Evlenmek istediğini aileye anlatmak

Anne bir erkek arkadaşım var adı x. Bilmemkaç yaşında, şu memleketli,bu kadar kardeşler,şu iş yapıyor, sizle tanışmak ve ailesini de tanıştırmak istiyor.evlenmek istiyor kısacası. Diye açıkla. O da babana anlatsın

Annem, eşim gelmeden 1 hafta önce babama söyledi.ben o 1 hafta boyunca odamdan çıkmadım.esim geldi tanıştı diğer hafta da ailesini getirdi.babamla iyi anlaştılar o yüzden sonra goygoy yaparken bulduk kendimizi eşim hakkında

Annenizle mesafeliyseniz ablaniz varsa ablaniza söyleyin o önden bir konuşsun annenizle.

Koca isteyyoomm
Zaten herkes evlendi bi ben kaldımm
Evde kalcammm
Diye dövünürsen "aa bu kız iyice delirdi everek gitsin" denebilir

GÜNCELLEME

Arkadaşlar, bu konuyu açtıktan sonra sizlerin yorumuyla cesaret alıp hemen anneme söyledim. Tabi çok heyecanlıydım. Ama istediğim gibi gitmedi konuşmamız. Sevgilim Türkiye’de ben ise yurtdışındayım. Annem internette tanıştığın biriyle nasıl evleneceksin işte ailesiyle nasıl görüşecez vs vs gibi şeyler söyledi. Bende sevgilimle yüz yüze konuşup görüştüğümü söyledim. Sevgilim ailesi ise herşey biliyor ve ailemle tanışmak istiyor (tabi bu yurtdışında olduğum için telefon ile olacak) ama annem herşey usulünce olur diyor. Öyle telefonla falan olmaz diyor. Seneye Türkiyeye gelince anca o zaman konuşuruz diyor. Tabi aynı memleketten de değiliz
Yani annem kısacası diyor ki etrafımızda olsun ve de tanıdıı olsun. Ama herkes konuşarak tanışır değil mi bayanlar? İlla etrafında kişi olacak değil.

Şimdi ne yapmalıyım kızlar bana fikir verin lütfen sevgilimi çok ama çok seviyorum ondan ayrılamam bu arada ben okulumu bitirmek üzereyim (üniversite) sevgilim ise polis. Yani maddi olarak bir engelimiz yok

Sonuçta belirli bir yaşa gelmişsin canım aynı beniö gibi. Ama ömür boyunca bekar kalamazsın. Bir yuva kurmak istersin, çocuk sahibi olmak isterdin, eşin olsun herşeyi onunla yapmak istersin. Ve bu hakkı neden bize çok görüyorlar anlamıyorum. Sonuçta iki kişi birbirinizi seviyorsunuz bundan ötesi var mı?
İnşallah sende aileni ikna edebilirsin benim gibi eğer derdini paylaşmak istiyorsan özelden mesaj at canım. Paylaşırız dertlerimizi.

annen de endişelerinde haklı ama..

Anlıyorum çünkü şu an ne onlar bize ne biz onlara gidebiliriz yüz yüze görüşmek için. Ama hemem böyle kestirip atılmaz bence. Önce konuşsun tanışsın istiyorum ben de. Gerçi kendisi hayır olmaz semiyor, sadece seneye yazın görüşürüz diyor. Ama ben onarada telefonla konuşup tanışsınlar istiyordum.

Benim nişanlım yurt dışında, konuşmaya flört ve iyi anlaşırsak evlenelimli başladık tip olarak beğendiğimiz için, niyet de belliydi ben anneme dedim böyle böyle biri var olursa düşünüyoruz haberin olsun diye en baştan. Hık mık erken vs dedi, beni görmeye gelmesine 2 gün kala babama yemek sofrasında söyledi "yurtdışından damat adayın 2 gün sonra burda" diye adamın lokması boğazında kaldı aslında utanırsan üstüne gelirler çekinirsen baskılarlar. Ve uzun mesafelide çevre de korkuyor, verilen sözlerden vazgeçilmesi daha kolay diye. Sen üzülürsün sonunda diye. Tanısalar severler diyosan tanıştır içleri rahat etsin ama çocukla telefonda olmaz bir şekilde yüzyüze izin mi ayarlar tatiline mi denk getirir gelirse ailen de onun ne kadar ciddi olduğunu anlar..

İşte bende eminim. Tanısa sever ama annem telefondan konuşmaya yaklaşmıyor. Usül bu değil diyor. Sevgilim ise gelemez buraya. Bu aralar da biz Türkiye’ye gidemeyiz. Peki sizin aileler nasıl konuştu anlaştı? Biraz anlatabilir misin?

Ayda 1 nişanlım geldi, ben 1 kere ailesi ile tanışmak için gittim nişanlım 4 defa geldikten sonra. Bi sonraki ay annesi ile geldi isteme ve nişan için. Aslında ailenize katılıyorum cidden usul telefon değil.. Buralarda olsalar annemler büyük bir nişan yapardı ama uzaktalar ve çocuğa kanları ısındı diye sadece annesi gelsin tamam dediler yoksa annesi babası herkes çalışıyor zorla 1 hafta izin aldı nişanlımın dil dökmesiyle, zaten kendi de çalışıyor. Gelemez gelemez deme sen gazı verirsen ve o da istiyorsa öyle bir gelir ki kendin şaşırırsın

Erkek arkadaşınla sen hiç görüştün mü? Yüzümüze görüşmediğin adamla , ailesini görmeden evlenilmez. Bakalım söyledikleri doğru mu, binlerce manyak var iyi cesaret ediyorsun

Keşke gelebilse pasaport vize derken çok masraflı olur sadece tanışmak için

Siz turkiyeye gidince sizin memlekete gelip tanışacaklar. Bukadar zor olmamali. Bendede öyle oldu. Hatta bizimkiler gitti kiz tarafi olarak evlerini akrabalarini falan gördüler. Sonra onlar bizim memlekete geldiler söz nisan yaptik.

Erkek arkadaşınla sen hiç görüştün mü? Yüzümüze görüşmediğin adamla , ailesini görmeden evlenilmez. Bakalım söyledikleri doğru mu, binlerce manyak var iyi cesaret ediyorsun

Evet, şubattan beri birlikteyiz. Geçtiğimiz yaz tatilinde bir kaç defa görüştük.

Maddi sıkıntımız yok demişsiniz?
Anneniz yalnızca, “her şey usulüne uygun olmalı” kısmında haklı.
Haklı, kendinizi annenizin yerine koyun, iyice ailesiyle ve eş adayınızla tanışmadan nasıl güvensinler?
Siz güvenir miydiniz anne olsanız?

Arada mesafe varken masrafı düşünmemek lazım işte.. Olmadı akrabalarınız araştırsın madem illa yüzyüze gelemezler diyorsunuz ki o da risk, benimkine ne kulplar buldular çevresinde kız mı kalmadı diye aynı şeyi bana da dediler burda erkek mi kalmadı diye.. Ki o çocuk o masrafı sırf görüşmek için yaparsa ailenin gözünde 2-0 3-0 önde başlar niyetini belli ederek, kız ailesi buna da bakıyor kızım için ne yaptı ne kadar ciddi. Benim babam ilk geldiğinde açık açık çocuğun yüzüne "bu yaptığın çok büyük bir medeni cesaret kalktın başka ülkeden geldin görüşmek tanışmak için tebrik ediyorum seni" dedi o an dedim tamam oldu bu iş şimdi her fırsatta gelince kıyamam özlemiş gelmesin çok masraf vs diyor ama başlarda ses etmiyordu emin olana kadar gelsin bi kaç defa daha diye alttan alttan istiyordu. Kolay değil kızını uzağa yollayıp gözü kapalı emanet etmek her türlü insan var onlar da haklı

Anneniz haklı yüzyüze görüşmeden tanışmadan içi rahatlamayacaktır.
Masraf olsun zaten polis ve maddi durumu iyimiş bırakızn siz bu kadar masrafı hakediyorsunuz bence gelsin tanıssın ailenizle.
Hatta kv adayınla gelse daha samimi bir ortam olur.
Kız evi naz evi.

Evet, şubattan beri birlikteyiz. Geçtiğimiz yaz tatilinde bir kaç defa görüştük.

Yaz tatiline bir kac defa görüstügün kisi ile gelecek 60-70 yilini beraber gecirmek istedigini nereden biliyorsun??
Elbette adam istedigin seyleri sana söyleyecek. Canim cicim diyecek. Ucunda avrupa pasaportu var cünkü. Hele ki simdi Türkiyenin ekonomik durumu zaten ortada.

Onlari gectim, adam dili bilmiyor. Ögreninceye kadar calisamaz. Sürekli bir yere gitmek istediginde, doktora gitmek istediginde bile hep tercüman olarak yaninda olmak zorunda kalirsin. Yani is, evraklar, hersey senin üstünde olacak. Sansli isen ev islerinde biraz yardim eder sadece.

Ki bunlarin yani sira yeni evli olmus oluyorsun. Senelerdir birbirini iyi taniyan, her hafta yan yana olan insanlar icin bile bu zor olabiliyor. Yani senin durumunda düsünemiyorum bile.

Kisacasi annen cok hakli.

On yargili olmak degil ama pisman olursun.. en fazla 8-10 yil sonra delice asik olsaniz bile..cunku sevgilin yurt disina alisamiycak, alissa bile ailesinin maddi durumunu bilmiyorum yardim filan etmek isteyecek araniz bozulacak. Ayrica evlenmek icin 3-4 kez gorusmek yeterli degil .,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…