evli olup ders çalışmak

POLYANNACIK

umutlarım
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
259
77
kızlar merhaba bi konuda fikirlerini almak istiyorum.
27 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim.çocuk yok.adalet mezunuyum.5 yıldır hukuk bürosunda icra takip elemanı olarak çalşıyorum.dgs ile hukuk fakültesine geçmek istiyorum.bu konuda bilgisi olan varmı.özel üniversite düşünüyorum ve 3.sınıftan başlatan üniversiteler varmış.internette biraz bakındım ama net bilgi bulamadım.kendim çalşacağım türkçe matematik temelim var.çocuk düşünmüyoruz 3o yaşıma kadar erteledim açıkçası doğrumu yapıyorum bilemedim.evli olup ders çalışmayı başarabilen varmı? bu arada eşim beni teşvik etti.ama çalışmayı sürdüreceğim.devam zorunluluğu olmayan bi üniversite tercih etmek zorundayım.sizce ?

eşim de beni dgs ye çalıştırıyor matematiğim çok kötüdür hiç zor değil. hedeflerinden vazgeçme okursun da evine de bakarsın

Açıköğretim-vari okumak istiyorsunuz sanırım. Bütün bu özellikleri barındıran bi okul var mı bilmiyorum, ama evliyken de ders çalışılabilinir pekala. Tamamen sizin yaşamınıza, alışkanlıklarınıza bağlı.

Tabiki de ev işleri falan derken biraz zorlaşıyo çalışmak ama istersen başarırsın. 2 küçük bebeğiyle bile önemli bi sınavda derece yapanları biliyorum. Tam adaptasyon ve azim inşallah başarırsın.

Bende evliyim onlisans mezunuyum simdi 4 yillol bir bolum icin yada ozelden 2 yillik bir bolum icin ders calisiyorum ygsye hazirlaniyorum kisaca. Ben cok rahat calisiyorum dersimi cocuk yok evde tekim ustelik canimda sikilmiyor. Yani azmedersen basarirsin.

Evlilik cocuk yoksa neden ders calismaya engel olsunki? Kuzenim arastirma gorevlisi . 2 senedir evli baska bir sehirde calisiyor es durumu olmadigi icin akademisyenlere.H.ici baska sehirde,h.sonu evine gidiyor.Docentlik icin de deliler gibi calisiyor.Aof yi kucumsedigimden degil ama alt tarafi evinizde oturup ders calisacaksiniz.Yapabilirsiniz yani.

Ben evliyim ve benim işim ömür oyu ders çalışmak :) üni de. öğretim üyesiyim .
Tez dönemindeyim şu an ama bizde düzen hep ders çalışmak kendini geliştirme üzerine kurulu ve uzun yıllar da böyle devam edecek.
Biraz disiplinli ve kurallı bir hayatın olması gerekiyor
Eşin ev hanımlığı bekliyor mu senden? Ev işlerini paylaşıyor musunuz?

madem esinde destek evdeki duzen yada duzensizlik rahatsiz edemez onu :) bence dene..umarim hersey gonlunce olur...

Çocuklu hayatın zorluğunu bilmediğiniz için şuan ders çalışmak için ne kadar güzel bir ortamınız olduğunu anlayamazsınız.

Bende adalet mezunuyum dgs ile hukuk'a yerleşeceğim inşallah.
Devam zorunluluğu olmayan bir çok üniv. var hatta çoğunun devam zorunluluğu yok hukuk fakültesinde.
Ben evli değilim, bu süreçte evlenmeyi de düşünmüyorum.
İnşallah eylülde kaydımı yaptırıp 2. sınıftan başlayıp 4. sınıfa geçince evli biri olacağım
Bu konuda epey bilgim var. Merak ettiğiniz hususları sorarsanız bildiğim kadarıyla cevap verebilirim..

ben hem evli hemde bebeğimle 2 yıl kpss ales vs çalıştım neden yapamayasınız

hedefinden sakın vazgeçme..çocuğun olmadığı için kolay ders çalışabilirsin..zor bir sınav çünkü...özel üni. 3. sınıftan başlatıyor..devlet üni. 3 ten başlatmıyor..şimdiden başarılar dilerim....

çocuk olmadığı için söylüyorum çok rahat ders çalışırsınız.
geçen sene ilk dönem yüksek lisans derslerinden dolayı; haftanın yarısı ankara yarısı istanbul yaşıyordum.
yine de evim tertemizdi; yemeğim hep hazırdı; ders de çalışıyordum; ayrıca özel ders de veriyordum çalışmasam da...
hamilelik ders çalışmamı engelledi; 4-6 aylık dönemde baya tezimi toparladım ama sonrasında yine bir şey yapamamaya başladım.
kızım doğduktan sonra da rahat çalışabileceğimi düşünüyorum, evimde karışan görüşen yok sonuçta.
siz de çok rahat çalışabilirsiniz bence...

ben varım..
yaşım 25, daha okumam gereken en az 5 sene var. çocuğu da en az 30 a kadar erteledik biz de.
eşim de 30 yaşında. önümüzdeki sene üniversite tercihi yapacak. (uzaktan eğitim olsa da)

3sene dile kolay..yumurta rezervi diye bi şey var biterse napacaksın yumurtalar..hem oku hem doğur..

Evliyken çalışılır da hukuk bürosunda çalışırken zor olabilir

Siz akşam kaça kadar çalışıyorsunuz bilmiyorum ama bizim şehirde 6,5 7 den önce işten çıkılmıyor Cumartesi de çalışılıyor

Kafa dolu ya da akşama kadar bilgisayara bakmaktan gözün ağrıyor

Hukuk zor bölüm ama azmin elinden bir şey kurtulmaz

Dipnot avukat olunca birden parada yüzmezsiniz çalıştığınız büronun büyüklüğünü bilemem ama her geçen gün pasta küçülüp paylaşanlar artıyor

Bende evli, çocuklu(o zaman sadece kızım vardı) hem de çalışıyordum dikey geçişle mühendisliği kazandım 1 sene okudum sonra bir taraftanda kpss ye hazırlanıyordum kpss den 90 puan alınca devlete atandım ve üniversiteyi bıraktım çünkü benim için çok yorucu oluyordu ben birinci öğretimi kazandım üniv. ama ikinci öğretimin dersine yetişebiliyordum ancak.işten çıkıp doğru okula gidiyordum... eve geldiğimde kızım uyumuş oluyordu ve onu çok özlüyordum.Kızım sitem ediyordu anneler okula gitmez çocuklar okula gider dedi bir gün bana ve bu cümle üzerine okulu bıraktım. Mühendis olarak atanmak biraz hayeldi.malum alımlar çok az oluyor...Eşimin desteğiyle yaptım herşeyi.... ders çalışırken çocukla hep ilgilendi.... yeri geldi işten gelince yemek bile yaptı...Canım eşimin hakkını ne yapsam ödeyemem bu güne onun sayesinde geldim....

bu kadar germeyin bence. adelt mezunlarına kpssde 70 alınca çok güzel atamalar oluyor ve çokta rahatlar ıslerınde . böyle bir şey neden düşünmüyor

İnşAllah sizde en kısa zamanda yerleşebilirsiniz, bende adalet okuyorum hoş daha mezun olamadım 3 dersim kaldı onları verirsem bitecek umarım, hangi üniversitelerde devam zorunluluğu yok birde ortalama kaç net yapmak gerekiyor.. Daha çalışmaya başlamadım ama bende evliyim hani yapabilir miyim bilemiyorum ama öğrenme istedim açıkcası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…