Evlenmeden önce bilmek istiyorum

Yine söylüyorum erkek iffeti sadece kadına değil Kuran da nur süresine bakın: erkekler bakışını indirsin der Allah neden acaba ? Niye neden iffet sadece kadına mi Yusuf peygamberin iffeti sadece masal olsun diye mi anlatılmış kafatasimizin içinde bir organımız mevcut azıcık çalışınca gerçekleri görebiliyoruz tavsiye ederim

Dini içerik yasak dedikce devam ediyorsunuz Mune konuyu aldı arkadaş bambaşka yere getirdi

Banane sizin dediniz den hafizsa kendine hafız yada dini nasıl yaşıyorsa kendine yaşıyor
durup durup konuya alakasız şeyler yazıyorsunuz
Polimige çeviriyorsunuz derdiniz nedir hayret

Cidden komiksiniz şimdi sizin dedenizin konuyla ne ilgisi var
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz
Bana tavsiye ettiğiniz o beyni keşke siz kullansaniz ve ne çirkin bir şey
Belki bende hafızım nerden biliyorsunuz alttan alttan kelime oyunları
Ayrıca kuran güzel konuşmaktan kalp kirmamaktan kul hakkindan nasil iyi insan olunucagindan bahseder
Insanları asalamamak ezmemek gerektiğinden de bahseder sizde onları okuyun
Yusuf peygamber hikaye diyen olmadı masal diyem olmadı ne alaka ya konu içine örnek verdiniz konuyla ne alakası var dedim
Verdiğiniz yusuf peygamberin ahlaki mesela ailesine karşı nasil iyi yurekli olduğundan bahseder adaletli olduğunda bahseder sadece iffetinden değil önce o alaycı kavgacı halinizi bi bırakın bence siz okuyun insanlarla nasıl iletişim kurulur belki anlarsınız

iffet sadece cinsellik yaşamamak değil, her türlü haramdan sakınmaktır değil mi? yani sevgili de olmayacak, elini de tutmayacak vs. iffeti sadece cinselliğe indirgemeyin. dine girerseniz zaten bir kadınla bir erkeğin başbaşa kalması da haram. dinin kuralları da sizin nefsinize göre esnemez. "bu kadarını yapabiliyorum"u kabul etmez. örnek verdiğiniz hz. yusuf bakışlarını bile sakınırdı. doğru yerden doğru kıyaslar yapın.

Çok mutlu oldum iyi olmanıza. Umarım daha da iyi olursunuz

Hanımefendi zinaya gelene kadar el ele tutuşmak birlikte gezmekte zina siz ne konusuyorsunuz acaba.

Eşimde böyleydi konuşmazdı asla. Konuyu açsam merak ettiğim şeyler vardı sonuçta asla cebap vermez konuyu değişirdi ama öpüşme olabilir yani sen adım at ama yarım adım. Bunlardan korkma evlilik çok güzel bişey

bu kadar dikkat eden bir insan kendisi gibi birini bulması gerekir ve bu kadar uzatmamalı 3 ay sonra adını koymalı tutarsız geldi bana her yazılanlar ama herkes farklı bir insanoğlu

Gay olup göstermelik evlilik isteme ihtimali geldi benim aklıma ya da ben fesatım ! Ama muhafazakar ise aile çevre de öyledir zaten , muhtemelen göstermelik evlilik düşünüyor! Yani inancı belli olduğu İÇİN söylüyorum imam nikahına inanıyor dimi sonuçta imam nikahı kıyar öpüşür filan en azından yani :? Bence gay gibi

Hanımefendi zinaya gelene kadar el ele tutuşmak birlikte gezmekte zina siz ne konusuyorsunuz acaba.
El ele tutuşmak da zina, değil demiyorum. Ne konuştuğumu gayet iyi biliyorum. Tabiki onu da yapmaması lazım düşüncelerine göre. Ama yapmıyorsa beni ilgilendiren birşey de yok. Yanlışa da düşebilir insan bazen. Belki o yaptıklarından da pişmanlık duyuyordur.Bilemeyiz

Ne dindarlar var. Uçanı kaçanı affetmez. Birşeylerde sıkıntı var gibi

Cinsel eğilimini bilemem de
O muhafazakar siz değilseniz her ne kadar saygılıyız deseniz de ileride sorun yaşarsınız.
Bu tür durumlar hayata bakışı doğrudan etkiliyor çünkü.

Sevgilinizin aseksüel olmasından endişelenmeniz normal ama bu konuşup öğrenilebilecek bir şey. Gerçekten aseksüel olup olmadığını ona sorabilirsiniz, kişi kendinin aseksüel olup olmadığını bilir. Zaten aseksüellik toplumda az görülen bir şey.

İlişki içinde olduğunuz insanla bu konularda iletişim kurabiliyor olmanız gerekli, bu soruyu sorma nedeninizi ve kaygılarınızı o kişiye anlatmanız bu sitedekilere sormaktan daha çok işinize yarar. Yok erkek cinsellik ister, erkek şudur erkek budur, böyle değilse sorunludur gibi görüşler toplumumuzun kalıpyargıları ile ilgili problemler, gerçeği yansıtmak zorunda değiller. Yabancı erkeklere kalıpyargılar ile bakabilirsiniz ama sevgilinize böyle bakmanız iyi olmaz.

Bu konu zihninizde fazla yer kaplayıp büyümüş gibi geldi. Bir de sevgili iseniz partnerinizin tercihlerine saygı duymaya ihtiyacınız olduğunu düşündüm. Bu yazdılarınızı bir erkek yazsaydı daha farklı değerlendirilebilirdi, bir insan aşık olduğu kişi ile ilişkisinde sınırlar çizebilir, hepimizin sınırlarının olması sağlıklıdır. Buna "öpüşmüyorsan sevgili de yapma" demeyi saygısızlık olarak görüyorum ki sevgiliniz bu konuda da size açıklama yapmış o yüzden bence aseksüellik konusunda da iletişime açık olabilir. 5 ay o kadar da uzun bir süre değil, zamanla yakınlığınız da biçimlenebilir. Ama burada odaklanmanız gereken şey "Zamanla değişir" ya da "Aseksüel mi?" düşünceleri olmamalı. İletişim kurduktan sonra kendinize "Bu şekilde ilerleyen bir ilişki istiyor muyum?", "Bazı fiziksel yakınlaşmalar olmasa dahi bu adamla sevgili olmak istiyor muyum, onu sevip saygı duyuyor muyum?" diye sormanız sizin için daha iyi olur. Kendi kararlarınızı ancak kendiniz verebilirsiniz.

Bir de "arzulanmıyorum" gibi hissediyorsanız peşin söyleyeyim bu hisler genelde karşıdakinin bize bakışını değil bizim kendimize bakışımızı göstermeye meyillidir. İnsan bir gülüşten bile istendiğini hissedebilir ve istenmek sadece cinsellikle sınırlı değildir, daha büyük bir duygusal bağlılıktır.

Son düzenleme:
Benim bir erkek arkadaşım da anlattığıniz gibiydi.ama bu onun tercihi. Bu cinsellik istemiyor yada aseksuel diye kesin bir şey yok. Bu onun tercihi.eskiden evlilik öncesi cinsellik ayıp karsilanirdi, bir erkek bunu isterse sevmediği dusunulurdu. Belki de o da o kafada. Ben bu konuda konusmustum onunla."beni arzulamiyor musun?" Diye açıkça sormuştum.cok üzülmüştüm.bana cevabı şöyle oldu "kusura bakma ama ben seninle evlenmek istiyorum.seninle cinsellik yaşayarak sana kotulik yapamam.ya evlenemezsek o zaman sen ne olacaksın yada ben ölürsem?"demişti. Bu şekilde düşünen kadınlar değil sadece yani, erkekler de boyle düşünebiliyor. Siz ve erkek arkadaşınız farklisiniz. Bu farklılığa rağmen yürütmek istiyorsaniz saygı duymalisiniz. İstemiyorsanız ayrilmalisiniz.herkes birbirinin tercihine saygı duymali.kimse kimseyi tercihlerinden dolayı yaftalamamali. Evet gerçekten var evlilikten önce cinsellik iyasamak istemeyen erkekler var.tipki kadınlar gibi.

çocuk ahiret hayatını düşünüyor ve günaha girmek istemiyor belli ki nişanlandığın zaman anlayabilirsin bence

Yorumların hepsini okumadım ama konunun fake olduğunu hiç düşünmüyorum. Neden konu sahibinin linçlendiğini de anlamadım. Kadın sormuş cevap bulamamış gelmiş buraya yazmış o sebeple. Adamın tavrını normal karşıladım ileri gitmek istemiyor olabilir. Burada sorun bence bu değil, bırakın cinselliği hayat görüşlerinizin bile farklı olduğunun farkında mısınız? Bugün bundan sorun çıkıyor evlilikte kim bilir neler olacak? Bence yol yakınken vazgeçin bu işten. Erkeklere kıran girmedi. Kendinize uygun sizin gibi düşünen biriyle birlikte olun bence. Sonra pişman olmayın. Yani sert konuşmak istemiyorum ama adamın dini hassasiyetleri çok keskin gördüğünüz gibi. Yarın öbür gün daha kötü sorunlar olabilir sizin için.

Ayrıca herkes neden kadın sevişmeye takmış gibi yorumlamış. Bence konu sahibi bundan ziyade adamda bir istek arzu görmemiş. Sevişmeye veya ileri gitmeye karşı olabilir. Ama insan sevgilisiyle birlikteyken de bir içi pır pır eder. O duygu ona geçmemiş. Eğer öyle olsaydı, adam istiyorum tabi ki seni sende farkındasın ama ileri gidemem bana ters diyebilirdi. Konu sahibinin derdi sevişmek değil bence adamda herhangi bir kalp atışı veya arzu belirtisi hiç görmemesi… muhtemelen de doğru hissediyorsun sevgili konu sahibi, sezgilerine güven

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…