evli olupta KPSS ye çalışmayı başarabilenlerr...

prensesimben

Guru
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2012
148
29
318
kızlar selamm...2 aylık evliyim sınava 6 ay kalmış ders çalışmak zorundayım ama bi türlü konsantre olup başlayamıyorum.yaşadığımız yerde dershane sıkıntısı da var o yüzden kendi kendime halletmem lazım (ki zaten geçiktim).dersin başına oturunca sıkıntı basıyo umutsuzluğa kapılıp bırakıyorum.evde zaman sıkıntım da yok ama adaptasyon sorunu zaten bu zamana kadar bana hep engel oldu...var mı bana önerisi olan

KPSS ye çalışmak zor ama evliyken daha da zordur diye düşünüyorum.gerçi ben evli değilim ama geçen sene dersanedeki arkadaşlarım evliydi.hatta çocuklu olanlarda vardı..inanılmaz hırslı ve başarılılardı...eşleri çok destek oluyordu..ne güzel eşler var :)) 6 ay çok uzun bi zaman aslında sadece odaklan..kazanmaya odaklan..kazandığını düşün hep..ben geçen sene öyle yaptım ve çok şükür kazandımm...kazanamayacağımı hiç düşünmedim.. :) inşallah muvaffak olursun..bölümünüz neydii acaba?

Arkadaşım geç kalmadın bunu bil:130: Ben eski rehber öğretmenim kendi durumumdan sana örnek vereyim.. Geçen yıl son 15 günlük süreçte, büyük panikle , bulduğum bütün özetlere çalıştım 10 puan arttı, keşke 1 ay çalışsaydım da atansaydım diye yanıyorum.
Benim durumum biraz karışık. 27 aylık bir cadım var, yüksek lisans tez aşamasındaki bir öğrenciyim ki tez de uzuyorda uzuyor... Fen- Edebiyat bitir, git tezsiz yap, gel dershanede çalışırken tezliye başla, aşık ol 1 ay içinde evlen, işten ayrıl 4 aylık evliyken mucize bebeğe hamile olduğunu öğren (pko luyum) sonra doğum sonra ciddi ameliyat falan falan geldik bu güne , ders çalıştım birazdan yatacağım seni gördüm...
Allah mutluluğunu daim etsin, yeni hayata alışırken eğer evdeysen gündüzlerini boşa geçirme haftada 4 gün olsun çalış, alanın nedir bilmiyorum kpss cafe de ki kızlar çok tatlı onlara takılabilirsin, süper gaz veriyolar birbirlerine destek oluyorlar.(banada)
2 kişilik evin temizliği yemeği çok kolay.Asıl derslere sakın umutsuzluğa kapılma.. Dershane için uzaktan eğitim deneyebilirsin ama dershaneci olarak söylüyorum dershane öğrenciye kazandırmaz!! Öğrenci kazanır.
Uyumam gerek 5 saat şansım var bizimki 5 te uyanmazsa... Eğer sormak istediğin bişeyler olursa desteğe hazırım...

çok teşekkür ederim kızlar...almanca bitirdim galiba birazda bu yüzden kendimde cesaret bulamıyorum malum 3 kişi aldılar bu sene...hani boşa gitcekmiş çalışmalarım gibi saçma sapan düşüncelere kapılıyorum.en büyük destekçim eşim,harıl harıl nasıl ders çalışabilirsin diye araştırma yapıyo kaynaklar buluyo ama malesef kendimi gaza getiremiyorum...galiba kendime çok güvenemiyorum ben...

selam tatlım, ben de 1 senelik evliyim. geçen sene bu zamanlar tıpkı sen gibi 2 aylık evliydim ve de dersaneye yazılmıştım. 1ay gittim ve sonra gördüm ki dersanenin bana çok katkısı olmuyor bıraktım dersaneyi. inan evde daha güzel çalışıyorsun. bir de yeni evlisin, ev işlerine adapte olmakta zorluk çekmiştim ben.dersaneye git gel, sonra ev işleriyle uğraş çok yorucu gelmişti bana:) tabi şu an birkaç saatin içinde tüm işlerimi bitiriyorum da o zaman öyleydim...neyse geçen sene formasyon aldığım için kpss ye ikinci dönem hiç odaklanamadım ve bu seneye erteledim. "kpss cafe'me gelmek isteyenler" topiğine bir bak istersen canım, gaza gelirsin. ben de dün gördüm o topiği, oradaki bi arkadaş sağ olsun motive etti... umudunu yitirme, o atananlardan hiçbir şeyin eksik değil. atama döneminde atanan arkadaşlarımın haberlerini aldığında çok gıpta etmiştim, şimdi ben de gıpta edilen olmak istiyorum:) sen de böyle düşün..ben yarım saate kadar başlıyorum çalışmaya, haydi sizlere de kolay gelsinnn kızlaarrrr...

:):)ya evim çok küçük aslında temizlik falan çok gerekmiyo,az bi zamanımı alıyo...ama gel gör ki ben tembelim,mutlaka çalışmama engel bi durum buluyorum bahaneler falan üretiyorum...kendi zamanımdan gittiğini de biliyorum ama huy işte

sıkı bir plan yapıp hemen başlayın bence. eşiniz de destekçiymiş zaten.yemeği,temizliği pek önemsemez o zaman..

ben 2011 kasım ayınba başlamıştım çalışmaya bir çocukla.önlisans olarak girdim sınava.79 aldım daha yükseltebilirdim aslında ama mat. ters köşe yatırdı bu sene.
keşke bende çocuk yokken çalışıp halletseymişim bu işi.

zaten çocuk olupta çalışabilenlere saygım o kadar fazla ki,hem ilgi bekleyen bebek var hem de kendinizi sıkıp bişeyleri başarmak için çalışıyosunuz...inşallahh istediğiniz puanı alıp çalışmaya başlarsınız...bana da gerçekten rahat batıyo işte

Çocuk yokken geçirdiğim boş vakitlere yanayım. şimdi iki çocukla boş vakit bulup hemen kitabı elime alıp ders çalışıyorum. Bende senin gibi çok tembellik ettim zamanında. Sen sen ol vaktinin kıymetini bil. Hem kazananlar bizden üstün zekaya sahip değil. sadece zekalarını boşa harcamıyorlar. Hadi iyi çalışmalar...

teşekkür ederim. inşallah...şimdi 2. üniversiteye başladım. ayrıyetten katiplik sınavına hazırlanıyorum.2014'de hem kpss hem de icra müdür yardımcılığı sınavına gircem. nasıl yetiştircem bilmiyorum katiplik sınavından sonra kpss için çalışmaya başlayacağım tekrar. anca yetişir

maşallahh sana valla...allah kolaylık versin ,çok teşekkür ederim sana da ii çalışmalar...

okudukça utandım desem yalan olmaz yani

bende evliyken çalıştım.özel sektör acımasız.yıprandım.o sebeple herşeyi bırakıp ders çalışmaya karar verdim.en önemlisi karar vermen.sen de az da olsa kararsızlık gördüm prenses.o yüzden motive olamıyorsun.gerçekten istersen 6 ayda 90 alırsın.hepsi senin elinde.ben dersaneye gittim ancak özellikle kendi branşımda ders verenler hatalı konu anlatınca hemen bıraktım.2 hafta gittim.sonra elimdeki kaynaklara baktım.yetersiz olduğunu gördüm.kpss konusunda yayınevi olan önemli önemsiz her kitabı aldım.yediiklim,karaca,pegem,beyaz sayfa,murat,ihtiyaç..ne kadar 2012 kpss yayını varsa hepsini sildim süpürdüm.600 tl tuttu.ama değer.coğrafya ve tarihin özetini çıkardım.şeytanın aklına bile gelmeyecek detayları not ettim.ve sonuç 88.tabi ki mükemmel bir puan değil.öyle olsa ilk atamada kazanırdım ama ikinci atamada kesin olacaktır.ev işlerini düşünmedim açıkçası.zaten çocuk yok.o sebeple evi dağıtan ya da gürültü yapan olmayınca çok rahattım.yalnız bende şöyle bir sorun oldu.gündüz dikkatimi dağıtan çok şey vardı.televizyon,internet,dostlarım,misafirler.bu sebeple geceleri çalışmaya başladım.gece 12 de başladım sabah 6 da yattım.gündüz 3 gibi uyanıp yemek ütü yaptım.sonra eşim uyuyunca derse oturdum.uyku düzenim bozuldu ama bozulmasını ben istedim zaten.her zaman gece daha iyi konsantre olan biriyimdir.sana böyle yap diyemem.herkesin bir hayat düzeni var.ben bundan sonraki 30 yılımı kurtardığım için çok mutluyum.her an işten çıkarılma korkusu yaşamadan,çocuk olunca yüzünü eğen patronlar olmadan,haftasonu çalışacaksın diyen para delisi işverenler olmadan,maaşımı zamanında almayı,yıllık izni,çocuğumun geleceğini herşeyi düşündüm ve planladım.beni bunlar motive etti.sende kendi nedenleri bulmalısın canım.

çocuğumun geleceği..dedin ya....işte olay bitti..eşim yeni doğum yaptığımda işten çıktı o lohusalıkta öldüm sanki....oğlum 7.5 aylık bana ümit verdin yalnız kaynak sorunum var nasıl yapsam...maddiyattan dolayı alamam da 2010 ihtiyaç modüler ve mat.temel ihsan hoca dışında bi de internetim var....hamilelikte dolandırıldığımız için yüklü kredi borcumuz var internetten çalışsam olur mu????bana da moral oldun yaşım 30işletme mezunuyum kpss b yani 2014 deki sınavı düşünüyorum 2013 deki a grubuna hiç hazırlığım kaynağım yok inşallah olur..olmazsa da 2015 deki a grubuna girerim die düşünüyorumm..evet geri kalan ömrünü kurtarmak....

tebrik ederim...ya aslında ben hiç evde oturuyum takılıyım falan istemiyorum çünkü senelerdir öğrencilik falan hiç ev hayatım olmadı hep aktiftim diyebilirim...işte kararsızklık diyosunya alanım almanca olduğu için evet ne yapsam bilemiyorum.alım çok az oldu.bi de alan sınavı derdi başladı net bişey olmasa da ....nerden başlıyım napıyım işe yarar mı onu bilemiyorum aslında...

ne güzel özetlemişsin hülyadem.....
benim arkadaşlarım 83 puanla atandılar 2.atamalarda önceki yıllarda..
sende inşallah atanırsın...

allah o çalışma azmini bize de nasip etsin....

içime deli gibi bir hırs dolsun istiyorum..........

çalışayım çalışayım sadece çalışayım ve sonunda başarayımmmm

günaydın kızlar.hepinize teşekkür ederim.sizin kazanmanızı da canı gönülden istiyorum.bu konuda yardımcı da olurum elimden geldiğince.haziran ikinci atama tarihi yani 6 ay evdeyim.vaktim bol.buraya keşke sınavdan sonra hemen üye olsaymışım.tüm kitaplarımı sana verirdim elele.arkadaşım eşi istedi ama yüzünü bile açmadı daha.keşke vermeseydim de sana yollasaydım.ama yine de hangi konu önemli hangi kitap önemli püf noktalar istersen anlatırım.internetten ders videoları var ama onlar kitabın yerini tutmaz.dersane anlattığım gibi şart değil.hatta kpss atanma serüveninde tanıştığım yeni dostumun 2 yaşında çocuğu var ve o 89 aldığından ilk atamada atandı dersaneye gitmeden.herşey bizim elimizde.prenses sen almanca bölümü dışında düz memur kadrolarını yazabilirsin değil mi ya da bunu ister miydin yoksa mutlaka kendi branşım mı diyorsun.yüksek puan alırsan ama alım çok az olursa diye sordum.bunu düşünür müsün.işletme bölümü kadroları da çok alım yapıyor gülücük.mezun da çok alım da çok.85 alsan sana yetecektir hayli hayli.

5 sene okudum çok emek verdim,,,öğretmenlik yapmak en büyük hayalimdi niye şimdi böyle oldu bilmiyorum...kendi işimi yapınca daha mutlu olucam biliyorum bunu.hiç farklı bi alan düşünmedim ki bu zamana kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…