- 15 Nisan 2010
- 1.436
- 1.383
- Konu Sahibi POLYANNACIK
Ben açık öğretim mezunuyum. Memur olduğum için örgün okumayı hiç düşünmedim.İnşAllah sizde en kısa zamanda yerleşebilirsiniz, bende adalet okuyorum hoş daha mezun olamadım 3 dersim kaldı onları verirsem bitecek umarım, hangi üniversitelerde devam zorunluluğu yok birde ortalama kaç net yapmak gerekiyor.. Daha çalışmaya başlamadım ama bende evliyim hani yapabilir miyim bilemiyorum ama öğrenme istedim açıkcası
Biliyosunuzki geçen sene 900 kodu diye bir ayrım çıkardılar. Bu kodu sadece örgün mezunları yazabiliyor. Onların üniv'lere giriş puanları daha düşük. Aöf mezunlarının oldukça yüksek. Puanlara bakmışsanız biliyorsunuzdur zaten.
60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplam 120 sorudan sorumluyuz ve 140 dakikamız var.
Burda en sıkıntılı olanı sayısal mantık. Orda fark atmak gerekiyor. Bununda ne yazıkki soru sayısını arttırdılar 2014 sınavında.
Bende ilk defa geçen sene girdim 250 puan aldım. Çok panikledim yetiştiremedim Devlet için aöf mezunu olanlara en az 298 civarında puan almak gerekiyor. Bu puanlar her geçen sene artarak gidiyor. Yani 305 falan alacaksınızki bu iş tamam diyebilesiniz.
Netlere gelince tam olarak bir şey diyememekle beraber (standart sapma olduğu için bi şey diyemiyorum) en az 40 net sayısaldan, 50 nette sözelden yaparsanız devlet olabilir diye düşünüyorum.
Ben devlet olmadığı takdirde özel de düşünüyorum. Burslular için uğraşıyorum.
Devam zorunluluğu olmayan ünivler nette var. Çoğu devamlılık istemiyor. Siz puanı alında o sonraki iş