Evlenme kararı vermekle yanlış mı yaptık?

Ee resmi nikahi duyurmayacak misiniz.? Duyulacak iste ayrica dini nikahi duyurmaya gerek yok ki. Arkadasin dedigi gibi mantikli dusunemiyorsumuz.Ben sizin yaklasimizindan ve konunuzda hicbirsey anladim. Dugun gunu sabah biru oldu diyelim yine. Siz omur billah ayni yataga girmeyeceksiniz bu mantiga gore. Sadece nikahla evlenen yuzlerce insan var?

Başlığınıza cevap veriyorum
Severek evlendim bende .
Evlenme kararı almakla yanlış yaptınız evlenmeyin .

Kendinizi atrese sokmayın oluruna bırakın. Zorlamayın üstüne gitmeyin elbet varsa kaderinizde olacak bir gün yoksa siz ne kadar zorlasanizda olmayacak. Kendinizi yıprattiginizla kalmayın.

Aileleriniz de bir acayipmiş. Siz de sağlıklı düşünemez hale gelmişsiniz. Hayatın akışını etkileyen bir sorun ortaya çıktığında düzeltmek yerine iyice yokuşa süren insanları anlamıyorum ben. Adam evini dağıtmış, kalacak yeri yok hala aynı evde kalmayın. E kocan o senin nerede kalacak. Şu seks ne önemli yahu nikahlanınca bile yapamıyorsun. Sonra ilk gece olmayınca ya da düzgün bir cinsel hayat yaşayamayınca da eksik hissettirmeler, eleştirmeler oluyor aynı kişilerden. Çok enteresan şeyler.

Sizi birbirinize kavuşturmayan kader filan yok, bu düşünceleri atın kafanızdan. Benim de isteme günüm, nişanım sürekli ertelendi. Hastalık, vefat gibi durumlardan. En son oh yarın evleniyoruz bitti dedik onda da darbe oldu. Hiç aklıma gelmedi böyle düşünmek. Sakin olun ve mantıklı olan neyse onu yapın. Evli bir kadın olacaksınız artık.

Canım başınız sağolsun dini nikahı da yaptırın bence bi imam şahitler tamam tören olmaz ki zaten
Zaten nikahtan sonra evli sayılıyorsunuz niye aynı evde yaşamak için düğünü bekleyceksiniz ki
Sonra ailelerle uygun zamanda düğün için konuşulur anlaşırsınız

Fikir veren herkese çok teşekkür ederim. Bugün resmi nikahımızı yaptık kazasız belasız çok şükür. Şöyle bir durum var ki; eşimin ailesi köyde yaşıyor ve köydeki komşularına akrabalarına nikah yaptığımızı söylememişler, ayıp olurmuş amcanın kırkı çılmadan nikah yaptık demek. Kırk meselesinin dinimizde yeri olmadığını adım gibi biliyorum, ama benim okumuş etmiş annem bile aynı kafada olunca köydekilerdeki bu kafayı hiç yadırgamıyorum artık. Dolayısıyla duyurulma meselesinde biraz şüpheye düştüm, birinci derece alrabaları biliyor sadece. Ben kendi tarafıma arkadaşlarıma akrabalarıma gayet dolu dolu duyurdum. Dini nikah konusunu kayınvalidem açtı, konuşulurken babamın da razı olduğunu anladım ama annem kabul etmedi, şaşırmadım da. Annem ben de dahil herkese potansiyel üçkağıtçı gözüyle bakan biri, muhtemelen bunlar dini nikahı da yaparlarsa bu aile altın falan vermez düğünü de yapmazlar masraftan kaçarlar diye düşündü. Kadının aklı fikri altın. Varsa yoksa altın, düğün de değil mesele, illa bi taraflarıma kadar altın takıldığını yedi sülalesine gösterip hava atacak. Bugün ölen amcanın yakınları da geldiler nikaha, ailesinden gelenler de vardı, annem o kadar saygısızdı ki insanların acısına, o an karar verdim dini nikahı ona söylemeden yapmaya, tek engel kendisi çünkü. Eşime de kıyamam artık bu süreçte o kadar koşturdu o kadar uğraştı ki artık git düğüne kadar başının çaresine bak diyemem. Bayrama kadar ailelerimizin yanındayız, bayramdan sonra ilk ben döneceğim, o da döndüğünde yapacağız inşallah dini nikahımızı da. İnşallah hakkımızda hayırlı olur, çok yıprandık yorulduk artık psikolojik olarak..

Cok sevindim adına aynen dini nikahı da yapın geçin evinize oturun uygun zamanda da düğün işine girersiniz nikah kokteyl falan bence ohh ne güzel olur valla
Annen de biraz mantıklı olması lazım konuş bence onunla

Sevindim adınıza, yapın dini nikahınızı da bitsin, düğün olsa ne olmasa ne , evlisiniz siz artık. Annenin bu negatif enerjisi de bence bazı aksiliklere sebep oluyor olabilir, dışardan nazar vs oluyor olabilir. Kendinize okuyun bol bol. Uğursuzluk falan Yok , hiç düşünmeyin öyle şeyler. İnşallah çok mutlu olursunuz bundan sonra

başınız sağolsun, olur böyle aksilikler korkma. elbet düzelir. dini nikahı da resmi nikahtan sonra hemen yaptırın önerim budur. sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…