Evlenmeden önce bilmek istiyorum

youthgeal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2022
8
20
26
herkese merhabalar,

sevgilimle beş aydır birlikteyiz. ben 24 o 26 yaşında. kendisi dindar bir insan. namazını kılar, gerekli diğer ibadetlerini yerine getirmeye çalışır. ben öyle değilim, hayata bakış açımız bu anlamda biraz farklı ancak bu konuda pek sorun yaşamıyoruz, birbirimize saygı gösteriyoruz. yalnız bir konu dışında.. o da cinsellik. aslında sorun direkt olarak cinsellik de değil, iki partner arasında olabilecek bazı şeylerin eksikliğini hissediyorum ve acaba bir sorun mu var diye düşünüyorum. dün gece 6-7 ay sonra nişan yapabiliriz gibi konuşmalarımız olduğu için soru işaretlerim artmaya başladı.

öncelikle beş aydır birlikte olmamıza rağmen hiç öpüşmedik. el ele tutuşma, sarılma veya romantik sayılabilecek temaslarımız sürekli olur. ancak dudaktan öpüşme olmadı :)

bununla birlikte gerek yüz yüze gerek mesajlaşırken konuşmalarımız asla cinselliğe teğet geçecek durumda bile olmuyor. yine romantik konuşmalarımız var, daha erotik sayılabilecek ya da beni fiziksel anlamda istediğine dair konuları açmıyoruz. ben açmaya çalıştığımda da tersleniyorum. öyle düşünüyor ya da hissediyor olabilirsin ama benimle paylaşmanı istemiyorum o an içinde yaşa cevaplarını alıyorum. yani benim beklentim de sexting gibi bir şey değil, çok tarzım olan şeyler de değildir zaten. ancak bir ilişkide karşılıklı olması gereken o şehvet veya arzu yok. ne bileyim hiç mi çekim hissetmezsin mesela. yasaklı konular adeta. evet arkadaş gibi değiliz ama tam olarak her anlamda kendimi rahat da hissedemiyorum sanki. ilişkimizin üçüncü ayındayken bir gün buluşmuştuk, vedalaşırken yanak yanağa öpüştük, tam diğer yanağı öpecektim ki o da o an döndü karışık bir durum oluştu anlık ve neredeyse dudak teması olacaktı. o an kendini hızlıca çekti. hiç anlam veremedim ve sormadım ama garibime gitti.

tüm bu düşüncelerimi kendisine açtım. hem de farklı zamanlarda birkaç kere. cevabı hep hayat görüşüm bu şeklinde oldu. ben muhafazakar bir insanım, beni az çok tanıdın, elimden geldiğince bu hayatı yaşamaya çalışıyorum sence diğer türlüsünü istesem absürt olmaz mı yanıtlarını aldım. evet bunları söylemesi çok mantıklı, her defasında doğruluyorum ancak yine de nasıl bir iradesi var anlayamıyorum. yani mesele şu değil, ben illa cinsellik yaşansın demiyorum yukarıda bahsettiğim şeyler için böyle konuşuyor. e o zaman sevgilin de olmasın, el ele de tutuşmayalım görücü usülü birisiyle ol dediğimde de ben de bu kadarını yapabiliyorum, bunları yapıyorum diye devamını getirmek zorunda mıyım diyor. yine de emin olamıyorum. bir kere bile mi öyle bir işaret olmaz? bazen çok küçük bile olsa o yönde konuşmaya çekmeye çalışıyorum. onun sınırlarını çok aşmayacak derecede tabii. çünkü başka şekilde şüphelerim olsun istemiyorum. en son bunu konuştuğumda açıkça aseksüel misin diye sordum. önce evet dedi, ben de ciddi misin dedim. daha sonra evet sevgiliyken aseksüelim yanıtını aldım. sanki aseksüellik ilişki durumuna göre değişiyor :)) bir keresinde de libidom yok değil ama zamanı değil sevgiliyken bu tarz konuşmaları doğru bulmuyorum dedi. kısacası bırakın bu tarz hareketleri bu konuda yorum yapması gerektiğinde dahi ağzından kerpetenle laf alıyorum. artık konuyu açmayı da çok istemiyorum, içimden gelmiyor açıkçası. çünkü sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi suçlu hissetmeye başladım. ileride evleneceğim adamın cinselliğe dair fikirlerini bilmiyorum resmen.

soruma gelecek olursak.. burada okuduklarımdan ve çevremde duyduklarımdan ister istemez etkileniyorum. onu seviyorum ama ya gerçekten aseksüelse diye sormadan da edemiyorum ya cinselliğin nadiren olduğu bir evlilik yaşarsam? her şey kaldığı yerden devam ederse ve evlendiğimde de ittiren taraf ben olursam? çok alışılmışın dışında geliyor bana tüm bunlar. ben mi abartıyorum? ya ileride pişmanlık duyarsam? hiç bilmeden hiç konuşmadan olur mu bu tür şeyler sizce? ya da ben ne gibi taktiklerle en azından ağzından laf alabilirim, yoksa sonuna kadar saygı mı duymalıyım? hata yapmak istemiyorum.

benim içime sinmedi. böyle sümsük tipleri de hiç sevmem zaten

muhafazakarlık bu değil. allah kıldığı namazları kabul etsin diyeyim öncelikle. ama sarılmak, el ele tutuşmak, yanaktan öpmek muhafazakarlığa dahil değil. bu kadarını yapabiliyorum çok kula yakışır bir ifade ama bence bir erkek için öpüşmeye/cinselliğe karşı koymak sarılmaya karşı koymaktan daha zor. cinsel dürtülerini sarılarak mı bastırıyor yani?

olmaması da gerekse istekli bir erkek sürekli cinselliğin etrafında yürür, bakışıyla tavrıyla imalarıyla belli eder.

Yüksek ihtimalle tahmin ettiğiniz gibi bir evliliğiniz olacak.
Sizi arzuladığına dair tek bir belirti yok anladığım kadarıyla. Atılan bir imza mı sağlayacakmış sizi istemesini? Ne tesirli imzaymış o öyle, maşallah. Nikahın kerameti bu değil yalnız.
Hiç sanmıyorum, yüksek ihtimalle cinsellik konusunda hiç tatmin olamayacaksınız. Bu sebeple de boşanmaya yanaşmak sizi korkutacak. Olası senaryo bu maalesef.

Muhafazakarlığının derecesini bilemem, iradeli olmaya çalışıyordur belki, takdir edilecek bir durum bence bu devirde
Ama kendini aseksüel olarak tanımlamak ayrı bir mesele, sevgiliyken aseksüelim evlenince geçer demekse maksadı asla devam etmezdim böyle bir ilişkiye, cinsellik önemli çünkü. Ha deseydi ki bende seni arzuluyorum ama kendimi tutuyorum anlarım ama böyle kaç kovala işler beni tedirgin eder

Saygı duymuyorsaniz ayrılabilirsiniz mesela .
Ben şunu anlamıyorum aynı şeyi erkek yapsa taciz deriz . Açık açık elimden geldiğince inancım doğrultusunda dikkat etmeye çalışıyorum demiş cinsel tercihini sorguluyorsunuz. Ben çocuğun yerinde olsam ayrilirdim size uygun değilse gider başkasını bulursunuz .

baştan aşağı saçmalık, "bu kadarını yapabiliyorum." hiç inandırıcı değil. böyle düşünceleri olan birinin sevgilisi olmaz kusura bakmasın. size kötü hissettirmeye hiç hakkı yok. o kendini oraya kadar tutabiliyorsa sizin suçunuz ne? her şey onun isteğine göre mi olacak? kendisine göre hayat yaşasın o zaman. hem balım olsun hem arım olmasın olmaz. ikililik oluyor bu.

Önemli olan kimin ne düşündüğü değil, birbirinize uygun değilsiniz. Birbirinizle alakalı olmayan şeylerde tabi ki anlaşırsınız önemli olan ortak olan şeylerde anlaşabilmek. Yani namaz kılmasının size zaten etkisi yok ama cinsellik ortak konu vr sizi etkiliyor sorun yaşamıyoruz demişsiniz ama yaşıyorsunuz ve daha da yaşarsınız. Zaten 24 yaşında 5 aylık ilişkide evlilik düşünmek absürt bence biraz. Üstelik sizi tatmin etmeyen bir ilişkide.

Şu da doğru değil bence yani elele tutuşuyor diye cinsellik beklentisi doğru değil. O zaman onu yapmasın diyebilirsiniz ama günümüzde dini o kadar katı yaşamak bana doğru gelmiyor. Bazı noktalarda esnek olmak her şeye etki etmiyor. Karşı taraf kadın olsaydı erkek ısrarcı olsaydı erkek tavizci olurdu, işine gelmiyorsa ayrılsın denirdi. Şu an siz uyumsuzsunuz en sağlıklısı ayrılmanız

Valla genellikle bu tarz konuların altından dindarlık değil başka şeyler çıkıyor maalesef.sitede konuları mevcut.başlarda altında başka şeyler olmasa bile belli bir yaşa gelip hiç deneyimi olmayan erkekler maalesef bir süre sonra sistemde de sıkıntı yaşıyorlar.kullanmaya kullanma köreliyor galiba.ya da psikolojileri bozuluyor.ya da her ikisi de.bu şekilde davranıp.da cinsellikte iyi olan bir erkeğe bile rastlamadım.niyet güzel olsa bile maalesef akibet felaket olabiliyor bir de dediğin gibi yemişim dindarlığını.birbirine çekim hisseden iki kişi bir şekilde birbirine bunu hissettirir.istemese bile.daha gençsin.kaybetme ihtimalini bile göze alıp bunu test etmen gerekiyor.varsın ayrılsın.bu risk çok fazla.ben bu kadar dindar insanın kaldığına da inanmıyorum.yüzde 99 u başka sorunları maskelemek için oluyor.

eşimle yaklaşık 21 yıl önce tanıştırıldık
eşim de bende evlenmeden cinsellik istemiyorduk evet ama bazı ufak tefek şeyler oldu tabi öpüşme bazı temaslar vs
eşim de karşıydı ama istediği hep belliydi

ne bileyim garip geldi adam bana ateşle barut yan yana durmaz sonuçta bi şekilde belli eder diye düşünüyorum

Papatya amac bir tarafi daha dogrusu muhavazakarligi elestirmek cunku. Illa birilerini elestirecegiz cunku. Saygi duysak olmuyor. Bize uymuyorsa yolumuzu ayirmak olmuyor ama elestirmek oyle mi? Yerden yere vurursak kendimizi daha iyi hissedebiliriz. Konu bana hic gecmedi.

Bana normal gelmedi, bir sorun var ..

Aradığım yorum

çok katılıyorum. pek çok kadın arkadaşım var gayet sağlıklı cinsel dürtüleri olup muhafazakar olduğu için bunu ilişki yaşadığı ya da flört ettiği kişiye belli etmeyen. muhafazakarlık kişinin içinde sınırlarını belirlediği bir şey, sevgiliniz demek ki bunu bu düzeyde yaşamayı tercih etmiş. sizi istemiyor değil de istiyor fakat "zina" gördüğü için kendini tutuyor olabilir.
adama "kalkmıyor, gizli gay vs vs" demek biraz körlemesine cehalet geliyor bana.

bu derece görüş farklılığınız olan biriyle 5 ayda nişan ve evlilik konuşmanız ne kadar anlamsız. hatta bu uyumsuzluğa rağmen cinsellik için adamı darlamak da saçma geldi. uyuşmuyorsanız ayrılın, bu kadar basit.

Muhafazakar gözüküp rahatça istediğimiz konuları konuşuyor olsa veya daha ileri seviyede yakınlaşma yaşasa bu sefer nasıl muhafazakar diye düşünürüz. El ele olmak ve sarılmak rahatsız etmiyor demekki vicdanını ama ilerisini yaşamak için uygun bulmuyor. İçini bilmek cok zor işin. Kendi açınızdan sizde haklısınız dediğiniz şekilde evlilik olursa oda sizi zor bir duruma sokacak.
Açıkçası ben adamın dürüst davrandığını düşünür kendi yaşam tarzımlada uyumlu olmadığını ve evlenirsek cinsel anlamda sıkıntı yaşamasakta çocuk yetiştirirken sıkıntı yaşayacağımıza emin olup evlenmezdim. Kızınız olduğunu varsayın siz karışan bir anne olmayacaksınız belki ama babası giyim vs karışacak bu sefer siz sorun yaşayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…