• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeye cesaret edemiyorum

Paretooptimal

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
305
222
18
31
Merhaba arkadaşlar

Evlilik nedir fedekarlık mıdır?
Çok sevip kaderim bu deyip bazı şeylerin üstünü örtmek midir.

İki yıllık bir ilişkim var çok seviyorum çok uyumlu birbirine hayatında öncelik tanıtan değer veren değerini ve sevgisini birbirinize her fırsatta hissettiren, maddi manevi bir bütün olan bir çiftiz. Ne istersek yaparız birbirimiz için ne ben onu kırarım ne o beni ikimizde makul gereksiz naz niyaz yapmayan insanlarız.
Herşeyde bana yardım eder bir kadın kadar anlar ev işlerinden yemekten. Hayat görüşlerimiz çok benzer .

Ama sorun yok mu var. Bir numaralı faktör ailesi abla ve abisinin evliliğine çok karışıyorlar ben doğru bulmam böyle şeyleri iyilik yaptık sanıyorlar ama kendiri biz anne babayız çocuklar bizim başımızın çeksin diye gereksiz taleplerle çocuklarının eşleriyle kavgasına sebep oluyorlar. Çocuklarda hata tabi paralarını yediklerini içtiklerini aralarındaki her sorunu annesine yetiştirirmi yahu insan. Birde evli bunlar . Benimkide bunları normal görüyor ve var ki ailemize anlatacağız tabi diyor ama öyle olmuyor ne kadar çok bilseler o kadar karışır aile buda huzursuzluk bence.

Sevgilim annesine aşırı düşkün kızdığı çok nokta var ama bir o kadar da ailesine itaatkar kırmayayım diye alttan alır onlarda elinden geldiği kadar kullanıyor çocuğu. Maddi ve manevi kadın oğlunu kocası yerine koymuş kocasına yaptıramadığı herşeyi benimkine yaptırıyor. Rahatsız olsa da bir durun demeyi bilmez bu kadar fedakâr bir adamla evlenmek ne derece mantıklı ?

En çok korktuğum ailesi ileride huzur vermez herşey karışır sevgilimi yönetir yada istekleriyle bıktırır falan ben mi paronaya yapıyorum acaba . Ama o abi ve ablasını anlatınca hemen kendimi onlar yerine koyuyorum ilerde bizde böyle olacağız moduna giriyorum.

Söz nişan birşey yapmayı çok istiyoruz ama sırf bunlar yüzünden ciddiye bindirmek ten korkuyorum ama çok düşündüm bu sebepler yüzünden ayrılığı da göze alamıyorum yani bir fiil sorunu yaşasam daha cesur olurum ama daha çok büyük birşey olmadan daha doğru kalbim paramparça edilmeden mantık çerçevesinde ayrılığı göze alamadım.
Bu arada annesiyle ben tanışmadan önce
Birkaç ufak problem olmuştu aramızda sevgilimle annesine birşey demeden gereksiz yere bi savunmaya o benim annem sen sonradan geldin mesajları verdi. Baya kavga ettik.
Ailesiyle tanıştım görünüşte iyi insanlar . Ben asla ailesine kötü davranacak durduk yere kalp kıracak bir insan değilim ancak bi durum olsa kendimi savunurum. Ben kötü biriymişim gibi ailesini savunması üzüyor beni bazen.

Bir diğer sorunda biraz yakınlaştık ilişki boyutunda değil ama ve anladığım kadarıyla cinsel sorunları var ereksiyon problemi ve erken boşalma. Hiç laf etmedim kendini kötü hissetmesini diye ama aklıma takılmadı değil. Ben kolayca vazgeçen bir insan değilim de bu tarz şeylerin evlilikte önemi nedir çözümü var mıdır evlendiğimiz zaman tedaviye yanaşır mı kafamı kurcalıyor bu konuları şimdiden açmalıyım bilmiyorum.

Çok sevdiğimi mutlu olduğumu başta da söyledim . Şimdi bu sorunları düşünüyorum sonra diyorsun yaş oldu 24 evlenmeye geç kaldığımı düşünmüyorum daha 3-4 sene var ama en azından artık kafamda soru işareti olmasın onunla bir ömür geçerebileceğimden emin olmak istiyorum. Mükemmel insanı bulamayacaksın hep bazı sıkıntılar olacak bu benim kaderim diye devam mı etmeli. Çok emek verdik şimdi ayrılıp yeni birilerini tanımaya emek vermeye gözüm yemez ki. Ayrıldık diyelim ne garanti ki daha sorunlu biri karşıma çıkmayacağı. İlk buluştuğumuz birine annen baban nasıl herşeye karışır mı diyeceğim cinsel sorunun var mı diye mi soracağım. Olmaz bu iş böyle gene birini tanısam sevdikten sonra iş işten geçiyor biraz gene aynı şeyleri yaşayacağım. Yani benim düşüncem onun kadar uyumlu olduğum biri birdaha karşıma çıkar mı bilmiyorum.

Hayatımda hep deneyerek öğrenmeyi seçen biriydim ama evlilik bi kere olsun ister her insan şimdi cesaret edemiyorum hep ileride ayrılma korkusu var evlenince değişecek korkusu ne dersiniz sizler özellikle evlilerin yorumuna ihtiyacım var . Bu sorunlar ileride büyür mü?

Son düzenleme:
Hayır kesinlikle evlilik kaderim bu diye her şeye razı gelmek değil. Seçimi siz yapıyorsunuz sonuçta. Evlenmeden gördüğünüz, sizi endişelendiren şeyler var. Bile bile devam ederseniz kaderim bu diyemezsiniz. 24 yaş, bundan sonra istediğim gibi birini bulamam denilecek bir yaş değil. Annesiyle olan tartışmanın sebebi neydi? Durup dururken mi annesini kattı tartışmaya?
Cinsellik önemli bence. Tedavi olup o sorunu aşmassa mutsuz olursunuz.

Anladığım kadarıyla erkek arkadasın iyi ama ailesi bize karışacak diyorsun peki aileden bağımsız baska bir sehırde dizen kurma imkanınız yok mu ?

Ailesine her konuda çok hak vermesi ve ilişkisine karıştırması ilerde çok sorun yaratır

Evlilikte cinsellikte su içmek kadar Önemlidir. Ama doktora gidilebilir bunun için

Tavsiyem sende bir ailenle tanıştır ve onların fikrini al

Anladığım kadarıyla erkek arkadasın iyi ama ailesi bize karışacak diyorsun peki aileden bağımsız baska bir sehırde dizen kurma imkanınız yok mu ?

Ailesine her konuda çok hak vermesi ve ilişkisine karıştırması ilerde çok sorun yaratır

Evlilikte cinsellikte su içmek kadar Önemlidir. Ama doktora gidilebilir bunun için

Tavsiyem sende bir ailenle tanıştır ve onların fikrini al
Zaten ikimizde ailemizden farklı şehirde yaşamak istiyoruz . Ama annesi sürekli bizim olduğumuz ilde yaşa diyor özel sektörde zaten. Bir süre sonra sevgilim boyun eğer mı biliyorum çünkü ilk başta istemiyorum sevmiyorum ben bu şehri diyordu. Annesinden bıkmış olacak ki geçide de olsa o şehirde yaşayalım demeye başladı sonra temelli olur gibi geliyor.

Zaten abi ve ablası uzak şehirlerde yaşıyor ama karışmalarına çokta engel bir durum değil yani.

Ailemle tanıştırmak çok isterim ama içime tam sinmesini beklersem geç mi olur ki bu şartlar da tanışma uygun olur mu

Zaten ikimizde ailemizden farklı şehirde yaşamak istiyoruz . Ama annesi sürekli bizim olduğumuz ilde yaşa diyor özel sektörde zaten. Bir süre sonra sevgilim boyun eğer mı biliyorum çünkü ilk başta istemiyorum sevmiyorum ben bu şehri diyordu. Annesinden bıkmış olacak ki geçide de olsa o şehirde yaşayalım demeye başladı sonra temelli olur gibi geliyor.

Zaten abi ve ablası uzak şehirlerde yaşıyor ama karışmalarına çokta engel bir durum değil yani.

Ailemle tanıştırmak çok isterim ama içime tam sinmesini beklersem geç mi olur ki bu şartlar da tanışma uygun olur mu
Sadece annenle ya da varsa kardeşinle tanıştırsan onların fikirleri sana Yön verebilir

Annesi ne olursa olsun yönetmeyi seven biri kendisi de dinlemeyi seven biriyse işin gerçekten zor ama yasım geçiyor 24 demişsin ne olursa olsun bula bula bunu buldum Evliliği yapma

Sadece annenle ya da varsa kardeşinle tanıştırsan onların fikirleri sana Yön verebilir

Annesi ne olursa olsun yönetmeyi seven biri kendisi de dinlemeyi seven biriyse işin gerçekten zor ama yasım geçiyor 24 demişsin ne olursa olsun bula bula bunu buldum Evliliği yapma
Yok yaşım 24 derken zaten bizim evlenmemiz 27-28 i bulacak şuan erken de dört sene sonra aynı şeyi düşünürmüyüm bilmiyorum. Teşekkür ederim yorumun için

Hayır kesinlikle evlilik kaderim bu diye her şeye razı gelmek değil. Seçimi siz yapıyorsunuz sonuçta. Evlenmeden gördüğünüz, sizi endişelendiren şeyler var. Bile bile devam ederseniz kaderim bu diyemezsiniz. 24 yaş, bundan sonra istediğim gibi birini bulamam denilecek bir yaş değil. Annesiyle olan tartışmanın sebebi neydi? Durup dururken mi annesini kattı tartışmaya?
Cinsellik önemli bence. Tedavi olup o sorunu aşmassa mutsuz olursunuz.
Annesi birşey buyurunca bizim planlar suya düşer konu her ne olursan olsun. Ama onun dışında kimseyi benden önce tutmaz. Ama annesi elden daha önemli hayatımızda hep olacak sonuçta.

Bahsettiğiniz şeyler ilerde ciddi boyutta sorun yaratır size, 24 yaşındaymışsınız sizinle aynı yaştayım fakat evlilik için geç kaldım korkum hiç olmadı. Sevgiliniz ailesine baya bağlı biri annesinin sözünden çıkamayan biri bu sizi yorar.
Cinselliğe gelecek olursa bence çok önemli evlilikte aranızda bir şeyler yaşanmışsa bunu uygun dille söyleyip tedavi olmasını sağlayabilirsiniz.

Sevgililik dedigimiz sey iliskinin kaymagi. Asil mesele evlilikte basliyor. Sevgiliyken gezersin tozarsin, maddi bir dusunce yok, sorumluluk yok, idare etmek yok, odun vermek yok. 2 sorununuzde evliligi bitirebilecek sebepler bence.

Aile konusu bircok evliligin bitmesinde ana etken zaten. Bi sorunu aileye anlatmak cok cok yanlis bir durum. Kapinizi kapattiginiz zaman ozeliniz olmali. Baskasi 1 telefonla o.kapiyi acip iceriyi gormemeli.

Cinsellikte bence evliligin en az yarisi demek. Cok sanslilarsa ciftler ya cok duskun yada az duskun olarak birbirine denk geliyor. Catisanlar hep mutsuz, hep huzursuz, hep bir tasi eksikmis gibi hissediyor.

Evlilik yoluna girdiyseniz her ikisinide konusun. Cekinmeyin. Bosanmayi goze almak cok daha riskli bir durum.

Evet herkesin kusuru var kimse mükemmel değil ama bu bahsettiğiniz iki mesele kk nın ana konuları.bunlari şimdi görebilmeniz çok iyi pek çok kadın bunları bilmeden evleniyor iki senemi verdim falan diye düşünmeyin belki iki sene evli kalsanız bu adamla omur boyu acı cekersiniz bence iş ciddiye binmeden bitirin abisinin ablasının yaşadıkları fragman kesin sizde de olur onlar hayır diyemiyosa sizin eşiniz de diyemez

Evet herkesin kusuru var kimse mükemmel değil ama bu bahsettiğiniz iki mesele kk nın ana konuları.bunlari şimdi görebilmeniz çok iyi pek çok kadın bunları bilmeden evleniyor iki senemi verdim falan diye düşünmeyin belki iki sene evli kalsanız bu adamla omur boyu acı cekersiniz bence iş ciddiye binmeden bitirin abisinin ablasının yaşadıkları fragman kesin sizde de olur onlar hayır diyemiyosa sizin eşiniz de diyemez
Bir kere denedik bitirmeyi ilerde mutsuz oluruz diye olmadı severken mantık ayrılığı yapmak çok zor çok acı veriyor. Kısa süre sonra birbirimize sarılı bulduk kendimizi hüngür hüngür ağladık ayrılırken. Çıkmaz bir durum ya çok zor karar vermek :(

Birkaç ufak problem olmuştu aramızda sevgilimle annesine birşey demeden gereksiz yere bi savunmaya o benim annem sen sonradan geldin mesajları verdi.

Iste bu cok sikintili bir durum. Bu sekilde konusmasina izin vermemelisin. Elbette anne önemli ancak anne ve sevgili/esin yeri cok farkli olmali. Onun annesi degilsin diye degersiz olmuyorsun.

Sanirim daha cok ciddi sorun yasamadin diye (ki aslinda bence bu üstteki yazilan olay bile basli basina cok ciddi) ayrilamiyorsun. Ancak nisanlandiktan sonra ayrilirsin gibime geliyor. Yani annesi felan sadece biraz dominant olsa neyse diyecegim, üstüne sevgilinde ana kuzusu. Ergenler bile özgürlük ararken, 25 yasindaki bir cocugun böyle ana kuzusu olmasi,..

Neyse, dedigim gibi bu iliskide önce baze seyleri yasadiktan sonra, bir dip noktaya geldikten sonra birakirsin. Ki keske simdi bile birakabilseydin daha büyük üzüntüleri yasamadan önce...

Ailesiyle biraz icli disli ol. Biraz sorun cikar bakalim tepkileri nasil olacak sevgilinin. Ona gore dusunursun..

Burda okumustum bunu bir uyeden. Evlenmeden once sorun cikarir esimin tepkilerini ölcerdim diye:KK70:
Cok iyi fikir bence :KK59:
Ana kuzusu ve adaleti dengeyi tutturamayan adamdan es olmaz.

Haklısınız başlı başına problem de işte üzerinden yıl geçti sevince geçti gitti diyor insan da gene de içinde bir şüphe kalmıyor değil.
Iste bu cok sikintili bir durum. Bu sekilde konusmasina izin vermemelisin. Elbette anne önemli ancak anne ve sevgili/esin yeri cok farkli olmali. Onun annesi degilsin diye degersiz olmuyorsun.

Sanirim daha cok ciddi sorun yasamadin diye (ki aslinda bence bu üstteki yazilan olay bile basli basina cok ciddi) ayrilamiyorsun. Ancak nisanlandiktan sonra ayrilirsin gibime geliyor. Yani annesi felan sadece biraz dominant olsa neyse diyecegim, üstüne sevgilinde ana kuzusu. Ergenler bile özgürlük ararken, 25 yasindaki bir cocugun böyle ana kuzusu olmasi,..

Neyse, dedigim gibi bu iliskide önce baze seyleri yasadiktan sonra, bir dip noktaya geldikten sonra birakirsin. Ki keske simdi bile birakabilseydin daha büyük üzüntüleri yasamadan önce...

Ailesiyle biraz icli disli ol. Biraz sorun cikar bakalim tepkileri nasil olacak sevgilinin. Ona gore dusunursun..

Burda okumustum bunu bir uyeden. Evlenmeden once sorun cikarir esimin tepkilerini ölcerdim diye:KK70:
Cok iyi fikir bence :KK59:
Ana kuzusu ve adaleti dengeyi tutturamayan adamdan es olmaz.
Baya mantıklı ama sorun çıkartıp soğukluk girmesin araya ondan da korkarım :)

Haklısınız başlı başına problem de işte üzerinden yıl geçti sevince geçti gitti diyor insan da gene de içinde bir şüphe kalmıyor değil.

Bir iliskinin uzamasi, hatta yillar sürmesi o iliskiyi iyi kilmaz. Sevgilin bana ne yalan söyleyim cok sikintili geliyor. Sadece ana kuzulugu degil. Bir evin mahremiyeti cok önemlidir. Yani gidip herseyi anneye anlatmak bir evliligi cidden yikar. Cünkü siz tartismalarina unutup barisirsiniz. Ancak anne baba unutmaz.

Ha evet elbette herkes dört dörlük degildir. Ancak sevgilinizde olan yalnislar, tüm iyiliklerleri götürecek cinsten. Iyi düsün, iyi karar ver. Sadece bunu diyebilirim.

Benim eşim de ailesine çok düşkündür ozellikle annesine bana atmadigi mesajlari atar hergn cok seviyorum seni cok degerlisin benim icin falan dye bode arsive kaydeder hepsini hatra dye ne anlatrsam annesinden dinlerim hepsini gecen gun babasi beni arayip sikayetlendi o da duydu annesini aryip anlatmis hemen herseyi ve esmi cok sevmeme cok iyi anlasmamiza ragmen hergn kvgamz bitmedi bizim evimizde ne yasaniyosa hepsni bilirler kustuk mu barstik mi bise aldk mesla eve niye hber vermednz derler esim de tam bir anakuzusu oldgu icn oturur anltr hemn yani anlyacagnz sevgliniz boyleyse daha smdiden annesni savnuyosa evlennce daha fazlasi oluyo degsmiyo.

Benim eşim de ailesine çok düşkündür ozellikle annesine bana atmadigi mesajlari atar hergn cok seviyorum seni cok degerlisin benim icin falan dye bode arsive kaydeder hepsini hatra dye ne anlatrsam annesinden dinlerim hepsini gecen gun babasi beni arayip sikayetlendi o da duydu annesini aryip anlatmis hemen herseyi ve esmi cok sevmeme cok iyi anlasmamiza ragmen hergn kvgamz bitmedi bizim evimizde ne yasaniyosa hepsni bilirler kustuk mu barstik mi bise aldk mesla eve niye hber vermednz derler esim de tam bir anakuzusu oldgu icn oturur anltr hemn yani anlyacagnz sevgliniz boyleyse daha smdiden annesni savnuyosa evlennce daha fazlasi oluyo degsmiyo.

Madigudi der ki; "Evlilik umduğunu değil, bulduğunu yaşama sanatıdır." :)

Ailesi karışıyorsa ve onların sözlerini emir telakki eden bir eşin varsa Uganda.ya da yerleşsen birşey değişmez..çok düşünüp plan yapma flört ve evlilik aynı şey değil.

Back