sen böyle der demez hemen koştum eskı kıtaplarıma cunkı dun hepsını kapının önüne koymuştum açıkcası bı koştum aman allahım yoklar hemen yukarı çıktım kaynanam almış torunun sanıp saklamış ıyıkı yapmış valla hayatında bana ılk defa bır ıyılık yaptı bılmeden sağolsun yıne
.
bırde bışey dıycem sıze calışkan hatunlar nasıl ders calışıyosunuz bır program veya bır taktığınız varmı
ay ciddimisin cnım yaa :) iyi bari sevindim...yok yere kitapların gidecekti valla.. :)
canım ben murat yayınlarının yardımcı kitabından çalışıyorum...
çalışma taktiğimi şöyle izah edeyim...
benim 3 yaşında oğlum var, sabah o uyanmadan önce, yataktan kalktığım gibi elime alıyorum kitabımı ( ve unutma insanın en verimli ve odaklandığı an uykudan uyandığı ilk anlarmış ) bir tane üniteyi okuyorum, bitince ünite sonundaki soruları çözüyorum...yanlış çözdüğüm soruların konusuna tekrar dönüp okuyorum..iyice pikiştiriyorum yani...
sonra kitabımı kapatıyorum....çocuk uyanıyor kahvaltı günlük işler derken zaten hemen akşam oluyor kış vakti malum...
akşam yemek faslı biraz televizyon izlemek derken, 9,30 gibi oğlumu uyutuyorum...hemen ardından alıyorum tekrar kitabı elime, bir tane daha ünite bitiriyorum ardından soruları çözüyorum... zaten yaklaşık bir buçuk iki saat geçiyor çalışırken...
toplam yedi dersim var benim, ama kurala koyduğum ders programım yok...canım hangi dersi isterse o dersin ünitesini çalışıyorum...
ama şöyle bir taktiğim var sende uygula bunu istersen...çevremdeki arkadaşlarımın tavsiyesiydi hep bu şekilde çalışıyorlar...
şöyle izah edeyim, mesela benim yedi dersim var ama sırasıyla çalışmıyorum hiç...mesela bilgisayara hiç bakmadım daha, bilgisayarı sona bıraktım...
birde daha zayıf olduğum dersleri son zamanlara bıraktım...çünkü şimdiden çalışır geçersem sınav yaklaşıncaya girinceye kadar unutuluyor canım..tekrar tekrar da geri dönüp çalışılamıyor malum süre kısıtlı...
zor desleri sonlara bıraktım ki, hatırlaması kolay olsun diye...
ama sana tavsiyem canım, bugün çalışma isteğim yok diye mızmızlanma sakın, çünkü bir kere böyle yapınca arkası geliyor...bak ben iki gün önce biraz rahatsızdım elime alamadım kitabı, 3 gündür alamıyorum hemen soğuyo insan...bir kaç sayfa bile olsa mutlaka oku çalış, gerekirse yarım kalsın ama okuyabildiğin kadarını oku...
ben birazdan oğlumu uyutup alıcam hemen kitabı, bir tane ünite bitircem...allah kolaylık versin hepimize...soruların olursa sor hep buralardayım bende canım...