Evlenince annemle oturmak istiyorum.

Ben hiçbir insanın kayınvalidesi ile aynı evde yaşamak isteyeceğine inanmıyorum.

Şartlar yüzünden yaşanır, orasını bilemem ama gönüllü olmaz. Adı üzerinde evlenmek, ev kurmak, sorumluluk almak demek. Hepiniz çalışıyorsunuz, giden para olsun, huzur geri gelmez.

Nişanlın yüce gönüllü ise seni kırmamak için evet diyecek ama bil ki asla içinden gelerek söylenen bir evet olmayacak bu. Yeni evli olacaksınız, belki pijamayla oturacak salonda, belki sofra hazırlamak isteyeceksin mum ışığında, özel zamanlarınız olacak.

Üzgünüm ama gerçek dünyada bu iş olmaz. Hele ki bu şartlar altında, annen için daha zor. Seni evlendirecek, kendine düzen kuracak derken sizin sorumluluğunuzu da alacak.

Dertsiz başına dert alma. Ben yaklaşımını hiç doğru bulmadım. Bende nişanlıyım, ama asla yaşamam annemle, ya da eşimin ailesiyle. Sağlık sorunu olur, o başka, ama bu şartlar altında mümkün değil.

Bir de yanlış anlama ama bu yaklaşımınla çok saçma bir duruma düşeceğini düşünüyorum. Evlilik büyük sorumluluk ve işin içine anneni katıyorsun. Çok büyük hata yapıyorsun. Eğer bu sorumluluğu alamayacaksan sakın evlenme. Ayrıca nişanlın hayır derse, ya da evet dediğinde yüzü azıcık bozuk olsa ömrün boyu atamazsın bunu içinden.

Olmaaaaz... Senin için sorun olmasa da anne ve eş için olur.
Yaz sıcağında eşin evde boxerla dolaşmak isteyecek belki, annen de gecelikle takılacak. Aynı evin içinde bu mümkün değil.
Evde bir başkasının olması cinsel hayatınızı yatak odasıyla sınırlayacak, kendinizi kasacaksınız. Bu da bir süre sonra monotonluğa ve ardından gelecek sıkıntılara yol açacak.
Bir zaman sonra birbirlerine batmaya başlayacaklar. Tartışmalar olacak.
Aynı evin içinde iki evli insanın bile bir düzen oturtması ilk yıllarda sıkıntı olurken üçüncü bir kişi tuz biber ekecek.
Annenizin henüz sağlığı yerindeyken, çalışabiliyorken, zorunlu bir durum da yokken yapmayın bunu. İlerde mecburi haller ortaya çıkarsa düşünürsünüz.
Annenize 1+1 bir ev tutun, kirası da uygun olur. Kendiniz de yakınında bir ev bulun. Aynı bina ya da aynı site gibi. Eliniz üstünde olsun ama aynı evde olmayın.

Bence tercih meselesi
ayrı yasasanız hayatınız bambaska olur
beraber yasasanız hayatınız bambaska olacaktır
ha olduda bır dubleks fılan oldu cok hos olur
bılmıyorum
umarım ıkna edersın

Güzel giden anne-damat ilişkini sonlandırmak için birebir olur. Şu an gün boyu çalışıp akşamları beraber takıldığınız için ve zorunda olmadığınız için güzel gidebilir ama evlenmeden önce veya sonrasında ne annenizin ne de nişanlınızın bu konuyla ilgili gerçek düşüncelerini bilebileceksiniz, ta ki sürtüşmeye kadar. Sadece size göre birbirlerinden hiç bir rahatsızlıkları yok ve sorarsanız doğal olarak ufacık da olsa rahatsızlıklarını açık açık söyleyecek değiller. Şu haliyle de "Karım annemi neden sevmesin? Biri benim annem, öteki de hayatımın kadını, aynı evde otursalar ne olacak ki?" diyen bir erkekten farkınız pek yok, bu sevgi pıtırcığı adamın yol açtığı durumları görüyoruz zaten konularda.

Son düzenleme:
Başlığı okuyunca afalladım.
Aynı şeyi teklif eden adamı şeytan taşlar gibi taşlıyoruz burada.
O yüzden adaletli davranmak lazım.
Aynı ev mümkün değil.Ağır hastalık durumu yokmuş şükür.
O durumda zaten vicdan sahibi hiçbir insan bırakmaz ailesini.
Emekli olacakmış zaten,çalışmaya da devam edecekmiş.Rahatlıkla idare eder kendini.
Kendi annemden pay biçiyorum,asla kabul etmezdi.
Maddi olarak zorlar ama kimsenin tadı kaçmaz.

sürekli erkek ailesiyle oturan kızlar görüyoruz neden tam tersi olmasın üstelik annesiyle oturursa kız erkek rahat ezemez hor davranamaz çekinir.

Ben seni çok iyi anliyorum cnku bende annemi yanina almak istiyorum evlenince nisanlmda ters değil buna ama annem allahtan daha genç ve. Ananem var yaninda yoksa bende birakamazdim kocasi yok biseyi yok insanin içi gidiyor. Ama aarkadaşlar söylemiş bence en mantiklisi o bende oyle dusunmustum dubleks ev tutun ikinizinde maasi varsa bence kirasi çok fazla değil. Yani secim sizin.

dubleks tutun içten merdivenli olanlardan. üstte siz oturun aşağıda anneniz. akşam yemeklerini beraber yersiniz falan..

Hiçbir şekilde kabul ettiremedim kızlar.

Sevmek ayrı, aynı evde yaşamak ayrı diyor.

Ben ev açamayacaksam ne diye evleniyorum, zaten eninde sonunda annen bizimle yaşayacak bırak da biz daha ilk andan onunla yaşamayalım diyor.

nişanlın ile annenin iyi anlaşması bir ömür aynı evde sorunsuz yaşayacakları anlamına gelmez ki
insan rahat oturup kalkamaz, hem anneniz hem nişanlınız illaki bir süre sonra rahatsızlık duyar ve düzen kurulduktan sonra geri adım atmak çok kırıcı olur

canım nişanlın haklı, doğru düşünmüş bence
ama en azından yakın bir muhitte oturursanız senin de için rahat eder

nişanlın haklı bence.yakın oturun annenle bari.annede calışıyomş sande yardım edersın sonra cocuk olunca cocuğa bakmak için başlar sonra tamamen kalmaya başlar işte:)

kari-koca olunamiyor isin icinde anne baba varken. bidaha dusun bence. ses cikaramicaksin rahat kavga bile edemiceksin, annenin yaninda kocanin kucagina oturup salonda tv izleyemiceksin vs vs.. sen annenden cekinmesen bile esin annenin yaninda boxeriyla bacaklarini uzatip meyvesini yiyemicek, hemen deilse de bi sure sonra sorun mutlaka cikacaktir.

Nişanlın haklı sakın gönül koyma. Evlilikten beklentiniz nedir, hayalleriniz var mı bunlara göre değişir tabi durum. Akşam hepiniz tv karşısında meyve yiyip dizi izleyecek moddaysanız beraber yaşanır. Ama gerek sosyal hayat, gerek cinsel hayat, gerekse kişisel rahatlığa önem veren insanlarsanız insanın annesi de olsa aynı çatı altında olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…