• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri evli olmadığı için tüp bebek tedavisi olamayan varmı?

esenruh

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
46
0
296
İstanbul
evet arkadaşlar...hayat mücadelesi...abim..ablam....yiğenlerim....hepsine geleceklerini hazırlayayım...herkez rahat yaşasın derken...iş...kariyer...gurur...fırtınalı aşk derken bir baktım ki yaş 41 olmuş...ne zaman büyüdüm anlamadım..15 senedir aşkımı paylaştığım sevgilimle ilk defa 1 sene önce kazara hamile kaldığımı şiddetli ağrı ve kanamayla hastaneye kaldırıldığımda doktorun hemen kürdaş yapmalıyız 8 haftalık gebelik sonlanmış deyince büyüdüm herhalde...o anki duygularım tarif edilemez...bilinçsizce doktara kurtaramazmısınız diye çaresizce yalvarmam...sevgilimin gözlerindeki şaşkınlık ve acı...beş on dakika annelik duygusunu hissedip sonraki boşluk....ilk defa sevgilime büyük bir aşk ile bağlanmama rağmen ilk defa ona ait olduğumu hissetmem...inanınki tarif edilemez...ben ve sevgilimin çok zor bir hayatı oldu...çok badireler ayrılıklar yaşdık ama kopamadık...kopmaya da niyetimiz yok...ben onsuz o bensiz nefes alamıyoruz...fakat birbirimizede kavuşamıyoruz şimdilik.15 sene olmasına rağmen ilk günki gibi büyük aşkımız..mesafeli düzgün kıymetli saygılı ve tutkuluyuz...düşükten 1 sene sonra çocuk yapmaya karar verdik.verdik vermesinede bu kez çocuk olmuyor iyimi...6 aydır korunmama rağmen olmuyor doktor yumurtaların var dedi...olmaması için bir sebep yok...test yaptım hormanlar sınırda..zaman kaybeme tüp yap dedi....tüp yapayımda acıbademe sordum evlenme cüzdanı şart dedi...iyide biz en erken 1 sene sonra evlenebiliriz..(yanlış anlaşılmasın aşkım evli değil)benim işim ve onun bazı sebeplerinden dolayı biz geç kalmayalım önce çocuk sonra nikah yapalım dedik....cüzdanı daha sonra göstersek dünyanın sonu gelmez ya....tüp bebeğe başladıktan sonra boşanmaya kalkanların tedavisi yarımmı bırakılacak acaba....her neyse benim durumumda olan arkadaşlar varmı sohbet etmek istiyorum...ben doğru adamı buldum doğru karar verdim ama zamanlama yanlış oldu ne yapayım.......:((

Son düzenleme:
Çocuk yaptıktan sonra evleneceğinize dair garanti var mı?

Evlenecekseniz de niçin şimdiden gayr-ı meşru diye nitelenecek bir çocuk yapasınız ki, o çocuğun suçu ne olacak?

Evlenmek masraflardan dolayı vs ise, nikah yaparsınız ama şimdiki gibi yaşamaya devam edersiniz, evlilik cüzdanınızda olur, çocuk da yapabilirsiniz, 1 sene sonra düğününüzü yaparsınız. Şimdi öğrenci sevgililer bile kendi aralarında nikah yapıyorlar, onlar için uygun görülmüyor ama sizin için en uygunu o gibi...

Çocuk yaptıktan sonra evleneceğinize dair garanti var mı?

Evlenecekseniz de niçin şimdiden gayr-ı meşru diye nitelenecek bir çocuk yapasınız ki, o çocuğun suçu ne olacak?

Evlenmek masraflardan dolayı vs ise, nikah yaparsınız ama şimdiki gibi yaşamaya devam edersiniz, evlilik cüzdanınızda olur, çocuk da yapabilirsiniz, 1 sene sonra düğününüzü yaparsınız. Şimdi öğrenci sevgililer bile kendi aralarında nikah yapıyorlar, onlar için uygun görülmüyor ama sizin için en uygunu o gibi...

Yarına çıkmaya garantimiz varmı? yada evlilik cüzdanına çok güvenip bir kaç sene veya bir kaç ay sonra yalnız kalmayacağımıza kim garanti verebilirki?
Ben bu yaşıma kadar ne deftere kaleme nede bir başkasına güvenerek karar vermedim....bu saatten sonrada vermem...Ben önce Allahıma sonrada kendime güvenirim..
Bunlar senin anladığın gibi bu kadar basit kararlar değil...zor bir karar...ve ben kararımı verdim...Üstelik bu yazdıklarımdan sevgilime güvenmediğim evlenmiyeceğim anlamı çıkarılmasın lütfen...Tam aksine sevgilime güvenim sonsuzdur...biz bu noktalara çok acı tecrübelerle geldik. O benim için sadece sevgili değil...o benim için CAN.....candanda ileri o benim için Allahımın bana gönderdiği bir hediye (bu cümleyi o benim için kullanır) 15 senedir ona dert üzüntü (bana ait dertler) stres ..(.bazen mutluluk) vermeme rağmen bazen bunalıma girip git hayatımdan daha fazla üzülme dememe rağmen gitmeyen beni rüzgardan bile sakınan ben çocuk yapıncamı gidecek.....bunca yıldır zorda kalınca ben sözümü tutmadığım olmuştur....ama o asla....onun sözü benim için tüm kağıtlardan daha sağlamdır....hoş gitse ne olur...ben yiğenlerimin kimisini okutan kimisine yurt dışında eğitime gönderen kimisini evlendiren ev iş sahibi yaptıran kendi çocuğumamı yapmıyacağım...
Gayr-ı meşru kelimesi pek hoş olmamış...olsa olsa benim parçam aşkımın bir meyvesi benim çocuğum olur...hemde çok şanslı bir çocuk olur..Allahın izniyle...
Şuanda evlenememem burda yazamayacağım çok özel bir konu.....maddiyat veya birimizin evli falan oluşu değil...İkimizde bekar ve özgürüz.Benim kendi işim var baba adayı torunumun bile geleceğini garanti altına alacak durumda çok şükür.Üstelik konumundan dolayı çocuğum bildiğniz veliaht adayı....anlıyacağın sevgili arkadaşım çocuğum acınacak veya suçlanacak bir pozisyonda olmaz ALLAHIN izniyle buna ne annesi nede babası izin vermez....O benim ve sevgilimin çevresinin çok iyi bildiği çok büyük bir aşkım meyvası olur......acınan değil aksine çok sevilen bir çocuk olur...Allah yeter ki kısmet etsin. sevgiler....

Son düzenleme:
evet arkadaşlar...hayat mücadelesi...abim..ablam....yiğenlerim....hepsine geleceklerini hazırlayayım...herkez rahat yaşasın derken...iş...kariyer...gurur...fırtınalı aşk derken bir baktım ki yaş 41 olmuş...ne zaman büyüdüm anlamadım..15 senedir aşkımı paylaştığım sevgilimle ilk defa 1 sene önce kazara hamile kaldığımı şiddetli ağrı ve kanamayla hastaneye kaldırıldığımda doktorun hemen kürdaş yapmalıyız 8 haftalık gebelik sonlanmış deyince büyüdüm herhalde...o anki duygularım tarif edilemez...bilinçsizce doktara kurtaramazmısınız diye çaresizce yalvarmam...sevgilimin gözlerindeki şaşkınlık ve acı...beş on dakika annelik duygusunu hissedip sonraki boşluk....ilk defa sevgilime büyük bir aşk ile bağlanmama rağmen ilk defa ona ait olduğumu hissetmem...inanınki tarif edilemez...ben ve sevgilimin çok zor bir hayatı oldu...çok badireler ayrılıklar yaşdık ama kopamadık...kopmaya da niyetimiz yok...ben onsuz o bensiz nefes alamıyoruz...fakat birbirimizede kavuşamıyoruz şimdilik.15 sene olmasına rağmen ilk günki gibi büyük aşkımız..mesafeli düzgün kıymetli saygılı ve tutkuluyuz...düşükten 1 sene sonra çocuk yapmaya karar verdik.verdik vermesinede bu kez çocuk olmuyor iyimi...6 aydır korunmama rağmen olmuyor doktor yumurtaların var dedi...olmaması için bir sebep yok...test yaptım hormanlar sınırda..zaman kaybeme tüp yap dedi....tüp yapayımda acıbademe sordum evlenme cüzdanı şart dedi...iyide biz en erken 1 sene sonra evlenebiliriz..(yanlış anlaşılmasın aşkım evli değil)benim işim ve onun bazı sebeplerinden dolayı biz geç kalmayalım önce çocuk sonra nikah yapalım dedik....cüzdanı daha sonra göstersek dünyanın sonu gelmez ya....tüp bebeğe başladıktan sonra boşanmaya kalkanların tedavisi yarımmı bırakılacak acaba....her neyse benim durumumda olan arkadaşlar varmı sohbet etmek istiyorum...ben doğru admı buldum doğru karar verdim ama zamanlama yanlış oldu ne yapayım.......:((
... sizde yanlış bir durum olduğunun farkındasınız ama.. hayatta hiç birşeyin garantisi yok.. evlenme durumununda.. önce evlenip sonra çocuk düşünün ki rast gitsin işiniz..

bu hayat sizin.üstelik 41 yaşındasınız sizi yargılamak pek hoş değil.benim önerim kıbrısta tüp bebek denemenizdir.sanırım orda evllik şartı yok.galba kontroller burada yapılıyor.transferde kıbrısta araştırmanızı öneririm.burada işler çok sıkı.biz bu denemeleri yaparken tam embriyoların döllenmesi anında isteniyor evllik cüzdanı.cüzdan yoksa transferde yok.birde dondurulmuş embriyoları bile boşanma halinde veremezler diye imza atıyoruz.o yüzden türkiye de değil başka yerlerde araştırmanız daha olr

Gayr-ı meşru ifadesinden pek hoşlanmamışsınız ama kusura bakmayın ki o ifadeyi ben bulmadım kime sorsanız -sizin durumunuzu değil ifadenin anlamını- aynı şeyi söyleyecektir. Hayat sizin hayatınız, konu açmışsınız fikrimizi söyledik bizde, herkes kendi kararlarından mesuldur neticede, esenlikler diliyorum...

... sizde yanlış bir durum olduğunun farkındasınız ama.. hayatta hiç birşeyin garantisi yok.. evlenme durumununda.. önce evlenip sonra çocuk düşünün ki rast gitsin işiniz..

Yazdığım mesajlarda yanlış bir durumda olduğum hissiyatına mı kapıldınız.Benim farkındalığımın farkını siz fark ettiğiniz için tebrik ederim...Hayatta hiç bir şeyin garantisi olmadığını zaten ben cevabımda yazdım....çok acı tecrübelerinide yaşadım...hepsininde üstesinden geldim...yine gelirim.....artı....garantimi kendim yaratırım...kimseninde garantisine ihtiyacım yok......önce evlenip sonra çocuk yapan insanların işlerinin rast gideceğinin garantisinide sayenizde öğrenmiş oldum.( lütfen sizlere cevap vereyim derken şuanda evlenemedğim için evlilik düşmanı gibi yanlış bir algıya varmanızı istemem....çünki evlenmek isteseydim bu güne kadar 40 kez evlenmiştim...)Evlilik çok kutsal bir müeesesedir...sevdiğim ve önce gönülden nikahlandığım insanla nikahlanmak isterim ki mezara kadar sürsün....pazara kadar değil....ve bu arada her doğru gibi görünen kalıplaşmış sözler her keze doğru gelmezzzzz..veya uygun olmaz...belki benim bekleme zamanım yoktur....belki benim yaptığım sıralama benim için doğru olandır.....değilmi? sevgiler....arkadaşım....işin daima rast gitsin.....

Son düzenleme:
bu hayat sizin.üstelik 41 yaşındasınız sizi yargılamak pek hoş değil.benim önerim kıbrısta tüp bebek denemenizdir.sanırım orda evllik şartı yok.galba kontroller burada yapılıyor.transferde kıbrısta araştırmanızı öneririm.burada işler çok sıkı.biz bu denemeleri yaparken tam embriyoların döllenmesi anında isteniyor evllik cüzdanı.cüzdan yoksa transferde yok.birde dondurulmuş embriyoları bile boşanma halinde veremezler diye imza atıyoruz.o yüzden türkiye de değil başka yerlerde araştırmanız daha olr

Öncelikle ön yargısız bu mesajınız için çok teşekkür ediyorum....Maalesefki galiba toplum olarak bizim en güzel yaptığımız iş karşımızdakini anlamaya çalışmak yerine yargılamak.... tabikiii işin kolayı bu......Burda arkadaşlara cevap yazayım derken istemedğim halde polimiğe girmiş oldum....üstelik polimiğe girmeyi hiç sevmem ama hasızlığa da hiç tahammülüm yok.....Her neyse Allahtan sizin gibi ufku geniş üstelik eğitimci(profilinizi okudum da:))) bir arkadaşın da varlığını hissetmiş oldum.....Bu arada tavsiyeniz içnde çok teşekkür ederim....İşlerim gereği İstanbul da tedavi imkanlarını araştırıyorum....fakat iki yerden ümidimi kestim...yine istanbulu araştırıyorum.Fakat sizden sonra Kıbrısıda araştırmaya başlayacağım...tekrar teşekkür ederim....ne deyimki...Yüce Allahım bütün dileklerinizi kabul edip annelik mertebesine çıkarsın sizi inşallah....sevgiyle kalın.....

Son düzenleme:
Ben hiç tüp bebek denemedim ama sanırım evlilik şartı arıyorlar bencede en uygunu bu işi kıbrısta yaptırmanız.Allah gönlünüze göre versin

Gayr-ı meşru ifadesinden pek hoşlanmamışsınız ama kusura bakmayın ki o ifadeyi ben bulmadım kime sorsanız -sizin durumunuzu değil ifadenin anlamını- aynı şeyi söyleyecektir. Hayat sizin hayatınız, konu açmışsınız fikrimizi söyledik bizde, herkes kendi kararlarından mesuldur neticede, esenlikler diliyorum...
Aslında ben size verdiğim cevabı sizin nezdinizde böyle kalıplaşmış yakıştırmalar..öze değilde şekle önem verenlere de vermiş oldum.....Bu yüzden kimseye sormaya gerek yok ben kendime ve kendi vicdanıma sorarım......sevgiler...

Son düzenleme:
Ben hiç tüp bebek denemedim ama sanırım evlilik şartı arıyorlar bencede en uygunu bu işi kıbrısta yaptırmanız.Allah gönlünüze göre versin

Teşekkürederim canım.....araştırıyorum.....Gidişat Kıbrıs görünüyor...Ama ben daha İstanbuldan ümidimi kesmedim....Biliyorsunuz.....olmıyacak iş yoktur...hele bizim memlekette...her neyse tüp bebek denemedim diyorsunuz.....herhalde aşılama sürecindesiniz......hangi süreçte olursanız olun.....bu güzel bahar ayında dışardaki ağaçlar...çiçekler gibi sizinde içinizde tomurcuklar açsın çiçekler açsın inşallah....önce siz inanın anne olacağınıza bebekleriniz gelip sizi bulacaktır.....sevgiler....

Son düzenleme:
merhabalar, yazdıklarınızı ilgiyle okudum. ilgiyle diyorum çünkü bugüne kadar tüp bebek meselesinin bu evlilik şartı kısmını hiç düşünmemiştim. böyle bir şart olduğunu bilmiyordum ve kanunlarımızı resmen kınıyorum. çünkü bunun adı düpedüz ayırımcılıktır. çocuk sahibi olmak isteyen 2 insan evli olsalar da olmasalar da sahip olabilmelidirler. evlilik evet manevi bir müesseses ama aynı zamanda kanuni bir akittir. temeli medeni hukuk ve miras hukukuna dayanır. zaten bir akit olduğu için de feshedilebilir yani boşanma diye bir şey vardır. devlet bireylere çocuk sahibi olmak için tıbbi yardım almak için böyle bir akit şartı getirmemelidir. ben olsam sizin yerinize tüp bebekle ilgili bu kanun ve yönetmeliklerin ayırımcılık taşımasından dolayı dava açardım. ha diyeceksiniz ki dava yıllarca sürer, belki size bir faydası omaz ama en azından örnek teşkil eder.

diğer yandan şayet çocuk sahibi olmak istiyorsanız, o çocuğu büyütüp iyi bir gelecek sağlayacağınıza da inanıyorsanız, olmalısınız. yurtdışında milyonlarca insan evlilik bağı olmadan çocuk sahibi oluyor. hatta artık bekar insanlar gidip sperm bankalarının yardımıyla tek başlarına çocuk sahibi olup büyütüyor. fakat maalesef bizim ülkemizde bu hala bir tabu. diğer yandan imam nikahlı yaşayıp, resmi nikah bağı olmayan, en önemlisi ilişkileri pamuk ipliğine bağlı bir yığın insan da çocuk sahibi oluyor ama kimse onlara bir şey demiyor. toplum onları gayet karı koca görüyor. gazetelerde okuyoruz adam biriyle kaçmış ya da kadın çocuklarını bırakıp gitmiş, çocuklar ortada sersefil. ne yani bir süre aynı çatı altında yaşadıkları için, toplumda da dini nikahdan dolayı evli göründükleri için onlar daha mı çok hak ediyor çocuk sahibi olmayı? yani benim kanaatimce 1 yıl sonra evlenmeniz ya da evlenmemeniz bile çok önemli değil. şayet sizin için eş dost,iş çevresi, aileniz psikolojik baskı oluşturmayacaksa, ben hepsine katlanırım diyorsanız sizin bileceğiniz işdir. sonuçta annelik duygusunu tatmak sizin de hakkınız. bunu doğal yollarla yapabiliyor olsaydınız devlet ne diyebilecekti ki?

benim de size tavsiyem kıbrısdaki merkezleri araştırmanız olacaktır. orada böyle bir şart olacağını sanmıyorum. ama varsa istanbul'daki bir kaç kliniğin yunan adalarında da kliniği olduğunu okumuştum. yunanistan bir ab ülkesi olduğu için asla böyle bir evlilik şartı getireceğini sanmıyorum. kaldı ki ab ülkelerinde sizin gibi yıllardır birlikte olan insanlar, evlilik bağı olmaksızın kanuni eş sayılıp, aynen evliymiş gibi bazı medeni haklardan ve miras haklarından bile yararlanıyor.

sağol canım iyi dileklerin için Allah uzun ömürler versin çocuğum var

Simlamutlu kusura bakma canım profiline bakmadan cevap yazdım....buraya girdiğiniz için çocuğunuz yok tedavi görüyorsunuz zannettim.....ben bir kaç gündür mesaj yazdığım için acemiliğime ver....Allah çocuğunuzu size bağışlasın .....ailesine...vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olsun temennisi ile.... bu kez yüzünüzde güller açması dileyiğle...:))

Son düzenleme:
merhabalar, yazdıklarınızı ilgiyle okudum. ilgiyle diyorum çünkü bugüne kadar tüp bebek meselesinin bu evlilik şartı kısmını hiç düşünmemiştim. böyle bir şart olduğunu bilmiyordum ve kanunlarımızı resmen kınıyorum. çünkü bunun adı düpedüz ayırımcılıktır. çocuk sahibi olmak isteyen 2 insan evli olsalar da olmasalar da sahip olabilmelidirler. evlilik evet manevi bir müesseses ama aynı zamanda kanuni bir akittir. temeli medeni hukuk ve miras hukukuna dayanır. zaten bir akit olduğu için de feshedilebilir yani boşanma diye bir şey vardır. devlet bireylere çocuk sahibi olmak için tıbbi yardım almak için böyle bir akit şartı getirmemelidir. ben olsam sizin yerinize tüp bebekle ilgili bu kanun ve yönetmeliklerin ayırımcılık taşımasından dolayı dava açardım. ha diyeceksiniz ki dava yıllarca sürer, belki size bir faydası omaz ama en azından örnek teşkil eder.

diğer yandan şayet çocuk sahibi olmak istiyorsanız, o çocuğu büyütüp iyi bir gelecek sağlayacağınıza da inanıyorsanız, olmalısınız. yurtdışında milyonlarca insan evlilik bağı olmadan çocuk sahibi oluyor. hatta artık bekar insanlar gidip sperm bankalarının yardımıyla tek başlarına çocuk sahibi olup büyütüyor. fakat maalesef bizim ülkemizde bu hala bir tabu. diğer yandan imam nikahlı yaşayıp, resmi nikah bağı olmayan, en önemlisi ilişkileri pamuk ipliğine bağlı bir yığın insan da çocuk sahibi oluyor ama kimse onlara bir şey demiyor. toplum onları gayet karı koca görüyor. gazetelerde okuyoruz adam biriyle kaçmış ya da kadın çocuklarını bırakıp gitmiş, çocuklar ortada sersefil. ne yani bir süre aynı çatı altında yaşadıkları için, toplumda da dini nikahdan dolayı evli göründükleri için onlar daha mı çok hak ediyor çocuk sahibi olmayı? yani benim kanaatimce 1 yıl sonra evlenmeniz ya da evlenmemeniz bile çok önemli değil. şayet sizin için eş dost,iş çevresi, aileniz psikolojik baskı oluşturmayacaksa, ben hepsine katlanırım diyorsanız sizin bileceğiniz işdir. sonuçta annelik duygusunu tatmak sizin de hakkınız. bunu doğal yollarla yapabiliyor olsaydınız devlet ne diyebilecekti ki?

benim de size tavsiyem kıbrısdaki merkezleri araştırmanız olacaktır. orada böyle bir şart olacağını sanmıyorum. ama varsa istanbul'daki bir kaç kliniğin yunan adalarında da kliniği olduğunu okumuştum. yunanistan bir ab ülkesi olduğu için asla böyle bir evlilik şartı getireceğini sanmıyorum. kaldı ki ab ülkelerinde sizin gibi yıllardır birlikte olan insanlar, evlilik bağı olmaksızın kanuni eş sayılıp, aynen evliymiş gibi bazı medeni haklardan ve miras haklarından bile yararlanıyor.

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum....konuya bu şekilde vakıf olduğunuza da çok memnun oldum....tabiri caiz ise madalyonun sadece bir yüzüne bakmak isteyenlere
inat iki tarafını görmek her insanın harcı değil...kendini yetiştirmeyle alakalıdır....hoş.... bakmak görmek değildir....etrafımızda çok bakan körler var....önce gönül gözüyle görmek gerekir....Sevgili immortalbeloved....ben hep gönül gözü açık olan biri oldum.....gönlümü kalıplara...kalıplaşmış tabulara hiç sokmadım....hayattan ne istediysem çok şükür aldım....maddi...manevi.....hemde çok genç yaşlarda...hep kendim yaptım kendim başardım Allahımın yardımıyla...ama ilginç olanı hiç kendim için bir şey istemedim. hep başkaları için istedim başkaları için mücadele ettim.....Allahım onların yanında benide mükafatlandırdı..İşte bu yüzden garantinin anlamı benim için evlilik cüzdanı değil..insanın kendisidir...Baskılar dan bahsetmişsin...Ailem herkezin olduğu gibi benim için çok kıymetlidir. onlar sadece benim mutluluğumu ister....beni çok evlendirmek istediler....taliplerim şuan nişanlı olmama rağmen azımsanmayacak ölçüde ama ben evlenmiş olmak için hatta çocuk için bile evlenmem ......Allahıın gücüne gitmesin..ne evlilğini kurtarmak için çocuğu kullanmak nede çocuk için evlilik yapmak bana göre değil....(çocuk için çekilmeyecek koca kahrınıda çekmem)ne kendime ne de karşımdakine bu haksızlığı yapmam....Evet..... arkadaşım... baskılar benden korksun ..ben baskılardan korkmam....hayatımıda kim ne der meşrumu...gayrımeşrumu safsatalarına göre düzenlemem....illede o yar olsun derler ya bende olursa ...eğer Allahım bu sefer ilk kez kendin için istemişsin derse..ki... diyeceğine inanıyorum...illede o yardan olsun....... çünki o yar benim nefesim....ayaklarımda ki derman... gözümdeki ışık.....bu mutluluğumuza çocuklarımızda şahit olsun istiyorum..Allah herkezin gönlüne göre versin.....hep onu söylerim çocuklar ilk anne ile babanın birbirleriyle olan münasebetlerini baz alırlar..benim çocuğum da bu büyük aşkın...saygının...itibarın vede değerin içinde büyürse işte o zaman gerekli ve en önemli mirası bırakmış oluruz...maddiyat haricinde...eğitim evde başlıyor demiyoruz boşuna.....Bu arada ben kendimi bekar olarak değil.....çocuk isteyen...annelik hasretiyle yanan...hayatının aşkıylı evli bir bayan olarak hissediyorum....7-8 ay veya 1 sene sonra elime evlilik cüzdanını alınca hislerim değişmeyecek....Sevgili immortalbeloved....Kıbrısı araştırıyorum...hatta ilk fırsatımı bulduğumda gideceğim...yüz yüze görüşmek ve merkezleri incelemek için...Evrendeki tüm güzel enerjilerin sana akması dileğiyle.....

Son düzenleme:
Aslında ben size verdiğim cevabı sizin nezdinizde böyle kalıplaşmış yakıştırmalar..öze değilde şekle önem verenlere de vermiş oldum.....Bu yüzden kimseye sormaya gerek yok ben kendime ve kendi vicdanıma sorarım......sevgiler...

41 yaşına kadar niye bekledinizki? çok ilginç bi hikayeniz var konu paylaşıyorsunuz yapılan olumlu olumsuz yorumlarada kendinizi hazırlıcaksınız.... öncelikle şunu bilmenizi isterimki hayırlı bi işe kalkışıyorsunuz istek hayırlı evlat sahibi olmak istiyorsunuz ama yaşam sa çok farklı yıllardır birlikteliginiz oldugu ve kopamadıgınız halde nikah yapmak niye zor olsunki maddi manevi sorunun olmayan insanlar niye bu konuda zorlanıp canım memleketim dururken niye gidip sırf nikahsız çoçuk yapmak için kıbrısı seçmek isterki ??... yazılarınız manevi gücü kuvvetli bi insana benziyor ama üzgünüm yazılarınız yaşantınızla uyuşmuyor ben sizin hayatınızı yargılamak için degil sadece dogru olanı yazyorum hakkınızda hayırlısı olsun ne diyim....

Herkes aynı bakış açısı içinde olmak zorunda değil.Sizin doğrularınıza başkaları yanlış bakabilir.
Ama karşınızdaki yargılamak yerine saygı duymak daha doğru olmalı.
siz buraya fikir sormak için konu açmışsın yaptığım doğru mu yanlış mı diye sormak için değil...
arkadaşlar buradaki ayrımı yapabilselerdi sizinle polemiğe girmemiş olacaklardı.

Açıkcası konunuzu ilk okuduğumda banada doğru gelmedi
alışılmışın dışında bir konu old için sanırm
ama sizi yargılamak yerine yardımcı olmayı istedim
sizi anlamaya çalıştım
Ortada evlenmenizi geçiktirecek bir neden var sanırım
malesef hayatımızda herşey dörtdörtlük gitmiyor prüzler çıkıyor biz istesekte istemesekte
sizin içinde böyle bi durum söz konusu ama bu sizin sevdiğiniz insandan çocuk sahibi olma,
En önemlisi anne olma isteğinizi elinizden almamalı
tüp bebek ile ilgili olan prosedürler hakkında bilgim yok
ama anladığım kadarıyla Türkiye'de bu iş imkansız gibi
Bu konuda yurt dışı sizin için çözüm olabilir.
Umarım herşey dilediğiniz gibi olur...

Ben de bir insanın çocuk sahibi olmak için tıbbi yardım almak istediğinde medeni durumunu beyanı gerektiğini öğrenince şaşırdım. Ne demek? Evli olmayan çocuk sahibi olamaz mı? Kime ne?
Resmi nikahı her zaman savunurum, zira bizim toplumumuzun büyük bölümünde o güzel şairin deyimiyle "kadının yeri öküzümüzden sonra gelir soframızda". Bu yüzden kadın bu toplumda, maddi ve sosyal anlamda kendini korumak adına nikahına sahip çıkmalıdır. Ama bunu aşmış kadınların da her birlikteliklerini belediyeye onaylatmasına gerek olduğunu da düşünmüyorum. Çocuk yaparken de bu böyle.
Ha bu arada birşey de belirteyim, "gayri meşru çocuk" diye bir kavram hukukumuzda yer almaz. Günlük dildeki kullanımda da babası tarafından kabul edilmeyen çocuktur gayri meşru çocuk; babası anası evli olmayan çocuk değildir.
Bir de işin toplumsal boyutu var. Biz fikren hangi aşamada olurska olalım maalesef bir sarmalın içinde ve bir toplumun parçası olarak yaşıyoruz. O yüzden çocuğun sosyalleşmeye başladıktan sonraki toplumsal konumunu düşünerek, onu huzursuz etmeyecek kararlar almamız gerek. Sizin sosyal çevrenizde bir sorun teşkil etme ihtimali varsa ve çocuğunuz 2-3 yaşında kreşe veya okula gittiğinde maalesef ki bunun yükünü taşıyacaksa evlenmeyi bekleyin derim ben. Ama derseniz ki benim çevrem de zaten benim değer yargılarımı paylaşan insanlardan oluşuyor, o zaman sorun yok.
Ha bir de kesinlikle yargılamak ya da özelinize girmek maksadıyla yazmıyorum ama birşey takıldı aklıma. Israrla "1 sene beklemek zorundayız ama bunun sebebi sevgilimin evli olması değil." yazmışsınız ama ben gene de arkadaşça uyarımı yapayım. Sizin birlikteliğiniz bir başka kadına verilen sözleri hiçe sayacaksa, başka bir çocuğu ya da çocukları yaralayacaksa ya da yaralıyorsa, bir başkasının dünyasını yıkarak ilerliyorsanız yolunuzda bir kez durup düşünün. İnsanlar nikahlı veya nikahsız birlikteliklerine son verme özgürlüğüne sahip. Ama son verene kadar verilen yazılı ya da yazısız sözlere bağlı kalmak zorundalar.

41 yaşına kadar niye bekledinizki? çok ilginç bi hikayeniz var konu paylaşıyorsunuz yapılan olumlu olumsuz yorumlarada kendinizi hazırlıcaksınız.... öncelikle şunu bilmenizi isterimki hayırlı bi işe kalkışıyorsunuz istek hayırlı evlat sahibi olmak istiyorsunuz ama yaşam sa çok farklı yıllardır birlikteliginiz oldugu ve kopamadıgınız halde nikah yapmak niye zor olsunki maddi manevi sorunun olmayan insanlar niye bu konuda zorlanıp canım memleketim dururken niye gidip sırf nikahsız çoçuk yapmak için kıbrısı seçmek isterki ??... yazılarınız manevi gücü kuvvetli bi insana benziyor ama üzgünüm yazılarınız yaşantınızla uyuşmuyor ben sizin hayatınızı yargılamak için degil sadece dogru olanı yazyorum hakkınızda hayırlısı olsun ne diyim....

Öncelikle niye bu yaşa kadar beklediniz diye sormuşsunuz.....yazdıklarımı okuyupta anlamadıysanız benim yapabileceğim bir şey yok....buraya konu açıp yazmamdaki amaç...doğrumu yapıyorum arkadaşlar yoksa yanlışmı...hadi beni eleştirin yada takdir edin değil...sevgili arkadaşım....tüp bebekteki....bu saçmasapan prosüdüre uymayan benim gibi arkadaşlar var ise sohbet edip çözüm üretmek sorunları paylaşmak ve hatta..şimdi aklıma geldi... gayri resmi anne adaylarıyla....hep beraber...Kıbrısa gidip...hem tatil yapıp hemde bebişlerimizle geri dönmek....:)) bak tuttum bu fikri...hatta( olmazda) eğer havaalanında bu kadar gayrimeşru anne adayını görüp namus elden mi gidiyor diye bir aklıevvel görevli illede evlilik cüzdanını soracak olursa....bende öncüleri olarak sağlam bir evlilik cüzdanını değil ama sağlam bir cüzdan gösteririm...:))...(bak dediğiniz gibi kendimi hazırlıyorum) Ayrıca benim için Kıbrıs yabancı bir ülke değil...yavru vatanımızdır....memleketimizdir......Kıbrısı memleketi olarak görmeyen.....benim memleketlim olamaz..AYRICA..yazılarımı bırakın sevgili arkadaşım...benim...giyimimden..saç şeklime kadar...mimiklerimden ses tonuma kadar...her şeyim benim imzamdır...beni yansıtır..lütfen yaşantımı tahmin bile etmeye çalışmayın...Buarada beni yargılamadığınız için size minnettarım....şu cümlenizede bayıldığımı söylemeden geçemiyeceğim...""sırf nikahsız çocuk yapmak için"" sevgiyle kalın...

esenruh tekrar merhaba. kıbrıstaki merkezlerle konuştunmu bilmiyorum, konuştuysan muhakkak sana hangi tetkikleri yaptırman gerektiğine dair bir liste çıkartmışlardır. bence o tetkikleri burada yaptırıp hazır git. buradaki özellikle istanbuldaki teknoloji ve doktorlar oradan daha iyi. en önemlisi tetkiklere bir an önce başlamanı tavsiye ederim. bazısı reglinin belli günlerinde yapıldığı için zaten ancak 1-1,5 ayda bitiyorlar. o yüzden vakit kaybetme.

Back