Sürekli bir engel çıkıyor, planlar tutmuyor, bu evliliğe ön ayak olanları yavaş yavaş kaybediyoruz; üzerine bir de evlenemiyoruz. Nişanlım askerden gelir gelmez hazırlıklara başladık ki hasta amcası vefat etmeden evlilik prosedürleri aradan çıksın rutin hayatımıza dönelim diye, işi gücü salladık bir başımıza uğraştık durduk. Düğüne 10 gün kala her şey hazırken amcası vefat etti. Ki bu amca ailelerin tanışma günü dahi gelip yanımızda olmuştu. Birkaç ay önce de yine ailelerin tanışma günü yanımızda olan yengem aniden vefat etti. Acaba bizde ya da bir türlü yapamadığımız evliliğimizde bir uğursuzluk mu var diye düşünüyoruz şimdi. Çünkü söz ve nişan da amcanın rahatsızlığından dolayı çok buruk ve zevksiz geçti.
İşlerimiz çok yoğun, özellikle ben evlilik hazırlıkları için bütün işlerimi yarım bıraktım, zar zor izin aldım, o yüzden resmi nikah prosedürleriyle tekrar ilgilenecek vaktim yok. Nikahı ertelemek için de belediye ciddi bir para cezası alacağını söyledi, o nedenle yarın aradan çıkaralım dedik. Ancak düğün ve dini nikah tarihi belirsiz.
Nişanlımın yaşadığımız şehirde şu an kalacak yeri yok. İkimiz de ailelerimizden çok uzağız. Yeni evimizi dizdik, nişanlım düğün için ailelerin yaşadığı şehre gelmeden önce kendi bekar evini de dağıtıp çıktı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, ev kiralasa kaç aylık olacak belli değil, otele pansiyona para dayanmaz, kalınabilecek arkadaş yok; olsa da ne kadar kalınabilir ki, süre belirsiz. Amcaya mı yanalım kendi halimize mi bilemedik. Nişan da böyle ertelendi defalarca kez, hastalık nedeniyle.
Her işte bir hayır var ama artık ödümüz patlıyor yine bir şeyler olacak da bu iş yatacak diye, yarınki resmi nikah için bile acaba son dakika bişey olur da kalır mı diye korka korka konuştuk telefonda.
Hayırlısı budur mutlaka ama yine de insan korkmadan yapamıyor, acaba yanlış mı yaptık evlenmek isteyerek?
Düğün tarihinden bir ay öncesin de kötü kötü rüyalar görüyorduk ama birbirimize anlatmaya korkuyorduk, sonuç böyle oldu. Şimdi de yeni evimizle ilgili kötü rüyalar görüyorum, bir de o evde yalnız kalacağım yeniden düğün tarihi belirlenip yapılana kadar, açıkça korkudan ölmek üzereyim. Sizce dini nikah olmadan nişanlımı eve almalı mıyım resmi nikahımız olduğu için? Ayrı yatar kalkarız ama en azından evde yalnız olmam. Kafayı yemek üzereyim, yanlış bişey mi yapıyoruz ?