Evlenmek istediğini aileye anlatmak

ChiChi02

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
155
115
23
33
Merhaba KK üyeleri :)

Artık evlenme zamanım geldi diye düşünüyorum ve birlikte olduğum kişiyi aileme anlatmak istiyorum. Yani evlenmem istediğimi belirtmek istiyorum, ama bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Ailem bu konularda çok sıkıntı yapmaz ama ben yine de çekiniyorum söylemeye. Çünkü bundan önce bir tane ilişkim daha oldu ve annem istemedi. İstemediği için ayrılmak zorunda kaldık eski sevgilim ile. Şimdi ise nasıl anlatacağımı bilemiyorum.
Siz bayanlar ailelerine nasıl açıldınız? Yani konuyu açmak için nasıl bir cümle kurabilirim?
Fikirlerinize ihtiyacım var :)

GÜNCELLEME

Arkadaşlar, bu konuyu açtıktan sonra sizlerin yorumuyla cesaret alıp hemen anneme söyledim. Tabi çok heyecanlıydım. Ama istediğim gibi gitmedi konuşmamız. Sevgilim Türkiye’de ben ise yurtdışındayım. Annem internette tanıştığın biriyle nasıl evleneceksin işte ailesiyle nasıl görüşecez vs vs gibi şeyler söyledi. Bende sevgilimle yüz yüze konuşup görüştüğümü söyledim. Sevgilim ailesi ise herşey biliyor ve ailemle tanışmak istiyor (tabi bu yurtdışında olduğum için telefon ile olacak) ama annem herşey usulünce olur diyor. Öyle telefonla falan olmaz diyor. Seneye Türkiyeye gelince anca o zaman konuşuruz diyor. Tabi aynı memleketten de değiliz :(
Yani annem kısacası diyor ki etrafımızda olsun ve de tanıdıı olsun. Ama herkes konuşarak tanışır değil mi bayanlar? İlla etrafında kişi olacak değil.

Şimdi ne yapmalıyım kızlar bana fikir verin lütfen sevgilimi çok ama çok seviyorum ondan ayrılamam :( bu arada ben okulumu bitirmek üzereyim (üniversite) sevgilim ise polis. Yani maddi olarak bir engelimiz yok :(

Son düzenleyen: Moderatör:

Artık evlenme zamanım geldi diye düşünüyorum ve birlikte olduğum kişiyi aileme anlatmak istiyorum. Yani evlenmem istediğimi belirtmek istiyorum, ama bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Ailem bu konularda çok sıkıntı yapmaz ama ben yine de çekiniyorum söylemeye. Çünkü bundan önce bir tane ilişkim daha oldu ve annem istemedi. İstemediği için ayrılmak zorunda kaldık eski sevgilim ile. Şimdi ise nasıl anlatacağımı bilemiyorum.
Siz bayanlar ailelerine nasıl açıldınız? Yani konuyu açmak için nasıl bir cümle kurabilirim?

Anne artık sevgili olarak gezmek istemiyoruz artık bu işin adının koyulması mı istiyoruz diye başlayabilirsiniz

Annem de babam da her ilişkimi bilirdi.O yüzden sıkıntı yaşamadım.Sadece heyecanlanmıştım söylerken.Babama seninle özel bişey konuşmalıyım dedim.Başbaşa yemeğe çıktık.İki kadeh atınca gayet güzel söyledim:KK53:Ailen bilmiyorsa söylemek daha zor tabi.

Pilava kaşık saplayın kaşık dik içinde durduğu zaman aileler anlar ,eskiler böyle yaparmış :KK48: Soruna cevap verecek olursam eğer annenle ilişkin iyiyse önce ona söyle uygun bi dille babana mesajı verirsiniz

Canim yasini ogrenebilirmiyim ona gore bir konusma yapabilirsin. Anne yeterince olgunlastigimi evlilige hazir oldugumu dusunuyorum artik diyebilirsin sevgilimle artik ciddi dusunuyoruz mesela. Yasitlarinda yavas yavas evleniyor falan filan iste. Sizinde izniniz olursa sizle tanistirmak onayinizi almak istiyoruz

Yaşın küçük değil bence annen de evlenme zamaninin geldiğini düşünüyordur. Ilk annenle konusmaya başlayabilirsin o da babana anlatir. Sevgilini eve tanismaya cagirirlar oyle başlar gider :)

Uzuldum konu sahibi..26 yasinda akli basinda bir genc hanimsiniz ama aile ile o kadar mesafelisinizki bu kadar normal bir istegi soylemeye cekiniyorsunuz..hata sizde degil ailenizde.size daha yakin ve ilgili davranmalari gerekirdi.
Biryerden baslamaniz gerek o zaman.
Annenize anlatin once.eger o daha anlayisli ise..

Uzuldum konu sahibi..26 yasinda akli basinda bir genc hanimsiniz ama aile ile o kadar mesafelisinizki bu kadar normal bir istegi soylemeye cekiniyorsunuz..hata sizde degil ailenizde.size daha yakin ve ilgili davranmalari gerekirdi.
Biryerden baslamaniz gerek o zaman.
Annenize anlatin once.eger o daha anlayisli ise..

Evet haklısınız. Bizim aile de herkes bir kapalı kutu. Onun için böyle basit bir meseleyi bile anlatmadan önce bin kez düşünüyoruz.

Önce annene bahset anlat o da babana bahsetsin işler zaten ondan sonra çorap sökügü gibi gelir.

Eger suan ki sevgilinizi de begenmezse anneniz ayrilacak misiniz?
Annenize uygun bir dille soylersiniz yasiniz kucuk degil cevrenizde evlenenler oluyordur sasirmazlar yani.

Annene ilk önce nasıl bir damat istediğini sor. Kriterlerini anlatınca evet tam da öyle biriyleyim de ki eleştirecek şey bulmasın :)))

Benim annem zaten biliyordu. Babamla dışarıda bir şeyler içmeye diye çıkıp orada anlatmıştım. "Benim görüştüğüm biri var evlenmek istiyoruz" gibi bir şey söylemiştim. Ben de senin gibi haftalarca nasıl söylesem diye düşünüp dert etmiştim. Söyleyince rahatlarsın, bana öyle olmuştu.

Canim bende 26 yasindayim annem butun iliskilerimi bilir. Simdiki sevgilimi de sever iyi cocuk der ama evlenmeye gelince iş bana soguk davraniyo daha erkenmis gibi evlenip ne yapcan diyo bende tutturamiyorum istiyorum illa da diyemiyorum ayip geliyo. Annem oyle desem kudurdun mu der ne alakaysa o düşünceye kapiliyo utaniyorum bende. Ne yapsam bilemedim babam ayri dert ben ölene kadar evlenme diyo her firsatta

sohbet edersnız o sırada da anne hayatımda bırı var cıddı dusunuyorsunuz der olur bıter buyutulecek bısı degıl bence.

öncelikle siz sevdiğiniz kişi ile evlenmeye maddi ve manevi hazır mısınız? ailenizin karşısına çıkabilmeniz için elinizde yeteri kadar sağlam duracak durumlar olmalı. sordukları sorulara net cevaplar verebilmelisiniz. öyle canım evlenmek istiyor zamanım geldi diyerek evlenilmez çünkü.

Back