Evlenmek istediğini aileye anlatmak

sadece bir kaç kez yüzyüze görüştüğünüz biri ile evlenmek büyük cesaret olur diye düşünüyorum.
annenizin verdiği tepkiyi doğru buldum
.
konuştunuz mu nerde yaşayacaksınız?
buraya gelirseniz mesleğinizi yapabilecek misiniz?
ailenizi çok uzun süre görmemeye dayanabilecek misiniz?
uyum sağlayabilecek misiniz?

Kendisi kesisnlikle yurtdışında yaşamak istemiyor. İşini bırakıpta buralara gelmek istemiyor. Yani benim Türkiye’ye gelmemi istiyor. Kendisi zaten polis, kurulu düzeni işi var ben oraya neden geleyim diyor. Yani belirttiğiniz sorunları yaşamıyacağız zaten.
Haklısın 3-5 kere görüştükten sonra belki tamamen tanıyamam, ama hemen evlenelim demiyorum.
Zaten evlenene kadar zaman geçmiş olur ve daha iyi tanımış olurum diye düşünüyorum.
Tek sorun annemin tanışmaya (telefonla) yaklaşmaması.

Zaten hep derdim universiten mezun okunca Türkiye’de yaşamak istediğimi. Vatanımı çok severim çünkü. Uyum sağlamak zaman alabilir ama alışır insan bence. Zaten gelecek yıl bir kaç kez görüşmeyi planlıyoruz. Kendisi doğu anadolu’da görevde. Onun görevde olduğu yerde yaşamayı düşünüyoruz. Bende doğulu olduğum içim benim için sorun olmaz.
Yani klasik şeyler söyleyeceğim ama çok iyi birisi ve mesleği gereği öyle sahtekar çıkacağını zannetmiyorum. Annesi ilede bir kaç kez konuştum zaten. Tabi evlensek bile anca seneye olur. O zamana kadarda onu daha iiy tanınış olurum diye düşünüyorum.

Bence sen cok iyi niyetlisin ayni zamanda pembe bulutlar uzerinde..

Annemi de anlıyorum tabi ki de. Yüz yüze tanışmak daha da farklı. Ben sadace yüz yüze gelene kadar telefonda konuşsun anlaşsınlar istiyorum. Annem ise “hayır, usül bu değil ben tanımadığım insanlarla telefonda masıl anlaşayım” diyor. Bu ise canını sıkıyor. Yurtdışın da olduğumuz için şartlar böyle anca bu kadarı olur düşüncesindeyim.

saçmalama. bdv de biraz takıl. yurtdışında tanışıp Türkiye'de yaşayan kadınların halini bi oku.

Hepsi öyle diyor. Sonra evleniliyor, cocuk oluyor. Sonra "ya cocugun egitimi" felan diye baslayip tekrar yurt disina cikiliyor. Ki olmazsa bile, Türkiye öyle tatillerdeki gibi degil. Gecim zor, düzen farkli, sosyal iliskiler, beklentileri hep farkli. Üstelik polis ise gece vardiyasi olabilir. Herhangi bir görev icin tasinilmasi gerekebilir.

Ki bunun üstüne, artik Türkiyede sirf egitiminden dolayi bile ben olsam cocuk yetistirmezdim. Birden TEOG kalkti. Her sene bir sistem degisikligi, sürekli sinavlar, torpiller.

Ve birini gercekten sadece internetten görüserek taniyamazsin. Sirf bir yaz bir iki defa görüstünüz diye aileleri araya katma. Tabi söylediklerime simdi takmazsin eminim. Kesin evlenirsin onun ile.

Umarim dediklerimde hakli olmam ve mutlu olursun canim.

Zaten evlenene kadar zaman geçmiş olur ve daha iyi tanımış olurum diye düşünüyorum.
.
Bu düşünce çok ama çok yanlış. Evlilik yoluna girilmiş birini bu aşamada tanımaya çalışmak doğru değil, çünkü ola ki kötü bir şey gördün o kadar hazırlık yapıldı, aileler öğrendi, düğüne az kaldı vs gibi sebeplerle ayrılamıyor kızlar. Mecbur evlenmek zorunda kalıyorsunuz. Çoğunlukla böyle oluyor. O yüzden o yola girmeden tanımak daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…