Evliligi ben mi beceremiyorum.

hediyeem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2024
7
2
26
Ben ne yaparsam olmuyo evlilik çok zor ben yapamıyorum hep yanlış mı yapıyorum ben istediğim şeyi yapınca suçlu hissetmek istemiyorum ama hissediyorum neden Bi yere gitsem biseyy alsam rahat değilim neden hep kendimi garip hissediyorum birilerine bagliyim surekli gibi neden bilmiyorum ben yetiskinim ne yapacagimi ne istediğimi biliyorum ama rahat yapamıyorum suçlu hissediyorum.

Ard arda aynı içeriğe sahip birden fazla konu açılması yasak.

Yanlış kişiyle evlendiğiniz içindir ya da evlilik sorumluluğu taşıyacak o olgunluğa gelmediğiniz için böyle hissediyorsunuzdur. Ama bana kalırsa sizdeki sorun yanlış kişi ile evlilik. Çünkü her ne kadar zor olsa da evlilik doğru ve sevdiğin kişi ile olunca birçok şeyin üstesinden geliniyor. Evli değilim ama en azından çevremde ve arkadaşlarımda gözlemlediğim durum bu. Sorunuzun cevabı sizde aslında. Neden kendinizi rahat hissetmiyorsunuz ki?

Kendin para kazanmıyor musun? Yani maddi açıdan mı olmuyo diyosun

Aile evideyken hep suçlandin mi ? Hep eleştirildin mi ?

Mesela?
Detayını bilmeden tek emin olduğum şey size kendinizi kötü hissettiren biri ile evli olduğunuz.
Eğer, yok kocam bal kaymak ben böyleyim diyorsanız destek alın.
Eğer kocanız size bunları hissettiriyorsa da bunu tek başınıza çözemezsiniz, biz de çözemeyiz.
Eşinizle çözmeniz gerekir.
O da olmuyorsa, yallah edin, kimse için gam yükü olmaya evlenilmez

Niye ? Eşin seni kısıtlıyor mu ? Geçinme derdiniz mi var ? Sorumluluk mu ağır geldi ? Eşiniz size yardımcı mi olmuyor ? Bu hislerin nedenini öğrenin bence.

Eşin suçluyor mu seni kendi kendine bişey yaptığın zaman?

İlk zamanlar bana da öyle geliyordu alışverişte çok zorlaniyordum mesela. Bekarken babamin hesabindan rahat rahat harcamalar yapardım ama evlendikten sonra birinden para istemek öyle zor geliyordu ki eşim biseyler almak istediğimi düşünüp para vermeyi akıl edemiyordu alırken kartını veriyordu o bile bana zor geliyordu sonra bir ara konuştuk artık hesabıma düzenli para atıyor bu krizi böyle çözdük

Bende de biraz var bu ama bence üstümüze fazla sorumluluk yüklediğimiz için oluyor. Mesela eşim evdeyken ben akşam dışarı çıksam içim pek rahat etmiyor evde yanliz bıraktım felan diye hemen eve gelmek istiyorum eve gelince de eşim bile niye erken geldin ben kendi başımın çaresine bakabilirim acıkırsam kendim bisiler yapar yerim beni niye bu kadar dert ediyorsun der ama ben rahat edemiyorum nedense. Yada bir şeyler alsam da açıklama yapma ihtiyacı hissediyorum bunu şu sebeple aldım felan gibi. Bence fazla sorumluluk yüklüyoruz kendimize de ondan. Biraz rahat bırakmak lazım sanırım.

Evlilik insanı olmayabilirsiniz. Herkes sevecek diye birşey yok.bizim toplum buna itiyor ama siz de uyuyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…