• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken ev kirasını kim ödeyecek sorunu

nurovski

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2025
3
-1
1
24
Arkadaşlar merhaba, ben şu an nişanlıyım ve evlenmek üzereyim. Düğün tarihim belli değil ama. Bunun sebebi atanma durumumun olmasından dolayı. Nereye atanacağım ve ne zaman atanacağım belli değilken bir tarih belirlemedik. Şimdi ben atandim bir şehre. Düğün hazırlıklarına başlayalım dedik nişanlımla. Öncelikle ev eşyası meselesi kafamı çok karıştiriyor. Eşyaları ortak mı alacağız yoksa bir kısmını kız tarafı ailesi bir kısmıni erkek tarafı ailesi mi? Hangisi daha mantıklı. Diğer bir sorum da, ben 1 aya işe başlayacağım. Kiraya çıkmam lazım ve nisanlima bir ev bulup en azından temel eşyaları koyalım ben de düğüne kadar orada kalayım dedim. Nihayetinde düğünü hemen yapamayacağız. Bahar aylarında yapsak her türlü bir eve cikmam ve orada yaşamam lazım. Bu cikacagimiz evin kirasını benim ödemem gerekliymiş. Kalmadığı evin kirasını aylarca odemek istemiyormuş. Aylarca dediği de en fazla 1-2 ay. Bu yüzden biraz tartıştık. Ben evi biz tutuyorsak ve orada yaşayacaksak en azından masrafların paylaşılması gerektiğini düşünüyorum çünkü ben de ilk etapta zorluk çekeceğim orada kalırken. Ailem yanımda beklemeyi teklif etti ama bu durumda bile ben kiranın ve evin masraflarının ailemin ödemesini doğru bulmuyorum. Ben de hemen maaşimi alamayacagima göre kiraya çıkarken ödenecek olan depozito vs vs bunların ücretinin en azından nişanlimin ödemesini uygun biliyorum. Onun sonuçta bir işi var hali hazırda. Atandığim şehirde özel sektörde çalisiyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence en güzeli her şeyi nişanlınız ile beraber yapmanız, kız tarafı erkek tarafı diye bölmeden. Her şeyi almak zorunda değilsiniz önce aşırı gerekli olan şeyleri alırsınız, sonra eksiklerinizi tamamlarsınız.
Evin kirasını da yarı yarıya paylaşmanız daha hoş olur. Nasıl olsa evde beraber oturacaksanız 1 2 ay yardımcı olmasını rica edin.

Bence en güzeli her şeyi nişanlınız ile beraber yapmanız, kız tarafı erkek tarafı diye bölmeden. Her şeyi almak zorunda değilsiniz önce aşırı gerekli olan şeyleri alırsınız, sonra eksiklerinizi tamamlarsınız.
Evin kirasını da yarı yarıya paylaşmanız daha hoş olur. Nasıl olsa evde beraber oturacaksanız 1 2 ay yardımcı olmasını rica edin.
Bölmeden yapınca, ortak alınca daha çok sıkıntı çıkmaz mı? Beraber alışverişe çıkılacak mesela, kimin kartından ödenecek? Bi taraf mutlaka fazla öder gibime geliyor. Öbür türlü herkesin alacağı şey belli olur. Benim ailem mutfak eşyalarını yatak odasını yapar gerisine karışmaz mesela

Bölmeden yapınca, ortak alınca daha çok sıkıntı çıkmaz mı? Beraber alışverişe çıkılacak mesela, kimin kartından ödenecek? Bi taraf mutlaka fazla öder gibime geliyor. Öbür türlü herkesin alacağı şey belli olur. Benim ailem mutfak eşyalarını yatak odasını yapar gerisine karışmaz mesela

Evleneceksiniz, senin kartın benim kartım mevzusu olmamalı. Sonuç olarak ikiniz ödeyeceksiniz. Bir kısmını onun kartından bir kısmını sizin kartınızdan borçlanarak ödersiniz. Aileler de yapabilir tabii de sonra ''biz şunları aldık onlar eksik aldılar'' gibi çirkin konular çıkıyor.

bu kadar kücük seylerin hesabı yapılıyorsa evlendikten sonra da çok sıkıntı yasayacaksınız bence.

bu arada ben de kendi oturduğum evin kirasını nişanlıma ödetmezdim. evlendikten sonra ödeyebilir. bu durumlarda hep temkinli olmak lazım. bir terslik oldu nişan atıldı, yollar ayrıldı diyelim. karşı taraf bunların lafını yapar. o yüzden evlenene kadar herkes kendi görevini yapsın. siz de çok sey bekliyorsunuz gibi geldi bana.

zaten aşağı yukarı kız ve erkek tarafından beklenenler bellidir. üzerinize düseni yapın gecin. bizde beyaz esya, mutfak malzemeleri, halı ve perdeleri biz yapmistik. gerisini esim yaptı.

Sonrasında o evde beraber yasanıcaksa beyfendı tutsun evi
Kirayı siz ödeyin çünkü ev tutarken harcanan da nerden baksanız 2-3 aylık kira bedeli oluyor 2-3 ayda siz ödersiniz sonuç olarak ortak olmuş olur .

Eşya konusuna gelınce aileler desteklemek almak zorunda değil evlenecek yaşa gelindiysee iki tarafta çalışıyorsa acil olanlardan başlayıp yavaş yavaş alabilirsiniz aileler desteklemek istiyorlarsa yardımcı olsunlar yine ayrı mesele . Beraber yaşanacak bi hayatsa beraber olmalı
Çok erken başlanmış bu para mevzusuna ilerde sakın maaşınızı eşinize göndermeyin nası alıştırırsanız öyle gider

Bu kadar ince hesapla siz çok sıkıntı yaşarsınız. İki tarafta sorumluluktan kaçma derdinde sanki.

Normali nedir bilmem örf,adet,töre,gelenek bana hep saçma gelen şeylerdi zaten. Bizde ben kendim yapabildiğimi yaptım eşim kendi yapabildiğini yaptı kalan kaldı sonra beraber yaptık. Yani kimin ne aldığı önemli değil maksat ortak bir hayat kurmak değil mi? Kimseden bişey beklemeden istemeden kurduk. Bunun rahatlığı bambaşka bişey.

Ben zaten erken yaşta çeyiz adı altında yüzde 90 şeyleri almıştım. Sonra nişanlıyken tamamladım. Babamın desteğiyle de yatak odamı yaptım. Normalde kız bir de fırın yada bulasık makinesi alır bizim oralarda ama eşim dert etmedi aldı beyaz eşyaları öylelikle bölüştük ama benim mutfak eşyamda bir tane eksik kalmamıstı mesala zengindi bu konuda yani sonradan eşime aldırmadım. Biz böyle çözdük

Arkadaşlar merhaba, ben şu an nişanlıyım ve evlenmek üzereyim. Düğün tarihim belli değil ama. Bunun sebebi atanma durumumun olmasından dolayı. Nereye atanacağım ve ne zaman atanacağım belli değilken bir tarih belirlemedik. Şimdi ben atandim bir şehre. Düğün hazırlıklarına başlayalım dedik nişanlımla. Öncelikle ev eşyası meselesi kafamı çok karıştiriyor. Eşyaları ortak mı alacağız yoksa bir kısmını kız tarafı ailesi bir kısmıni erkek tarafı ailesi mi? Hangisi daha mantıklı. Diğer bir sorum da, ben 1 aya işe başlayacağım. Kiraya çıkmam lazım ve nisanlima bir ev bulup en azından temel eşyaları koyalım ben de düğüne kadar orada kalayım dedim. Nihayetinde düğünü hemen yapamayacağız. Bahar aylarında yapsak her türlü bir eve cikmam ve orada yaşamam lazım. Bu cikacagimiz evin kirasını benim ödemem gerekliymiş. Kalmadığı evin kirasını aylarca odemek istemiyormuş. Aylarca dediği de en fazla 1-2 ay. Bu yüzden biraz tartıştık. Ben evi biz tutuyorsak ve orada yaşayacaksak en azından masrafların paylaşılması gerektiğini düşünüyorum çünkü ben de ilk etapta zorluk çekeceğim orada kalırken. Ailem yanımda beklemeyi teklif etti ama bu durumda bile ben kiranın ve evin masraflarının ailemin ödemesini doğru bulmuyorum. Ben de hemen maaşimi alamayacagima göre kiraya çıkarken ödenecek olan depozito vs vs bunların ücretinin en azından nişanlimin ödemesini uygun biliyorum. Onun sonuçta bir işi var hali hazırda. Atandığim şehirde özel sektörde çalisiyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ne kadar saçma düşüncelere girmişsiniz olması gerekeni söylüyorum, sizin demeniz lazım ki o evde ben oturacağım sonuçta maaşım da var kirayı sen değil ben ödeyeceğim, nisanlinizin da nezaketen kirani ben ödeyeyim yeni başlıyorsun ise yardımcı olayım sana vs. Senin de bunu kabul etmemen lazım. Şimdiden bu hesaplara girdiyseniz işiniz zor.

Bu kadar küçük şeyleri hesap edenle olmaz iki taraflı. Zaten eşya süreci uzun sürüyor diye 6-7 ay önceden tutuyor çevremdekiler. Ev arkadaşı değilsiniz o adamın kütüğüne bile giriyorsunuz. Evlilik birlik beraberlik asla paranı harcama demiyorum ama bunlara dikkat et. Eşya konusunda herkesin farklı bizde mesela kız yatak odası ve çeyiz alır kınasını nişanı yapar. Abim evlendi onlarda da adet kız salonu beyaz eşyalarını ve çeyizi alırmış ama kınayı yapmazmış.

Ben nişanlımın şehrinde görev yaparken nişanlandık. Eşyalı apartta kalıyordum sonra beraber yaşayacağımız evi tutunca oraya geçtim. Kirayı ben ödüyorum o da faturaları ödüyor.

Sakın evlenme , seninle değil maaşınla evleniyor, ne oldu erkeklere ya hu 😵 pesss gerçekten, hergün daha çok şaşırıyorum 😳 Çok yanlış bir evlilik yapmak üzeresin, bu evlilik değil...

Bu adamla evlenmek hayatınızın hatası olur. Kirayı kim ödeyecek diye düşünmek yerine ayrılın. Yok illa evleneceğim diyorsanız da bu günleri mumla arayabilir ve bu defa boşanırken adama tazminatta ödeyebilirsiniz.

Eşya vs konusu zsten kız tarafı erkek tarafının alacakları belli siz üstünüze düşenleri alın o üstüne düşenleri.
Çingene gibi kirayı giderleri karşıla diye şey yapmanız çok ayıp hala nişanlısınız sonuçta ama nişanlınız da çingenenin önde gideni.
Eşek değilse evi tutarken baştaki masrafları karşılamayı teklif ederdi sizde tek başınıza me şsfwr kalacaksanız 1 2 ay kirayı öderdiniz.

evlilik planlarken hic konusmadiniz mi ev geçimi nasil olacak, neyi nasil yapacaksiniz, neyi neyden harcayacaksiniz vs vs diye?
plansiz programsiz is mi yapilir ya? biz daha evlenmedik ama ekonomik planimiz hazir - hatta ben bayagi ayrintilandirdim ama vakti degil diye daha ona sunmadim detaylari😂 hic sevmem belirsizlik. sizin de konusmaniz lazım ne ne olacak - nasil bir yol izleyeceksiniz- aileler ne kadar icinde olacak vs. cunku net bir şekilde konusmazsaniz sizin beklentileriniz olacak, onun beklentileri olacak, utanip soyleyemeyeceksiniz üc kurusun lafini etmis gibi olmamak icin - basit seylere dolacaksiniz, pasif agresif tavirlar olacak falan-gerileceksiniz. yazik degil mi?
evliligin yarisi cinsellikse kalan yarisi da ev ekonomisidir bence. bir an önce bulusup konusun, netleştirin.
ayrica adamin su an kalmayacagi aylarin kirasini odemesi bence doğru degil. ama ileride yaşayaacagi ev oldugu icin depozitoyu - emlakci parasini odese uygun olur. zaten denkler birbirini.
bizde sevgilim uzakta diye evi ben buldum, tuttum. kira depozito emlakci parasini odedim, kac para tuttuysa gelince bana verdi. simdi kendi yasadigi icin kirayi faturalari kendi ödüyor. sahsen ben de evlenmeden kalmadigim eve para odemek istemezdim. Ama "bana ne ya senin evinden evlenene kadar daya döşe gelin geleyim" de demedim, elimi tasin altina soktum - gereken her seyi de seve seve - bana söylenmeden yaptim.
bence olmasi gereken bu. ayrica yeni ise baslayacaksiniz ve goc edeceksiniz bu da birkac aylik para sıkıntısı demek. bizde de benzer bir durum vardi sevgilim hem yeni goc etmisti hem de kus kadar nakit parayla gelmisti. bankadaki doviz olan parasini cekmek isterken de hem guncel kurun epey asagisindan sayip hem de komisyon ekliyordu atmler. ben de dayanamadim bosa giden paraya kendim kredi actim sevgilime. bayagi elden verdim gonlunce harcasin - hangi esyaya ihtiyaci varsa alsin diye. verdiğimi de grup kurdum kurusu kurusuna yazdim:) ise baslayinca tl borcumun tamamini verdi, doviz olanlari da tekrar memleketine gittigi vakit cekip getirecek.
yani bilmiyorum, bence evlenmeyi düşünen insanlar ucun besin hesabini yapmamali. tek kendinin degil birbirinin de ekonomisini dusunmeli.
sahsen ben "markette kimin kartiyla odeyecegiz" hesabi yapan bir evlilige sahip olmak istemezdim . adami iyi tahlil edin, gerekirse daha esya isine girmeden yollari ayirin gitsin. zararin neresinden donseniz kardir

Back