Evlenmek ne kadara mal olur?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım arkadaşın dediği gibi 10 bine de dizersin 100 bine de bütçenle alakalı.sen iyisi olsun falan diyorsan 40bine falan malolur sanırım eşyalar.durumunuz varsa neden olmasın.

ama bence ilk evlenirken aşırı masrafa gerek yok,bütçesi kısıtlı olanlar için özellikle.yavaş yavaş alınır nolcak,takıntı yapmayın yani.
ben hiçbir eşyamı tek bir çatalımı bile ne eşimin ailesine ne kendi aileme aldırmadım.biz a dan z ye herşeyi kendimiz aldık yettiği kadar.he çeyizlik hazırladıkları ufak tefek şeyleri daha sonra hediye olarak kabul ettim.

dove,canım ben de sen gibi düşünüyordum hatta gelinlik falan ıyy diyordum 20li yaşların başındayken ciddi ciddi ama.hoşuma gitmiyordu.Ama insan evlenirken gelinlik giymek istiyor,eminin zamanı gelince sende istersin.Sonuçta herhangi bir kıyafet değil,a menken,model de değil mesleğimiz nerde giycen bir daha gelinliği,giysen de aynı tadı vermez zaten:)

güzelim maddi durumu iyi olan , bizlerin ev kuracağı parayı sadece düğünde harcarlar.hesaplı ama kaliteli olsun diyorsan beni dinle :)) nişanlıyım ben de.düğün temmuzda olacak.hesaplamamıza göre 25-30 bin arası masrafımız oalcak.ama her şeyi peşin alacaz .bu arada beyaz eşyamızı da bosch düşünüyoruz. baktık yaklaşık 5bin tuttu.hatta peşin olduğu için daha da indirenler var.biraz araştırmak gerekiyor sanırım.markalı mobilyaların fabrika satış mağazaları piyasadan daha uygun oluyo.hem kaliteli hem de ucuza almış oluyorsunuz.evlendikten sonra borç ödemektense evlendikten sonra para biriktirip ev alırım daha iyi...:lepi:

beyaz eşyalarımız bosch,iki tane plazma aldık salona ve oturma odasına,mobilyaları perdeleri falan ne istiyorsam aldım,ama tabi çok pahalı diyerek almadıklarım da oldu.Mutfak eşyaları için de öyle,en basiti bir kettle, 30 tl ye de var 250tlye de...Ama içime sinen evi döşemek bana 35-40 bin arası bir paraya mal oldu.Eşyalrın gelmesini bekliyoruz şimdi,nisan 24de düğün var.Daha hiç birini kullanmadığım için yorum yapamıcam ama kaydirigubbakcemile3

Arkadaşlar doğru söylemiş,başlangıçtan herşeyim tam olsun ve en iyisi olsun dersen bütçenin üst sınırı olmadığını görürsün.Önemli olan gerekli şeylerin içine sinenini ve kalitelisini almak. 12bine de yatak odası var 3 bine de hatta 1,5a da...kalite fiyat optimizasyonunu iyi yapmak lazım :) dilerim herşey içine siner hihoyyyt

Aaa yapmayın bir kere evleniyorsunuz

:))) aslında doğru diyosunuz. 1 kere olan bişey sonuçta ve ömrümüz boyunca hatırlanacak o gün. amaaa şu anki sevgılımle evlenebilirsek (inşallah) kalabalıktan nefret ederiz mesela ikimiz de.. üstelik onun ailesiyle benim ailem bir araya gelmek istemediklerinden isteme, söz, nişan, düğün kısmında sorunlar olacaktır eyvahedigeldismile Hatta babam, seni istemeye ailesini getirmesin, kendi gelsin günü geldiğinde dedi şimdiden...
Akrabalarımıza haber veremeyiz onunla evleneceğini, başka bi şehirde nikah kıyarsınız dedi (bazı ailesel nedenlerden dolayı)..... :sinifsinif:

ee ailelerden destek de olmayacağına göre bizim sadece beyaz eşylar için 1 sene falan çalışmamız lazım. kaydirigubbakcemile3 biz de oturduk konuştuk. birlikte bir hayat kuracaksak sadece ikimizin emeğiyle olsun dedik. kazanıp kazanıp alırız artık... yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama hazır bir eve gitmektense ikimizin zorlukların üstesinden gelerek yavaş yavaş kurduğumuz bir evde yaşamak bana daha anlamlı geliyor...

fikirlerine canı gönülden katılıyorum sevgili Dove :) Bende aynı senin gibi düşünüyorum. Bu evlilik olaylarında işe aileler girince müthiş bir stres oluyır.. Ay nasıl davranayım yanlış hareket mi ettim nasıl desem doğru olur şeklinde.. bende 7.5 aydır sözlüyüm.. sözlümle hiçbir sorunumuz yok şükür eğer kısmetse nişan olacak.. şuan gündemde yok ama girmesi yakındır herhalde.. ayrı şehirlerdeyiz ben l. burgazda sözlüm istanbulda iki saat uzağım ona.. ben günübirlik gidiyorum ailem müsade etmiyor aslen istanbulluyum akraba var da işte.. aile Neyse kayınvalidem bazen götürüyo alışverişe en son 3 tane elbise bi gömlek aldı bana işte makyaj malzemesi alır verir parfümdü bayramlığı iç çamaşırı.. e ben alışık değilim tuhaf geliyo haliylen...

özele bana kalsa bu tür bürokrasilere girilmese çok daha iyi aileler tanışır sade bi nikah tamamdır uzatmanın hiçbir mantığı yok.. şaafata gerek yok.. ben evlenmem derdim asi takılırdım saçlar siyah siyah makyaj vs vs.. şimdi tanıyamıyorum kendimi fakat hala aynıyım giyimde kırılmalara gittim fakat aynı pelin duruyor =)) sözlüm arnavut.. çoooook meraklılar geline giydirmeye düğünlere ama biizmde fikrimiz önemli onlar için düğün istemezsek yapılmaz büyük ihtimal.. bencede gereksiz masraf.. zaten kredisiz olmayacak ve evlenince biz çalışarak ödeyeceğiz.. bize kalsa hemen evlenelim ufak ufak döşeriz kime neyi ispatlıcaz öyle değil mi ama ?? bakalım beni ilerki günlerde neler bekliyo.. şuan sorun yok ama umarım da olmaz.. şu nişan çıksın tek başka düşüncem yok işkence gibi geliyo vallaha akannehir

kesenın ıcındekı nekadarsa ona gore yapmalısınız masrafınızı..
ne geek var kı borc yapmaya tamam herkes ıster hersey super olsun ama onemlı olan hızır degılmı..
sıze bıkac tavsıye verım ozaman..
gıdıpde magzaların şatafatlı vıtrınlerıne kanmayın esyalar ıcın beyaz esyaların outlet veya serı sonu az defolu yerlerıne bakının en son cıkanlar bıle var orda cunku en basıtınden kosesınde mınnacık bı cızgı vardır atılmısdır defolu yerlere..nasılsa evde cızılmıycekmı ..
gumruklerde kalan urunlerın satıldıgı yerler vardır..ve fıyatarı cok uygundur ev esyası yada dekorasyon esyaları yurtdısından gelmıs olanlar..
allah yardımcınız olsun ınsallah gonlunuzdekı gıbı bı dugun yaparsınız ama sıze tavsıyem hersey super olcak dıye huzurunuzu kacırmayın eksık kalan seylerı sonradada alabılırsınız ama bu sure ıcındekı huzursuzluk hep onunuzde olur..

kızlar valla size tavsiyem eğer kirada oturacaksanız çok pahalı eşyalar almayın.abim ve ablamdan biliyorum evleneli çok olmadı ikisinin de ama ev konusunda şanssız oldukları için bir kaç ev değiştirdiler ve tasınırken mobilyaları çok kötü oldu.gitti güzelim mobilyalar falan.ama kendi eviniz olursa istediğiniz gibi döşeyin.kirada iseniz de inşallah bigün eviniz olur o zaman özene bözene döşersiniz evinizi

herşeyin en iyisini istediğinize göre bayağı zenginsiniz demektir. bunu içinde düşünmenize bile gerek yok bence. bizim elimizdeki para belliydi aileler hiç yardım etmedi kendimiz aldık herşeyimizi düğün masrafalrını kendimiz karşıladık. biz bir garip memuruz dedik herşeyin uygununa kaçmamıza rağmen yinede bir sene borç ödedik. elinizdei paraya göre alışveriş yapmanızı öneririm yoksa buradaki bazı arkadaşlar gibi borç ödüyoruz param yok tatile gidemiyoruz demeye başlarsın.

Bizde herşeyin en iyisini istiyoruz ama bunun içinde tüm odaları dolduramıcaz gibi görünüyor.Sadece beyaz eşyalar 4-5 bine geliyor.

Ev aldık ve kredi borcu ödeyeceğiz epeyce.

Bende sadece salon, yatak odası ve beyaz eşya alalım diye düşünüyorum.Ki bunlar bile en az 15 bin tutuyor.Çünkü döşemişken zevkimize göre olsun istiyoruz, sadece olsun bitsin diye değil..o yüzden diğer odaları yavaş yavaş zamanla döşeriz diye düşünüyoruz..Tüm evi istediğimiz gibi döşemeye kalkarsak evlenemicez çünkü.

ne gerek varki herşeyin en iyisine 3-4 sene sonra onlarında modası gecicek yenisini alcaksınız.yada almadınız diyelim demode eşyalarla durcaksınız.ama cok aşırıya kacmadan biraz daha ucuz eşya alanlar 5 sene sonra yenilicekler
ben düğünede cok para harcanması taraftarı değilim.sonucta milleti eğlendirmek yerine kendimiz en kral yerde balayı yaparız

Borçsuz evlendik.
Bunu söylemekteki amacım limitimize göre evlendik borçsuz evlenmek için..
ıçime sindi herşey,bütün evi keyfime göre döşedim..
25bin tl tuttu..tabi ki buna düğün gelinlik damatlık takı balayı vs dahil değil..

daha almadık eşyaları.buzdolabı çamaşır ve bulaşık 4150 tuttu ki siemes marka ve inoksdu. daha tv ve fırın alınacak. onlarda tahminimce 2 civarı tutacak.orta derece lcd yeter fiyatlar inanılmaz düşüo çünkü
ev eşyaları baktıklarımdan köşe takımı+yemek odası+salon takımı+ yemek odası 10 bin civarı tutacak küsüratı olabilir. halı ve perdelere kanımca en az 2bin gider. perdeler çok tutuo çünkü. etti 18-19 bin bi de ekle ıvır zıvır fotmanto masa falan olsun 20 bin.belki biraz geçer. gelinlik takı hariç onları da azından eklesen 25000 gider .biz de bi miktar biriktirdik kalanı borç yapıcaz
ben de kirada oturucam ama kira die en kötüleri almak zorunda değilim. evime girdiğimde mecburiyetten almış olduğum eşyalara bakmak istemiorum içime sinsin. bu eşyayı aldım seneye değiştireyim olmazki. hem en az 10 sene kullanılır bi eşya güzel temiz kullanırsan eskimezki

keske böyle olmasaymis
her iki tarafida memnun etmenin bir cagresi yokmu
her bayan gelinlik giymek ister
belki ortalik yatisir yani umarim sizin icin dügün olmasada
gelinlikten vaz gecmeyin bence

bence 30 40 bin tl ye gayet kaliteli hoş bi düzen kurulabilir düğün yemekli çok lüx bi yerde olmadığı sürece bayanssulusmile

ne kadar güzel anlatmisiniz Allah razi olsun...

kaba taslak ben yazayım aklımda olanları

çamaşır mak+82 ekran lcd+buzdolabı+set üstü ocak+elektirkli süpürge = 4300
koltuk takımı+yatak odası=1600
gelinlik=525
halılar vs = 350

nasıl yaaa,takıdan düğüne,eşyadan gelinliğe damatlığa kadar her şeyi siz mi karşılayacaksınız??tamam hepimiz elimizi taşın altına soktuk zamanında ama bu kadarı da fazla bence.yani iki tarafın ailesi hiç bir şekilde katkıda bulunmuyorsa bence düğün yapmayın,nikah yeterli.(ısrar eden parasını versin yani)takıya da kafa yormayın,alyanslarınızı takın,bi de küçük set.bu şartlar altında kimseye hiç bir şeyi beğendirmek zorunda değilsiniz,kendinizi yormadan sadece gerekli olan eşyalarla evinizi kurun.ben olsam öyle yapardım yani.tabi sizin maddi durumunuzu bilemem( burdan piyasa hesaplaması yaptığınıza göre belli ki sizin de kafanıza takılan mali konular var)
Allah yardımcınız olsun.

bizde herşeyi kendimiz yapacağımız için bütçemiz sınırlı ,ama çok mutluyum borçsuz ve kimsenin karışmadığı bir alışverişimiz olucak..para biriktiriyoruz 25 bin ile herşeyimizi alıyoruz tabi nişanlımın beyaz eşyalarının çoğu tamam..nikah ta olcağı için balayına bile yetiyor paramız..şükürler olsun ağzımızın tadı olsun da ...önemli olan bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…