• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli hatta çocuklu olup üniversite okuyan varmı aranızda?

kızlar bende ıkı cocuk annesıyım ve aöf okuyorum...sağlık kurumları işletmeciliği bölümüm gecen yıl sınıfta kaldımm ama bu yıl daha sıkı calışıp gecıcem ınşallah...hepımıze başarılar allah bızı utandırmasın....

amin canım inşallah, bende günde bir iki ünite bitirmeye çalışıyorum..sınava kadar da duraksamadan çalışıcam allah utandırmasın hiçbirimizi...nedense bekarken insan pek ileriyi geriyi düşünemiyor, evlenip olgunluk oturunca sanırım sanki bi mecburiyet var gibi okulu bitirme konusunda dimi :)

Canım ben de üniverste okurken evlendim....:70:
Tabi sonra okuluma evlendikten sonra devam ettim..Çok şükür 4 yıllık ünverstmden başarılı bir şekilde mezun olup diplomamı da aldım elime...
Çalışmıyorum şu an evdeyim..Hatta 2. üniverstemi okumayı düşünüyorum..Senin bölümünü okumayı da çok istiyorum..Nasip tabi..
Dersler nasıl peki zor mu..?

canım dersler aşırı zor değil...birde imam hatipten haliyle deneyimliyiz bu derslere...isimleri farklı olsada konular aynı müfredat..mesela islam tarihi ibadet islam ahlak esasları gibi dersler var...en zoru arapça diyorlardı, ama biraz üstüne düşünce oda zor değil inan...bakalım sınavda belli olacak inşallah geçerim bende korkuyorum henüz açıkçası..allah yardımcımız olsun inşallah...eğer niyetliysen ve kararlıysan vazgeçme canım.... görüşürüz yine buralardayım soracağın bişey olursa...

kızlar bende bu sene sınava gırıp acıktan okumak ıstıyorum

ama ıkı cocukla basarabılırmıyım acaba dıye dusunmeden edemıyorum

fakat cok ıstıyorum ınsallah olur

canım bak geçmiş sayfalara bak çoluklu çocuklu herkes neler yazmışlar :) biraz cesaret lazım...okuyanlar çok çocuklu olarak..ben okudukça içim rahatladı :)
bu kadar isteklisin madem neden cesaret edemiyorsun ki, bak benim oğlum üç yaşında...ben memleketime 7 saat uzakta oturuyorum...sınavlara memleketime giderek giricem..çünkü oğluma bakacak kimse yok sınav esnasında...eşim de okuyor oda girecek aynı günlere denk geliyoruz...düşün bak bu zor şartlarda bile ben göze aldım...allah yardımcın olsun..

sonradan okudum burada yazmışsın zaten ilitam okumak istediğini,iste yeterki olur Allahın izniyle..
bu arada ben de fahri Kuran kursu öğreticiliği yapıyorum...bu mesleği çok severek yapıyorum,son derece kutsal olduğuna inanıyorum,umuyorumki bu meslekte kalıcı olurum,ömürboyu Kuranı kerim öğretirim..

evet canım ilitamı çok istiyorum allah izin verirse... iki yıl okuyup bırakmak saçma zaten..gittiği yere kadar gitmek gerekirken...
şuan senin konumunda olmayı öyle çok isterdim ki, bende fahri olarak başlayacaktım ama oğluma bakacak kimsem yok burda, o yüzden kabul edemedim...şimdi fahri hocaydım :( nasip demekki vardır bi hayır...allah izin verirde memleketimize tayini çıkarsa eşimin, orda başlarım...zaten okulumuda bitirince inşallah, eş durumunda kolayca atanırım...arkadaşlarım hep eş durumundan atandılar...fahrilerdi hepsi, bu sene kadroya geçtiler ne güzel..eğer bi kaç sene önce okula başlasaydım şuan bende hocaydım :( rabbim dileyen, gönlü bu hizmeti vermekle dolu olan tüm kardeşlerimize nasip etsin...
sen nerde ilitam okuyorsun? birde nerde hocalık yapıyorsun? merak ettim :)

amin canım inşallah, bende günde bir iki ünite bitirmeye çalışıyorum..sınava kadar da duraksamadan çalışıcam allah utandırmasın hiçbirimizi...nedense bekarken insan pek ileriyi geriyi düşünemiyor, evlenip olgunluk oturunca sanırım sanki bi mecburiyet var gibi okulu bitirme konusunda dimi :)

bıde cevremden eşim hariç destek veren cok az yok bu saatten sonra ne okuycan çocuklarınla ılgılen ama sıze ınat okuycam dıyorum haberın varmı bılmıyorum ama ara dönemden ılk4 konudan sorumluyuz her kıtaptan ...

ben de varım:)kızım 6 aylıkken aöf işletmeyi bitirdim.onu bırakıp ders çalışmak zoruma gidiyodu.diplomamı alıp koydum kenara.2.5 yaşına geldiğinde(en çok eşimin desteğiyle)smmm sınavlarına hazırlandım.ilk girişte kazandım.şimdi 3 aylık stajyerim.staj süresi 3 sene.başladık bakalım hayırlısı...yavrunu emanet edeceğin birileri varsa(annen,k.validen)daha az yıpranırsın.ben sınav zamanı 4 ay kafamı kaldırmadım.k.validem sağolsun hem çocuğuma baktı,hem işe,hem güce.şimdiyse kızım yine ona emanet.gül gibi geçinip gidiyoruz maşallah:nazar:bu kadar yardımla bile zor:(Allah yardımcınız olsun...

ben de varım:)kızım 6 aylıkken aöf işletmeyi bitirdim.onu bırakıp ders çalışmak zoruma gidiyodu.diplomamı alıp koydum kenara.2.5 yaşına geldiğinde(en çok eşimin desteğiyle)smmm sınavlarına hazırlandım.ilk girişte kazandım.şimdi 3 aylık stajyerim.staj süresi 3 sene.başladık bakalım hayırlısı...yavrunu emanet edeceğin birileri varsa(annen,k.validen)daha az yıpranırsın.ben sınav zamanı 4 ay kafamı kaldırmadım.k.validem sağolsun hem çocuğuma baktı,hem işe,hem güce.şimdiyse kızım yine ona emanet.gül gibi geçinip gidiyoruz maşallah:nazar:bu kadar yardımla bile zor:(Allah yardımcınız olsun...

ne güzel sen şanslısın canım yaa, benim bakıcak kimsem yok gurbetteyiz, annem kayınvalidem seve seve bakarlar ama ikiside memleketteler biz uzaktayız..şükür oğlum aşırı yaramaz bi çocuk değil çok şükür, babasıyla oynarken uyurken geceleri falan çalışıyoum...inşallah rabbim emekleri boşa gidermesin, hele ki zar zor fırsat bulup emek çekip çalışanlara daha zor..allahım utandırmasın...size de maşallah diyorum, tebrik ederim vallahi, örnek olmamız lazım gerçekten isteyip okuyamayanlara veya elinde her imaknı olup da okumaya mırın kırın edenlere...ilerde pişman olurlar da iş işten geçer...

bıde cevremden eşim hariç destek veren cok az yok bu saatten sonra ne okuycan çocuklarınla ılgılen ama sıze ınat okuycam dıyorum haberın varmı bılmıyorum ama ara dönemden ılk4 konudan sorumluyuz her kıtaptan ...

canım eminmisin dört üniteden sorumlu olduğumuza? ilk altı ünite diye biliyorum ben...benimle birlikte arkadaşlarım var okuyan bu sene başlayan hepsi altı ünite diyor...sen istersen bi emin ol ara aöf bürosunu...gerçi telefonda pek net bilgi vermezler ama...facebook da aöf sayfaları var..ordan sorabilirsin yorumlara sorunu yazıyorsun admin cevaplıyor... ay keşke dediğin gibi dört ünite olsa :) eğer öyleyse ben ikinci tekrarı bile yaparım valla sınava kadar..:)canım bana özelden haber edermisin öğrenince..bende öğrenmeye çalışayım... ama kesin olsun haber edelim birbirimize olurmu..

ayy canımm yaa bende evliyim önlisans ilahiyat mezunuyum bu sene dgs düşünüyorum vede çocuk düşünüyorum nasıl olacak bilemiyorum ama umarım başarırımmm...

canım istedikten sonra neden olmasın..bak hepimiz çocukluyuz çatır çatır okuyacaz inşallah...ama sana tavsiyem şu, şimdi benim oğlan 3 yaşında ve bebeklikten çıktı, seninki taze bebekken biraz zorlanırsın gibi..şimdi tecrüben olmayınca bilemezsin ama taze bebek geceleri her iki saatte bir uyanır, gündüzleri de aynı şekilde... onun bakımı özen ister, zaten uykusuz kalıcaksın, birde üstüne ders çalışmak baya yıpratır seni..bunları iyice düşn canım...yardımcı olacak kayınvalide anne veya kız kardeş görümce elti gibi birileri yoksa yakınında, tek başına çok zor olur taze bebek çok özen ister tatlım..bizimkiler büyük biraz..oyunla falan oyalanırlar ama taze bebek her daim bakım özen ister..istersen bi düşün bunu..hani etki etmek istemem kararına ama sadece tecrübeli bi anne olarak ben çok zorlandım bebeğim küçükken, değil ders çalışmak falan, bir iki saat uyuyabilmek için neler vermezdim..şimdi şükür büyüdü de onun sayesinde cesaret alıp başladım okula...bunları iyice düşün tatlım, allah yardımcın olsun..

Merhaba cnm.
Esin tarih derslere nasil calisiyor diye soracaktim sana.

meraba canım hoşgeldin tekrar.. :)
eşim fazla sıkı çalışmıyor, osmanlıcayı çok sevdi o yüzden sürekli elinde osmanlıca bişeyler görüyorum...ama ders çalışmak anlamında değil, hoşuna gitti resmen :) ondan...
açıkçası eşim acelem yok yavaş yavaş okuyayım ben diyo :) senin anlayacağın sınıfta kalsa bile fazla takmıyor, eşim memur zaten, meslek düşüncesiyle okumuyor, askerlik tecili için..o yüzden pek çalışmıyor....

meraba canım hoşgeldin tekrar.. :)
eşim fazla sıkı çalışmıyor, osmanlıcayı çok sevdi o yüzden sürekli elinde osmanlıca bişeyler görüyorum...ama ders çalışmak anlamında değil, hoşuna gitti resmen :) ondan...
açıkçası eşim acelem yok yavaş yavaş okuyayım ben diyo :) senin anlayacağın sınıfta kalsa bile fazla takmıyor, eşim memur zaten, meslek düşüncesiyle okumuyor, askerlik tecili için..o yüzden pek çalışmıyor....

Hosbulduk cnm. Ne yalan soyleyeyim bu basligi gormek keyif veriyor bana :))
Osmanli gercekten cok keyifli :))
Arapca harfleri okudugunda anlayabiliyor olmak, keyif veriyor insana :))
Bende ins bu sene sinava girmeyi koydum kafaya bakalim.
Baraji gecsem yeterli oluyordur sanirim, degil mi?
Birde tum tarih ders kitaplarini da buldum netten :))
Bir hevesle goz attim hepsine de :))

imrendim şu anda size
ortaokul mezunuyum ben
tek isteğim okumaktı ama olmadı...
kızım şubatta 4 yaşında olucak
geçen sene niyet ettim açıköğretim liseye eşim yapamazsın dedi
bütün şevkim gitti kendime biraz güvensem

Hosbulduk cnm. Ne yalan soyleyeyim bu basligi gormek keyif veriyor bana :))
Osmanli gercekten cok keyifli :))
Arapca harfleri okudugunda anlayabiliyor olmak, keyif veriyor insana :))
Bende ins bu sene sinava girmeyi koydum kafaya bakalim.
Baraji gecsem yeterli oluyordur sanirim, degil mi?
Birde tum tarih ders kitaplarini da buldum netten :))
Bir hevesle goz attim hepsine de :))

evet canım barajı geçmek yeterli aöf için... hatta biz şanslıyız yatay geçişle kaydolduk ilahiyata :)
imam hatip çıkışlı olduğumuz için, yatay geçebilme hakkımız var :) sende sakın erteleme, bi insan gaza geldimi arkasını koyvermeyecek :) aksi halde bi daha zor gaza geliniyor.. :)
bu topiği açmam bana da çok iyi geldi, insanın kendi gibi birileriyle sohbet etmesi çok güzelmiş.. :)
okudukça yorumları rahatlıyorum..seni de hep beklerim :) çık çık gel topiğime :) özelden de yazabilirsin..

eşimin yengesi 2 küçük çocukla köyde tarlada çalışırken okumuş
ve şu anda mali müşavir kendisi ofisinide açtı 2-3 yıl önce
azmin elinden ne kurtulabilirki inanmak ve istemek önemli

imrendim şu anda size
ortaokul mezunuyum ben

Ah cnm, kesinlikle eslerin destegi de cok onemli ama, sen gercekten istedikten sonra elinden gemeyecek hicbir sey yok, buna inanmalisin oncelikle.
Bir ucundan tutsan, karar verip yolunda bulunsan, devami da gelecektir muhakkak.
Dusunsene cocuguna daha fazla yardimci olabileceksin.
Daha fazla erteleme bence, kendin icin birseyler yapmalisin :))

evet canım barajı geçmek yeterli aöf için... hatta biz şanslıyız yatay geçişle kaydolduk ilahiyata :)
imam hatip çıkışlı olduğumuz için, yatay geçebilme hakkımız var :) sende sakın erteleme, bi insan gaza geldimi arkasını koyvermeyecek :) aksi halde bi daha zor gaza geliniyor.. :)
bu topiği açmam bana da çok iyi geldi, insanın kendi gibi birileriyle sohbet etmesi çok güzelmiş.. :)
okudukça yorumları rahatlıyorum..seni de hep beklerim :) çık çık gel topiğime :) özelden de yazabilirsin..

Her zaman ugrarim cnm caya, kahveye :))
Saka bir yana masallah senin samimiyetinde cekti beni acikcasi basligina :)
Bu sene kpss ye hazirlanirken, tarih aski olustu bende.
Okudugum kitaplarla da pekisti bu durum.
Hani 2sene once tarih desen, yuzune donup bakmazdim. Sayisal cikisli oldugumdan dolayi :))
Ama nasil keyifli bir seymis, anlatamam.

Ins en kisa zamanda turkiyeye donebilirsem, basvuru zamanlarini kacirmadan, kayit olup, sinava girmek istiyorum.
Esimden de aldim gazi, kim tutar beni bundan sonra :))

imrendim şu anda size
ortaokul mezunuyum ben

canım neden kendine güvenmiyorsun ki, açık lise okuyan bi arkadaşım var imam hatip lisesini tercih etmişti, iki senede bitirdi...şimdi benle birlikte ilahiyata kaydoldu bu sene...
ona da hep dediler okuyamazsın geçti artık uğraşma diye, ama o kararlıydı, başladı okudu..
hatta düşünsene liseyi bile okuyamamış olmanın verdiği hüzünle, hep kendimi bir tık eksikmişim gibi hissediyorum derdi, ama birgün bi baktım karar vermiş kayıt yaptırdı ve bitirdi liseyi, sonra ardından ilahiyat önlisans :) düşünsene..lise bile okumamışken, üniversiteli oldu...
bu dünyada hiçbişey için geç değil, cesaret et ve başla...kızın da büyümüş maşallah zorluk çekmezsin...zaten lise sınavları kolay, birde zorlamıyorlar fazla..arkadaşım doğru dürüst çalışmadı bile..yani biraz ilgilen inan karar vermende etkili olacaktır...mesela açıklise topiği var oraya bak, çok faydası olacak..çünkü senin durumunda olanlarla konuşmak karar vermekte çok etkili oluyo...bi bak o topiğe sen...

Her zaman ugrarim cnm caya, kahveye :))
Saka bir yana masallah senin samimiyetinde cekti beni acikcasi basligina :)
Bu sene kpss ye hazirlanirken, tarih aski olustu bende.
Okudugum kitaplarla da pekisti bu durum.
Hani 2sene once tarih desen, yuzune donup bakmazdim. Sayisal cikisli oldugumdan dolayi :))
Ama nasil keyifli bir seymis, anlatamam.

Ins en kisa zamanda turkiyeye donebilirsem, basvuru zamanlarini kacirmadan, kayit olup, sinava girmek istiyorum.
Esimden de aldim gazi, kim tutar beni bundan sonra :))

başla tatlım başla, tam gaz devam, :) beraber mendil sallayacaz burda inşallah :)
bende seviyorum tarih kitaplarını halen okurum..şuna benim bölümde islam tarihi diye bi ders var, nedense ona çalışırken zaman hemen geçiyor resmen :) çok zevkli...birde islamın tarihini bilmek öğrenmek daha bi zevkli...tarihini bilmeyen kişi zaten boş biridir bence...atalarımızı ecdadımızı bilmek bi nevi sorumluluk diye düşnenlerdenim..
senide bir tarihçi olarak görecem burda hadi bakem bismillah de başla :) allah besmele ile başlanan her işi hayırla sonuçlandırır...bunu unutma..

Back
X