• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli-ev işlerinden anlayan bayanlar....

Pamukpremsesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
1.907
1.715
63
Bayanlar ben öğretmenim. Tam öğretim okulum.sabah 6 da uyanıyorum 3 de evde oluyorum. Sorunum şu ki ilkokul öğretmeni olduğum için çocuklar beni aşırı yoruyor. 1.sınıflsrı okutuyorum daha çok yoruluyorum. Asla işimden yakınmıyofum çok severek yapıyorum çok şükür. Ama kızlar eve geliyorum yemek temizlik beni bekliyor. Kendimi eve zor atıyorum zaten. Birde yemek temizlik beni çok ama çok yoruyor. Düğün hazırlıkları yapıyoruz hafta sonum tüm dolu. Kendime zaman ayıramıyorum. Evimin tadını çıkaramıyorum. Tozu çok olan bir ilçede yaşıyoruz. Aşırı toz var ve ev o kadar toz okuyor ki. Hafta da 3 kere ev silmek zorunda kalıyorum. Ev zaten 4+1 offff offff. Neden bu kadar büyük ev tuttuğuma gelecek olursak ilçe küçük ve evler hemen doluyor. Büyük evler kaldı bize de. Neyse kızlar açıklamam çok uzun olmuş olabilir. Hakkınızı helal edin. Kızlar ne yapmalıyım? Bana pratik fikirler verir misiniz. Ben nasıl başa çıkcam ev işleri ile. Birde yetmiyor gibi spora yazıldım. Düğünüm 3 ay sonra kilo vermem lazım. Ahhh ah çok uzun yazdım. Bayanlar bana yardımcı olur musunuz. Bana yardım edecek kimsem yok şuan gerçekten. Annem le görüşmüyorum bile.

Çalışan bir bayansınız.

Mutlaka gece yatmadan önce evinizi derleyıp toplayın ortalıkta fazlalık, bulaşık vs. bırakmayın. Dağınıklık insanın hem gözünü yorar hem de dağ olur büyür.
Yemek konusunda pratik şeyler hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz. Sabahları kahvaltı için ayda bir yeteri kadar poğaça, börek tarzında şeyler yapıp buzluğa koyabilirsiniz sabah ısıtıp yemesi kolay ve oyalayıcı olmaz.
Toz alma işini belirli günler yapın. Silme süpürme de aynı şekilde programa uyarsanız üstesinden gelirsiniz inşallah.

Vitamin takviyesi alin derim, gidin bi tahlil yaptirin belki kan degerleriniz dusuktur, daha cok yorulmaniza neden oluyordur. Ben olsam eve geldikten sonra bir saat dinlenir, daha sonra is icin kalkardim herhalde (asiri yorulmuyorsam).
Ha oyle mi yapiyorsunuz derseniz hayir, asiri yorgun oldugum gunler ozellikle oturmam, direkt mutfaga girer yapmam gerekeni yapar, tum isimi bitirdikten sonra otururum. Yoksa kalkip yapmasi cok zor oluyor, hic canim istemiyor...

Ev islerini aksam yaparsiniz.
Camlari nmobilyalari bimde satilan highgenic le silerseniz toz ve su itme ozleigi var uzun zman toz olmaz.
Yerleri haftanin belirli gunleri supurup sileraebiz evde olmadiginiz zmanalrda pencerelrde kapali olacagi icin fazla toz olmaz.
Odalarin temizligini gunlere boler ve is biriktirmezseniz pratik olur

Ne kadar tozlu olursa oldun haftada üç fazla

Acaba halı tozu mu oluyor

Zaten kış geliyor artık kapı pencere tüm gün açık olmaz ki

Ev büyük olsa da girilmeden çok kullanılmayan yerin kağıdını penceresini açmazsan toz olmaz

Acaba fazla mı titizsiniz

Bir iki ay sonra da çocuklar alışır daha az yormaya başlar

Belki de cok takintilisiniz. O yuzden yoruyor isler sizi. Calisan birinin haftada 3 kere ev silmesi bana asiri geldi.

Temizliği haftada bir güne düşür , bence haftasonu yarım gün yeter. Mükellef sofralar kurcam diye kendini paralama pratik şeyler yap veya bikaç çeşit yap bikaç gün onları yiyin

Toplu olmak is yukunuzu azaltacak oncelikle kullandiginiz herseyi tekrar yerine koyma prensibi edinin

Kullanmafiginiz bos odalari kapali tutun

Hafta sonunda bir gunun ya aksamini yada sabahini ise ayirin gunun kalani size ait olsun mesela buzlugunuzu pratik kullanabileceginiz seylerle doldurabilirsiniz dogranmis domates biber vs yada hazirkanmis yemekler

Marka verilmiyor sanirim aka bazi markalarda sebzeyi koruma ozelligi olan plastik urunler var mesela onlardan alip yesilliklerinizi dogranmis sekilde muhafaza edip salata yapma isini kolaylastirabilirsiniz

Mutfak temizliginde toplu tutmaya calisirsaniz gerisi kolay zaten mesela

Camasira gelince mesela aksamdan makinayi doldurup detarjanini fakan koyup hazirkayin sabah cikarken calistiripvaksam serin firsat buldukca utuleyin

Yerlere gelince pratik paspaslar falan var silme basligi degistirilip su haznesi olanlar elinizin onunde hazir tutabileceginiz bi yere koysaniz bis buldugunuz 10 dk da ustten zeminide silebilirsiniz

Valla temizlik uzerine o kadar pratik kolaylastirici urunler cikarmislar ki eskisi gibi degil hicbirsey

Toz için önerim var ...Mikrofiber herhangi marka bir bezi ıslat suyunu sık ve biraz vazelin sür ve toz al ..Bana dua edeceksin :) Yerler için dönenbaşlıklı moblardan al ..Camlarını kremsiz şampuan ile sil ,işin çok kolaylaşacak .Beyaz sirke ve karbonatı evinden eksik etme . Zamanla hepsi oturacak üzme kendini ..

Bayanlar ben öğretmenim. Tam öğretim okulum.sabah 6 da uyanıyorum 3 de evde oluyorum. Sorunum şu ki ilkokul öğretmeni olduğum için çocuklar beni aşırı yoruyor. 1.sınıflsrı okutuyorum daha çok yoruluyorum. Asla işimden yakınmıyofum çok severek yapıyorum çok şükür. Ama kızlar eve geliyorum yemek temizlik beni bekliyor. Kendimi eve zor atıyorum zaten. Birde yemek temizlik beni çok ama çok yoruyor. Düğün hazırlıkları yapıyoruz hafta sonum tüm dolu. Kendime zaman ayıramıyorum. Evimin tadını çıkaramıyorum. Tozu çok olan bir ilçede yaşıyoruz. Aşırı toz var ve ev o kadar toz okuyor ki. Hafta da 3 kere ev silmek zorunda kalıyorum. Ev zaten 4+1 offff offff. Neden bu kadar büyük ev tuttuğuma gelecek olursak ilçe küçük ve evler hemen doluyor. Büyük evler kaldı bize de. Neyse kızlar açıklamam çok uzun olmuş olabilir. Hakkınızı helal edin. Kızlar ne yapmalıyım? Bana pratik fikirler verir misiniz. Ben nasıl başa çıkcam ev işleri ile. Birde yetmiyor gibi spora yazıldım. Düğünüm 3 ay sonra kilo vermem lazım. Ahhh ah çok uzun yazdım. Bayanlar bana yardımcı olur musunuz. Bana yardım edecek kimsem yok şuan gerçekten. Annem le görüşmüyorum bile.
Çocuk yoksa o evde ev isi kolay tabi daginik biri değilseniz...evimiz büyük madem kari koca anca bir yatak odasini,bir oturma odasini kullanirsiniz.geri kalan odalari kilitleyin haftada bir toz almak,silip süpürmek için gitseniz yeter.camasir işini de haftada birgün bir renkli bir beyaz olarak birer kere yika,tuvalet temizliği de iki günde bir yapsan,bence hakkindan gelebilirsiniz evin ama dediğim gibi düzenli ol birde mutlaka plan ve program yap eve geldiğinde ne yapman gerektiğini önceden belirle.gelelim asil meseleye evin en problemli bolumu mutfak mümkün olduğunca pratik yemekler yap,elini cabuklastir seri ol yani,yapicagin yemeğini de önceden programla alışveriş olayini haftada bir yap,bir haftalik yemek listeni önceden cikar ve ona gore alışverişini yap,bulasik sakin biriktirme bir bicagi bile kullandıktan sonra yika.ennnn önemlisi tezgahi mümkün mertebe bos olsun su aralar yeni gelin evlerinde cicili bicili mutfak süsleri moda,gereksiz esyalari özellikle mutfağından uzak tut...evin tozlu bir mekanda ise günlük kullandiginiz yerleri her gün süpürge ve viledayla sil derim yoksa halilarin kirlenir,tozunuda günlük al .konuyu özetlersek ev isleri için
1 pratik ol
2 duzenli ol
3 planli yaşa

Bende öyleydim canım 5 te işten çıkıyordum eve gelisim 6 oluyordu. 2-3 günde bir mutlaka bi supurup vileda yapardim her haftasonu da tam temizlik. Ama severek yapmaya çalış ve her zaman planla. Isten donerken once yemek yaparim sonra makinaya camasir o sirada temizlik falan o sekilde mesela. Ve sonra yaparim diye erteleme sakın her hangi bir işi. bilasik o an ciktiysa o an durula ve makinaya at. Evlendikten bi sure sonra alisirsin esin de yardimci olur benim ki sagolsun çok yardimci olurdu

Sabah bu kadar erken kalktiginiza gore yolunuz uzun sanirim.
Ben de cok yoruluyordum evliligimin ilk senesinde sizinle ayni saatler arasi calisiyordum. 2. Sene yazin bol bol kışlık hazirlayip attim dondurucaya. Aksamdan sandvic yapip dolaba attim. 15e bir temizlik icin yardimci aldim onun gelmedigi hafta 1 gunu temizlige ayirdim. Pazar gununu camasir ve utu isine ayirdim. Simdi duzene oturttum cok rahatim.

E iyi de daha evli bile degilmissiniz!
Simdiden bu kadar sıkıntıya giriyorsaniz ya cok titizsiniz ya da cok daginik.
Tek basina bir insanin ne kadar cok isi olabilir ki.

Kızlar süper fikir vermişsiniz. Teşekkür ederim. Halıları mızı almadık. Sanırım o yüzden ev daha çok kirleniyor. Bu hafta sonu Allah izin verirse haklarımızı da alırsak daha kolay olacak benim için herşey.

Sabah bu kadar erken kalktiginiza gore yolunuz uzun sanirim.
Ben de cok yoruluyordum evliligimin ilk senesinde sizinle ayni saatler arasi calisiyordum. 2. Sene yazin bol bol kışlık hazirlayip attim dondurucaya. Aksamdan sandvic yapip dolaba attim. 15e bir temizlik icin yardimci aldim onun gelmedigi hafta 1 gunu temizlige ayirdim. Pazar gununu camasir ve utu isine ayirdim. Simdi duzene oturttum cok rahatim.
Canım okulum köy okulu. İlçeye gidiş helin yaptığım için çık erken kalkmak zorunda kalıyorum

Canım okulum köy okulu. İlçeye gidiş helin yaptığım için çık erken kalkmak zorunda kalıyorum
O gidiş gelisler insani cok yoruyor. Muhtemelen bu yuzden enerji kaybi hissediyorsun. Yemek yapmak şart karnini doyurmak icin ama temizligi abartma bence. Haftada bir gun rutine bindirsen yetiyor gerçekten yoksa hayati kendi kendine zindan edersin. Beni biraksalar her gun supurur silerim evi ki yazın oyleyim zaten ama gercekten cok gereksiz yazik kendimize ;)

O gidiş gelisler insani cok yoruyor. Muhtemelen bu yuzden enerji kaybi hissediyorsun. Yemek yapmak şart karnini doyurmak icin ama temizligi abartma bence. Haftada bir gun rutine bindirsen yetiyor gerçekten yoksa hayati kendi kendine zindan edersin. Beni biraksalar her gun supurur silerim evi ki yazın oyleyim zaten ama gercekten cok gereksiz yazik kendimize :KK66:
Evet gidiş geliş çok yoruyor :(

Evde tek yaşıyorsunuz sanırım 4+1 tek kişi için çok büyük kullanmadığınız odaların kapısını kapatın perdelerini çekin kullanmadığınız yerleri 15 günde bir temizlersiniz kullandığınız yerleri daha çok silersin.Tozlu bir ilçede yaşıyorsan kapı pencerede kapalı olsa o ev yine toz olur.Akdeniz de suriye üzerinden gelen toz bulutları oluyor özellikle yaz mevsiminde kum yağıyor resmen evin isterse 20.kat olsun kapı pencere tıka basa kapalı olsun o toz yine giriyor.
Evde halı yokmuş aslında halı serip sadece açık kalan yerleri silersiniz en azından halı yerde ki tozu göstermez kirlendik sıra halıyı silersiniz.

Back
X