Evliliği araç olarak görmek

Elif dag

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
230
-203
25 yaşında genç biriyim. Her genç gibi benimde hayallerim ve yaşamak istediğim hayat var. Lakin mesleğim yok şuan ve olsa bile iki sorun daha var. Birincisi bir kız olarak tek gezemem çünkü tehlikeli. İkincisi ben gezecek insan bulamıyorum. Yapı olarak sosyal biri değilim. Gezecek param olsa bile gezecek insan bulamıyorum. Bu u tecrübe ettiğim için söylüyorum. Geriye tek bir çözüm kaldı. Birlikte hayallerimi gerceklestirebilecegim gezebilecegim biriyle evlenmek. Şimdi bunun için evlenilmez diceksiniz. E eninde sonunda evlenicem en azından birliğe ülkemi ve dünyayı gezebilecegim biriyle evleneyim. Geriye tek çözüm olarak bu kaldı. Hem eşim hem erkek güvende olurum korkmadan gezerim. Gezmek benim ruhumu rahatlatıyor diğer türlü hayat çekilmiyor tekdüze hayat . Bunu bu kadar çok istiyorum mesela akşam yürüyüş yapmak istiyorum en basitinden örnek vereyim birliğe cikabilecegim kimse yok. Siz anlayın artık

30 li yaşlarında etrafında hep kız var dediğiniz adamlar nedense tek kalmış ve helal süt emmiş kız arıyor 🤣 Ben kendimi anlayamıyorum sanırım diyorum ki benim gibi kafa dengiyse mizacı benim gibiyse evlenirim eğer değilse isterse dünya turuna çıkmış olsa dahi yine evlenmem kafa dengi olmadıktan sonra . Evet haklısınız sosyal ortamım yok . Nasıl sosyalleşebilirim onu da bilmiyorum. Etrafımda gezmeyi seven arkadaşlarım olsaydı şimdiye kadar çok şehir gezerdim ama yok işte nerden bulayim e kocadan da gezgin olmaz diyorsunuz kız başına çık diyorsunuz maalesef ne o para ne özgüven yok. Tek gezmenin keyfi de yok bunu deneyimledigim için söylüyorum
Aşkım sana kaç gündür şunu anlatamıyoruz, o dediğin helal süt emmiş kız arayan adamlar çevrelerindeki kadınları evde oturtup don yıkatamayacaklarını biliyor, gezdirmeye almıyorlar helal süt emmiş kızı. Ailesi geri kafalıysa, madden bi göbekten bağlılık varsa çevresindeki kadınlardan birini ailesinin karşısına çıkaramıyor, napıyor gidiyor anasına sen benim bulduğumu beğenmezsin madem git bana kız bul diyor. Öyle adamla evlenirsen oğlundan önce anası girecek krize bi yere çıktığında. Anlatabildim mi?

İsteseniz sosyal olursunuz demekki işinize gelmiyor istekli değilsiniz. Birikim denen bir şey var yap birimini git tatiline. Öyle kocaların...........
Kendimi zor olsa da sana hakaret etmemek icin tutuyorum 🤣 gezdirmeyen koca bulmusum 🤣🤣 kocamin gezdirmesine ne hacet ergenus .. daha ne anlatmaya calistigimi anlamiyorsun .. altimda arabam var imkanim var ozgurlugum var sacma sapan bir yorum .. sen benimle ayni kefeye gel 2 evlat yetistir ondan sonra konusuruz .. hayat daha lay lay lom gezcekmis de eş lazimmiş da falan fistan .. hayattan bi haber gariban hadi boş yapma burada

Son düzenleme:
Çalısiyorum şu an . Yahu ben erkek olsam sorun yok şehir şehir ülkemi gezerdim. şu an x şehrinde yaşıyorum. Diyelim ki karadenizi gezmek görmek istiyorum ve farzedelim ki param var . Kız başıma nasıl gezicem mesela Karadeniz'e vardığımda akşam karanlık olsun kimseyi tanımıyorum başıma her şey gelebilir konaklayacak yer arıyorum insanlara guvenemem. Hayır anlamıyorum bu ülkede nasıl bir kızın tek başına gezmesini soyleyebiliyorsunuz ? Bu ülkede güvenli değil ki burası Avrupa değil ki !!!!

Turlarla gezebilirsin aşkım güvenilir turlar var baya araştır. Bence evliliği bekleme yani o işler nasip kısmet hem turda da birileriyle tanisabilirsin.

Gezemedigim biriyle evleneyim bari demek anca muhafazakar cevrelerde olur ya da adamin zamaninda kendisinin gezip kadinin evde olmus olmasini tercih edebilecegi durumlarda olur ya. 🙄

Konusuyoruz ama baksici aileler kadar ayni kafada adamlar da dolu aslinda. Gece cikamiyoruz diye tabi ki ayrilmaz cunku zaten bazi kesim erkeklere göre kadin disarda gezmez gece gece, geziyorsa sıkıntı var demektir. 😀 eşiniz boyle dusunuyor demiyorum ama bakiş acilarina göre degisiyor farkli durumlar oluyor.
Ben yine de kendi cevreme göre daha sık rastladigim durumdan yana tespit yapacagim. 😄

Ben bekarken de motosikletim vardi gezilere kamplara cikiyorduk esimle moto grup vesilesiyle tanistik. Aktif adam gidip ozel olarak evde oturan kadin aramaz, bulmaz genelde eger yukardaki durumlar mevcut degilse

Aranizdaki tartışmayı alevlendirmek maksadında değilim gerçekten asla. Ama söylemeden edemedim bence bu yorum biraz yanlış kanka ya.

Bilmiyorum ben 88 doğumluyum ailem pek muhafazakar sayılmaz ama baskici olduklari zamanlar oldu, akraba arkadaş çevremde de Türk kültürünün 150 tonu vardır. Turkiyede özellikle bizim kuşakta (şu an nasıl durum bilmiyorum ondan bizim kuşak diyorum) aile baskısı yaşamak sevgiliyle gezmeye tozmaya izin vermemek o kadar yaygın biseydi ki yani ben buna izin veren çok az aile tanıyordum genelde. O yüzden hani hem erkekler hem kadınlar bu olaya "oh gözü açılmamış kiz gezmemis bunlan evleneyim" diye bakmiyordu aksine böyle aşılması gereken bir engel, idare edilmesi gereken bir durum, gerek yalanla dolanla, gerek küçük fırsatlar yaratarak, gerek Mervelerde kalıyorum denerek gerek küçük isyanlar ederek aşılması gereken bi şey gibi görüp ilişkiyi bu baskılar altında yürütüp sonra da gözü açılmamış kız gibi saçma düşüncelerle değil sevgililik ve aşk evliliği olarak evleniyorlardi evlendikten sonra da kendi değerlerine göre yani çok daha liberal filan yaşıyorlardı. Benim etrafımda böyle çok çift var. Yani kız evlada baskı gerçekten Türkiye'de anaakimlasmis bir şey baskı yapmayan aile azinliktaydi. O yüzden benim tanıdığım bir sürü çift bu şekilde severek ederek evlendi ve kendileri de bekaret şu bu kafasında hiç değiller. Yani tespitin kırıcı mi ona yorum yapamam ama bariz yanlış buldum. Türk kültürü şöyledir böyledir gibi kafa ütüler duruma da düşmek istemem ama sadece gözlemlerimi aktarmak isterim. 🥰

Hiç turlara denk gelmedim bu turların bir adi yok mu mesela

Firma vs ismi vermemiz sanırım yasaktır ama Googlea "Türkiye gezi turları" yazın veya Kültür turları yazin veya karadeniz turu gap turu kapadokya turu yazin karşınıza onlarca yüzlerce seçenek çıkar. Genelde tarihleri + fiyati + içinde neler dahil + nerelere gidecek hepsi yazar ve internetten rezerve edebilirsiniz, öncesinde tur şirketlerini arayıp telefonda da detaylari sorabilirsiniz. Zaten belli başlı tur şirketleri oluyor onların böyle paket turları oluyor.

Genelde uçak bileti dahil olur içinde, varış havaalanindan bir otobüs sizi alır böyle bir grup insanı ordan oraya hababam gezdirirler bazen serbest zaman tanırlar yeme içme bazen ekstra olabilir. Yani en kısa zamanda en çok yeri daha avantajli bir fiyata görmek hem de bir otobüs dolusu insanla sohbet muhabbet filan hoşunuza gidebilir. Veya nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama sehrinizde de yürüme turları olabilir. Mesela İstanbulda haliç kültür gezisi/ turu çok var bir rehber seni sabah bi yerden alıyor orayı gezdiriyor anlatıyor full. Kondisyonunuz iyiyse doğa gezileri yazin googlea o tarz gruplarla bir gün dogada yuruyuse katilin. Bir arkadaş veya akraba ile bu şekilde gezmeye başlayabilirsiniz bir sonrakine yalnız gidersiniz. Sürekli internette araştırma yapıp uygun fiyatlı şeyleri yakalamaya çalışın. Gece disarda olmaktan korkuyorsanız gündüz de çok gezi var sehir ici günübirlik gezilerin hepsi gunduz hem aileden izin almak da kolay olur. Hem de tur şirketi ile rehberli bir şekilde gitmenize de daha sıcak bakarlar sonuçta şirketin numarası filan olacak. İnsan zaten bir anda Vietnamda motorla gezen youtuber olamaz yavaş yavaş geze geze ozguveni gelir. Sizin kuşağın sorunu paranız yok malesef gençlerin hepsi geçim derdinde. Ara ara işlere girip para biriktirmeye çalışın motivasyon olsun kazancınızı da bunlara harcayın.

Neden Elif le benziyorsunuz diyince kızdın ki o kadar? Kendini üstün mü görüyorsun arkadaştan? Ne güzel akıl vermiştin oysa ki… tüh!!!
Ne kadar pırıl pırıl bir genç kadınsınız maşallah 🧿 mutsuzluğunuz içler acısı boyutlarda, üzüldüm .
Senden üstün olduğum belli 30 yaş üzeri ev hanımı abla

Mune Mune Banla beni ezik 30 yaş üstü ev hanımlarının olduğu ortamda daha fazla bulunamam ajdjksjs
Dönüp dolaşıp gelme o zaman buraya. Hala ev hanımı 30 yaş üstü diyor. Kardeeş aynı yaştayız aramızdaki fark ben mesleğini eline almış evlenmiş barklanmış hem güzel bir işi hem güzel bir evliliği hem de güzel bir çevresi olan bir insanım. Seni ciddiye almamamda ki maksatı anlarsın belki burdan. Ağlayacaksan oynamayalım. Az eğitimlen öyle gel rica ediyorum.

Dönüp dolaşıp gelme o zaman buraya. Hala ev hanımı 30 yaş üstü diyor. Kardeeş aynı yaştayız aramızdaki fark ben mesleğini eline almış evlenmiş barklanmış hem güzel bir işi hem güzel bir evliliği hem de güzel bir çevresi olan bir insanım. Seni ciddiye almamamda ki maksatı anlarsın belki burdan. Ağlayacaksan oynamayalım. Az eğitimlen öyle gel rica ediyorum.
Çağırma kurban olam gelmesin 🙄🤣

Çalısiyorum şu an . Yahu ben erkek olsam sorun yok şehir şehir ülkemi gezerdim. şu an x şehrinde yaşıyorum. Diyelim ki karadenizi gezmek görmek istiyorum ve farzedelim ki param var . Kız başıma nasıl gezicem mesela Karadeniz'e vardığımda akşam karanlık olsun kimseyi tanımıyorum başıma her şey gelebilir konaklayacak yer arıyorum insanlara guvenemem. Hayır anlamıyorum bu ülkede nasıl bir kızın tek başına gezmesini soyleyebiliyorsunuz ? Bu ülkede güvenli değil ki burası Avrupa değil ki !!!!
Karadeniz turu düzenleyen onlarca turizm acentesi var. Turla gidebilirsiniz. Hatta ailenizle birlikte de gidebilirsiniz böylece hepiniz o bölgeyi görmüş olursunuz.

X