bende evliyken çalıştım.özel sektör acımasız.yıprandım.o sebeple herşeyi bırakıp ders çalışmaya karar verdim.en önemlisi karar vermen.sen de az da olsa kararsızlık gördüm prenses.o yüzden motive olamıyorsun.gerçekten istersen 6 ayda 90 alırsın.hepsi senin elinde.ben dersaneye gittim ancak özellikle kendi branşımda ders verenler hatalı konu anlatınca hemen bıraktım.2 hafta gittim.sonra elimdeki kaynaklara baktım.yetersiz olduğunu gördüm.kpss konusunda yayınevi olan önemli önemsiz her kitabı aldım.yediiklim,karaca,pegem,beyaz sayfa,murat,ihtiyaç..ne kadar 2012 kpss yayını varsa hepsini sildim süpürdüm.600 tl tuttu.ama değer.coğrafya ve tarihin özetini çıkardım.şeytanın aklına bile gelmeyecek detayları not ettim.ve sonuç 88.tabi ki mükemmel bir puan değil.öyle olsa ilk atamada kazanırdım ama ikinci atamada kesin olacaktır.ev işlerini düşünmedim açıkçası.zaten çocuk yok.o sebeple evi dağıtan ya da gürültü yapan olmayınca çok rahattım.yalnız bende şöyle bir sorun oldu.gündüz dikkatimi dağıtan çok şey vardı.televizyon,internet,dostlarım,misafirler.bu sebeple geceleri çalışmaya başladım.gece 12 de başladım sabah 6 da yattım.gündüz 3 gibi uyanıp yemek ütü yaptım.sonra eşim uyuyunca derse oturdum.uyku düzenim bozuldu ama bozulmasını ben istedim zaten.her zaman gece daha iyi konsantre olan biriyimdir.sana böyle yap diyemem.herkesin bir hayat düzeni var.ben bundan sonraki 30 yılımı kurtardığım için çok mutluyum.her an işten çıkarılma korkusu yaşamadan,çocuk olunca yüzünü eğen patronlar olmadan,haftasonu çalışacaksın diyen para delisi işverenler olmadan,maaşımı zamanında almayı,yıllık izni,çocuğumun geleceğini herşeyi düşündüm ve planladım.beni bunlar motive etti.sende kendi nedenleri bulmalısın canım.