• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliği istemeyen erkek!!

Cevap yazayım açıklayayım diyorum, alaycı tavrınızdan ötürü yazmak istemiyorum. Yanlış kelime kullandığım için kusura bakmayın demiştim. Neyse, ilginize teşekkürler.
Helenra'ya alinmayin lutfen, bu konu hassas bir konu, sakasi yok. Bu ulkede kardesiniz gibi insanlar hor goruluyor, darp ediliyor ve hatta olduruluyorlar. Hassasiyetini buna bagliyorum ben.

Estağfurullah canim ama kardeşinin bu durumundan utanma, sıkılma... O da senin benim gibi bir insan
Asla o benim bir parçam, utanmak ne kelime göğsümü gere gere çıkarım her yere. Erkek ve ya kadın diye saydığımız "bazı"insanlarıda gördük çevrede insan demeye dili utanıyor insanın..

Cevap yazayım açıklayayım diyorum, alaycı tavrınızdan ötürü yazmak istemiyorum. Yanlış kelime kullandığım için kusura bakmayın demiştim. Neyse, ilginize teşekkürler.

Konu sahibesi seninle alay etmiyor kimse. Lakin şöyle bir şey gördüm ben senin mesajlarında yanıldıysam affola, sen kardeşini kabullenebilmiş gibi gelmedin bana. Ya da burdaki insanların tepkilerinden çekindiğin için adamakıllı yazamadın. Sonuca gelelim:) sen bu zırtoyu geç gitsin.

Helenra'ya alinmayin lutfen, bu konu hassas bir konu, sakasi yok. Bu ulkede kardesiniz gibi insanlar hor goruluyor, darp ediliyor ve hatta olduruluyorlar. Hassasiyetini buna bagliyorum ben.
Bende bunu desteklemiyorum ki, sırf iki gereksizin dışladığı için canına kıyan insanlar var bu adaletmi ? Sadece yanlış bir kelime kullandığım için, özrümü sunmama rağmen bir çuval alaycı ve kırıcı laf söylenmesine alınıyorum. Yorum yazan ilgilenen arkadaşların hassasiyetini de teşekkür ederim .

Dalga geçsem görürdü de ;) üstüne gidiyorum ne diyeceğini bilemiyor şu an.

Sen kardeşisin kardeşi bu adam da normal değil travesti midir nedir yav dersen ben senin üstüne bal gibi giderim. Ne transeksüel kardeşim ne transeksüel bir akrabam var ben senden daha bilinçliyim fark ettiysen. Kardeşinin durumu evlenmeye çalıştığın adamdan daha önemli daha değerli gözümde kusura bakma da sen işte dalga geçiyorum ben kendimce mazur gör ;)

Konu sahibesi seninle alay etmiyor kimse. Lakin şöyle bir şey gördüm ben senin mesajlarında yanıldıysam affola, sen kardeşini kabullenebilmiş gibi gelmedin bana. Ya da burdaki insanların tepkilerinden çekindiğin için adamakıllı yazamadın. Sonuca gelelim:) sen bu zırtoyu geç gitsin.
Neden çekineyim ? Ben sırf bu durumdan sevgisini geleceğini kabul edilmeyişini anlamıyorum bu yüzden konuyu kardeşim üzerine uzatmadım üzüldüğüm için burda da konuşmak istedim. Çünkü tanıdık insanlar üzülmeyelim diye teselli veriyorlar, pek samimi gelmiyor buda. Burada tanımadığım insanlar dobra bir şekilde konuşabiliyor. Bunun için tekrar teşekkür ederim..

Evlenemiyorsa sevgili de olmasaymis ayni sey sonucta utaniyorsa sevgili oldugunda da utanir nihayetinde. Sacmalardan secmeler.
Ben yas farkinizi da cok buldum ben de 22 yasindayim senin yerine kendimi koyuyorum ama 10 yas fark var. Biraz dusununce belki sana da mantikli gelir.

Bunu defalarca yaptım diyebilirim ama sonuç yine aynı yine sonunda zırıl zırıl ağlayıp oturuyoruz..
O zaman şöyle düsünün. Bu adam bugün sizin kardesinizi sorun ediyorsa, ki kendisini hic alakadar etmedigi halde, yarın annenizi-kuzeninizi ve hatta sizi sorun edecektir. Böyle bir erkekle, böyle bir erkeğin annesiyle akrabalık iliskileri kurmaktansa aylarca yıllarca zırıl zırıl ağlayıp evlenmemeyi tercih edin, kendisine yol gösterin daha iyi. İlerde bu karar icin kendinizi ayakta alkıslayacağınızdan eminim.

Merhaba arkadaşlar bu ilk konum ve size bir sorunumu paylaşmak istiyorum. Erkek arkadaşımla 2 yıldır beraberiz aramızds 9 yaş var ben 22yim o 31 ilk tanıştırılmamız evlilik için olmuştu. Gayet iyi anlaşıyoruz sorunlarımız olsa da herşey mükemmel, saygımız, sevgimiz bizi daha çok bağlıyor. Biz biraz zaman geçirdikten daha sonra ailemle tanıştı ve birden ben evlenemem moduna girdi. Meğerse gerçek neden benim erkek kardeşimin çift cinsiyetli olmasıymış ve ailesine bunu kabul ettiremezmiş,annesi biraz despont bir karakter ve ailede erkek kardeş çoğunlukta. Bunu bizi tanıştıran ve ikimizinde çok yakını olan arkadaşımla paylaşmış bende ondan öğrendim. Evet kardeşimin böyle olmasını biz istemedik, Allah onu böyle yaratıp bununla imtihan ediyorsa kimsenin laf sahibi olacağını düşünmüyorum onuda kimse için atmam satmam. Sevgilimin beni çok sevdiğini biliyorum görüyorum herkes farkında ama konu evliliğe gelince dram esiyo ilişkide. Kaç kere ayrılmak için oturduk masaya sonunda salya sümük birbirimize sarılarak bulduk kendimizi. Gerçekten seviyoruz. Her kız gibi bende hayaller kuruyorum, çevremde evlenen nişanlanan birini görünce içim eriyor ümitleniyorum. Napıcam bilmiyorum. Biraz bana akıl verirmisiniz lütfen artık kendimi hiç iyi hissetmiyorum...
Ömrümde duyduğum en saçma olay bu. Ya sevgilinin annesi niye kardeşini kabul etmek zorunda seni mi gelin yapacak kardeşini mi bu ne abes birşey ve trajikomik. Bence başka bir sebep var ortada kardeşin bahane ediliyor ben sevgilinin seni sevdiğine inanmıyorum çünkü sevse ne olursa olsun evliliği düşünür annesini ve kardeşini bahane etmezdi

Ben bunu bir sorun görüp söylemedim. Çünkü benimde etrafımda bu tarz arkadaşlarım var ve bana normal geliyor. Sonuçta insan diyorum. Kendisi tanıştığında gördü bu durumu. Bende yapamıyorum bu düşüncedeki insanla sevgimi soğutmaya çalışıyorum.. Çünkğ bırakıp gidince daha çok düşüyor üzerime..

Bu bir sorun olduğu icin nicin söylediniz demedim. Sonuc olarak kardeşinin ve sizin bir sekilde zarar görmemesi icin etrafın sevgilinizdeki gibi tepkileri ile Karşılaşmanız için en azından karşı taraf size böyle bir soru yöneltmeden sizin bir açıklama yapmanız dogru olmamış. Gayet normal olan birşey, karşınızdaki kişiye açıklama yapmanizi gerektirmez zaten.
Bu iç güdüsel bir durum kimse büyük konuşmasın bence.
Ama toplumumuz cok cahil sevgilin sadcee bir örnek...
Bu sığ düşünceli bir insan ile evlensen dahi mutlu olamazsın. Emin ol.
Hayatın boyunca bunu bir leke gibi yüzüne vuracaktır.
Simdiden bu sekilde tepki veriyor ise iyi düşün o evlenmek istese bile senin yerinde olsam ben istemem tatlım.
Umarım sağlıklı bir karar alır ve ayrılır yoluna bakarsın.

Dalga geçsem görürdü de :KK66: üstüne gidiyorum ne diyeceğini bilemiyor şu an.

Sen kardeşisin kardeşi bu adam da normal değil travesti midir nedir yav dersen ben senin üstüne bal gibi giderim. Ne transeksüel kardeşim ne transeksüel bir akrabam var ben senden daha bilinçliyim fark ettiysen. Kardeşinin durumu evlenmeye çalıştığın adamdan daha önemli daha değerli gözümde kusura bakma da sen işte dalga geçiyorum ben kendimce mazur gör :KK66:
Dalga geçseniz görmem efendim. Görmezden gelirim.
Ben travestimidir nedir dediğimi hatırlamıyorum. Yanlış kelime kullandım kusuruma bakmayın dedim. Evlenmeye çalıştığım adam değil, 2 yıl önce ciddi ilişki adına beraber olduğum adamın evlenmeme sorunu böyle bir konu. Kardeşimde bir şey yok gayet senin benim gibi insan. Ondan utansam durumu ayrıntısıyla yazar ben utanıyorum o adamla evlenmem için ne yapayım derdim ne de olsa burdakileri tanımıyorum dimi en fazla kapatır giderim ama onun durumunu konu edicek hadsizlik bende yok. Benim konum onun durumunu konu eden hadsizlerin zihniyeti. Bu yüzden yorum yapmanızı istedim. Size tavrınızla başarılar sevgili helenra.

Asla o benim bir parçam, utanmak ne kelime göğsümü gere gere çıkarım her yere. Erkek ve ya kadın diye saydığımız "bazı"insanlarıda gördük çevrede insan demeye dili utanıyor insanın..
Tamam o zaman. Sen bu durumu kabul ediyorsan bu durumu kabul edecek başka insanlar da vardır. Bak canım, benimde erkek evladım var ilerde neler başıma gelecek hiç bilmiyorum ama olur ya bişey olur kimseye evladımı kabullendirmek için çaba gostermem insan olan anlar zaten !

Bedensel kalıplara takık insanla ben evlenmem şahsen. Ailesini bahane ediyor ama kendisi sorun ediyor aslında. Göğsünü gere gere sizden ve ailenizden utanmayan adamları sevin. Annesine bağlımlı üstelik. Neresinden tutsan elinden kalıyor.

Kelimeyle ilgimin alakası yok sevgili mydilemma. Yanlış kelime kullanıp yazarken dikkat etmediğim için üzgünüm. Onun üzerine değil konuya odaklanmıştım.
Kardeşinizin trans olması da bir şey değiştirmiyor zaten bence konunuzla ilgili. Her halükarda trans bir bireyin onu seven aile bireyi olarak bu bağnaz adamı sevebilecek misiniz yani? Sizin çocuğunuzda da böyle bir şey olsa nasıl karşılayacak onu düşünün.
Ayrıca "aileme kabul ettiremem" her zaman sadece bir bahanedir. "Ben istemiyorum, ben kabul etmiyorum" demektir.

Bu bir sorun olduğu icin nicin söylediniz demedim. Sonuc olarak kardeşinin ve sizin bir sekilde zarar görmemesi icin etrafın sevgilinizdeki gibi tepkileri ile Karşılaşmanız için en azından karşı taraf size böyle bir soru yöneltmeden sizin bir açıklama yapmanız dogru olmamış. Gayet normal olan birşey, karşınızdaki kişiye açıklama yapmanizi gerektirmez zaten.
Bu iç güdüsel bir durum kimse büyük konuşmasın bence.
Ama toplumumuz cok cahil sevgilin sadcee bir örnek...
Bu sığ düşünceli bir insan ile evlensen dahi mutlu olamazsın. Emin ol.
Hayatın boyunca bunu bir leke gibi yüzüne vuracaktır.
Simdiden bu sekilde tepki veriyor ise iyi düşün o evlenmek istese bile senin yerinde olsam ben istemem tatlım.
Umarım sağlıklı bir karar alır ve ayrılır yoluna bakarsın.
Yok canım yanlış anlamışsın ben kesinlikle söylemedim, açıklama da yapmadım. Çünkü bunu konu edinmek saçma. Kendiside kesinlikle konuşmadı bununla ilgili. Haklısın cahillikten başka bir şey değil bunu dışlamak ne yazıkki cahillikte de sınır tanımayan insanlarla yaşamak zorunda kalıyoruz. İyi dileklerin için teşekkür ederim :))

Kardeşinizin trans olması da bir şey değiştirmiyor zaten bence konunuzla ilgili. Her halükarda trans bir bireyin onu seven aile bireyi olarak bu bağnaz adamı sevebilecek misiniz yani? Sizin çocuğunuzda da böyle bir şey olsa nasıl karşılayacak onu düşünün.
Ayrıca "aileme kabul ettiremem" her zaman sadece bir bahanedir. "Ben istemiyorum, ben kabul etmiyorum" demektir.
Haklısınız..

Haklısınız. Yazarken bile nasıl açıklanır diye 50 kere sildim, sadece normal olmadığını anlatmaya çalıştım üzerinde durmadım yani yanlış bir şey söylediysem affola..
Ya işte bu normal olmayan ifadesi de çok yanlış. Bence kardeşinizle biraz ilgilenmelisiniz. Dernekler falan var, birlikte gidin. Koca meselelerini bir kenara bırakın. Kardeşinizden çok uzaksınız.

Konu sahibesi LGBT'nin toplantıları, çalıştayları oluyor eşcinsel, lezbiyen ya da transeksüel bireylerin aileleri bir araya gelip konuşuyorlar filan böyle şeylerden haberiniz var değil mi ailecek? Ben seni çok bilinçsiz görüyorum kullandığın tabirlerden dolayı. Kardeşine ayak bağı, normal değil, dışlanmış, öteki gözüyle bakmayın. Siz bakarsanız yanlış kelimeler kullanırsanız bu konularda katı olan bireyler onlara nasıl davranmaz?
Evet katılıyorum size. Ben mesela bir aile sohbetine katılmıştım trans bireyler için, üniversitedeyken. Film gösterimiyle birlikteydi. Çok güzeldi. Bir teyze mesela oğlunun ne demek istediğini bile anlayamayıp google a "kadınadam" vs. gibi şeyler aratıp araştırdığı dönemden oğlu için mücadele veren, okulunun yapmaya kalktığı ayrımcılıklarla mücadele eden biri haline gelmiş.
Konu sahibinin bu kadar bilgisiz oluşu eminim kardeşi çok üzüyordur. Bu insanlar zaten sokakta yeterince sorun yaşıyorlar. Ailelerin daha ilgili olması lazım.

Ya işte bu normal olmayan ifadesi de çok yanlış. Bence kardeşinizle biraz ilgilenmelisiniz. Dernekler falan var, birlikte gidin. Koca meselelerini bir kenara bırakın. Kardeşinizden çok uzaksınız.
Erkek kardeşim dediğim benden 4 yaş büyük birazda yalnız kendi düşünceleriyle hareket eden birisi. Kuaförü var ve sürekli orada, memlekete gidince hep yanına gidiyorum ara tatillerde ve çok yoğun. Hadi gidelim desem gitmez çok sevdiği birşeyi bile yalvar yakar yapar benimle. Yani birazda zor bir karakter:)

Merhaba arkadaşlar bu ilk konum ve size bir sorunumu paylaşmak istiyorum. Erkek arkadaşımla 2 yıldır beraberiz aramızds 9 yaş var ben 22yim o 31 ilk tanıştırılmamız evlilik için olmuştu. Gayet iyi anlaşıyoruz sorunlarımız olsa da herşey mükemmel, saygımız, sevgimiz bizi daha çok bağlıyor. Biz biraz zaman geçirdikten daha sonra ailemle tanıştı ve birden ben evlenemem moduna girdi. Meğerse gerçek neden benim erkek kardeşimin çift cinsiyetli olmasıymış ve ailesine bunu kabul ettiremezmiş,annesi biraz despont bir karakter ve ailede erkek kardeş çoğunlukta. Bunu bizi tanıştıran ve ikimizinde çok yakını olan arkadaşımla paylaşmış bende ondan öğrendim. Evet kardeşimin böyle olmasını biz istemedik, Allah onu böyle yaratıp bununla imtihan ediyorsa kimsenin laf sahibi olacağını düşünmüyorum onuda kimse için atmam satmam. Sevgilimin beni çok sevdiğini biliyorum görüyorum herkes farkında ama konu evliliğe gelince dram esiyo ilişkide. Kaç kere ayrılmak için oturduk masaya sonunda salya sümük birbirimize sarılarak bulduk kendimizi. Gerçekten seviyoruz. Her kız gibi bende hayaller kuruyorum, çevremde evlenen nişanlanan birini görünce içim eriyor ümitleniyorum. Napıcam bilmiyorum. Biraz bana akıl verirmisiniz lütfen artık kendimi hiç iyi hissetmiyorum...
Ömür boyu bunları çekeceğine ,ayrıl 2 gün ağla ve unut ..kardeşim ne olursa olsun ,sadece beni ve ailemi ilgilendirir. Ağzını açıp laf edenin dilini koparır ,köpeklere yediririm .....

Back