- 30 Mayıs 2017
- 4.794
- 7.223
- 88
Canim bende 26 yasindayim annem butun iliskilerimi bilir. Simdiki sevgilimi de sever iyi cocuk der ama evlenmeye gelince iş bana soguk davraniyo daha erkenmis gibi evlenip ne yapcan diyo bende tutturamiyorum istiyorum illa da diyemiyorum ayip geliyo. Annem oyle desem kudurdun mu der ne alakaysa o düşünceye kapiliyo utaniyorum bende. Ne yapsam bilemedim babam ayri dert ben ölene kadar evlenme diyo her firsatta
annen de endişelerinde haklı ama..
Benim nişanlım yurt dışında, konuşmaya flört ve iyi anlaşırsak evlenelimli başladık tip olarak beğendiğimiz için, niyet de belliydi ben anneme dedim böyle böyle biri var olursa düşünüyoruz haberin olsun diye en baştan. Hık mık erken vs dedi, beni görmeye gelmesine 2 gün kala babama yemek sofrasında söyledi "yurtdışından damat adayın 2 gün sonra burda" diye adamın lokması boğazında kaldıaslında utanırsan üstüne gelirler çekinirsen baskılarlar. Ve uzun mesafelide çevre de korkuyor, verilen sözlerden vazgeçilmesi daha kolay diye. Sen üzülürsün sonunda diye. Tanısalar severler diyosan tanıştır içleri rahat etsin ama çocukla telefonda olmaz bir şekilde yüzyüze izin mi ayarlar tatiline mi denk getirir gelirse ailen de onun ne kadar ciddi olduğunu anlar..
Ayda 1 nişanlım geldi, ben 1 kere ailesi ile tanışmak için gittim nişanlım 4 defa geldikten sonra. Bi sonraki ay annesi ile geldi isteme ve nişan için. Aslında ailenize katılıyorum cidden usul telefon değil.. Buralarda olsalar annemler büyük bir nişan yapardı ama uzaktalar ve çocuğa kanları ısındı diye sadece annesi gelsin tamam dediler yoksa annesi babası herkes çalışıyor zorla 1 hafta izin aldı nişanlımın dil dökmesiyle, zaten kendi de çalışıyor. Gelemez gelemez deme sen gazı verirsen ve o da istiyorsa öyle bir gelir ki kendin şaşırırsınİşte bende eminim. Tanısa sever ama annem telefondan konuşmaya yaklaşmıyor. Usül bu değil diyor. Sevgilim ise gelemez buraya. Bu aralar da biz Türkiye’ye gidemeyiz. Peki sizin aileler nasıl konuştu anlaştı? Biraz anlatabilir misin?
Ayda 1 nişanlım geldi, ben 1 kere ailesi ile tanışmak için gittim nişanlım 4 defa geldikten sonra. Bi sonraki ay annesi ile geldi isteme ve nişan için. Aslında ailenize katılıyorum cidden usul telefon değil.. Buralarda olsalar annemler büyük bir nişan yapardı ama uzaktalar ve çocuğa kanları ısındı diye sadece annesi gelsin tamam dediler yoksa annesi babası herkes çalışıyor zorla 1 hafta izin aldı nişanlımın dil dökmesiyle, zaten kendi de çalışıyor. Gelemez gelemez deme sen gazı verirsen ve o da istiyorsa öyle bir gelir ki kendin şaşırırsın
Erkek arkadaşınla sen hiç görüştün mü? Yüzümüze görüşmediğin adamla , ailesini görmeden evlenilmez. Bakalım söyledikleri doğru mu, binlerce manyak var iyi cesaret ediyorsun
Maddi sıkıntımız yok demişsiniz?Keşke gelebilsepasaport vize derken çok masraflı olur sadece tanışmak için
Arada mesafe varken masrafı düşünmemek lazım işte.. Olmadı akrabalarınız araştırsın madem illa yüzyüze gelemezler diyorsunuz ki o da risk, benimkine ne kulplar buldular çevresinde kız mı kalmadı diye aynı şeyi bana da dediler burda erkek mi kalmadı diye.. Ki o çocuk o masrafı sırf görüşmek için yaparsa ailenin gözünde 2-0 3-0 önde başlar niyetini belli ederek, kız ailesi buna da bakıyor kızım için ne yaptı ne kadar ciddi. Benim babam ilk geldiğinde açık açık çocuğun yüzüne "bu yaptığın çok büyük bir medeni cesaret kalktın başka ülkeden geldin görüşmek tanışmak için tebrik ediyorum seni" dedi o an dedim tamam oldu bu işKeşke gelebilsepasaport vize derken çok masraflı olur sadece tanışmak için
Sence sadece birkaç kez görüşmek, evlilik için yeterli mi?Evet, şubattan beri birlikteyiz. Geçtiğimiz yaz tatilinde bir kaç defa görüştük.
Evet, şubattan beri birlikteyiz. Geçtiğimiz yaz tatilinde bir kaç defa görüştük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?