Evliliğe 2 ay kala öyle üzgünüm ki..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fazla üzerine düşmeyeceksin sende onu ikinci plana atacaksın sen üzerine titredikce kendini birşey sanmış seni üzmeye hakki yok çok deger verdigi kizi koştursun biraz da pesinde sen çok ezdirmissin kendini
Paspas gibiyim düşüncelerimin hayatımın zerre önemi yok kendisi için.. kendimi değiştirmeye söz veriyorum gerçekten

Bundan sonra öyle olacak. Sağolsun nasıl ebeveyn olunmazmis eğitim almadan öğretti bana..

Çok haklısınız bugünü kendime milat sayıyorum iyi ki şuraya konu açtım iyi ki Allah razı olsun gerçekten şu içimdeki vicdan azabı kalktı resmen..
Vicdanen rahatsız olmana gerek yok. Sen artık alt soyundan sorumlu olacaksın üst soyundan değil.. canın sıkılırsa yaz yine bizler buralardayız kocaman kk ailesi..

Çok haklısınız bugünü kendime milat sayıyorum iyi ki şuraya konu açtım iyi ki Allah razı olsun gerçekten şu içimdeki vicdan azabı kalktı resmen..
annem emekli meslektaşınızdır dünya iyisidir ama hastadır tek başına yaşıyamaz.benle eşimle kızımla yaşıyor 9 yıldır.neden?çünkü hakediyor etliye sütlüye karışmaz harcamalarımıza karışmaz gittiğimiz geldiğimiz yere misafirlerimize karışmaz.sizin anneniz gibi olsaydı hasta bile olsa bakmazdım .önce ben derdim.hayat o kadar kısa ki.gençlik de o kadar çabuk geçiyor ki.üzülerek aşağılanarak değil mutlu huzurlu yaşamalısınız bu yılları.iyi geceler diliyorum.

Annenizin müstakbel eşinize ve ailesine davranış sebebi sadece köyde yaşamaları mı ? Bunu net kendisinden öğrenmelisiniz. Mesela anne benim göremediğim bir şey mi görüyorsun bana söyle bende göreyim…

Vicdanen rahatsız olmana gerek yok. Sen artık alt soyundan sorumlu olacaksın üst soyundan değil.. canın sıkılırsa yaz yine bizler buralardayız kocaman kk ailesi..
Ya çok teşekkür ederim gerçekten ne kadar rahatladım tahmin edemezsiniz günlerdir uyku uyumuyorum ben. İyi ki varsınız canımsınız..

Paspas gibiyim düşüncelerimin hayatımın zerre önemi yok kendisi için.. kendimi değiştirmeye söz veriyorum gerçekten
Geç bile kalmışsın bu kadar ayrımcılığa ve kötülüğe karşı hiç umursamayın işim var deyip gecistirin siz saygi gosterdikce deger verdikçe anneniz de simarmis siz bir cekilin sonra oturup izleyin 2 ay sonra zaten kendi duzeninize kendi evinize geçeceksiniz biraz daha sabıi olun... şimdiden mutluluklar dilerim

Ben normalde çok anneciyimdir ama yanlış anlamayın sizin anneniz düşman başına. İnsan kendi kızının mutluluğuna bu kadar gölge düşüremez ya. Eğer gerçekten nişanlınızın iyi biri olduğuna eminseniz boşverin annenizi. Sizin de bir hayatınız olacak siz de anne olacaksınız sonsuza kadar bu kötü muameleyi çekemezsiniz. Hadi size yapıyor da el oğlu ve ailesine bunu yapma hakkını nerden buluyor kendisinde pes doğrusu. Dikkat edin merhametiniz mutsuzluğunuz olmasın.

Çok haklısınız.. benim yapım öyle ezilmeye alışmış ki annem yüzünden insanlık neymiş nisanlimdan öğrendim. Bana gerçekten insan gibi davrandığı için.. ne güzel anneniz varmış hocam ellerinden öperim çok selam söyleyin kendisine.. öyle bir annem olsaydı ömür boyu bakardım keşke de olsaydı..iyi geceler hocam sağ olun vaktinizi ayırdığınız için

Ya çok teşekkür ederim gerçekten ne kadar rahatladım tahmin edemezsiniz günlerdir uyku uyumuyorum ben. İyi ki varsınız canımsınız..
Ya ben cidden çok üzüldüm durumunuza ama hissediyorum,çok güzel bir yuvaniz olacak inşallah.Sadece eşiniz ve siz,kimseyi karıştırmayın hayatınıza.Bazen radikal kararlar almadan işin içinden çıkamıyor malesef insan.

Aynen 6 senedir her türlü eziyeti gördüm bu evde 2 ay nedir ki.. annemi öyle önemserim ki benim dikkatim sayesinde kanser olduğunu öğrendik doktorumuz kızına dua et o kurtardı hayatını dedi yüzüne ama her zaman senin yüzünden kanser oldum der nefret ediyorum senden der

Evliliğimiz mucize gibi oldu en son temmuz ayında burada yine dua istedim evlilik olmuyor diye mucize gibi geçen ay evlenecegimiz kesinleşti.. soruyorum annem babama her zaman üstünlük kurar babam annemin sözünden çıkmaz.. benim nişanlım daha otoriterdir baskındir bunu hazmedemiyor babam gibi olsun istiyor. Ailesini de cahillikle suçluyor ama bütün çocukları memur ve bir yerlere gelmiş insanlar hepsini okutup meslek sahibi yapmışlar.

Ne mutlu meslek sahibi olmuşlar, otoriter eşiniz eğer sünmüş olsaydı ikinizi de yerdi anneniz. Gönlünüze göre bulmuşsunuz bence. Dilerim bir ömür mutlu olursunuz.. moral bozmak yok annenizi desteği olursa izin verin köstek oluşlarına mani olun. Siz ve müstakbel eşiniz gül gibi geçinir gidersiniz

Hani demişsin ya yukarda neden kardeşime karşı böyle değil bana karşı böyle diye çünkü kardeşin annene benziyor nedeni bu.
Sen olsan kardeşine böyle davransa anne yapma derdin ama kardeşin annene çekmiş belli ki.
Ya valla içim gitti konuna kıyamadım ben sana.
Lütfen ağlama allah sana öyle kapılar açar ki İnan sen bile şaşırırsın.
Annen şuan iyi kardeşinde var zaten hasta falan olursa yine ilgilenirsin vicdanın için yoksa sen kendini yersin ilerde bakmadım diye.
Ama şuan iyi ve kendini çek kuzum.
Bende anneyim iki çocuğum var düşünmek bile istemem birine her şeyi yapıp diğerini hor görürsün hem de iş için olacak şey değil bu..
Birine oyuncak alıyorsam diğerine de alıyorum kıyamam çünkü boynunu bükemem birini diğerinden ayıramam.
Üzme kendini ve bencil ol kendini düşün evlenmesen bile ayrıl yanından.

Merhametim mutsuzluğum benim öyle doğru bir cümle ki.. Çok çok iyi bir insan..en büyük şansım diyebilirim..bir öğretmenim lisede hep acıma acınacak hale düşersin derdi bana bu cümleyi anlamadım o zamanlar şimdi öyle iyi anlıyorum ki..

Otoriter olmasa aynen kesinlikle yürümezdi ki anneme karşı değil otoriter tavrı bana karşı ki iyiliğim için bir dediğimi iki etmez ama plan yapar mantık neyse o yönde ilerler düşünmeden hareket etmez ve çok sabırlıdır. Bende her zaman aile babası olan bir babam olsun isterdim bunun yokluğunu çok çektim o yüzden şimdi nişanlımın böyle olması hoşuma gidiyor mutlu ediyor ama annem fırsat vermiyor.

Annenizin sadece size karşı böyle davranması,sizi zayıf halka olarak görmesi,ezip,horlamasının altında yatan mutlaka bir sebep vardır.Babanızla ilişkileri nasıldı?Babanızı sevmiyorduysa,sırf siz ona benziyorsunuz diye bile size böyle davranıyor olabilir.
Ya da narsist kişilik bozukluğu olup,sizide kendine kurban seçmiş olabilir.
Her ne sebeple olursa olsun,size böyle davranılmasını hak etmiyorsunuz.Sizde onun tarafından itelendikçe etrafında dönüp,sürekli yaklaşarak,onun sizi sevmesini,onaylamasını bekliyorsunuz.Pervane olmayı bırakmakla başlayın.Kendiniz bizzat toksik ebeveynle nasıl sınır çizmeniz gerektiğine dair,destek almanızı öneririm.
Unutmayın bazı insanlar çam ağacı gibidir.Yapraklarını okşamak isterseniz,size iğne gibi batar.Böyle işte.
Nişanlınızla mutlu,huzurlu bir evliliğiniz olmasını canı gönülden dilerim.

Psikologa götürmeyi çok denedim doktorumuz da konuştu ama kabul etmiyor bunun için antidepresan yazdı. Kadının öyle içi nefret dolu ki o bile etki etmiyor. Ben deli miyim diyor habire
Bu saatten sonra huylu huyundan vazgeçmez hep öyle kinli öfkeli nefret dolu olacak Allah babanıza sabır versin zor bi kadınmış

O halde yapacağınız şey diğer arkadaşlarda yazmış evlenene kadar sabır mesafe sonrasında kendi yuvanıza adapte olmanız

Sizde artık bi aile olacaksınız merkezinizde anneniz olmayacak eşiniz ilerde çocuklarınız olsun

Çok teşekkür ederim. Biliyor musunuz nişanlım da hep kardeşinle annen birbirinin aynısı der o yüzden böyle iyi anlaşıyorlar der çok şaşırdım burada yazıda dahi anladınız öyle olduğunu. Aynen hasta olursa dayanamam bakarım lakin iyiyken kesinlikle mesafeli olacağım yıllarca öyle ezildik ki atama yüzünden öyle hor görüldük ki bu saatten sonra böyle olmasına izin vermeyeceğim keşke sizin gibi bir annem olsaydı benim de..

Annedir tabiki alıp bir köşeye atılmaz fakat annenizin size yaptıklarını bir anne evladı yapmamalı. Aile içinde yaşanan tramvalar sonraki hayatımızı o kadar çok etkiliyor ki. Anneniz kendi evliliğinde aradığı mutluluğu bulamadı diye, ki babam çok iyi bir insandır diyorsunuz, sizden bunun hıncını çıkaramaz çünkü sebep siz değilsiniz. Siz önünüze bakın gerçekten artık kendi mutluluğunuza koşun. Sonra bir bakarsınız ömür geçmiş siz hala aynı mutsuzlukların içinde debeleniyorsunuz. Bazen bazı ağırlıkları hafiflemek için bırakmak gerek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…