4 erkek kendiyle beraber 5 tane 30'lu yaşlardaki erkeğin birlikte yaşaması imkansız ya bunlar gerçekten kardeş değil yada hepsini akli dengesi yerinde değil.
aaa niye ya 9-10 kardeş olan 4-5 tanesi erkek olan mecbur yaşıyor
eskiden evin yanına tek göz bir oda daha ekliyorlardı böyle ekleye ekleye tren katarı gibi evler oluyordu, ya da evin üstüne kat çıkıyorlardı. şimdi o da yok. iyi kötü her yer büyükşehir kapsamına alındı, imar izni konuları ciddileşti. zaten kat çıkmak bile bi sürü para oldu.
asgari ücret 17 bin, kira olmuş 15 bin nerede yaşayacaklar mesela? gidip asgari ücretle çalışsam kiraya yetmiyor diye evden ayrılıp gidip çalışmayan bir kitle oluştu (çoğunun önceden çalışmışlığı da varken), bunlar aileleriyle birlikte yaşıyor...(inşaat işinde filan çalışanlar mevsimlik gidip gelebiliyordu mesela, idare ediyorlardı. ama yeni nesilde inşaata giden de çok azaldı en azından bizim etrafımızda öyle yani, eskiden rusyaya filan giden çok vardı)
konu gerçek mi değil mi bilemem orasını. ama kalabalık ailelerde, kırsalda mesela oluyor. Bir nesilde bu sorun Suriyeli gelinlerle çözülmüştü (8-10 sene önce filan acaip piyasa vardı akın akındı resmen). bizde bi suriyeli gelinler var mesela evde yer olmadığı için çadırda yaşıyorlardı ama gelin hanımlar full makyajla geziyordu (yeni evli hevesli zaar)
(deprem bölgesinde filan değiliz, zaten 8 sene öncesinden bahsediyorum) şimdi suriyelilere istenen başlık parası da çokmuş. onlar da istiyor ayrı ev diyen de duydum.
benim kendi sülalemde erkek kıtlığı olduğu için böyle yok ama komşulardan biliyorum çok oğlu olanları, hepsi evde birlikte kalıyor.
ama bunları bizim orada kimse koca diye almıyor, kızlar da evde bekar yaşıyor, farkı orada.