• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.790
6.952
158
Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.

Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)

Evet size böyle söylemesi hoş değil. Sonuçta yarın bir gün gebe kalıp evde kalmak zorunda kalacaksınız. Ya da başka bir sorun olacak. Bu işler belli olmaz ki.
Ben de olsam sanırım tiksinirdim. Tabiki hayat müşterek iki kişi çalışarak daha iyi bir yaşam sürdürülür ama bunu bu şekilde dile getirmek hoş değil.

Evet size böyle söylemesi hoş değil. Sonuçta yarın bir gün gebe kalıp evde kalmak zorunda kalacaksınız. Ya da başka bir sorun olacak. Bu işler belli olmaz ki.
Ben de olsam sanırım tiksinirdim. Tabiki hayat müşterek iki kişi çalışarak daha iyi bir yaşam sürdürülür ama bunu bu şekilde dile getirmek hoş değil.
Patavatsiz, düşünmeden konuşup insani sinirlendirmekte üstüne yok.

Herkesin kişisel tercihi. Kimi çalışan istemez kimi evde oturan.

Evde otursaydım beni sevmeyecekti düşüncesi de abartılı. E yani hepimiz kendi dünya görüşümüz ve tercihlerimize uygun birini seçeriz. Normali de bu değil mi?
Ya tabikide öyle, bende belli basli noktalar kafama uydugu icin onunla birlikte olma yoluna çıktım ama bu hayatta her sey olabilir. Sagligim bozulsa evde otursam sanki basima kakacak gibi soyledi:)

Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.

Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)

Bence sorun yok ya. Düşüncesini söylemiş ki haklı bence. Ben de ne kadar zengin olursam olayım evde oturmak istemem, eşimin de oturmasını istemem. Boş duranı kimse sevmez :)

Söyleme tarzı çok iticiyse sadece o konuya takılırdım ben. Yoksa bu fikrini dile getirmesi size gelecekte bi sorun çıkarmaz bence.

noclearmind noclearmind merhaba..

"Erkek çalışmalı" dendiğinde rahatsız olunmuyorsa, "kadın çalışmalı" dendiğinde neden rahatsız olunuyor?

Demek istediğim hayat müşterek, ve imkanlar varsa kadın da erkek de çalışmalı, üretken olmalı.
Tabikide öyle, yaklaşık 15 yasimdan beri hep kendim bi seyler yapmaya çalıştım. Yaz tatillerinden çalıştım, stajimi uzattim çalıştım v.s bunun bilincindeyim. O evde otur istersen dese bile ben zaten çalışmak isterim ki ev hayati bana gore değil ama direkt dile getirilmesi biraz kafami bulandirmadi degil. Bide biraz kabalasti daha tatli dille dusuncelerini belli edebilirdi diye düşünüyorum.

Bende çalışan bi kadındım. Ama bikaç kişiden bu fikrinden dolayı ayrılmıştım. Çünkü çocuğumu kendim büyütmek her aşamada yanında olmak istiyodum. Eşim de benimle aynı fikirde olunca evlenmeye sıcak bakmıştım. Hatta o çalışma disiplini ve çalışkanlığını görünce bu adam beni kimseye muhtaç etmez evelallah demiştim. Tabi çocuk oldu biraz büyüdü ben çalışmak istediğimi söyledim. Eşim de çocuk okula başlıycak ben zaten çok yoğun çalışıyorum sen bari yanında ol dedi ve sigortanı ben yatırıcam dedi.

Paracı maddiyatçı erkekler oldum olası itici gelmiştir bana..

Çalışmak iyidir insan kendisi için çalışmalı. Kafama takılan şu oldu eşi çalışsın istiyor tamam olabilir herkesin isteği beklentisi oluyo ilişkilerden. Ama senin maaşını direk ister mi ki????

bana pek maddiyat yüzündenmiş gibi gelmedi.

Bence sorun yok ya. Düşüncesini söylemiş ki haklı bence. Ben de ne kadar zengin olursam olayım evde oturmak istemem, eşimin de oturmasını istemem. Boş duranı kimse sevmez :)

Söyleme tarzı çok iticiyse sadece o konuya takılırdım ben. Yoksa bu fikrini dile getirmesi size gelecekte bi sorun çıkarmaz bence.
Soyleme tarzini sevmedim:) koca parasi yemek olmaz, kadin dedigin parasini kendi kazanir esine destek olur. Ama bunun yani sira her sey ortak diye konustu. Temizlikte yemekte beraber yapilir bla bla

Çalışmak iyidir insan kendisi için çalışmalı. Kafama takılan şu oldu eşi çalışsın istiyor tamam olabilir herkesin isteği beklentisi oluyo ilişkilerden. Ama senin maaşını direk ister mi ki????
Onu ayni evin icine girene kadar anlayamam sanirim. Istemem der ister. Kim isterim der ki ? :)

Siz evde oturan bi erkekten rahatsiz olmaz mıydınız? Erkek çalışmalı denince kimse garipsemiyor tabi erkek adam ailesine bakacak deniyor ama kadın çalışmalı denince herkes bi garipsiyor nedense.

He bu adam hem kadın çalışmalı hem de evin bütün yükü onda olmali diyip salata yapmayı yardım etmekten sayıyorsa soğumakta haklısınız. Ama hayat müşterek evde de herşeyi beraber yaparız kafasindaysa bu adamı tebrik etmek lazım.

Back