Evliliğe 2 ay kala öyle üzgünüm ki..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umarım bir an önce bu prangalarından kurtulur ve bu çocukluk be gençlik travmalarından da kurtulursun canım merhametli olmak güzel bir şeydir ama fazla merhamet kendini kullandırmak olur. Boşver hayatını kurduktan sonra annenle gerçekten uzuuuun bir süre muhattap olma ki yaralarını sar. Gerçekten her şey gönlüne göre olsun canım

İyi ki varsınız düşünceleriniz içimi ısıttı inşallah hepsi geçecek. İçime öyle su serptiniz ki kafamdaki soru işaretlerinin hepsi gitti. Yarın benim için yeni bir gün olacak sizin de kalbinize göre versin Rabbim inşallah iyi geceler dilerim

İyi geceler şekerim istediğin zaman yazabilirsin bana

İyi ki varsınız kk ailesi beni kendime getirdiniz o çıkmaz sokaktan,labirentten kurtardiniz beni.. kim değer veriyorsa onun yanında olacağım mesafemi çok net biçimde koruyacağım. Hepinize sevgimi yolluyorum iyi geceler dilerim çok teşekkür ederim. MuneMune hesabı doğrulanmış üye. hanım konumu kapatabilir misiniz rica etsem sorularıma cevaplarımı buldum.

Siz herşeyi yapmışsınız annenize ama maalesef hâlâ sizi ezmeye çalışıyor onun için önünüze bakın bu saatten sonra da fazla fedakarlık yapmayın annenize kendi haline bırakın düğününüze , yeni hayatınıza, yeni evinize odaklanın Daha fazla kendinizi üzmeyin vicdan duyacak bir anneniz yok içiniz rahat olsun

Son düzenleme:
Bence olayı çok dramatikleştirmeyin annenizi de gözünüzde fazla büyütmeyin. Size bakmış büyütmüş ama o da bir insan hataları yanlışları olan… sallayın gitsin, kendi hayatınıza odaklanın. Ben de öyle yaptım, anneyse babaysa anne babalıklarını bilsinler. Elbette tek saygısızlık etmem ancak içten içe de umursamam. Onlar ayrı birey siz ayrı bireysiniz, yavaştan maddi olarak olmasa Büke manevi mesafenizi koyun bence

Ağlayarak nişanlanmaktan kastınız , annenizin nişan töreninizi de mahvetmesi mi ?

Nişanlınız ve ailesi geldiğinde; anneniz kimi azarlıyor ? Annenizin bu şekilde davranmasına neden izin veriyorsunuz ? Aynılarını adamın ailesi yapsa ; nişanlınıza kızılırdı , neden müdahale etmiyor , sizi ve ailenizi kendi ailesine ezdiriyor diye. Siz neden duruma müdahale etmiyor , sadece ağlıyorsunuz ?

Çok geç olmadan hayatınızın iplerini elinize alın.

Düğünü annenizi değil, kendinizi mutlu etmek için yapın. Sizi mutlu edecek olan küçük bir kutlama ; az ve öz insansa onu yapın.

Hangi tarafın 1000 kişilik bir akraba ve tanıdık çevresi mevcut ki , 1000 kişilik düğün yapacaksınız ? Harcanacak paraya yazık.

Anlattıklarınıza bakarak ,nişanlınızın ailesi düğünü Çırağan Sarayı'nda da yapsa; anneniz yine mutlu olmayacak. Bu defa da , gelen insanları ve nişanlınızın ailesini o ortama yakıştırmayacak , yine tadınızı kaçıracak.

Sonrasında düğüne harcanan parayla yapabileceklerinizi düşünerek 1 ömür pişman olmak istemiyorsanız ; nişanlınızla kendi bütçenize göre 1 kutlama yapın.

Ne münasebet her işini yaptırmasına göz yumuyorsunuz? Kusura bakmayın ama ezildikçe ezilmişsiniz. Tamam annedir ama kızına maddi manevi eziyet eden, nişanlısına getir götürünü yaptıran sonra da laf edip kıymet bilmeyen anne de geri dursun biraz. Tam tersi olsaydı erkek tarafı bunları yapsaydı ağzımıza geleni sayar linç ederdik. Sınır koyacaksınız ve gerektiği yerde sert çıkacaksınız annenize. Kendiniz eziyet çektiğiniz gibi elin oğlunu da koşturuyorsunuz peşinden.

Millet almaması gerekenleri bile üstlensin a'dan z'ye her şeyi alsın, karşı taraf istiyor diye yemekli düğün yapsın yine de yaranamasın hakaret işitsin. Kusura bakmayın ama annenizin bunları yapmasına siz müsade ediyorsunuz. Şimdi değil ama ileride hepsi önünüze serilecek bunların. Hepsi kaydedilir böyle şeylerin.

Biz öyle uygun gördük, biz karar verdik ister memnun ol ister olma keyfin bilir tarzı davranırsanız yola gelir anca. İsterse de gelmesin nedir yani kaç yaşında insansınız anne de anne. Beni sevsin ne demek, evladısınız seviyorsa seviyordur sevmiyorsa sevmiyordur. Kendi çekirdek ailenizi oluşturun, kendi çocuklarınızla yaşayın anne evlat sevgisini.

50 sene önce nüfusun %90'ın evinde yemek masası yoktu, millet iş aş yokluğundan kırsaldan büyük şehire göçünce geride kalanı küçümsüyor iyi mi. Ayrıca 1.000 kişilik yemekli düğünü nerede yapacaksınız, bu kadar milleti nereden toplayacaksınız? Bu düğün bile kurtarmaz sizi, anneniz kafasında biri her şeye kulp takacaktır. Ben olsam az sayıda kişiyle kendi sevdiklerimle bir düğün yapardım. Annemi de bu saatten sonra hiç bir şeye dahil etmezdim. İnceliyorsa kopsun. Kendiniz yetmiyor nişanlınızı, o yetmiyor nişanlınızın ailesini kul etmişsiniz annenize.

Kardesiniz ve onun nisanlisi ne is yapiyor ? Paylasirsan belki annenin tavrini anlamamiza yardomci olur

Yani üzgünüm ama bir kadın sadece anne statüsünde diye her zaman haklı olmuyor. Bir vefa borcunuz olduğunu hissetmeniz normal ama yanınızda belki de ömrünüzü beraber geçirip yeni aile kuracağınız biri var. Sizi ezmesine alışmışsınız sizin sözlerinize göre ama sevdiğiniz insana bu tavırlar bana çok ağır gelirdi. Ne yapacağım diye düşünmeyi bırakıp anneyle araya sınır çizmelisiniz bence. Bir süre sonra merhaba merhaba sadece. Anneyse kendi çaba göstermeli bir yerden sonra, kılına zarar gelmesin diye insanlar çocuklarını büyütüyor en ufak şeyde sırt dönmek için değil. Sınır çizerek size karşı olan tavrı hep mi böyle olacak yoksa siniri geçince bu tavır da geçecek mi zaman gösterir.

Benim annemde nişan düğün zamanlarını burnumdan getirmişti. Nişanlımın ailesini hiç beğenmiyordu, bana sürekli bunlar normal insanlar değil seni delirtirler diyip duruyordu. Ayrılmam için çok çabaladi. Ama sana şunu soyleyeyim, ben evlendikten sonra anneme çok hak verdim. Keşke annemi dinleseydim dedim. Evet üslubu çok yanlıştı, ama söylediği herşey doğru çıktı. Tabi senin durumunu bilemem ama annenin söylediklerine tamamen kulaklarını tıkama derim ben. Nişanlımın ailesi çok iyi demişsinya mesela bunu evlenmeden önce asla bilemezsin. Senin göremeyipte annenin gördüğü şeyler olabilir. O yüzden dikkatli ol.

Beni de sevmiyor diyor kadın. Konu anne olunca ay ne demek o elbet seviyordur diyebiliriz ama sevmeyen, çocukları arasında ayrım yapıp olası bi durumda diğer çocuğunu seçecek olan çok insan var. Adınıza üzüldüm.

Siz bu tavırla giderseniz anneniz size daha çok hemşirenin yanında tokat atar. Nişanlınızı aşşağılar. Tüm suç sizde bir başkasında değil önce tavrınızı değiştirin rest çekin güçlü olun her şeye koşan olmayın.

2 ay dişinizi sıkın. sonra annenizi silin. çok ciddiyim. en büyük kazığı da elmüsyünfe tuttuğu kardeşiniz ve nişanlısından yicek göreceksiniz. ancak kıymetinizin bilinmesi için rest çekmelisiniz

Butun bunlara ragmen nasil annemi birakamam hep yaninda olmak istiyorum diyebiliyorsunuz? Siz annenize tavir koymazsaniz agzini kapatmazsaniz insanlari ona pervane ederseniz sonradan o aileden cok cekersiniz ayrica anneniz kimki insanlari azarliyor sizde evlenecek yasa geldiyseniz annenizin eteginin altindan cikin neden nisanliniza annenizin islerini yaptiriyosunuz ezik ezik davranmayin sinirlerim
Bozuldu

Evet ben bire bir dediginiz gibiydim ama hem istemiyorum hem benziyorum hemde hem cocuklarima bakarlen hemde esime olan davranislarimda boyleydim. Cok ciddi kendi kendime dusundum kararlar aldim kendimi cok fazla duzelttim dogru olani yapmaya odaklandim ve bu icinden cikamadigim donguden ciktigima inaniyorum simdi cok daha huzurlu ve mutluyuz ailecek ama bunun icinden cikmak cok zordu

Vallahi annem beni sevmiyor diyorsun zaten ama her işine koşuyor kendinden çok önemsiyorsun. Annen tabikide evlenmeni kendisinden uzaklaşmanı istemez. Her işime koşan, bağırsam çağırsam, önemsemesem bile benden uzaklaşmayan bir yardımcı bulmuşum neden evlenip benden uzaklaşmasına izin vereyim ki..Annende olsa sana değer verilmeyen ortamdan uzaklaşabildiğin kadar uzaklaş benim tavsiyem yuvanı kur aileni genişlet, anneni ailenden uzak tut olmak olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…