• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince annemle oturmak istiyorum.

Annen rahat edebilecek mi? kızının evi rahat eder tabi ama insan illa ki kendi evini arıyor özlüyor ya. ben bile anneme gitsem 2 gün kalsam kendi evimi arıyorum. bence kararlıysanız bile en azından 2-3 ay bekleyin.acil bir durum da yokmuş zaten. ya da aynı binadan falan ev bakın..

Arkadasların dedigine katılıyorum ev ev ustune olmaz.kaynana grlin nasıl eynı evde batarsa birbirine esinle annende oyle olabilir.iyiyken kotu olmayın derim.afam kabul etmese dahi anormal karsılamamak gerekir.ben erkek olsam ben kabul etmezdim şahsen.konustuktan sonra sonucu yazarsanız sevinirim.bol sans yine deo_O

Aynı evde olmaz siz kendinizi nişanlınızın yerine koyun ne kadar da iyi olsa aynı evde rahat edebilir miydiniz.

iyi olan araları da bu yüzden bozulabilir.

Ben bu şartlarda olsam kayınvalidemle otururdum hiç kıvırmayayım.
Az önce başka bir konuda da yazdım, kayınvalidem de annem de kaynana tipli değildir. Hayatımızı nereden kolaylaştıracaklarına, gönlümüzün nasıl olacağına bakarlar hep.

Hani bana öyle şeyler lazım ki, söylediğimde ikna olsun.

Olabilir tabii neden olmasın ama eşin kabul ederse.Yani maddi açıdan daha kolay olacağını ,eve üç maaş gireceğini ,annenin ileride belki çocuğunuza bakabilecegini ,hayatınıza müdahele etmesini senin önleyebilecegini ,bu konuda dengeyi kurabileceğinizi ,hasta olduğu için sana ihtiyacı olduğunu, bunun çok büyük sevabı olduğunu ,bir evde bir büyüğün olmasının o eve bereket getireceğini ,zaten ölümlü dünyada olduğumuzu hatırlatabilirsiniz.

Ben ayrı olması taraftarıyım.
Nasıl biz kayınvalide evde kaldığında rahatsız oluyorsak eşlerimiz de olur bence bizim ailemizden.
Sonuçta adam kendi evinde banyoya girerken çıkarken, atıyorum üstünü değiştirirken, yazın evde gezerken rahat edemeyecek.
Evde misafir var gibi yayılıp yatamayacak.

annen şu durumda neden çalışıyor o zaman?
Yaşı kaç annenin emekliliğine çok var mı?

Daha 44 yaşına yeni girdi.
Eylülde emekli olacak. Ama çalışmaya devam ederim heralde falan diyor. İşi rahat annemin, 9/5 çalışıyor, h sonu yok, tüm resmi tatilleri var, masa başı iş. Çalışamayacak gibi değil yani.
Evde oturacak bir kadın da değil. Çalışsın, gezsin, yorulsun istiyor.

şöyle düşünün evleneceksiz e sizin tatiliniz olacak eşli yemeğiniz olacak heryere anneyle gidemezsiniz o zaman anneniz çok üzülmeyecek mi? bana çok kırıcı olurmuş gibi geliyor ama bu düşüncenizi de gerçekten takdir ediyorum hayatta böyle evlatlar da var çok şükür

Aynı apartmanda oturmak mantıklı olan bence.
Masraf olur diyorsun da en kötü tek evde ocak yanar.
Yemeğinizi yer çekilirsiniz köşenize.
Şimdi sorun etmez belki ama bence çok elzem durum olmadığı sürece aynı evde kalmak hiç iyi bir fikir değil.
Bence masraftansa huzur daha önemli, çalış hem evine bak hem annene ;)

eşin kabul ederse olabilir,polis arkadaşım var buradan tanıştığım aynı şekilde babası rahmetli olmuş,kızın annesi onlarla oturuyor,çalışan kadın için ev işlerini yemek vs yürütmek ayrı bir zorluk...

Yalnız şöyle bir şey var.
Bu durumda biz annemle yaşamış olucaz.
Annem bizimle değil.

Benimkinin boyutu biraz da maddi yalan söylemeyeceğim hiç. Bi' de anneme bir şey olursa yetişemem korkum çok var.
tamam bızde ılk ıkı ay annemde kaldık ev aldık daha sonra bıze gectık

Valla da istiyorum, billa da istiyorum.

Benden başka çocuğu yok. Benden başka kimsesi yok. Babamla ayrılar.
Bi' ton hastalığı var, yaşlı ya da bakıma muhtaç değil ama romatolojik olarak çökük durumda, şeker, tansiyon bi yandan...
Babamla hiçbir şekilde görüşmüyorum. Maddi manevi herhangi bir desteği yok. Ayrı ev açabilirim evet ama yok o evin masrafı yok anneme destek derken. Ee yazık değil mi? Yetişemeyedebilirim zaten.
Annemle nişanlımın arası çok iyidir. Zaten her akşam beraberiz, annemin de nişanlımın da birbirlerinden bir rahatsızlıkları yok.
Üçümüz de çalışıyoruz zaten.
Öğlen yemeğinde konuşucam nişanlımla, bana taktik verin nasıl kabul ettirebilirim?
İkisi de "yeni evleniyorsun olmaz öyle" diyecek biliyorum.
Bu gün böyle düşünüyorsun ama bir gün çocuklarınla tam bir aile olunca inanki fikirlerin değişecek işte o zaman bunun dönüşü olmaz

Bi' ton hastalığı var, yaşlı ya da bakıma muhtaç değil ama romatolojik olarak çökük durumda, şeker, tansiyon bi yandan...
Babamla hiçbir şekilde görüşmüyorum. Maddi manevi herhangi bir desteği yok. Ayrı ev açabilirim evet ama yok o evin masrafı yok anneme destek derken. Ee yazık değil mi? Yetişemeyedebilirim zaten.
Annemle nişanlımın arası çok iyidir. Zaten her akşam beraberiz, annemin de nişanlımın da birbirlerinden bir rahatsızlıkları yok.
Öğlen yemeğinde konuşucam nişanlımla, bana taktik verin nasıl kabul ettirebilirim?

Nişanlınız umarım o kadar yüce gönüllü biri çıkarda kabul eder.
Şahane olur valla.
Çok iyi düşünmüşsünüz, keşke her evlat sizin gibi hayırlı ve vefalı olsa.
Gelişmelerden bizi haberdar edin.
Sevgiler.

Daha 44 yaşına yeni girdi.
Eylülde emekli olacak. Ama çalışmaya devam ederim heralde falan diyor. İşi rahat annemin, 9/5 çalışıyor, h sonu yok, tüm resmi tatilleri var, masa başı iş. Çalışamayacak gibi değil yani.
Evde oturacak bir kadın da değil. Çalışsın, gezsin, yorulsun istiyor.
Şimdi empati yapalım. Sen kvalidenle oturmak ister misin? Şartlar ne olursa olsun aynı çatı altına girince batmalar başlar emin ol bundan.

Annenin sağlık sorunlarıyla elbette ilgilenmek zorundasın ama annen henüz çalışabilecek durumdaysa bence ev ev üstüne kurmayın. Mesela hafta sonları annen evde olacak ama eşin içeride 2,8 yatmak isteyecek belki, ya da siz tartışacaksınız annen kendi üstüne çekecek.

Bence iki taraf için de zor olur.

Aynı eve girip ilişkileri dejenere etmeden, karşılıklı ayrı tutmanız daha güzel. Yine sizde kalır ama adı olur “evi var” canı isterse gider. Ama maddi durumlar var diyorsun, onun için bir şey diyemiyorum.

nişanlının hayır diyeceğini sanmam ama bu tekliften rahatsız olabilir hayır diyemeyeceği içinde mecbur kalıp kabul edecektir..Evlenince rahatsızlığı bir bir ortaya dökülmeye başlar ufacık bir şeyi bahane edip annenin sizde kalmasını sorun edebilir işte o zaman senin adına çok çok kırıcı olur..Hiç bu işe bulaşma aynı apartman olsun ama aynı ev olmasın ..

Yok eşin kabul etmezse sakın bozulma çünkü en iyisi ayrı yaşamak ama burada saydığın iyi yönlerini sıralayarak başla ikna etmeye ama derse ki ben rshat etmek şstiyorum o zaman ne diyeceksin? Ya da bizim ailemiz olucak bununla mutlu olamadın mı derse? Ne bişim böyle sorulara cevap hazırla ve o şekilde konuşmya git. Çünkü cevapsız kaldığında çok üzülebilirsn. Bşr de önce annenle konuş sonra nişanlınla çünkü annen de istemeyebilir ve o zaman boşa konuşmuş strese girmiş olursun

Nişanlınızın ne diyeceğini merak ettim :KK14: Sizin haklı yönleriniz var anneniz hasta ve tek yaşıyor + tek çocuğu sizmişsiniz.

eşiniz böyle bir teklifte bulunsa boşansam mı diye konu açarsınız.ev ev üstüne olmaz.yakınına taşının ama aynı evde yaşamayın bence.

Kendi annemi dusununce ne annem esimle ayni evde yasamak ister nede esim annemle.. Hastalik durumlari icin durum farkli olur elbette ama evliligin ilk zamanlari icin kimse kabullenmez bence bu durumu annende rahat edemez sizinle . Esinin aileside bu durumu sorun yapabilir dkkat et bence daha uygun bir ev bulun kendinize karsilikli oturun

Nişanlınızın ne diyeceğini merak ettim :KK14: Sizin haklı yönleriniz var anneniz hasta ve tek yaşıyor + tek çocuğu sizmişsiniz.
Damat adayi icin buyuk sinav :) eger evet derse tuttsun kolundan nikah masasina oturtsun oyle adam kolay bulunmaz bence :D

Banyo bile sorun olmaya başlayınca ben ne yaptım dersiniz benden söylemesi.
Eşinizin evde afedersiniz ama donla gezmesini yada canı istediği yerde sizi pat diye öpmesini ayaklarını uzatıp size sarılıp tv izlemesini vb.... Gibi haklarını elinden almış olacaksınız bu liste uzar gider bende arkamda annemi bırakıp geldim ne hissettiğinizi en iyi anlayanlardan biri olduğumu düşünüyorum ama tavsiyem yapmayın karsılıklı dairelerde oturun ama gece evinize gectiğinizde yalnız olun

Back
X