Kız İsteme Evlenme kararı alan çiftlere önerileriniz nelerdir?

Kahvekolik-R

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
144
89
13
25
Sevgilimle evlenme kararı aldık bunu yapmazsanız pişman olursunuz. Bu şekilde davranırsanız rahat edersiniz. Ailelere bu şekil yaklaşırsanız sıkıntı çekmesiniz tarzında tavsiyeleriniz nelerdir? Deneyimlerinizi yazıp yardımcı olur musunuz?

İddaalaşmamak ama bunu yaparken çok ta müdahale ettirmemek gerekli diye düşünüyorum. Benimde önümüzdeki yaz düğünüm var bakalım neler olacak

Sevgi herşeyi halletmez.aileleri takı tokanin napilacagina karıştırmayın.alışma sürecindeki tartışma ve kavgayı bosanma olarak yorumlamayin.herkes benim ailem cici deyip bi yere cekmesin.ortalık karsacaksa anneler cocuk bakmasin.benim şahsi tavsiyem.ev giderlerini paylasin ikinizde çalışıyorsanız.ama parayı birlestirmeyin sonra birlesince kocam biriktirdigimiz paradan anasina babasina han hamam aldi oluyor.eve anne babayı sürekli cagirmayin.anne baba dahil maddi islerinize akraba bulastirmayin.herkes düzgün vakit evinde olsun.otel değil o ev.

Teşekkürler.

Nacizane fikrim her zaman eşinize ve kendinize yani ilişkinize güvenin. Ailenizin belki eşinizle ilgili olumsuz düşünceleri olabilir sakın eşinize iletmeyin. Her zaman karsi tarafında fikrini alın hep ben hep ben olmasın.Ama bunu yaparken de kendinizden ödün vermeyin. Her zaman sabirli olmakta fayda var hele de söz nişan düğün dönemlerinin arası uzunsa.

Öncelikle birbirinizle evlendiğinize dair net olun, kendi düzeninizi kendiniz kurun kendi ailelerinizi karıştırmayın bunu yaparken de birbirinizi ezmeyin, her zaman dengeli olun

Eğer yardımcı olabileceksek tabiki sorunuz nedir?
Bizim salon küçük olduğundan yemek masası yok. Arkadaşlarım söz&nişan yapıp masa hazırlıyor. Ben masa hazırlamasam tuhaf olur mu illa süslü masa olmalı mı? Bu arada nişan istemiyoruz

Yeni gelinlerin çoğunda şuan masa hazırlasam mi hazırlamasam mi telaşı var anlıyorum.Yeriniz musait olsaydı ayrı nişan da yapmayacağınız için şık bir masa güzel olurdu ama salonunuz küçük olduğu için hiç sıkışıklığa gerek yok herkes masa yapacak diye bir kural yok eğer koridorunuz müsaitse oraya bir masa ayarlayabilirsiniz guzel bir ortu serip üzerine ciceginizi çikolatanızı koyarsınız eğer bohça falan gelecekse o konabilir yüzük tepsinizi koyup dağıtmayı düşünüyorsanız hediyelik vs. Koyabilirsiniz ama eğer orda da böyle bir imkan yoksa bırakın masanız da olmasın siz ve nişanınız tertemiz şık giyinip güleryüzlü olduğunuz sürece misafirleriniz gayet memnun olacaktır. İkramlık olarak neler düşünüyorsunuz karar verdiniz mi.

Bende evde yapılan, düğün gibi nişanlara bi anlam veremiyorum. Sünnet düğünü misali yapılan süslemelere de ayrıca bi sinir oluyorum.Bana çok komik geliyor. İkramlıklar elbette doyurucu olmalı. Bir de Allah aşkına söz isteme nişan yapılan evde nefes alınacak kadar yer bırakın.Evi tıka basa misafir doldurunca kimseye plaket vermiyorlar. Herkes ne yaptığından, ne yiyip içtiğinden , ne konuştuğundan bişiler anlayabilsin.Kız tarafı özellikle kız annesi biraz geri planda durmayı bilsin. Erkek tarafını banknot makinası zannedip de sürekli taleplerde bulunmasın. Yıllar geçsede yapılan her davranışın karşılığını göreceğim bilincinde hareket etmeyi de asla unutmamak ona göre davranmak konuşmak gerektiğini de hiç kimse aklımdan çıkarmamalı.Benim tecrübelerim bunlar.

20 yaş evlenmek için erken çünkü
Kendinden ve eşinden eminsen. İleriye yönelik baktığında kafana oturduysa. bir mesleğin varsa. Yaşıtlarından daha olgun düşünüyorsan ve sorumluluk sahibiysen evliliğin ağırlığını taşıyabileceksen özellikle de ailenin rızası varsa neden erken olsun? Çok genel konuşuyorsunuz bence.

çünkü genellenebilecek bir mevzu.

öneri istemişsiniz, ben de verdim. siz öneriye kapalıysanız neden konu açıyorsunuz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…