evli olanlar yada evlenmeye karar verenler nasihatleirnize ihtiyacım var...

narr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
152
0
46
İzmir
kızlar yaşım 24 bitiyo 25 gircem, tam evlenme çağım biraz daa durursam geçecek yani şimdi arkadaş tavsiyesi falan gelmeye başladı teklifler falan geliyoda ben cesaret edemiyorum ciddi bi ilişkiye. korkmak deil tam olarak ama idare etmesi gözümde büyüyo bi evliliği.ev çekip çevirmek falan. bazen tiksindiğimde oluyo evlilikten :) bazende ne biliim çok güzel geliyo
toz pembeliği güzelde işte... sonrası....
başka bi aileyle hemhal olmak ''gelin'' kavramı,beklentileri yüksek oluyo damat tarafı ailenin sanki,çevremde böle de:26: bunlar zor geliyo beni soğutuyo.
şimdiye kadar etraflıca düşünmedim ama arkadaşlar bir bir gidince bende özeniyorum.
siz nası karar verdiniz?acaba evleneceğin kişiyle tanışınca gerisi vız mı geliyo
bu fobimi nası atlatabilirim sizce?? evliler sizin evliiğiniz nası giidiyo,acaba gözünüzde büyüttüğünüz şimdi ise önem arz etmyene durumlarınız varmı?
özellikle aileye takmış durumdayım,sevmem ki ben öle aileyle haşir neşir olmayı
uzun oldu ve karmaşık kafamdaki karmaşıklığı yansıtıyo tamamen,anşatabildim mi ki yine de

Evleneceğin kişiyi kendin seçmelisin.Şöyle ki:İlk görüşte aşka inananlardanım.Bu birinci şart.İkincisi tanıdıkça sana uup uymadığı.Onu da geçtiyse aday evlen gitsin. :) Ben de sevdiğim,inandığım halde evlilikten korkanlardandım.Ne kadar geç olsa o kadar iyiydi benim için.Genelde kızlar erkeği bekler biz de tersi oldu. Alışmak zor oldu,şehir değiştirdiğim için.Ama eşimden çok memnunum,sadece yaşadığım yeri sevmiyorum.

canım bir kere ailesinden önce evleneceğin insan çok çok önemli o olduktan sonra hiç bişey korkutmuyo gözünü en azından bende böyle ailenin tabiki sıkıntılar yarattığı zamanlar olmuyo değil ama doğru kişiyle berabersen eğer ve desteğini görüyosan vız geliyor :)
Allah hayırlı kısmetlerle karşılaştırmayı nasip eder inşallah evlilik zor bi karar evet ama şimdiki aklım olsaydı kocişimle dahada erken evlenirdim

bende 24 yaşındayım 2aya evleniyorum ama yaşımı düşünerek hiç evlilik olayına girmedim. kendini buna şartlandırma bi kere. evlilik içinden gelmeli senin evleneyim demekle evlilik olmaz olsada bence hayrı olmaz. ama korkuların düşüncelerin çok doğal bende hala var. evleniyorum ama yapabilecekmiyim. ev evlilik aileler eşim hepsini idare edebilirmiyim. zamanla olacaktır diyorum. Birileriyle tanışmak konuşmak doğal şeyler. bence ille bu adamla evleneceğim diye konuşman gerekmiyor. onu tanıman lazım. ilk günden ciddi şeyler olsun yada olacak diye şartlandırma kendini.
ben dostum dediğim biriyle evleniyorum. sadece 2 yıl evlilik olurmu evlensek nasıl olur diye düşünerek geçti zaten. pat gel evlenelim demedik. halada durup birbirimize soruyoruz. bu tozpembe hayallerin heyecanına kapılıp gerçekten birbirimizi istiyormuyuz diye soruyoruz. düşünüyoruz. Allah herşeyi gönlüne göre versin. Hayırlısı olsun.

evet kızlar konuşmak tanışmak illa evlenceğimiz anlamına gelmiyo ama hani bu işi düşünmeye başladığının adımı kabul ediliyo karşı taraf için. çünkü bana önerilen kişi evlilik istiyo bi tanışın dedi arkadaş ve eşi ama bana pek yakın durmuyo çekincelerimden dolayı.
aslında işin aslı ne biliyo musunuz? bundan bi yıl öncede bana birini sölediler maddi manevi kefiliz dedi yakın dostlar,benimde şüphem yoktu yani onlara güvenirim çünkü,nys işte bi şekilde kabul ettim ama o nası bi his anlatamam. çook gerildim yaaa :18: heyecan falan böle,güzel duygulardı tabi:)
işte oturduk sohbet ettik ama çocuk benim tipim değildi.yani böle etkileşim olmadı aramızda,kalbim pırpır etmedi ayıp olmasın okadar yol geldi die çok pas vermeyerek konuştuk medeni insan gibi :)
sonra işte evli evine köylü köyüne gitti,ben içimden şey diorum inşallah beni beğenmemiştir,hayır der. yani ben reddedileyim, kabul, atlatırım . ama malesef ki beni beğenmiş ve ben 'hayır' demek zorunda kaldım. işte bu hayır demek kolay olmuyo karşındakine,ne biliim kimsenin özgüvenini duygularını incitmek istemem.
hani kabul etmek zorunda değilsin diyebilirsiniz evet aynen ölede işte kız hali yani duygusal düşünceli varlıklarız napiim aklımdan geçio
şimdide hani arkadaş önerisiyle böle bişe yapmak zor geliyo, amaaaann Allah gönlümüze göre hayırlısı versin kızlar,bu iş oluruna bırakarak ilerliyo....

neden dannn diye gidip yuzyuze gorusuyosun anlamadım...
once bi msn nini al falan resmini gor , en az 2 hafta msn de konus, az cok belli oluyor zaten

ben evli değilim ama bence görüş cnm en azından görürsün hayır demeği o kadar düşünme zaten mesafeli davranırsın ve anlar bende bu zmana kadar biçok kişi ile görüştüm sevgili olmadan birbirmizi tanımak için zaman verdik sonra 2 hafat 1 ay snr falan olmuyor yakın hissedemiyorum sana kendimi dersin olur biter ...hatta ben elektrikçi vardı enide çok beğeniyordu 2 kez görüştüm ilkinde hoşlanmamıştım gördüm ama muhabbet olayı olmamıştı snr ablası çok istediğinden ki kendide beni beğeniyordu 2 sene sonra facede msjlaştık telefonda konuştuk geldi muhabbet ettik herşeyi ile süperdi ama ısınamamıştım ve alay konusu olmuştu ben elektirik almayınca trofosu patlamış oldum:26:nasıl alamamışım gibi ama geçti gitti anı kaldı bana görüş hiç bişey olmaz düşünme bukadar cnm kısmet beli olma belki aşk kapını çalar

lavanta çok tatlısın ya,güldürdün beni de dediğin gibi konuşunca belki ısınırım ama bana hep aksi fikir ile hesap ediyorum,o düşünceyi mi çağırıyorum ne :26:

Cookie_Dough,ilkinde öle dann diye görüşmem icap etti,yani ark.lar beni tanıyıda heralde uygundur diye görüştüm ama ... elektrik işte hem bide ben görmeden telefonda konuşursam hayalimde o kişiyi çok abartırım konuşmasıyla ses tonuyla falan sora yüzyüze gelince yaşayacağım düş kırıklığı daa kötü benim açımdan,

ben ne istiyorum biliyo musunuz,böle çalıştığım ortamda falan karşılaşssak yada ne biliyim bi yerde bi şekilde karşılaşmış olsak yani ben ou görsem aramızda bi iletişim his oluşsa falan öle o kişi haber gönderse yada açılsa senaryo işte yani benim görmem daa sağlıklı,fotoğraf falanda kandırmaca oluyo,çok itimat edemiyorum ona,
dün yine arkadaş tarafından bi baskılar öneriler oldu tanışında tanışın die yok dedim şimdi istemiyorum,
heyecanlı ve karmaşık bi süreçmiş,

Bencede canım önce direk görüşmelisin yoksa beklentiler çok yüksek oluyor.... Ben evliyim eylülde ikinci yılımız doluyor benimde bir arkadaşım tanıştırmıştı benim o ara işerim çok yoğundu her akşam mesaiye falan kalıyordum iki hafta görüşemedik tlfda ve msnden görüştük ancak iki hafta sonra falan başbaşa görüşebildik aralık başıydı tanıştık nisanda nişanlandık eylülde evlendik kociş haziranda olsun diyordu düğünüde ancak hazırlık olur diye eylülde yaptık ama bence bir şans vermelisin o kadarda korkma evlilikten inan istediğin ve sevdiğin biriyse çok güzel oluyor...

hazalcım evliliğn güzel olduğuna şüphem yok tabi doğru insan olduğunda hele ki, ama işte bi küçük endişe üstünede düşünce daa da büyüyo,arkadaşlarım tek tek gidince bende eskisi gibi fazla önyargı yok evliliğe dair ama kafamda hesap kitap var,bişeleri yoluna koyayım ondan sora diye, arkadaşımda erteleme diyo,bu aslında ertelemek değilde düzene koymak, gel gelelim ki bu işin can alıcı noktası da içinde hesap kitap barındırmaması,aniden çıkıyo karşına,
bide tanışcağım kişi farklı şehirde ilkin fotoğraf göndersek dicem ya tipim değilse :26: nası döncem geri çocuğa?bu salaklığımı hiç sevmiyorum ama karşımdakini kendimden çok düşünüyorum,
ahım şahım bişede istediğimden deil karşımdakini,beklentim tavan değil aslında,eli yüzü düzgün olsun kendine baksın yani giyimine kuşamına baksın yakıştırsın ,temiz olsun.
işte ilk tecrübemde çocuk benle tanışmaya geldi ama özensiz buldum mesela,kendince özenmiş miydi anlamadım ama bana hoş gelmedi ki? bu beklentimde çok değil be kızlar dimi?

o senin kısmetinse sen kendini de paralasan daaa gelip seni bulur...

bende senin gibiydim gidin basımdan ben ilk goruste asık olcam beni kimseyle tanıstırmayın sakın diodum.. o ara ananemde surekli eski komsularının ogullarından bahsediodu, bak yurtdısından gelmiş sole cocuk bole cocuk diye... yahu gidin basımdan sevmem ben sole seleri diodum... dinlemiyodum bile aynı seyi benimkinede soluyolarmıs o da kabul etmiyomus

aradan 1 sene gecti, yine bu mevzu gundeme geldi, ben yine kapattım... arada baska kişilerde oldu
bigun bizim burda bi alışveriş merkezinde kitaplara bakarken cocugun tekinin ayagına kitap dusurdum istedigim kitabı ckmeye calısırken, bi utandım kızardım bozardım o da utandı sorun degil dedi neyse gttik yolumuza, aradan 2 gun gecti aynı cocugu otobus beklerken gordum duragın onunden yuruyodu kafayı kaldırınca gozgoze geldik hemen tanıdı bi tebessum etti bende yine kıpkırmızı oldum tabi

bu olayın uzerindende 2 ay gecti arada hala aklıma kitapcıdaki cocuk gelmyor degil ama kendi kendime salakmısın sen kızım ya hiç tanımadıgın adamı dusunuyosun diorum... O gunde bayram yani ananeme gidicez..
ananem basladı yine en sonunda dedemde araya girdi bak hakkımı helal etmem git gorus istemezsen olmaz dersin diye.. mecbur kabul ettim verdim msni, msn de ilk o ya ben bole seyleri sevmem bizimkileri kıramadım ama dedi, bende aynı sekilde dedim... ama yinede konustuk muhabbet ettik cok iyi anlastık, bigun resimlerimizi gonderdik birbirimize ve yasadımız soku tahmin et???

kitapcıdaki cocuktu
bende ayagına yarım kiloluk kitabı dusuren kız

film senaryosu degil... alıntı degil.. birebir kendi yasadıgım hikayem ve burda uzatmak istemeyip anlatmadıgım daha fazlası var.. evlendikten sonra burda hikayemiz kısmında paylasıcam, gercekten kadere inanasın gelir

herseyin vakti zamanı saati var... oluruna bırak boyle işleri ve bence giidip gorusmekden de cekinme bak benimki bu sekilde ailesinin zoruyla belki 30 kızla gorusmus, ve bi sekilde olmayacagını kırmadan anlatmıs, uzulme bole islerde iki tarafda iki ucu acık beklentiyle gellir ve hiçbişey yasamadıgın sadece hoslandıgın begendigin birinin olmayısı o kadar da uzmez diye dusunuyorum

Cookie_Dough hikayen çoook güzel yaaaa,maşallah hayran kaldım. işte bu yaaa tam anlamıyla yazılmış yani sizinki,kader...çook hoş cidden. demek oluruna bırakmak bu oluyo...vakti zamanı gelince seni buluyo,ahhh yaaa şuan beni varya bitirdin hakkında hayırlısı olsun canım, darısı başıma diyim ozaman,

gercekten oyle ... bigun ayrıntılarıyla yazıcam burda inşallah hepsini birden okusan cidden sok olursun.. ben herkesin bir diger yarısı olduguna inanıyorum, darısı seninde basına daha guzelleri

ama illa herkes boyle tesaduflerle tanıyacak diye birşey yok... benim cok sevidigm bir abim esini araba kazası sırasında tanımıstı.. kendisine carpmıstı arabayla, ilk basta kız neredeyse onu dava edecekken bi baktık eşi oluverdi

neyin ne zaman ve nasıl olacagını tahayyül edemeyebilirsin... resme pek itimat etmem demişsin.. sen anlastıktan, fikrin hayat tarzın uyustuktan sonra dıs gorunus bence zaten ikinci planda kalır hatta kalmalı da, fırsat kapılarını kapatma derim

Cookie_Dough merakla beklicem hikayeni ayrıntılı paylaşmanı, hoş bana bu kadarı da yetti yaa nasihatlerini dinlicem, dış görünüşe çook çook önem vermiyorum canım sadece biraz çeki düzen, benim içinde değil yani kendi için,bakımlı temiz biri olsa giyimden de kaybetse güzel olur hani , veee inanıyorum da yaaa dier yarısı olayına, hadi bakalım inş. hayırlısıyla o günlere kavuşursam sevdiğime,diğer yarıma bende paylaşırım burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…