gelirse.
Anlamadığım biz niye böyle değiliz biz de bir ana baba evladiyiz biz niye yaranmaya çalışmıyoruz. Bu erkekler neden böyle 😒

Anlamadığım biz niye böyle değiliz biz de bir ana baba evladiyiz biz niye yaranmaya çalışmıyoruz. Bu erkekler neden böyle 😒
Bence erkekler kadınlardan daha çok doldurusa geliyor ve içlerinde mantıklı olanı az.
Muhakeme gücü iyi olacak ne doğru be yanlış farkında olacak.
Ama bunları anne kışkırtınca hemen gaza geliyorlar.
Cidden aklını kullanan adam az.

Uzakta olmak sizi yıpratmıs ama kendi evliliğinde bildiğim bisey varsa ona muhtaç olduğumu sevgiye ihtiyacım olduğunu belli ettikçe kendini geri çekti ne zaman onu umursamadım o benimle birseyler yapmak istedi. Hala öyle. Azcık ponçikleşip kedi gibi yanına sokulsam ya da taleplerim falan olsa hemen diyorum ki fazla şımaracak yine hemen dur. Peşinden koşturma taktigi evet yorucu ama napcan

Back