- 15 Nisan 2010
- 1.436
- 1.383
-
- Konu Sahibi POLYANNACIK
Ben açık öğretim mezunuyum. Memur olduğum için örgün okumayı hiç düşünmedim.İnşAllah sizde en kısa zamanda yerleşebilirsiniz, bende adalet okuyorum hoş daha mezun olamadım 3 dersim kaldı onları verirsem bitecek umarım, hangi üniversitelerde devam zorunluluğu yok birde ortalama kaç net yapmak gerekiyor.. Daha çalışmaya başlamadım ama bende evliyim hani yapabilir miyim bilemiyorum ama öğrenme istedim açıkcası
Çok teşekkür ederim cevabınız için uzun uzun yazmışsınız, katip misiniz :)Ben açık öğretim mezunuyum. Memur olduğum için örgün okumayı hiç düşünmedim.
Biliyosunuzki geçen sene 900 kodu diye bir ayrım çıkardılar. Bu kodu sadece örgün mezunları yazabiliyor. Onların üniv'lere giriş puanları daha düşük. Aöf mezunlarının oldukça yüksek. Puanlara bakmışsanız biliyorsunuzdur zaten.
60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplam 120 sorudan sorumluyuz ve 140 dakikamız var.
Burda en sıkıntılı olanı sayısal mantık. Orda fark atmak gerekiyor. Bununda ne yazıkki soru sayısını arttırdılar 2014 sınavında.
Bende ilk defa geçen sene girdim 250 puan aldım. Çok panikledim yetiştiremedimDevlet için aöf mezunu olanlara en az 298 civarında puan almak gerekiyor. Bu puanlar her geçen sene artarak gidiyor. Yani 305 falan alacaksınızki bu iş tamam diyebilesiniz.
Netlere gelince tam olarak bir şey diyememekle beraber (standart sapma olduğu için bi şey diyemiyorum) en az 40 net sayısaldan, 50 nette sözelden yaparsanız devlet olabilir diye düşünüyorum.
Ben devlet olmadığı takdirde özel de düşünüyorum. Burslular için uğraşıyorum.
Devam zorunluluğu olmayan ünivler nette var. Çoğu devamlılık istemiyor. Siz puanı alında o sonraki iş
Evet canım katibimÇok teşekkür ederim cevabınız için uzun uzun yazmışsınız, katip misiniz :)
Umarım bu sene başarabilirsiniz.. Ben daha mezun olamadığım için bu seneyi gözden çıkardım resmen.. Ama yine de yavaştan çalışmalara başlamak istiyorum, hem evli olup, hem işe gelmek, sonra ders çalışmakla anca üstesinden gelebilirim sanırım :)
Aslında olmayacak gibi de değilmiş, azimle yapılabilir diye düşünüyorum hayırlısı bakalım, biz bi puanı alalım da o zaman :)
Ahahah resmen kendi geleceğimi gördüm yazdıklarınızdaBen de 8 aylık evliyim kamuda uzman yardımcısıyım uzmanlık izin tez hazırlıyorum ydsden 70 almam lazım İngilizcem de çok çok iyi değil İngilizce çalışıyorum bunlar bitince de uzmanlık için yeterlilik sınavım olacak yani önümüzdeki 2 yıl iptalim eşim de yüksek lisansa başlıyor o da ders çalışacak 1,5 sene . Çocuk kesinlikle düşünemiyorum bu tempoda 2 yıl sonra anca düşünmeye başlarız herhalde. Normalde çok şükür işim rahat akşam ders çalışma derdim olmasa sadece iş ve ev derdim çok rahat her şeye vakit ayırıyordum şimdi isyan bayrağını çekmek üzereyim akşamları şöyle eşimle oturup keyifli bir şekilde doğru düzgün bir film bile izleyemiyoruz.
:) Yok canım ben hiç deneme yapmadım, zaten yeni yeni aklıma yattı bu DGS macerası, eşimde mühendislik için girmek istiyor, ki okul çoktan bitmiş artık o uzun pragrafları okumak insanı zorluyordur tabi..Evet canım katibim
Göründüğü kadar kolay değil. Deneme yaptın mı bilmiyorum ama ben dersanede 2 defa denemeye girdim oldukça zorluyor. Sayısalım iyi diyebilirim. Türkçemde öyle. Fakat o uzun paragraf soruları mahvediyor beni. Beynim uyuşuyor algılayamamaya başlıyorum resmen. 60 sorunun 45 46 tanesi paragraf sanırım.
Matematikte 10 tanesi falan çok kolay oluyor. Herkes yapıyor zaten. Dediğim gibi farkı sayısal mantık ve geo'dan atmak lazım. Yoksa imkansız
Sürekli yeni sisteme göre hazırlanmış denemeler çözmeni tavsiye ederim.. Çok basit gibi görünüp özünde başbelası olan bir sınav türü DGS
Benim sevgilim de mühendis. Farklı şehirlerde görev yapıyoruz. Aynı yerde olsak matematik çalıştıracaktı ama maalesef.. Birde asker şimdi o. Ah sevdiceğim benim:) Yok canım ben hiç deneme yapmadım, zaten yeni yeni aklıma yattı bu DGS macerası, eşimde mühendislik için girmek istiyor, ki okul çoktan bitmiş artık o uzun pragrafları okumak insanı zorluyordur tabi..
O zaman ben hiç çalışmadan bir deneme çözeyim ki nerede olduğumu bir göreyim..
Rabbim gönlünüze göre versin İnşAllah, teşekkür ederim bilgilerinizden beni de mahrum bırakmadığınız için :)Benim sevgilim de mühendis. Farklı şehirlerde görev yapıyoruz. Aynı yerde olsak matematik çalıştıracaktı ama maalesef.. Birde asker şimdi o. Ah sevdiceğim benimNeyse..
O da Ygs ve Lys'ye girip başka bir bölüm daha okumak istiyor. Kendi alanından da yüksek lisans yapıyor aynı zamanda..
Ben son sınıfa geçince evlenmeyi düşünüyoruz. Yani bu sene kayıt yaptırırsam 2 sene sonra demek oluyor bu...
Denemeyi süre tutup yapın mutlaka. Ne demek istediğimi anlayacaksınızAma mutlaka yeni müfredata uygun olsun.
kızlar merhaba bi konuda fikirlerini almak istiyorum.
27 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim.çocuk yok.adalet mezunuyum.5 yıldır hukuk bürosunda icra takip elemanı olarak çalşıyorum.dgs ile hukuk fakültesine geçmek istiyorum.bu konuda bilgisi olan varmı.özel üniversite düşünüyorum ve 3.sınıftan başlatan üniversiteler varmış.internette biraz bakındım ama net bilgi bulamadım.kendim çalşacağım türkçe matematik temelim var.çocuk düşünmüyoruz 3o yaşıma kadar erteledim açıkçası doğrumu yapıyorum bilemedim.evli olup ders çalışmayı başarabilen varmı? bu arada eşim beni teşvik etti.ama çalışmayı sürdüreceğim.devam zorunluluğu olmayan bi üniversite tercih etmek zorundayım.sizce ?
merhaba teşekkür ederim ilgilendğiniz için 3.sınıftan başlatan ve devam zorunluluğu olmayan hangi üniversiteler biliyormusunuzBende adalet mezunuyum dgs ile hukuk'a yerleşeceğim inşallah.
Devam zorunluluğu olmayan bir çok üniv. var hatta çoğunun devam zorunluluğu yok hukuk fakültesinde.
Ben evli değilim, bu süreçte evlenmeyi de düşünmüyorum.
İnşallah eylülde kaydımı yaptırıp 2. sınıftan başlayıp 4. sınıfa geçince evli biri olacağım
Bu konuda epey bilgim var. Merak ettiğiniz hususları sorarsanız bildiğim kadarıyla cevap verebilirim..
Evliyken çalışılır da hukuk bürosunda çalışırken zor olabilir
Siz akşam kaça kadar çalışıyorsunuz bilmiyorum ama bizim şehirde 6,5 7 den önce işten çıkılmıyor Cumartesi de çalışılıyor
Kafa dolu ya da akşama kadar bilgisayara bakmaktan gözün ağrıyor
Hukuk zor bölüm ama azmin elinden bir şey kurtulmaz
Dipnot avukat olunca birden parada yüzmezsiniz çalıştığınız büronun büyüklüğünü bilemem ama her geçen gün pasta küçülüp paylaşanlar artıyor
O nasıl oluyor gerçekten merak ettim ben de. Sanki hukuk fakültesinin ilk 2 senesini okumuş gibi mi düşünüyorlarmerhaba teşekkür ederim ilgilendğiniz için 3.sınıftan başlatan ve devam zorunluluğu olmayan hangi üniversiteler biliyormusunuz
O nasıl oluyor gerçekten merak ettim ben de. Sanki hukuk fakültesinin ilk 2 senesini okumuş gibi mi düşünüyorlar
yapabileceğinizi düşünüyorum...sadece kararlı olmak yeterli..yapabilir miyim değil de yapacağım deyin..
ben de evli ve hatta çocuklu olarak ikinci üniversiteyi okuyacağım...bu yıl yeniden yds ye gireceğim....
Aynı dersler de aynı ağırlıkta değil ondan garipsedim. Hukukta 1 sene boyunca görülüyor, dönemsel ayrılmıyor ya ondan garibime gitti. Hayırlısı olsun, çalışma azmi bulursun inşallah. Ben de çalışsam süper olacakta çok uzak kalmışım derslerdenhayır zaten okuyorsun.adalet mezunuyum ilk 2 yıl aynı dersler mevcut.bazı üniversiteler muaf tutuyor 3.sınıftan başlatıyor.
Ben açık öğretim mezunuyum. Memur olduğum için örgün okumayı hiç düşünmedim.
Biliyosunuzki geçen sene 900 kodu diye bir ayrım çıkardılar. Bu kodu sadece örgün mezunları yazabiliyor. Onların üniv'lere giriş puanları daha düşük. Aöf mezunlarının oldukça yüksek. Puanlara bakmışsanız biliyorsunuzdur zaten.
60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplam 120 sorudan sorumluyuz ve 140 dakikamız var.
Burda en sıkıntılı olanı sayısal mantık. Orda fark atmak gerekiyor. Bununda ne yazıkki soru sayısını arttırdılar 2014 sınavında.
Bende ilk defa geçen sene girdim 250 puan aldım. Çok panikledim yetiştiremedimDevlet için aöf mezunu olanlara en az 298 civarında puan almak gerekiyor. Bu puanlar her geçen sene artarak gidiyor. Yani 305 falan alacaksınızki bu iş tamam diyebilesiniz.
Netlere gelince tam olarak bir şey diyememekle beraber (standart sapma olduğu için bi şey diyemiyorum) en az 40 net sayısaldan, 50 nette sözelden yaparsanız devlet olabilir diye düşünüyorum.
Ben devlet olmadığı takdirde özel de düşünüyorum. Burslular için uğraşıyorum.
Devam zorunluluğu olmayan ünivler nette var. Çoğu devamlılık istemiyor. Siz puanı alında o sonraki iş