• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince ailelerden başka bir şehirde mi yaşamalı?

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.494
2.958
133
Tecrübeli ,evli hanımlara sormak istiyorum. Hangisinde huzuru yakaladiniz? Not : diyelim ki kız ve erkek ailesi birbirine yakın ama farklı şehirlerde yaşıyor. Kız da erkek de evlenmeden önce kendi memleketinde ailesinin yaninda yaşıyor.

A. Kız ve erkek ailelerinin yaşadığı şehre uzak başka bir şehirde yaşamak
B. Kız ve erkek ailenin yaşadığı şehirlere yakın bir şehirde yaşamak ( örneğin iki şehre de 1-2 saat uzaklıkta bir başka şehir )
C . Kız tarafının sehrinde yaşamak
D. Erkek tarafının şehrinde yaşamak

Hangi şikki sectiginizi ve nedenini yazarsanız çok sevinirim . Sadece evli yada boşanmış arkadaslara soruyorum sorumu. Yani tecrübe etmiş arkadaslara

Benimki A şıkkı olacak büyük ihtimal, Ankara'da yaşamayı düşünüyoruz, ikimizde kendimizi burada en cok geliştirebiliriz eğitim anlamında ondan. Kendimizi biraz geliştirtikten sonra küçük bir şehre gidip büyük şehir yaşantısından kurtulmak istiyoruz :KK51:

Tecrübeli ,evli hanımlara sormak istiyorum. Hangisinde huzuru yakaladiniz? Not : diyelim ki kız ve erkek ailesi birbirine yakın ama farklı şehirlerde yaşıyor. Kız da erkek de evlenmeden önce kendi memleketinde ailesinin yaninda yaşıyor.

B. Kız ve erkek ailenin yaşadığı şehirlere yakın bir şehirde yaşamak ( örneğin iki şehre de 1-2 saat uzaklıkta bir başka şehir )

Hangi şikki sectiginizi ve nedenini yazarsanız çok sevinirim . Sadece evli yada boşanmış arkadaslara soruyorum sorumu. Yani tecrübe etmiş arkadaslara

Ben öyleyim. Çok rahat valla. Tavsiye ederim. İki aile de tee uzaklarda. Bunu kendimiz seçmedik. Spontane gelişti.

Kendi aileni özlüyorsun tabi ama erkek ailesinden uzak olmak gibisi de yok.

iki tarafa da uzak olmak en iyisi .Babam evlenecekleri zaman anneme istersen burda yaşayalım ama sana da bana da rahat vermezler ben işimi bir saatlik mesafedeki bir ile de kurarım inan çok daha rahat ve mutlu oluruz demiş annem de kabul etmiş.İnanın o kadar rahatız ki hem bir saat mesafe istedikleri zaman gidip geliyoruz en güzeli uzakta olmak.

Şıklardan hiçbiri önemli değil. Eşin önemli.

ailesini dengeleyebilen bi adam mı?
Peki sen ne kadar dengeliyorsun?... gibi...

Aynı evde değilsen ve eşin ev halini ailesine yansıtmayıp karıştırmayacak biriyse hakkaten hepsi inane...

iki tarafa da uzak olmak en iyisi .Babam evlenecekleri zaman anneme istersen burda yaşayalım ama sana da bana da rahat vermezler ben işimi bir saatlik mesafedeki bir ile de kurarım inan çok daha rahat ve mutlu oluruz demiş annem de kabul etmiş.İnanın o kadar rahatız ki hem bir saat mesafe istedikleri zaman gidip geliyoruz en güzeli uzakta olmak.

Sizinki b sikkina mi giriyor

Bu konuda cooookkk sorunlar yasamis biri olarak "B" diyorum 2 saat filan mesafe iyi
Dunyanin en anlayisli insanlarida olsa yakin olunca kokuyosun iki gune ne tat kaliyo ne huzur sen sen ol sakın diplerine girme ama cok uzak ta sor oluyo yarin birgun hastalik var dogum var ihtiyacin olunca 2 saatte gidebilmek bi a avantaj..

Şıklardan hiçbiri önemli değil. Eşin önemli.

ailesini dengeleyebilen bi adam mı?
Peki sen ne kadar dengeliyorsun?... gibi...

Aynı evde değilsen ve eşin ev halini ailesine yansıtmayıp karıştırmayacak biriyse hakkaten hepsi inane...

Aynı eve girmeden kimseyi taniyamam

nerede iş varsa orayı seçerim

şehirde kimin olduğu değil benim hayat standardım önemli

eşimle benim ailemin bulunduğu şehirde tanıştık

eşimin ailesinin olduğu şehirde iş ortamı daha rahat diye geldik

daha gelmeden iş buldum bir sene burada çalıştım sonra evlendim

burada arkadaşlar bilir

aynı şehirde kv yi 3-4 ayda bir görürüm

bu sizin yaşam tarzınıza bağlı

aileniz ile aynı şehirde kalıp haftanın iki günü anneme gideceğim derseniz tabi ki huzur olmaz ama herkesin kendi hayatı kendine şiarınız olursa aileler kimseye bir şey yapmaz

bu arda kendi ailem 8 saat uzakta ben tek çocuğum kardeş vs de yok

Son düzenleme:

Allah Allah sizin işleriniz yok mu?
İşerinizi bırakıp hayatı sıfırlayacak mısınız?
Yoksa işiniz yok da yaşadığınız yere göre mi iş ayarlayacaksınız?
Soru bana çok anlamsız geldi.

Şansa bırakırsan işin yaş zaten. Hem neden tanıyamayasın? Evlenmeden önce bunları konuşmak en mantıklısı, sırf evleniiim de nolursa olsun sonrası Allah kerim diyorsan ayrı tabi.

Konuşulur tabi de ya kendini anlattigindan farklı çıkarsa... Burada o kadar konu okuyoruz . Bütün ihtimalleri düşünüyorum ben

Allah Allah sizin işleriniz yok mu?
İşerinizi bırakıp hayatı sıfırlayacak mısınız?
Yoksa işiniz yok da yaşadığınız yere göre mi iş ayarlayacaksınız?
Soru bana çok anlamsız geldi.

Devlette çalışıyoruz tayin isteyebiliriz

İki aileden de uzak yaşamak.Biz öyleyiz.İkimizin ailesi de aynı semtte yaşıyor.Her kavgada onlara gidemiyoruz iyi oluyor.Onların da derdi biz değiliz zaten karışmazlar çok şükür.ama biz kesinlikle istisnayız.Ya da karıştırmadığımız için karışmıyorlar bilmiyorum.Tek bildiğim ne ka uzak o ka iyi.

Konuşulur tabi de ya kendini anlattigindan farklı çıkarsa... Burada o kadar konu okuyoruz . Bütün ihtimalleri düşünüyorum ben

Taaa Almanyadaki kıza bile dünayı zehreden aileler var bu forumda. Yapacak olan yapıyor, ama bunun sınırı eşler çizer ve çözer. Tabii ki uzak yer tercih, yani imkan varken gidip aynı mahalleden ev tutarsan iş sıkıntı. İmkan oldukça uzak olmalısın, neticede kendi ailenle dahi anlaşamıyorsun yeri geliyor onlarla mı anlaşcaksın?

EN mühimiyse de kendimi sevdirip beğendircem diye mesafeni aşmak. Mesafeli ol, herkes mutlu olsun kafası iyi geliyor valla.

Devlette çalışıyoruz tayin isteyebiliriz
Doğru devlet baba memurunun yanında.
Zaten kendileri demişti "evlenemezseniz bize gelin" diye.
Her neyse..
O zaman...
Aileler öcü değildir, şimdi siz kara sevda misali bir pembe köşk hayal ediyorsunuz ama koca da bulunur yeri gelirse ama maalesef anne baba 1 tane. Gidince yerine başkası gelmiyor.
Senin yerinde olsa bebeğin olacağı zamanı da göz önüne alır ona göre karar verirdim.

Back