• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli hatta çocuklu olup üniversite okuyan varmı aranızda?

canım kitapları bekleyip de ders çalışmayı askıya alma...yardımcı kitaplardan veya geçen yılın kitaplarından çalış..ben öyle yapıyorum herkes öyle yapıyor...kitapları beklersek çok bekleriz canım yaa...bende önce tereddüt ediyordum, kitaplar değişmiş falan dediler diye yeni kitapları bekliyordum...sonra açıköğretimle özellikle görüştüm, kitapların içeriği falan değişmemiş, sadece içlerindeki bazı yanlışlıklar düzenlenmiş okadar..konular üniteler hep aynı tek tek kontorl ettim ben..sakın bekleme çalış...benimde 3 kitabım eksik, yeni kitaplarıı perşembe günü almıştım..eve gelip kontrol ettim yardımcı kitabımla tıpatıp aynı...boşuna beklemişim....
şimdi hiç aöf nin kitaplarına bakmıyorum bile..kendi yardımcı kitabıma çalılmaya devam ediyorum...

sen böyle der demez hemen koştum eskı kıtaplarıma cunkı dun hepsını kapının önüne koymuştum açıkcası bı koştum aman allahım yoklar hemen yukarı çıktım kaynanam almış torunun sanıp saklamış ıyıkı yapmış valla hayatında bana ılk defa bır ıyılık yaptı bılmeden sağolsun yıne :34:.
bırde bışey dıycem sıze calışkan hatunlar nasıl ders calışıyosunuz bır program veya bır taktığınız varmı :17:

sen böyle der demez hemen koştum eskı kıtaplarıma cunkı dun hepsını kapının önüne koymuştum açıkcası bı koştum aman allahım yoklar hemen yukarı çıktım kaynanam almış torunun sanıp saklamış ıyıkı yapmış valla hayatında bana ılk defa bır ıyılık yaptı bılmeden sağolsun yıne :34:.
bırde bışey dıycem sıze calışkan hatunlar nasıl ders calışıyosunuz bır program veya bır taktığınız varmı :17:

ay ciddimisin cnım yaa :) iyi bari sevindim...yok yere kitapların gidecekti valla.. :)
canım ben murat yayınlarının yardımcı kitabından çalışıyorum...
çalışma taktiğimi şöyle izah edeyim...
benim 3 yaşında oğlum var, sabah o uyanmadan önce, yataktan kalktığım gibi elime alıyorum kitabımı ( ve unutma insanın en verimli ve odaklandığı an uykudan uyandığı ilk anlarmış ) bir tane üniteyi okuyorum, bitince ünite sonundaki soruları çözüyorum...yanlış çözdüğüm soruların konusuna tekrar dönüp okuyorum..iyice pikiştiriyorum yani...
sonra kitabımı kapatıyorum....çocuk uyanıyor kahvaltı günlük işler derken zaten hemen akşam oluyor kış vakti malum...
akşam yemek faslı biraz televizyon izlemek derken, 9,30 gibi oğlumu uyutuyorum...hemen ardından alıyorum tekrar kitabı elime, bir tane daha ünite bitiriyorum ardından soruları çözüyorum... zaten yaklaşık bir buçuk iki saat geçiyor çalışırken...
toplam yedi dersim var benim, ama kurala koyduğum ders programım yok...canım hangi dersi isterse o dersin ünitesini çalışıyorum...
ama şöyle bir taktiğim var sende uygula bunu istersen...çevremdeki arkadaşlarımın tavsiyesiydi hep bu şekilde çalışıyorlar...
şöyle izah edeyim, mesela benim yedi dersim var ama sırasıyla çalışmıyorum hiç...mesela bilgisayara hiç bakmadım daha, bilgisayarı sona bıraktım...
birde daha zayıf olduğum dersleri son zamanlara bıraktım...çünkü şimdiden çalışır geçersem sınav yaklaşıncaya girinceye kadar unutuluyor canım..tekrar tekrar da geri dönüp çalışılamıyor malum süre kısıtlı...
zor desleri sonlara bıraktım ki, hatırlaması kolay olsun diye...
ama sana tavsiyem canım, bugün çalışma isteğim yok diye mızmızlanma sakın, çünkü bir kere böyle yapınca arkası geliyor...bak ben iki gün önce biraz rahatsızdım elime alamadım kitabı, 3 gündür alamıyorum hemen soğuyo insan...bir kaç sayfa bile olsa mutlaka oku çalış, gerekirse yarım kalsın ama okuyabildiğin kadarını oku...
ben birazdan oğlumu uyutup alıcam hemen kitabı, bir tane ünite bitircem...allah kolaylık versin hepimize...soruların olursa sor hep buralardayım bende canım...

ay ciddimisin cnım yaa :) iyi bari sevindim...yok yere kitapların gidecekti valla.. :)
canım ben murat yayınlarının yardımcı kitabından çalışıyorum...
çalışma taktiğimi şöyle izah edeyim...
benim 3 yaşında oğlum var, sabah o uyanmadan önce, yataktan kalktığım gibi elime alıyorum kitabımı ( ve unutma insanın en verimli ve odaklandığı an uykudan uyandığı ilk anlarmış ) bir tane üniteyi okuyorum, bitince ünite sonundaki soruları çözüyorum...yanlış çözdüğüm soruların konusuna tekrar dönüp okuyorum..iyice pikiştiriyorum yani...
sonra kitabımı kapatıyorum....çocuk uyanıyor kahvaltı günlük işler derken zaten hemen akşam oluyor kış vakti malum...
akşam yemek faslı biraz televizyon izlemek derken, 9,30 gibi oğlumu uyutuyorum...hemen ardından alıyorum tekrar kitabı elime, bir tane daha ünite bitiriyorum ardından soruları çözüyorum... zaten yaklaşık bir buçuk iki saat geçiyor çalışırken...
toplam yedi dersim var benim, ama kurala koyduğum ders programım yok...canım hangi dersi isterse o dersin ünitesini çalışıyorum...
ama şöyle bir taktiğim var sende uygula bunu istersen...çevremdeki arkadaşlarımın tavsiyesiydi hep bu şekilde çalışıyorlar...
şöyle izah edeyim, mesela benim yedi dersim var ama sırasıyla çalışmıyorum hiç...mesela bilgisayara hiç bakmadım daha, bilgisayarı sona bıraktım...
birde daha zayıf olduğum dersleri son zamanlara bıraktım...çünkü şimdiden çalışır geçersem sınav yaklaşıncaya girinceye kadar unutuluyor canım..tekrar tekrar da geri dönüp çalışılamıyor malum süre kısıtlı...
zor desleri sonlara bıraktım ki, hatırlaması kolay olsun diye...
ama sana tavsiyem canım, bugün çalışma isteğim yok diye mızmızlanma sakın, çünkü bir kere böyle yapınca arkası geliyor...bak ben iki gün önce biraz rahatsızdım elime alamadım kitabı, 3 gündür alamıyorum hemen soğuyo insan...bir kaç sayfa bile olsa mutlaka oku çalış, gerekirse yarım kalsın ama okuyabildiğin kadarını oku...
ben birazdan oğlumu uyutup alıcam hemen kitabı, bir tane ünite bitircem...allah kolaylık versin hepimize...soruların olursa sor hep buralardayım bende canım...
çok faydalı oldu cnm sağol..benımde ıkı cocuğum var kızım 5 yaşında oğlum 2 yaşına gırcek onlardan vakıt buldukça çalışıyorum...matematık dersınden nefret edıyorum sevmedım sevemedım bı turlu...o kaldı bır kenarda atıcam artık ve şimdi hemen başlıyorum çalışmaya ıı not almam lazım bu sene son şansım

slm kızlar...26 yaşındayım..evliyim ve 3 yaşına girdi oğlum var...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek
biraz ertelemeli ve gecikmeli de olsa, aöf ye başladım...hem mutluyum, hem zorlanıyorum çocukla birlikte okumak zor...ama allah bi kuvvaet veriyor..acak da sınavlar başlıyor...eşim de okuyordu zaten şimdi karı koca ders çalışır olduk.. :)
okulu bitirip işime başlayacağım günü rabbim nasip etsin inşallah, ve isteyen herkese...
varmı içinizde hem evli çocuklu okullu olan? :D:52::52:

gercekten alkisi hakediyorsun canim :46::46::46::46::46::42::42::42::42::42: ben de evliyken basladim tekrardan üniversiteye ama olmadi biraktim.. simdi tekrar düsünüyorum, tabiki daha kolay bi bölüme :1: benim cocugum yok simdilik, ama buna ragmen o kadar zor olduki, kalk evi toparla okula git, orda dur, gel, yemek yap, esinle ilgilen, daginikligi toparla bilmem ne derken ders calismaya vakit kalmadi :50: sen sanslisin bence esinin de seninle birlikte ders calismasi cok hos :16::16: allah yardimcin olsun, insallah bitirip ise basladigin günleri de haber verirsin bizlere :16::16:

çok faydalı oldu cnm sağol..benımde ıkı cocuğum var kızım 5 yaşında oğlum 2 yaşına gırcek onlardan vakıt buldukça çalışıyorum...matematık dersınden nefret edıyorum sevmedım sevemedım bı turlu...o kaldı bır kenarda atıcam artık ve şimdi hemen başlıyorum çalışmaya ıı not almam lazım bu sene son şansım

ben not almadan çalışıyorum canım sayısal olmadığım için ezbere gidiyorum...önceden not alarak başlamıştım ama yok olmadı çok zaman kaybı oluyor...not alana kadar ikinci ünite biter diye vazgeçtim...
okuyorum geçiyorum sorulara...zaten soruları çözerken belli oluyo üniteyi anlayıp anlamadığım :) yanlışlar çıktıkça anlıyorum konuyu yüzeysel geçtiğimi..sonra tekrardan göz gezdirip sindiriyorum...
allahtan sayısal değilim nefret ederim matematikten :) dört işlemden başkası yok ımmhh istemem anlamam da zaten :) şükür sözelim...ezberim iyidir...allahım sınavda yardımcı olsun bizlere..inşallah sınavdan sonra burda görüşrüz mendil sallarız :) sevinçten..

gercekten alkisi hakediyorsun canim :46::46::46::46::46::42::42::42::42::42: ben de evliyken basladim tekrardan üniversiteye ama olmadi biraktim.. simdi tekrar düsünüyorum, tabiki daha kolay bi bölüme :1: benim cocugum yok simdilik, ama buna ragmen o kadar zor olduki, kalk evi toparla okula git, orda dur, gel, yemek yap, esinle ilgilen, daginikligi toparla bilmem ne derken ders calismaya vakit kalmadi :50: sen sanslisin bence esinin de seninle birlikte ders calismasi cok hos :16::16: allah yardimcin olsun, insallah bitirip ise basladigin günleri de haber verirsin bizlere :16::16:

canım çok sağol çok teşekkür ederim :) bedbaht ettin beni..
evet zor oluyor ama zoru başarmak daha bi gurur verici inşallah başarırım, allahın izni ile allah yardımcı olur inşallah...
evet sağolsun eşimde yardımcı oluyor...eşimin arapçası çok iyi, ve bana aynen bi öğretmen gibi anlatıyor...hiçbir mecburiyeti yok..yorgun olsada morali bozuk olsa uykusu bile olsa bıkmadan anlatıyor allah razı olsun eşimden :16::16::16::16:
onun teşviği sayesinde bu cesareti buldum zaten...aksi halde zıtlaşan bir koca ile okul okunmaz ki, yapamazsın edemezsin gibi cümleler insanın şevkini kırar..

canım çok sağol çok teşekkür ederim :) bedbaht ettin beni..
evet zor oluyor ama zoru başarmak daha bi gurur verici inşallah başarırım, allahın izni ile allah yardımcı olur inşallah...
evet sağolsun eşimde yardımcı oluyor...eşimin arapçası çok iyi, ve bana aynen bi öğretmen gibi anlatıyor...hiçbir mecburiyeti yok..yorgun olsada morali bozuk olsa uykusu bile olsa bıkmadan anlatıyor allah razı olsun eşimden :16::16::16::16:
onun teşviği sayesinde bu cesareti buldum zaten...aksi halde zıtlaşan bir koca ile okul okunmaz ki, yapamazsın edemezsin gibi cümleler insanın şevkini kırar..

haklisin canim, benim esim de yapiyorsan yap yapmiyorsan yapma havasindaydi hep.. halbuki trden kalkip buraya gelip dil ögrenip üniversiteye baslamak cok cok iyi bi firsatti ama iste hani derlerya elimden tutan olmadi diye, iste aynen öyle oldu benim durumum :50::50::50:

sen arapca bölümünde mi okuyorsun?? ben de bi ara farsca ögrenmeye calistim sonra tabiki her sey gibi onu da yarim biraktim :31: o harflerle zor oluyordu gercekten.. ayyy simdi ben de böyle bi heveslendim yaaa, zaten aklimda bazi planlar var ama bakalim hayirlisi olsun.. egitim gibisi yok inan.. yoksa insanin cocuguna sevgiden baska verecek hic bir seyi olmuyor.. bak cocugun seni öyle ders calisirken kitap basinda görmesi en büyük hazineden bile daha kiymetli..

haklisin canim, benim esim de yapiyorsan yap yapmiyorsan yapma havasindaydi hep.. halbuki trden kalkip buraya gelip dil ögrenip üniversiteye baslamak cok cok iyi bi firsatti ama iste hani derlerya elimden tutan olmadi diye, iste aynen öyle oldu benim durumum :50::50::50:

sen arapca bölümünde mi okuyorsun?? ben de bi ara farsca ögrenmeye calistim sonra tabiki her sey gibi onu da yarim biraktim :31: o harflerle zor oluyordu gercekten.. ayyy simdi ben de böyle bi heveslendim yaaa, zaten aklimda bazi planlar var ama bakalim hayirlisi olsun.. egitim gibisi yok inan.. yoksa insanin cocuguna sevgiden baska verecek hic bir seyi olmuyor.. bak cocugun seni öyle ders calisirken kitap basinda görmesi en büyük hazineden bile daha kiymetli..

canım sen çok takma eşini, şevkini kırmaktan başka bi işe yaramaz...inan ben bu korkaklıkla cesaret ettiysem bu dünyada herkes cesaret eder...
bak ben sana hangi şartlarda bile cesarte ettiğimi anlatayım...
ben ilahiyat önlisansım...kaydımı oldum...sonra düşündüm..biz bursanın ilçesinde oturuyoruz...memleketimizden 7 saat uzaktayız yani...eşimde tarih bölümünde okuyor...
hiç aklımıza gelmeyen bi engeldi bu...aynı gün aynı saatler içinde sınava gireceğimiz için, ufak oğlumuzu kime bırakacağımızı hiç düşünemedik :( çünkü burda kimseyi tanımıyoruz hiç akraba tanıdık yok...çocuğum için vazgeçtim :(
sonra ben bankaya para yatırdığım halde başvurumu yaptığım halde, vazgeçip kaydımı yaptırmadım :(
sonra aradan bi kaç ay geçti..eşim dedi ki bence kaydol ek yerleştirmeyle dedi, napalım sınav zamanı gideriz memlekete dedi, hem değişiklik olur hemde oğlumuza annen bakar dedi. b, sevinçle tamam deyip yaptırdım kaydımı...:) hemen yardımcı kitap aldım başladım çalışmaya, arapçaya eşim çalıştırıypr sağolsun..düşün bak sınav ocak ayında ve kış günü otobüsle taa konyaya gidecem, şubatta ikinci sınavlar var, eşim geri dönecek izin yok fazla çünkü...
ben orda kalıcam bir ay :( eşimden ayrı kalıcam...
düşün bak bu şartlarda bile okumanın tahsilin önemli olması benzi cezbedendi..şükür okulluyum artık...şartlarım zor ama zorluğa rağmen allahım izin verirse elimden geleni yapıcam başarmak için...kuran kursu hocalığı için, canımı dişime takıcam nasipse...allah dileyene nasip etsin...sende bi cesaret bismillah de bence...:)

Öncelikle gayretin den dolayı seni cok tebrik ederim..
Bence insanın okumaktan ilgili bir hayali varsa istegi varsa bu U kte olarak kalmamalı. Evlenince hayat bitmiyor yani:))İzninle kendimden ornek vereceğim.ben evlendiğimde 2 yıllık bir bölümden mezundum.21 yaşındayım. Aof işletmeye yeni kayıt yapmıştım 4 yıla tamamlayıp master düşünüyordum. Lakin kader evlenip yurt dısına gelin gittim.evliligimin 3 ayında hamile kaldım. Bebisim oldu. Kızım 6 aylikken kaydımı yaptırdım Türkiye'den . Ve kızım 8 aylikken uzun bı yolculukla turkiyeye gittim. Sınavlar için 3 ay eşimden ayrı kaldım .cok şükür 3 bitirip 4 sınıfa geçtim.sonraki yıl yine aynı sekilde turkiyeye gittim.esimden ayrı kaldım ve sınavlarımı verdim.ve cok. Şükür hiç büte kalmadan mezun oldum.(hemde 100 uzeri 90 arla)suan yeni mezunum 4 yıllık diplomam elimde istediğim zaman master yapabileceğim artık.ha bu surectede sürekli ingilizce çalıştım. Duşunun hamilelik ,cocuk ,yeni evlisin ,ingilizce çalışıyorsun ,ders çalışıyorsun,ev sorumlulukları, bir taraftan ülkeye alışıyorsun.zormuydu zordu yani....
Ama Allah'ın izniyle, birazda gayretle ( bir cok konuda ozveriyile)basarı geliyor.
Şimdi kızıma 2. Kardes gelecek.calisiyorum da. Ama egitim planlarım bitmedi:49: ingilizcemi gelistirip uygun bir zamanda master da yapacagım ins...
Benim hikaye böyle .....saglık olsun huzur olsun her şey olur diyorum....
Ayrıca birşeye nekadar deger verirseniz okadar kıymetli olur... Türkiye'ye Aof için Geldigimi duyanlar cok şaşırıyordu.ama benim için artı bı durumdu çünkü sıfırdan bir üniversite okumak zorunda kalmadım.evlendi okulunu yarıda bıraktı da olmadım :))) iste artısıyla eksi si ile bitti gitti ve diplomam kaldı.
Rabbim herkesi muvaffak etsin...

ben varım :)

bu sene 2. üniversiteye başladım. adelet okuyorum.önceden de bilgisayar programlama mezunuydum.

adelet 1. sınıfım. bitince dikey geçişle hukuk fakültesi düşünüyorum. tabi matematik sorunumu halletmem lazım öncelikle.

Gazeldüştübağlara , bende evliyim, çocuğum yok canım.. Ve üniversite okuyorum... Hem de ilahiyat :)

Sanırım sende ilahiyat mı istiyorsun bütün yorumları okuyamadım ama...

2 yıl açıköğretimden okudum sonra dgs ile örgün eğitimi kazandım...Şimdi 4. sınıftayım... Ve çok mutluyum iyi ki okuyorum diyorum yaşım 28...

Gerçekten tüm kalbinle istiyorsan bir şeyi, olmaması imkansız.. Rabbimin yardımcı olacağına inanıyorum.. İnan ve hayallerini gerçekleştir... Hiçbirşey için geç değil...

Sevgilerimle...

Merhaba cnm, diledigim gb olacak ins, yani tarihe baslayabilecegim sanirim:))
Ygs ye girebilmem icin ulkeme donmem gerekiyor, haftaya donuyorum ins.
Hevesle, sevkle ins tarihe baslayacagim bende, ikinci univ olarak.
Hayirlisi bakalim.

Back
X