Çok sabırlıdır diyorsunuz sizde çok duygusal ve merhametli. Annene ilerde dolarsa ,sabrı taşarsa çok üzülürsün. Erkek nasıl eşle anne baba arasında köprü olmalıysa, kadında aynı şekilde köprü olmalı. Bu söylediklerimizi eğer gerçekten anlayabiliyorsan “evliliği yaşamadığın için diyorum” üzülen olma olur mu ? Herkes yerini bilmeli. Herkesin bir sınavı var bu sınavları geçersen eğer kazanırsın biraz gayret et değerli öğretmen olur mu ?Otoriter olmasa aynen kesinlikle yürümezdi ki anneme karşı değil otoriter tavrı bana karşı ki iyiliğim için bir dediğimi iki etmez ama plan yapar mantık neyse o yönde ilerler düşünmeden hareket etmez ve çok sabırlıdır. Bende her zaman aile babası olan bir babam olsun isterdim bunun yokluğunu çok çektim o yüzden şimdi nişanlımın böyle olması hoşuma gidiyor mutlu ediyor ama annem fırsat vermiyor.
Aynen babama aşırı benziyorum fiziksel olarak belki bu da bir nedendir dediğiniz gibi.. bizde baba var ama sadece para kazanan birisi gibi tamamen annemin himayesinde sesini asla birşeye çıkarmayan bir adam. Çok net sınır cizecegim. Gerekmedikçe sohbet dahi etmeyeceğim. Kardeşim şehir dışına gelin gidiyor çeyiz yapmadılar bana yapılacak bu şehirdeyim diye.senin y den ne farkın varda ona yapılmıyor sana yapılıyor diye bile kızıyorAnnenizin sadece size karşı böyle davranması,sizi zayıf halka olarak görmesi,ezip,horlamasının altında yatan mutlaka bir sebep vardır.Babanızla ilişkileri nasıldı?Babanızı sevmiyorduysa,sırf siz ona benziyorsunuz diye bile size böyle davranıyor olabilir.
Ya da narsist kişilik bozukluğu olup,sizide kendine kurban seçmiş olabilir.
Her ne sebeple olursa olsun,size böyle davranılmasını hak etmiyorsunuz.Sizde onun tarafından itelendikçe etrafında dönüp,sürekli yaklaşarak,onun sizi sevmesini,onaylamasını bekliyorsunuz.Pervane olmayı bırakmakla başlayın.Kendiniz bizzat toksik ebeveynle nasıl sınır çizmeniz gerektiğine dair,destek almanızı öneririm.
Unutmayın bazı insanlar çam ağacı gibidir.Yapraklarını okşamak isterseniz,size iğne gibi batar.Böyle işte.
Nişanlınızla mutlu,huzurlu bir evliliğiniz olmasını canı gönülden dilerim.
6 senem geçti böyle düşüncelerle.. buluşmaya dahi izin vermez bir yere gidecek olsak bende gitmek istiyorum der.. kardeşime sınırsız izin düşünün artık dinlemeyince sınırsız cirkeflik yapar bir birey olduğumu asla kabul etmiyorAnnedir tabiki alıp bir köşeye atılmaz fakat annenizin size yaptıklarını bir anne evladı yapmamalı. Aile içinde yaşanan tramvalar sonraki hayatımızı o kadar çok etkiliyor ki. Anneniz kendi evliliğinde aradığı mutluluğu bulamadı diye, ki babam çok iyi bir insandır diyorsunuz, sizden bunun hıncını çıkaramaz çünkü sebep siz değilsiniz. Siz önünüze bakın gerçekten artık kendi mutluluğunuza koşun. Sonra bir bakarsınız ömür geçmiş siz hala aynı mutsuzlukların içinde debeleniyorsunuz. Bazen bazı ağırlıkları hafiflemek için bırakmak gerek.
Anneme nasıl anne olmamam gerektiğini öğrettiği için teşekkür etmek isterim fakat o bile içimde korku ya onun gibi bir anne olursam diye travma resmenBu saatten sonra huylu huyundan vazgeçmez hep öyle kinli öfkeli nefret dolu olacak Allah babanıza sabır versin zor bi kadınmış
O halde yapacağınız şey diğer arkadaşlarda yazmış evlenene kadar sabır mesafe sonrasında kendi yuvanıza adapte olmanız
Sizde artık bi aile olacaksınız merkezinizde anneniz olmayacak eşiniz ilerde çocuklarınız olsun
Eda her zaman yaz her zaman yanında oluruz.Çok teşekkür ederim. Biliyor musunuz nişanlım da hep kardeşinle annen birbirinin aynısı der o yüzden böyle iyi anlaşıyorlar der çok şaşırdım burada yazıda dahi anladınız öyle olduğunu. Aynen hasta olursa dayanamam bakarım lakin iyiyken kesinlikle mesafeli olacağım yıllarca öyle ezildik ki atama yüzünden öyle hor görüldük ki bu saatten sonra böyle olmasına izin vermeyeceğim keşke sizin gibi bir annem olsaydı benim de..
Çok iyi anlıyorum. Bende köprü görevini çok iyi bir şekilde yapacağım. kendimi önce düzelterek aşırı duygusalim çok iyi analiz yapmışsınız çok teşekkür ederimÇok sabırlıdır diyorsunuz sizde çok duygusal ve merhametli. Annene ilerde dolarsa ,sabrı taşarsa çok üzülürsün. Erkek nasıl eşle anne baba arasında köprü olmalıysa, kadında aynı şekilde köprü olmalı. Bu söylediklerimizi eğer gerçekten anlayabiliyorsan “evliliği yaşamadığın için diyorum” üzülen olma olur mu ? Herkes yerini bilmeli. Herkesin bir sınavı var bu sınavları geçersen eğer kazanırsın biraz gayret et değerli öğretmen olur mu ?
Şöyle düşünün siz bu hayatta bunları yaşadığınız için Allah/Tanrı/Evren (neye inanıyorsanız) size nişanlınız gibi iyi bir insanı çıkarmış olabilir karşınıza. Şimdi bu mutsuzlukla devam etmeme imkanınız var. Bunu değerlendirin çünkü anneniz bu tarzıyla ne kendi mutlu olur ne de etrafındakileri mutlu eder. Kardeşinizle sizi ayırıyor madem o zaman annenizin sorumluluğunu kardeşiniz alsın bakalım onun yanına ne kadar sığabilecek. O zaman sizi çoook arar. Nişanlınız ve ailesi gerçekten iyi insanlarmış çünkü yanlış anlamayın ben aşkından ölsem tek kalemde silerim karşı tarafı bu tutum yüzünden.6 senem geçti böyle düşüncelerle.. buluşmaya dahi izin vermez bir yere gidecek olsak bende gitmek istiyorum der.. kardeşime sınırsız izin düşünün artık dinlemeyince sınırsız cirkeflik yapar bir birey olduğumu asla kabul etmiyor
Yok olmazsınız blinçli bi kadın olarak gördüm sizi annenizin yanlış yaptığının farkındasınızAnneme nasıl anne olmamam gerektiğini öğrettiği için teşekkür etmek isterim fakat o bile içimde korku ya onun gibi bir anne olursam diye travma resmen
İyi geceler yasemin çok teşekkür ederim öyle iyi hisler verdin ki bana değişecegime söz veriyorum en güzel günlerimi en güzel şekilde yaşayacağım kafama takmadan üzülmeden.. iyi ki varsınEda her zaman yaz her zaman yanında oluruz.
Kendini hiçkimseye ezdirme kuzum hayat çok kısa.
Kendi ailene bile mesafeli durman gerekebiliyor bazen.
Çok az kalmış düğüne uzak tut kuzum aman ailenle biraaraya gelmesinler ikiniz halledin nişanlınla.
Her zaman buradayız biz özelden de yazabilirsin istediğin zaman.
İyi geceler kuzum
Nişanlımın babası çok otoriter kesinlikle böyle şeylere gelemez bitsin çok istedi annemle ugrasamiyor kadın diye saygısızlık edemiyor. Annesi ve nişanlım bize kiyamadigi için onlara da bana da zehir olarak geçti yıllar işte.. utanmadan nişanlımın ailesine size altın yumurtlayan tavuk veriyorum diyor düşünün beni tavuk olarak görüyorŞöyle düşünün siz bu hayatta bunları yaşadığınız için Allah/Tanrı/Evren (neye inanıyorsanız) size nişanlınız gibi iyi bir insanı çıkarmış olabilir karşınıza. Şimdi bu mutsuzlukla devam etmeme imkanınız var. Bunu değerlendirin çünkü anneniz bu tarzıyla ne kendi mutlu olur ne de etrafındakileri mutlu eder. Kardeşinizle sizi ayırıyor madem o zaman annenizin sorumluluğunu kardeşiniz alsın bakalım onun yanına ne kadar sığabilecek. O zaman sizi çoook arar. Nişanlınız ve ailesi gerçekten iyi insanlarmış çünkü yanlış anlamayın ben aşkından ölsem tek kalemde silerim karşı tarafı bu tutum yüzünden.
Nişanlın konusunda kalbin mutmainse kimseyi dinleme evlen ama ailene de sınır çiz, ne var Yani eşimle ben de evlendiğimizde özelde çalışıyorduk sonradan atandık gayette mutluyuz , aileniz çok cahil..Arkadaşlar iyi akşamlar kusura bakmayın derdimle başınızı ağrıtacağım.. ben özel sektörde çalışan 26 yaşında bir öğretmenim nisanlimda aynı şekilde 6 senedir birlikteyiz 2 senedir nişanlı.. düğünümüz olmuyordu annem nişanlımın ailesini sevmiyor köylüler diye hor görüyor,nişanlıma her işini yaptırıyor işi bittikten sonra her şeyi sayıyor nefret ediyor.. aslında beni de sevmiyor bunu her fırsatta dile getiriyor zaten. Yazım yanlışlarım için çok özür dilerim ağlayarak yazıyorum. Ekim de de kardeşim evleniyor tüm hazırlığı ona yaptı o kadar mutlu ki hem kardeşime hem nişanlısı ve ailesine el üzerinde tutuyor benimkiler gelince bile onları örnek gösteriyor. Benim nişanlıma zerre değer vermiyor atanamadik diye sanırım hor görüyor.. düğünüme 2 ay kala hem bana hem nişanlım ve ailesine dünyayı zehir ediyor herkesi azarlıyor o kadar mutsuzum üzgünüm ki ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. nişanım olduğunda da aynısını yaptı ağlayarak nişanlandım ben.. çok çaresizim ve nişanlım tarafı öyle iyiler ki tek kötü birşey demiyorlar annemin bu tavırlarına üzülen nişanlım ve ben oluyorum.annemin bugüne kadar hep yanında oldum hastalıkları sebebi ile ders çalışamadim özele dahi giremedim hak etmiyorum bunları ama açıkça sevmediğini her fırsatta dile getiriyor.annemi yalnız bırakmak istemiyorum hep yanında olmak istiyorum destek olmak istiyorum. Bu 2 ay nasıl geçecek bilmiyorum.. sevincimi heyecanımı zerre dinlemiyor merak etmiyor olmasın diye elinden geleni yapıyor ne önerirsiniz ne yapmam gerekiyor nolur bir akıl verin bana
26 yaş için oldukça tecrübesizsiniz. Unutmayın ki insanlar her şeyi tecrübe edecek kadar yaşamazlar. Ömrümüz sınırlıdır. Bazı yaşadıklarınızdan ders çıkarın ve kendinize birşeyler katın ve size mantıklı gelen şeyleri uygulayarak kendinize olgunluk katın. (Çok )iyi niyetli olmak değil iyi niyetli olmak çok dürüst olmak değil dürüst olmak çok merhametli olmak değil merhametli olmak gerekiyor bu hayatta. Çokları atınÇok iyi anlıyorum. Bende köprü görevini çok iyi bir şekilde yapacağım. kendimi önce düzelterek aşırı duygusalim çok iyi analiz yapmışsınız çok teşekkür ederim
Coook teşekkür ederim en güzel günler yıllar sizinde olsun inşallah desteğiniz benim için önemliydi sağ olunYok olmazsınız blinçli bi kadın olarak gördüm sizi annenizin yanlış yaptığının farkındasınız
Nişanlınızla bir ömür boyu mutluluklar dilerim
Ayy Eda gerçekten Allah sana sabır versin ben burda sinir oldum annen hakkında bir şey dememek için zor tutuyorum kendimi sen kırılırsın diye. Sen bir an önce bu cendereden kurtulmaya bak ama kesinlike annene haddini bildir ne kadar ayıp bir şey ya. Artık kesinlikle sessiz kalma bak sen de bir aile kuracaksın bu kadar sessiz kalmak ileride senin aile hayatını da etkiler kendini hep eksik hissedersin. Nişanlın da görsün tavır alabildiğini hakkını yedirmediğini. İleride onunla bir sorun yaşarsın , ,olmaz ya olur, bu sessizliğin yüzünden ezilirsin yapma.Nişanlımın babası çok otoriter kesinlikle böyle şeylere gelemez bitsin çok istedi annemle ugrasamiyor kadın diye saygısızlık edemiyor. Annesi ve nişanlım bize kiyamadigi için onlara da bana da zehir olarak geçti yıllar işte.. utanmadan nişanlımın ailesine size altın yumurtlayan tavuk veriyorum diyor düşünün beni tavuk olarak görüyor
Annem hayatımda gördüğüm en cahil insan zaten.. sizin adınıza ne kadar sevindim anlatamam.. yıllardır sınırla kaçırdık atamayı yine sınava girdik bu yıl.. nasıl oldu peki geçinmek zaman daha az oluyor özelde çalışınca fikrinizi almak çok isterim.Nişanlın konusunda kalbin mutmainse kimseyi dinleme evlen ama ailene de sınır çiz, ne var Yani eşimle ben de evlendiğimizde özelde çalışıyorduk sonradan atandık gayette mutluyuz , aileniz çok cahil..
Annenizin sizde yarattığı travmalar bir yerlerden mutlaka karşınıza çıkacaktır.Onun için mutlaka destek almalısınız.Anneme nasıl anne olmamam gerektiğini öğrettiği için teşekkür etmek isterim fakat o bile içimde korku ya onun gibi bir anne olursam diye travma resmen
O da hep tavrını gösterdiğini görmek istiyorum diyor zaten bana ama şu an da birşey deyince kıyamet kopuyor. Tek çarem bu evden gidene kadar mesafe koyup dediklerini umursamamak. Öyle ezildim ki bugüne kadar kendim olmayı unuttumAyy Eda gerçekten Allah sana sabır versin ben burda sinir oldum annen hakkında bir şey dememek için zor tutuyorum kendimi sen kırılırsın diye. Sen bir an önce bu cendereden kurtulmaya bak ama kesinlike annene haddini bildir ne kadar ayıp bir şey ya. Artık kesinlikle sessiz kalma bak sen de bir aile kuracaksın bu kadar sessiz kalmak ileride senin aile hayatını da etkiler kendini hep eksik hissedersin. Nişanlın da görsün tavır alabildiğini hakkını yedirmediğini. İleride onunla bir sorun yaşarsın , ,olmaz ya olur, bu sessizliğin yüzünden ezilirsin yapma.
Gerçekten mi? En çok korktuğum şeylerden birisi bu anneme benzemek bu dünyada benim için cehennemin ta kendisi destek alacağım bu konuda evlendikten sonra şimdi çok daha endişelendim.Annenizin sizde yarattığı travmalar bir yerlerden mutlaka karşınıza çıkacaktır.Onun için mutlaka destek almalısınız.
Yakın zamanda bir psikoloğun videosunu seyrettim.Annesine benzemekten korkan ve toksik bir anneye sahip,kız çocuklarında (özellikle büyük olan kız çocuğu iseniz)ilerde ne kadar istemeseniz de, annenizin kötü bir kopyası olabiliyormuşsunuz.Bu durumun önüne geçebilirsiniz.
Evlendikten sonra müdahale etmeyeceğini düşünüyorsan ve dayanabileceksen böyle yap ama bence kesinlikle annene bir dur demelisin, demezsen evlensen de değişmez bu durum. Herkes çpcuk doğurabiliyor ama herkes anne olamıyor maalesef. Umarım çok mutlu bir evliliğin olur da bu yaşadıklarını sana unuttururO da hep tavrını gösterdiğini görmek istiyorum diyor zaten bana ama şu an da birşey deyince kıyamet kopuyor. Tek çarem bu evden gidene kadar mesafe koyup dediklerini umursamamak. Öyle ezildim ki bugüne kadar kendim olmayı unuttum
Amin inşallah çok teşekkür ederim sizin de kalbinize göre versin Rabbim inşallah. Annemin etkisinden kurtulmayı başarır mesafe koyarsam mutlu olacağıma çok inanıyorum ve bunu yapacağım 20 li yaşlarım onun yüzünden mahvoldu size uzun uzun anlatsam yaşadığımiz 6 seneyi hüngür hüngür ağlarsınız. Bir günlük edindim ona yazıyorum ilerde bile bana yaptıklarını unutmak istemiyorum çünkü çok çabuk unutuyorum yapılan kötülüğü birine küs kalamiyorum. Komşular bile bu annenin kızı mısın sen diyor bana ama kendim olamadiktan sonra iyi olmanın merhametli olmanın da hiçbir anlamı kalmıyor maalesefEvlendikten sonra müdahale etmeyeceğini düşünüyorsan ve dayanabileceksen böyle yap ama bence kesinlikle annene bir dur demelisin, demezsen evlensen de değişmez bu durum. Herkes çpcuk doğurabiliyor ama herkes anne olamıyor maalesef. Umarım çok mutlu bir evliliğin olur da bu yaşadıklarını sana unutturur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?